بازی های پلی استیشن 5

رده بندی بازی های پلی استیشن 5 از بدترین به بهترین

چقدر زود دو سال از عرضه پلی استیشن ۵ گذشت!

1%
  • 0/10
رده بندی بازی های پلی استیشن 5 از بدترین به بهترین ۶ ۱۶ دی ۱۴۰۱ ترین‌ها (بازی) کپی لینک

با گذشت دو سال از عرضه جهانی پلی استیشن ۵، زمان آن رسیده که نگاهی به بازی‌های انحصاری این کنسول قدرتمند نسل نهمی داشته باشیم. بازی های پلی استیشن 5 شاید کم، اما بسیار با کیفیت و کامل بوده از آینده روشن این کنسول سونی خبر می‌دهند!

روزهای زیادی از تولد دو سالگی آخرین فرزند سونی یعنی پلی استیشن ۵ نمی‌گذرد و زمان آن رسیده قدرت کتابخانه انحصاری این کنسول را مانند تمام کنسول‌های تاریخ بسنجیم. به عقیده عموم، جذاب‌ترین بخش کنسول‌های جدید، کتابخانه بازی‌های انحصاری آن است و بدون شک پلی استیشن ۵ نیز از این قائده مستثنی نیست.

در حالی که معمولا با گذشت سه سال از کنسول‌های جدید، ما بازی‌های میان نسلی دریافت می‌کنیم، تعداد قابل قبولی بازی انحصاری انتشار یافته که به طور جداگانه برای پلی استیشن ۵ طراحی شده و ما نسخه‌ای پورت شده از پلی استیشن ۴ را دریافت نکرده‌ایم. این موضوع سبب شده ما تجربه‌ای به روزتر و چشم نوازتر از این بازی‌ها داشته باشیم که در حقیقت هدف اصلی کنسول‌های نسل جدید است.

حال در این مطلب قصد داریم تمام بازی های پلی استیشن 5 را از بدترین به بهترین با توجه به نظر منتقدین و کاربران دسته بندی کنیم.

Destruction AllStars

به احتمال زیاد شما نیز از دیدن بازی Destruction AllStars به عنوان بدترین بازی انحصاری پلی استیشن ۵ تعجب نکرده باشید. این بازی در ابتدا به شدت امیدوار کننده به نظر می‌رسید و قول توسعه دهندگان برای پشتیبانی بی وقفه یک بازی در سبکی نو، یعنی مبارزه ماشینی بسیار هیجان انگیز بود. ما نمی‌گوییم که بازی Destruction AllStars عنوانی بد و غیر قابل بازی است.

خیر؛ بازی Destruction AllStars در برخی نقاط عنوانی بسیار کامل بوده و می‌توان در آن بخش‌ها این بازی را عالی دانست، اما در برخی نقاط کلیدی چنگی به دل نمی‌زد. در پایان باید اشاره داشت که این بازی به خودی خود عنوانی بد نبوده و ارزش تجربه طولانی مدت را نیز دارد، اما در میان بازی‌های انحصاری انتشار یافته برای پلی استیشن ۵، باید آن را ضعیف‌ترین عنوان نامید.

Sackboy: A Big Adventure

سک بوی دوست داشتنی ما از سنت‌های قدیمی خود دست کشید و خود را با دنیای مدرن و بسیار شبیه به دنیای سه بعدی سوپر ماریو وفق داد و ما دنیایی جدید را در بازی Sackboy: A Big Adventure تجربه کردیم. با وجود نوآوری در این بازی، نمی‌توان آن را در دسته خوب، میان بازی های پلی استیشن 5 جای داد.

اما باید اشاره داشت که بازی Sackboy: A Big Adventure از موسیقی بسیار لذت بخش، شخصیت‌های دوست داشتنی و جلوه‌های بصری فوق العاده چشم نواز بهره برده و هر مرحله در این بازی به بهترین شکلی که می‌توان تصور کرد در اختیار کاربران قرار گرفته است. این بازی از دو حالت تک نفره و چند نفره Co-Op بهره برده و تجربه لذت بخشی را برای شما فراهم می‌کند، با این حال بزرگ دانستن این عنوان، دور از انتظار و نشد است.

The Last of Us Part 1

در ابتدا اجازه دهید از شما بپرسیم که آیا اصلا ما به بازی The Last of Us Part 1 نیاز داشتیم؟ پس از این پرسش، باید بگوییم در حالی که به عقیده بسیاری از طرفداران و منتقدین انتشار چنین بازی اصلا ضروری نبود، بازی The Last of Us Part 1 پروژه‌ای بی نظیر، چشم نواز و موفق است. زمانی که ما نسخه ریمیک از یک بازی را دریافت می‌کنیم، داستان آن تغییری در خود نداشته و کلیت گیم پلی آن چیز بیشتری نسبت به گذشته را به دست ما نمی‌رساند.

اما نباید این حقیقت را زیر پا گذاشت که بازی The Last of Us Part 1 از لحاظ فنی عنوانی به شدت عالی و بی نقص است که در کنار داستان دیوانه وار، هر کسی را شیفته خود می‌کند. بازی The Last of Us توسط میلیون‌ها کاربر تجربه شده و همین موضوع باعث می‌شود بازی The Last of Us Part 1 به کمتر کسی برای تجربه پیشنهاد شود و دلیل قرار گرفتن این بازی در میان بدترین بازیی های پلی استیشن 5 همین موضوع است!

Astro’s Playroom

کاربران و منتقدین بازی Astro’s Playroom را بیش از یک دموی فنی نمی‌دانند و باید گفت این سخن آن‌ها کامل بوده چون این بازی به معنای واقعی دمویی فنی برای نمایش دادن قابلیت‌های کنترلر DualSense است. در حالی که ما از این موضوع به طور کامل آگاه هستیم، باور داریم که تمام دارندگان پلی استیشن ۵ باید حداقل یک مرتبه به تجربه این بازی پرداخته تا قدرت واقعی آن را متوجه شوند.

بله، ما می‌دانیم که Astro’s Playroom در نهایت یک دموی فنی است، اما نباید فراموش کرد که تجربه‌ای عالی از عنوانی پلتفرمر با طراحی مراحل عالی و مکانیسم‌های حرکتی بی نظیر را ارائه می‌دهد. علاوه بر آن، نباید زیبایی بصری و ایستر اگ‌های پلی استیشنی آن را فراموش کرد. به طور کلی بازی Astro’s Playroom جای تحسین داشته و تجربه‌ای کوتاه، اما به شدت لذت بخش را ارائه می‌دهد.

Gran Turismo 7

به عنوان جدیدترین نسخه از غول شبیه سازی مسابقات اتومبیل رانی پلی استیشن، انتظارات بسیاری از بازی Gran Turismo 7 داشتیم که باید قبول کرد نتوانست تمام آن‌ها را برای ما برآورده کند، با این حال به برآورده کردن تمام آن‌ها به شدت نزدیک بود! این بازی از لحاظ جلوه‌های بصری هیچ راهی برای خرده گرفتن به خود بر جای نگذاشت. میزان توجه به جزئیات و نزدیکی آن به دنیای واقعی، همان چیزی بود که بیش از هر بخش دیگر ما را غافلگیر کرد. از گیم پلی جذاب و مکانیسم‌های عالی رانندگی این بازی نیز نمی‌توان ایرادی گرفت. پس مشکل این بازی چیست؟

مشکل اصلی این بازی نحوه پیشرفت در آن و نیاز به صرف پول حقیقی برای رسیدن به درجات بالای مسابقات بود که به شدت طرفداران و منتقدین را آزار داد و همین موضوع باعث شد فروش بازی Gran Turismo 7 ضربه‌ای جبران ناپذیر دریافت کرده و آن را در میان بازی‌های نه چندان دوست داشتنی سال‌های اخیر جای دهد!

Ratchet and Clank: Rift Apart

مدت زمان زیادی بود که طرفداران در انتظار نسخه‌ای جدید از خط داستانی اصلی سری بازی Ratchet and Clank نشسته بودند و باید گفت Ratchet and Clank: Rift Apart ارزش این انتظار طولانی مدت را داشت. به باور ما اغراق نیست اگر بگوییم بازی Ratchet and Clank: Rift Apart یکی از بهترین بازی‌ها از لحاظ فنی و زیباترین بازی‌ها از لحاظ جلوه‌های بصری است که طی سال‌های اخیر به انتشار رسیده است.

ما در کمتر بازی سبک پلتفرمری چنین زیبایی‌های را دیده و همین موضوع ما را به شدت به سوی این بازی سوق داده است. از لحاظ گیم پلی نیز این عنوان بسیار کامل بوده و مکانیسم‌های جدید این بازی به بهترین شکل ممکن طراحی شده‌اند. اگر به دنبال یک بازی اکشن و سرگرم کننده هستید، بازی Ratchet and Clank: Rift Apart شما را نا امید نخواهد کرد.

Demon’s Souls

بازی Demon’s Souls در حقیقت آغاز گر مسیر سبک سولزلایک (Soulslike) بود و همین موضوع باعث شده همه ما احترامی ویژه برای آن قائل باشیم. به باور ما این بازی دوست داشتنی مستحق نسخه ریمیک بود که این اتفاق در سال ۲۰۲۰ توسط استودیو بلوپوینت (Bluepoint Games) رخ داد.

نسخه ریمیک بازی Demon’s Souls همانطور که انتظار می‌رفت، شاهکاری دل ربا بود. طراحی مراحل، نحوه مبارزه و باس فایت‌ها، در کنار سیستم پیشرفت بازی به زیباترین شکل یک بازی انتشار یافته در سال ۲۰۰۹ را با کیفیت سال ۲۰۲۰ در اختیار ما قرار دادند. جلوه‌های بصری چشم نواز این بازی نیز جایی برای انتقاد منفی باقی نگذاشت و آن را تبدیل به عنوانی کامل کرد.

Horizon Forbidden West

بازی Horizon Forbidden West نسبت به نسخه پیشین بسیار محافظ کارانه عمل کرد و در حالی که نو آوری چشم گیری در این بازی دیده نشد، با بنا سازی ساختاری محکم بر پایه‌های قدرتمند نسخه پیشین، عنوانی جذاب و دل ربا را به انتشار رساند. جهان باز و زیبای آن هر لحظه نفس شما را می‌گیرد و دشمنان ماشینی شما در هر نقطه چالشی بزرگ برای شما به ارمغان می‌آوردند. در کنار این دو ویژگی مهم، نباید مراحل فرعی متنوع آن را فراموش کرد.

داستان این بازی از آغاز تا پایان گیرا و جذاب بوده، با این حال گیم پلی آن پیشرفت خاصی نسبت به نسخه ابتدایی نداشته است و به باور ما گیم پلی و سیستم پیشرفت این بازی می‌توانست تغییرات بزرگ‌تری به خود ببیند.

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

بازی Marvel’s Spider-Man: Miles Morales در حالی که نسخه‌ای فرعی و کوچک‌تر از یکی از بزرگ‌ترین فرنچایزهای سونی تلقی شده، به نظر کاربران و منتقدین یکی از بهترین بازی‌های انحصاری انتشار یافته برای پلی استیشن 5 است. این بازی دقیقا از مکانیسم‌های معرفی شده در بازی Marvel’s Spider-Man در سال ۲۰۱۸ استفاده کرده، اما تغییراتی را در آن‌ها به نمایش گذاشت که پیشرفتی قابل توجه در گیم پلی این بازی ایجاد کردند. البته نباید قدرت‌های خاص مایلز را نیز در این بازی نادیده گرفت.

داستان بازی Marvel’s Spider-Man: Miles Morales بسیار قابل قبول و کامل بود و تفاوت‌های بسیاری با داستان بازی Marvel’s Spider-Man در آن دیده می‌شد که به شدت به جذابیت این بازی افزود. با این وجود این بازی نسخه‌ای فرعی از بازی Marvel’s Spider-Man محسوب می‌شود که فروشی فوق العاده را کسب کرد.

Returnal

پیشرفت بازی Returnal نسبت به تمام بازی‌ها پیشین انتشار یافته توسط استودیو هاوس مارک (Housemarque) همان چیزی است که ما را شیفته این بازی کرده است. به عبارت دیگر، این استودیو عنوانی عرضه کرد که به مراتب از انتظارات ما بهتر ظاهر شد و بدون شک یکی از بهترین بازی های پلی استیشن 5 است. بازی Returnal عنوانی معمولی نبوده و به شکلی دوست داشتنی عجیب و غریب است و باید برای این موضوع به توسعه دهندگان آن افتخار کرد.

بازی Returnal داستانی تازه را با عناصر بازی‌های ترسناک و علمی تخیلی ترکیب کرده و تلاشی که برای غیر خطی کردن داستان در آن به کار رفته، به بهترین شکل شما را درگیر می‌کند. دیگر بخش جذاب آن اکشن مملو از هیجان این بازی است که به نحوی مهر استودیو هاوس مارک بوده که بسیار چشم نواز طراحی شده است. بازی Returnal از عناصر سبک روگ لایک نیز تا حدی در خود بهره برده که آن را چالش برانگیز می‌کند. در پایان باید برای جلوه‌های بصری و طراحی هنری آن کلاه از سر برداشت. تمام این‌ها، بازی Returnal را به تجربه‌ای تک تبدیل می‌کنند.

God of War Ragnarok

بازی God of War Ragnarok دقیقا مانند Horizon Forbidden West بیش از آنکه گونه‌ای جدید باشد، نسخه‌ای تکامل یافته از گونه‌ای بی نقص است. پیشرفت‌ها و بهبودهای حاصل شده در بخش مبارزات این بازی تا توپخانه، تجهیزات و قدرت‌های شما، مبارزت درون این بازی را تبدیل به لحظاتی خاطره انگیز و فراموش نشدنی برای شما می‌کنند. هر لحظه از بازی God of War Ragnarok یک خاطره بی نظیر و فراموش نشدنی است.

جهان خیره کننده و مراحل فرعی عالی، همه و همه این بازی را چشم نواز می‌کنند. اما بخش روح نواز بازی God of War Ragnarok بخش داستان آن است که شما را سوار بر امواج بالا و پایین می‌برد و غافلگیری‌های به جا و درست، شما را بر صندلی‌تان قایق موج سواری‌تان میخ کوب می‌کنند. بازی God of War Ragnarok بر خلاف انتظارات نسخه پیشین خود یعنی God of War سال ۲۰۱۸ را به مبارزه فرا خواند و موفق به شکست دادن آن شد!

سال ۲۰۲۳ مانند هر دو سال گذشته، سالی پر بار برای بازی های پلی استیشن 5 خواهد بود. سونی در حالی که ۲۰۲۱ را نا امید کننده به پایان رساند، در سال ۲۰۲۲ طوفانی عظیم به پا کرد که به باور ما در سال ۲۰۲۳ ادامه خواهد داشت. شما بازی های پلی استیشن 5 را به چه شکل طبق بندی می‌کنید؟ منتظر نظرات شما هستیم.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

6 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments