حضور ایکسباکس سری اس و پلیاستیشن 5 در میان بهترین اختراعات سال ۲۰۲۰
خبری از ایکسباکس سری ایکس نیست!
با استناد بر تازهترین مقالهی مجلهی مشهور تایم (TIME)، دو کنسول ایکسباکس سری اس و پلیاستیشن 5 جزء بهترین اختراعات سال ۲۰۲۰ میلادی شناخته میشوند.
با وجود اینکه صنعت بازیهای ویدیویی پس از سالها صبر و انتظار، بار دیگر دورهی بسیار مهمی را سپری و از نسلی به نسل دیگر کوچ کرد، اما در مجموع سال ۲۰۲۰ میلادی سال خوبی برای تمامی مردم در سراسر دنیا نبود! همهگیری ویروس کرونا در جهان تاکنون مشکلات و معضلات زیادی را برای تمامی افراد به وجود آورده و چه بسا اغلب بازیسازان را با چالشها و دردسرهای جدیدی روبهرو کرده است. علیرغم این کشمکشها، دو شرکت مایکروسافت و سونی به وعدههای خود عمل کردند و دقیقا در تاریخ مقرر شاهد عرضهی کنسولهای نسل نهم به نامهای ایکسباکس سری ایکس، سری اس و پلیاستیشن 5 بودیم.
حال که چند روزی از عرضهی کنسولهای جدید به بازار میگذرد و شماری از بازیکنان حسابی مشغول تجربهی عناوین روی پلتفرمهای جدید خود هستند، مجلهی تایم (TIME) در واپسین روزهای سال فهرستی از صد اختراع برتر سال جاری میلادی به اشتراک گذاشته که در خلال این لیست، نام دو کنسول پلیاستیشن 5 و ایکسباکس سری اس به چشم میخورد. در واقع این مجله مدعی است که کنسول جدید ژاپنیها به خاطر پردازندهی گرافیکی قدرتمند، هارد پرسرعت SSD، نبود لودینگ در بازیها، قابلیت هپتیک یا همان بازخورد لمسی و تریگرهای تطبیقی کنترلر جزء یکی از بهترین اختراعات سال ۲۰۲۰ به شمار میرود.
مجلهی تایم در خصوص اختراع سونی و کنسول پلیاستیشن 5 توضیح میدهد:
کمپانی سونی در کنسول جدید خود در واقع به یک فضا خاصی احتیاج داشت تا بتواند تمامی فرآیندهای گرافیکی را به بهترین شکل ممکن انجام و عناوینی همچون Spider-Man: Miles Morales را با زیبایی هرچه بیشتر، جزئیات بالا و کیفیت عالی ارائه دهد. پلیاستیشن 5 بزرگترین کنسول تاریخ به شمار میرود. به لطف هارد پرسرعت جامد SSD، تقریبا میتوان ادعا کرد که هیچ زمان بارگذاری یا همان لودینگی در بازیها وجود ندارد و همه چیز در آن واحد پردازش میشود. پردازندهی گرافیکی کنسول پلیاستیشن 5 نیز چیزی در حدود ۱۰ برابر سریعتر از مدل نسل پیشین یعنی پلیاستیشن 4 است تا جلوههای بصری بازیها زیباتر و با کیفیتتر از همیشه به نظر رسند. کنترلر کنسول نیز شامل چندین حسگر بازخورد لمسی (هپتیک) شده که در واقع بازیکن را غرق دنیای بازی میکند. به عنوان مثال، زمانی که شخصیت بازی روی یک مسیر شنی راه میرود، کنترلر دستگاه به خوبی حس و حال پیادهروی روی شن و ماسه را به شما منتقل میکند.
در طرف مقابل، ردموندیها از غافله عقب نماندهاند و کنسول ایکسباکس سری اس که در واقع ارزانقیمتترین کنسول در نسل نهم محسوب میشود، به لطف سرویس اشتراکی پرطرفدار گیم پس، برچسب قیمت عالی، وضوح تصویر بالا، اجرای بازیها با نرخ ۱۲۰ فریم بر ثانیه و همچنین صدای بسیار پایین دستگاه به عنوان یکی از بهترین اختراعات امسال لقب گرفته است. این رسانه در رابطه با نمایندهی ارزانقیمت مایکروسافت در نسل نهم یعنی ایکسباکس سری اس میگوید:
سلاح مخفی ایکسباکس سری اس، سرویس اشتراکی گیم پس ردموندیها است؛ سرویسی که به واسطهی آن بازی Halo Infinite از همان روز انتشار به صورت رایگان در دسترس کاربران و مشترکین آن قرار میگیرد. کنسول ایکسباکس سری اس با قیمت ۲۹۹ دلاری خود میتواند بازیها را با وضوح تصویر بسیار بالا و همچنین نرخ ۱۲۰ فریم بر ثانیه اجرا کند که در مقایسه با نسل پیشین خود یعنی ایکسباکس وان، ۱۰۰ درصد پیشرفت داشته است. از آنجا که این کنسول فاقد درایو نوری است، تقریبا هیچ صدایی از عملکرد خود تولید نمیکند و دستگاه به آرامی بازیها را پردازش و اجرا میکند. همین موضوع باعث میشود که بازیکن تمام تمرکز خود را روی بازی بگذارد.
نکته جالب اینجا است که در این مقاله خبری از کنسول قدرتمند ایکسباکس سری ایکس نیست و به عبارتی این کنسول هیچ جایی در میان اختراعات برتر امسال ندارد! اینکه مدل ارزانقیمت یعنی سری اس در این فهرست حضور داشته و در عوض، سری ایکس به عنوان یکی از صد اختراع برتر سال جاری میلادی انتخاب نشده، کمی عجیب و شاید هم غیرمنطقی به نظر میرسد. با این حال، ممکن است که این مجله قصد نداشته که دو اختراع برتر سال به محصول و کنسولهای جدید کمپانی سرشناس مایکروسافت تعلق بگیرد و از میان این دو، سری اس را به خاطر دلایل مذکور انتخاب کرده است.
در پایان این خبر، لازم به ذکر است که هر سه کنسول ایکسباکس سری اس، سری ایکس و پلیاستیشن به ترتیب با قیمتهای ۲۹۹، ۴۹۹ و ۴۹۹ دلار در سرتاسر جهان به فروش میرسند و تاکنون تعدادی از عناوین نسل نهم نیز برای این سه پلتفرم روانه بازار شده است.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید