شوک افزایش قیمت و هجوم مشتریان به بازار برای خرید گوشی
بازار گوشیهای دست دوم داغ است
پس از تعطیلی یک ماههی بازار، حالا قیمت گوشی به شدت افزایش یافته، اما به همان میزان هم فروش گوشی موبایل بالا رفته است.
اگر این روزها گذرتان به راستهی جمهوری سمت پل حافظ بیفتد، کلا فراموش میکنید که دنیا در چه شرایطی به سر میبرد و انگار اثری از شیوع ویروس کرونا در این منطقه از دنیا نیست؛ رفت و آمد فروشندگان و مشتریانی که در هم میلولند و نه تنها فاصله گذاری اجتماعی را جدی نمیگیرند که غیر از تعداد انگشتشماری، بقیه از تجهیزاتی مثل ماسک و دستکش استفاده نمیکنند.
پاساژ علاءالدین ظاهرا در شرایطی کاملا عادی به سر میبرد و مثل روزهای معمولی سال مردم در رفت و آمدند.
از روز شنبه گذشته تمامی فروشگاهها باز شده و کاسبی حتی از روزهای پیش از بحران کرونا پر رونقتر است.
وارد هر فروشگاهی که بشوید آنقدر شلوغ و همهمه است که باید مدتی منتظر بمانید تا کسی پاسختان را بدهد. معدود کسانی را میبینید که از ماسک و دستکش استفاده میکنند و رعایت فاصلهی اجتماعی اصلا در این مکان معنایی ندارد.
این تصاویر آنقدر نگران کننده و عجیب بود که تلاش کردیم با فروشندگان صحبت کنیم و دربارهی شرایط کنونی بپرسیم که آیا نگران ابتلا به بیماری نیستند؛ در نتیجهی گفتگو با فروشندگان متوجه شدیم که علیرغم افزایش قیمت گوشی مردم مثل همیشه به دلیل نگرانی از افزایش بیشتر قیمت گوشی به بازار هجوم برده و اقدام به خرید گوشی میکنند.
تعطیلی یک ماههی بازار
از اواخر اسفند ماه و در پی شیوع ویروس کرونا، کار و کاسبی در همهی صنوف به شدت کساد شد و در طول یک ماههی ابتدایی سالجاری از آنجا که تعطیلی همهی مراکز اجباری شده بود، فروشگاههای موبایل هم تعطیل شدند و اگرچه بسیاری از این فروشندگان اقدام به فروش تلفنی یا اینترنتی کردند اما نتوانستند در این مدت درآمد کافی حتی برای پرداخت اجاره بهای مغازهشان کسب کنند.
اگرچه فروش گوشی در این مدت به کمترین میزان خود طی ماههای گذشته رسیده بود، اما این موضوع باعث کاهش قیمت گوشی نشد و با افزایش بهای ارز، قیمت گوشی هم سیر صعودی به خود گرفت؛ به طوری که در طول فروردین ماه حتی روزهای تعطیل نوروز شاهد افزایش قیمت گوشی بودیم.
از هفتهی پیش با بازگشایی همهی مراکز خرید، بازار موبایل هم باز شد و علیرغم افزایش قیمتها این روزها شاهد افزایش میزان خرید و فروش گوشی در بازار هستیم.
به گفتهی فعالان بازار این روزها بیشتر گوشیهای میانردهی برندهای سامسونگ و هواوی و یک سری گوشیهای کمتر شناخته شدهی چینی، خرید و فروش میشوند و اکثر کاربران خواهان خریداری گوشیهایی با ردهی قیمتی سه تا پنج میلیون تومان هستند.
در حالی که علت شلوغی این روزها را با وجود خطراتی که این تجمعات دارد، جویا شدیم، فعالان بازار معتقدند که شایعاتی منتشر شده مبنی بر اینکه قیمت گوشی در پی افزایش بهای ارز به زودی افزایش مییابد، از این رو بسیاری از افراد قصد دارند تا پیش از بالا رفتن قیمتها، کالای مورد نظرشان را خریداری کنند.
بازار داغ گوشیهای دست دوم
در پی شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مدارس، حالا آموزش مبتنی بر سرویسهای مجازی و آنلاین شده و پیشنیاز آن داشتن حداقل یک دستگاه گوشی هوشمند است تا دانشآموزان بتوانند همسو با همکلاسهایشان پیش رفته و خود را برای امتحانات پایان سال تحصیلی آماده کنند؛ اما بسیاری از خانوادهها که استطاعت تهیهی گوشی هوشمند نو را ندارند، مجبور به خرید گوشیهای دست دوم شدهاند. از این رو این روزها خرید و فروش گوشیهای دست دوم در بازار موبایل داغ است.
در ادامه سری هم به طبقات زیرین پاساژ علاءالدین زدیم و با تعمیرکاران گفتگو کردیم؛ ظاهرا به دلایل آموزشی این روزها تعمیرکاران نیز سرشان شلوغ است و بیشتر معترض هستند که گوشیهای مرجوعی گاهی اصلا قابلیت تعمیر ندارند و کلا از کار افتادهاند، با این حال مشتریان به دلیل عدم امکان خرید گوشی تازه، اصرار به تعمیر و بازیابی گوشی قدیمی خود دارند. تعمیرکاران همچنین از افزایش قیمت قطعات خبر میدهند که همین موضوع هم باعث بالا رفتن هزینه تعمیر گوشی شده است.
گرمی بازار بساط دستفروشان
بساط دستفروشان راستهی علاءالدین هم این روزها پهن است، فروش گوشیهای نو و دست دوم بینام و نشان در شرایطی که بسیاری امکان خرید گوشی اصل را ندارند داغ است؛ گویا کرونا عاملی شده تا گوشیهای بدون مشتری این روزها بازار خوبی داشته باشند و آن دسته از افرادی که یک بچه مدرسهای دارند، مشتریان این نوع کالاها باشند فارغ از نگرانی ابتلا به بیماری.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید