سختترین بازیهای پلیاستیشن 1 که نمیتوانید آنها را به اتمام برسانید
تجربههای طاقتفرسای اولین کنسول پلیاستیشن
نخستین کنسول خانگی سونی در جوانب مختلفی یک دستگاه انقلابی به شمار میرفت. با این حال شامل عناوین بسیاری سختی میشد که گاهی به سختی میشد آنها را به اتمام رساند. در ادامه نگاهی به سختترین بازیهای پلیاستیشن 1 خواهیم انداخت.
کنسول پلیاستیشن 1 که به صورت PS1 نیز شناخته میشود در سال 1994 پا به عرصه ظهور گذاشت و برای همیشه صنعت بازیهای ویدئویی را تغییر داد. این کنسول با استقبال بینظیری همراه شد و فرزندان آن نیز علیرغم تمامی مشکلات و موانع که سر راهشان قرار گرفت هرگز در ثبت نمودن رکوردهای تجاری مختلف به نام خانواده پلیاستیشن توقفی نداشتند. با توجه به چهار دهه برتری در بازار و در اختیار داشتن عناوین بیشمار در فهرست بازیهای خود، به ندرت اتفاق میافتد که چند بازی از کانون توجهات و صحبتهای عموم مخاطبها دور شود.
در کنار قدرت سختافزاری و تکنیکی خود، پلیاستیشن یک کنسولی بود از عناوین انحصاری بسیار باکیفیتی را ارائه میکرد و همین موضوع سبب شده بود نخستین کنسول خانگی سونی در قلب بسیاری از گیمرها در سرتاسر دنیا قرار بگیرد. حال آن که اگرچه بسیاری از این بازیها لحظات بسیار خوشایندی را برای مخاطبین خود رقم میزدند، تجربه برخی از آنها به قدری عذابآور بود که مخاطب که قبل از رسیدن به انتهای آن و کسب پیروزی، ماهیت وجودی را خود را فراموش میکرد و زیر سوال میبرد.
نخستین حضور سونی در بازار کنسولها همانطور که گفته شد بسیار موفقیتآمیز بود. پلیرها از تمرکز این شرکت روی ساخت عناوین بزرگسالانه رضایت بسیار زیادی داشتند. موضوعی که در کنسولهای نسل بعدی این کمپانی نیز اتفاق افتاد. کنسول پلیاستیشن یک دارای عناوین سخت و بیرحمی بود. در واقع برخی از این بازیها دارای مکانیزمهای ضعیفی بودند که باختن در بازی به امری اجتنابناپذیر تبدیل میشد. از سوی دیگر عناوین دیگری نیز بودند که وجود باگها و گلیچهای مختلف سبب میشد پیشرفت در آنها علنا غیرممکن شود. در ادامه نگاهی به سختترین بازیهای پلیاستیشن 1 خواهیم داشت.
10. بازی PaRappa The Rapper
دکمههای ورودی بسیار بیش از حد دقیق بودند
بسیاری از مخاطبین با آهنگهای جذاب بازی PaRappa the Rapper آشنا هستند. اثری که توسط استودیو NanaOn-Sha توسعه یافت و در سال 1997 منتشر شد. استایل بصری منحصر به فرد این بازی همچنان نیز زیبا به شمار میرود. با این حال افرادی که این بازی را خودشان تجربه کرده باشند از میزان چالشبرانگیز بودن آن بسیار متعجب شدهاند.
عناوین ریتمیک همواره چالش فشردن دکمهها در زمان صحیح را در برابر مخاطب خود قرار میدادند. با این حال بازی PaRappa the Rapper در این زمینه اوضاع را بسیار فراتر از حد انتظار میبرد. پیشروی و گذشتن از برخی مراحل علنا غیرممکن میشود زیرا باید در دقیقترین زمان ممکن نسبت به فشردن دکمهها اقدام کنید. برای عبور از مراحل پایانی میبایستی به سطح بینقصی از واکنشپذیری میرسیدید. موضوعی که سبب میشود تا قبل از رسیدن به آن از شدت خشم و ناراحتی موهای خود را از سرتان بکنید.
9. بازی Driver
پلیر را به درون یک بازی بیندازید که نداند چگونه باید بازی کند
بسیار جرئت میخواهد یک بازی پلیر را به درون دنیای خود انداخته و پیش از آن که اجازه دهد داخل بازی شوید از شما انتظار داشته باشد ابتدا بخش آموزشی آن را پشت سر بگذارید. حال آن که Driver یک قدم پا را از این موضوع نیز فراتر گذاشته و پلیرها را مجبور میکند حرکاتی را امتحان و به انجام برسانند که اصلا از وجود آنها باخبر نیستند.
همین موضوع سبب میشود ساخته استودیو Reflections Interactive که در سال 1999 عرضه شد بسیار عذابآور باشد. موضوع وقتی آزاردهندهتر میشد که این نکته را در نظر بگیریم در آن زمان اینترنتی وجود نداشت که بتواند پلیرها را راهنمایی کند. یک مخاطب جدید باید بخش عمدهای از زمان خود را صرف میکرد و اگر دارای صبر قابل توجهی نیز بود میتوانست از بخش آموزشی آن عبور کند. همین موضوع سبب میشود Driver علیرغم محبوبیت خود در فهرست سختترین بازیهای پلیاستیشن 1 جای بگیرد.
8. بازی Nightmare Creatures
اجتناب از صدمه دیدن غیرممکن به نظر میرسید
طرفداران ژانر ترسناک گوتیک عاشق عناوینی میشوند که شاخصههای مخصوص به خود را در این طرح پیادهسازی میکنند. یکی از عناوین اولد اسکولی که روی فضاسازی تیره و تاریک در این ژانر تمرکز میکند بازی Nightmare Creatures ساخته استودیو Kalisto Entertainment است که در سال 1997 منتشر شد و شاید بسیاری از مخاطبین حتی نام این عنوان را نشنیده باشند.
فضاسازی زیرپوستی تاریک و گوتیک به بهترین شکل ممکن سبب میشد پلیر در دنیایی بازی غرق شود که به شکل مضحکی تنبیه کننده است. نقشه بسیار بزرگ و پیچیده آن سبب میشد گاهی یافتن دشمنان و درگیری با آنها سخت شود با این حال بازی مکانیزم آدرنالینی داشت که در صورت منفعل بودن و بیکار چرخیدن در بازی شما را مجازات میکرد که در نوع خود عجیب و مضحک بود.
بدین منظور باید به صورت پیوسته به دنبال درگیری جدید میگشتید تا نوار آندرنالین از به انتها رسیدن جلوگیری شود. دلیلی که سب میشود بازی Nightmare Creatures در فهرست سختترین بازیهای پلیاستیشن 1 جایگاه هشتم را در اختیار خود قرار دهد.
7. بازی Fear Effect
کنترلی سخت با تلههای مرگ آنی و پازلهای مبهم
عنوان Fear Effect شاید با مسائل جانبی جنجالی در اجتماع مخاطبین بازیهای ویدئویی شناخته شود، با این حال افرادی که به تجربه نسخه اولیه و اورجینال این اثر نشسته باشند میدانند که تا چه میزان عذابآوری این بازی سخت بوده است.
این عنوان در سال 2000 توسط کمپانی ایداس (Eidos Interactive) منتشر شد و وظیفه توسعه آن نیز برعهده استودیویی تحت عنوان Kronos Digital Entertainment بود. بازی مذکور یکی از اولین مواردی بود که از تکنیک گرافیک سلشید برای ظاهر بصری خود استفاده کرده بود.
اگرچه بازی در هر مورد از جوانب مختلف دارای عناصری بود که میتوانست در دنیای مدرن به خشم اجتماعی منجر شود، کنترل آن به گونهای بود که باعث خشم بسیاری از مخاطبین شده بود. کنترلی تانک و بدقلق مشابه با سری Resident Evil و مکانیزمهای اشاره و کلیک آن به گونهای بود که برای یادگیری بسیار طاقتفرسا به شمار میرفتند.
6. بازی Oddworld: Abe's Oddysee
مرگ در هر گوشه به کمین شما نشسته..
محصول سال 1997 استودیو Oddworld Inhabitants که توسط شرکت GT Interactive منتشر گشت به خوبی از مکانیزمهای پیچیده و پازلهای دشوار خود آگاه بود. این اثر به گونهای طراحی شده بود که سبب میشود گیمرها از شدت سختی اقدام به کندن موی سر خود کرده و از بابت آن نیز اظهار پشیمانی و تاسف نداشته باشند.
هر آنچه که در تصویر بازی Oddworld: Abe’s Oddysee به چشم میخورد بیرحم بوده و قصد داشت تا پلیر را از پا در آورده و او را از پیشروی باز دارد. گلولههایی که به صورت بیامان به طرف شما شلیک میشدند به همراه موانعی که به راحتی میتوانست نادیده گرفته شود باعث میشد هر اینچ از محوطه تصویر بازی به عذابی برای پیشروی تبدیل شود.
برای وخیم شدن اوضاع، این موضوع را اضافه کنید که Abe’s Oddysee قابلیت ذخیره کردن میزان پیشرفت بازی را نداشت و جانهای محدود شخصیت اصلی نیز عذاب دیگری به دشواری بازی اضافه میکرد تا یکی از سختترین بازیهای پلیاستیشن 1 به عذاب مستمر مخاطبهای خود ادامه دهد.
5. بازی Crash Bandicoot
پلیر میبایست در زمان دقیق اقدام به پریدن کند
افرادی که مخاطب بازی Crash Bandicoot بودند هیچ تعجبی از وجود این بازی در این لیست نخواهند داشت. آنها شاید حتی به مخاطبین جوانتری که اولین تجربه خود از این بازی را با بازسازی آن در سال 2017 داشتند حسادت نیز بورزند. اثری که سهگانه اصلی آن به عنوان یکی از محبوبترین عناوین انحصاری نخستین کنسولی خانگی سونی شناخته میشود.
محصول استودیو ناتیداگ که در سال 1996 منتشر شد اگرچه یکی از محبوبترین بازیهای پلیاستیشن 1 محصوب میشود با این حال به صورت ناخواستهای با زاویه دوربین عجیب و انتخابهای بصری عجیبتر همراه شده بود. در کنار این موضوع، کنترل نیز به قدری دشوار بود که به سختی میشد بر آن تسلط پیدا کرد. همین موضوع سبب میشد پشت سر گذراندن آسانترین مراحل بازی و یا حتی عبور از موانع ابتدایی آن به وظیفهای دردآور تبدیل شود تا یکی از محبوبترین عناوین تاریخ کنسولهای سونی در عین یکی از سختترین بازیهای پلیاستیشن 1 نیز باشد.
4. بازی Heart of Darkness
گیمپلی به موقعیتهای انجام بده یا بمیر خلاصه میشد
عنوان Heart of Darkness برای رویکرد بصری خود یک اثر بسیار درخشان محسوب میشد. عنوانی که برداشتهای بسیاری از تکنیکهای انیمیشنی سینمایی زمان خود برداشته بود و پلیر را در در تجربهای قرار میداد که هیچ چیز دیگری به مانند آن وجود نداشت و تا به امروز نیز تست گذر زمان را با موفقیت گذرانده است.
این عنوان اکشن پازل ساید اسکرول پر از لحظاتی بود که در آن تلههای نامحسوس، گلولهها و دشمنهای پرتعداد در هر طرف قرار میگرفتند. بازی Heart of Darkness، بهترین گیمرها را نیز از مرحله اول و همان لحظات ابتدایی مورد چالش قرار میداد. جدا از کنترلی که تسلط پیدا کردن بر آن بسیار دشوار و زمانبر بود، بازی هیچ گونه فضایی برای نفس کشیدن و آسایش در اختیار مخاطبین خود قرار نمیداد.
محصول استودیو Amazing Studio که در سال 1998 منتشر شد اگرچه یکی از محبوبترین و باکیفیتترین بازیهای روزگار خود به شمار میرود با این حال این موضوع نیز باعث نمیشود تا جایی در فهرست سختترین بازیهای پلیاستیشن 1 نداشته باشد.
3. بازی Tomb Raider 3
کنترل تاریخ مصرف گذشته و دشمنان سخت
مجموعه Tomb Raider در نوع خود یکی از فرنچایزهای منحصر به فرد بوده و در عین حال از محبوبیت قابل توجهی در میان مخاطبین گیم برخوردار بوده است. با این حال پیش از بازگشت لارا کرافت در نسخههای امروزی و مدرن، سه نسخه ابتدایی آن همچنان بیشترین میزان سختی و هیجان را منتقل میکردند. اثری که توسط استودیو Core Design توسعه یافت و در سال 1998 عرضه شد.
سومین نسخه یعنی بازی Tomb Raider 3 به قدری سخت و چالشبرانگیز بود که درصد عمدهای از افرادی که آن را تجربه کرده بودند در نهایت برای پیروزی و به اتمام رساندن آن مجبور میشدند از چیت یا کدهای تقلب استفاده نمایند. بازی به قدری دشوار بود که تنها به واسطه مکانیزمها و کنترل آن نمیشد پیشرفت قابل توجهی در آن ایجاد کرد. حال آن که جمعآوری الماسهای سبز رنگ محدود در بازی که اجازه میداد پیشرفت خود را ذخیره کنید در کنار افزودن تنش بیشتر، حس درماندگی بیشتری را به مخاطب القا میکرد تا سومین نسخه مهاجم مقبره یکی از سختترین بازیهای پلیاستیشن 1 باشد.
2. بازی Tenchu: Stealth Assassins
به راحتی شناسایی میشدید و از پا در آمدید
عناوین مخفیکاری عموما با مجموعههایی نظیر Hitman و مجموعه Metal Gear شناخته میشوند. با این حال پیش از آن که مامور 47 روشنایی روز را ببیند، یکی دیگر از عناوین انحصاری پلیاستیشن عرق گیمرها را در آورده و نفس را در سینهشان حبس کرده بود. عنوان Tenchu محصول استودیو Acquire که در سال 1998 عرضه یافت، در روزگاری بسیار محبوب به شمار میرفت و به عنوان یک بازی مخفیکاری، چالش مخصوص این ژانر را درون خود به همراه داشت.
بازی تمرکز اصلی خود را به جای روایت داستان، روی چگونگی و نحوه تجربه آن قرار میداد و میتوانست حتی گیمرهای باتجربه را نیز به چالش بکشد. هر حرکت شما در بازی میتوانست بازی را تغییر داده و در عین حال هر مسیر نیز راه جدیدی را در برابر شما قرار میداد. پلیر باید به قدری به درک ساختار بازی میرسید که میتوانست اشتباهات مختلف را پیشبینی کند. اشتباهاتی که به آسانی میتوانستند ورق را در بازی به ضرر گیمر عوض کنند. بازی Tenchu: Stealth Assassins بدون شک یکی از سختترین بازیهای پلیاستیشن 1 به شمار میرفت که در اختیار مخاطبین قرار گرفته بود.
1. بازی Alundra
بدون راهنما، بازی به صورت مضحکی مجازاتکننده است
عنوان Alundra بدون شک یکی از پیچیدهترین آثار در زمینه گرافیک بصری مربوط به زمان خود است و این پیچیدگی در ساختار گیمپلی آن نیز قرار دارد. این عنوان نقشآفرینی کلاسیک یکی از معدود بازیهایی از آن زمان به شمار میرود که به جای آموزش پلیر از طریق راهنماییهای مختلف، روی روایت داستان و جست و جو در محیط تمرکز میکرد.
با این حال بازی به صورت قابل توجهی میتوانست عذابآور شود. در این بازی پلیر باید از تمامی جوانب آن و جزئیات حاضر در گوشه گوشه آن اطلاع میداشت. برای مثال جست و جو نکردن یک بخش و یا بیتوجهی به یک صندوق باز نشده سبب میشد از پیشروی به مرحله بعدی بازی کاملا محروم شوید.
از سوی دیگر دوربین از بالا به پایین آن سبب میشد به سختی بتوان ارتفاعات مختلف در یک مرحله را از یکدیگر تمایز داد. موضوعی که سبب میشد پلیر مجبور شود به مانند کانگورو به سطحهای مختلف بپرد تا بتواند مسیر جدید را کشف کند. مواردی که سبب میشدند بازی Alundra محصول استودیو Matrix Software که در سال 1997 انتشار یافت به رتبه اول در فهرست سختترین بازیهای پلیاستیشن 1 جای داشته باشد.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید