وضعیت تولید پلیاستیشن 5 بهزودی بهتر میشود؟
سونی تمام تلاش خود را میکند!
جیم رایان (Jim Ryan)، رئیس کل پلیاستیشن، چندی پیش در گفتوگویی رسما اعلام کرد که شرکت سونی تمام تلاش خود را به کار گرفته تا هرچه زودتر وضعیت تولید و عرضهی پلیاستیشن 5 در سراسر جهان را بهتر کند.
نزدیک به چهار ماه از عرضهی کنسولهای نسل نهم دو شرکت مایکروسافت و سونی به نامهای ایکسباکس سری ایکس | اس و پلیاستیشن 5 میگذرد. پلتفرمهایی که علیرغم همهگیری ویروس کرونا، محدودیتهای اجتماعی، تعطیلی شرکتها و تاخیرهای متعدد بازیهای مورد انتظار، در زمان مقرر به دست بازیکنان رسیدند. با این حال، عرضهی این دستگاهها به خاطر مشکلاتی که در روند تولید آننها به وجود آمده بود، مطابق انتظار صورت نگرفت و میتوان گفت که میزان عرضه و تقاضا با یکدیگر برابر نبودند. از این رو، در حال حاضر موجودی کنسولهای نسل نهم به خصوص پلیاستیشن 5 در اغلب فروشگاههای بزرگ و کوچک به اتمام رسیده و اغلب گیمرها در اقصی نقاط جهان با مشکل کمبود این دستگاه دست پنجه نرم میکنند.
هرچند سونی هر از چند گاهی موجودی PS5 در خردهفروشان و مراکز رسمی خود را افزایش میدهد، اما این عرضهها به صورت مداوم صورت نمیگیرد و مشکل کمبود دستگاه را به طور کلی و دائمی برطرف نمیکند. به دنبال این اتفاقها، شرایط برای سوءاستفاده دلالها در سراسر جهان فراهم شده و در پی ایجاد بازار سیاه، در حال حاضر کنسولهای جدید تا دو و حتی سه برابر قیمت پایه خود به فروش میشوند. بدیهی است که در چنین وضعیتی تهیه و خرید کنسول جدید سونی برای هواداران پر و پا قرص پلیاستیشن راحت و چه بسا به صرفه نیست و به همین خاطر میلیونها بازیکن بیصبرانه منتظر هستند تا با تولید و عرضهی بیشتر پلیاستیشن 5 به بازار، به راحتی و با قیمت اصلی کنسول نسل نهم خود را خریداری کنند.
حال مسئله و سوال اصلی این است که محدودیتهای عرضهی کنسول جدید سونی تا چه زمانی ادامه خواهد داشت؟ در پاسخ به این ابهامات، چندی پیش جیم رایان (Jim Ryan)، رئیس ارشد پلیاستیشن، در تازهترین گفتوگوی خود ضمن عذرخواهی از تمامی افرادی که با مشکل کمبود این کنسول روبهرو هستند، اعلام کرد که شرکت سونی تمام تلاش خود را به کار گرفته تا هرچه زودتر به این محدودیتها پایان و با تولید بیشتر پلیاستیشن 5، جامعهی پلیاستیشن را بیش از پیش گسترش دهد.
جیم رایان در خلال این مصاحبه اعلام کرد که تا پایان سال گذشته میلادی، چیزی بیش از ۴.۵ میلیون پلیاستیشن 5 در سراسر جهان به فروش رسیده است. او معتقد است که علیرغم مشکلات ناشی از فراگیری ویروس کرونا، عملکرد کمپانی سونی در ابتدای نسل نهم بهتر از نسل گذشته بوده، چرا که میزان عرضه و فروش PS5 در اولین سال عرضهی خود بیشتر از کنسول نسل هشتم پلیاستیشن 4 بوده است. از طرفی، رایان اشاره کرده که هر از چهار خریدار پلیاستیشن 5، یک نفر صاحب پلیاستیشن 4 نبوده و به همین خاطر به مرور افراد بیشتری به جامعهی بزرگ پلیاستیشن میپیوندند. با این حال، هنوز زمان دقیقی برای پایان این محدودیتها مشخص نشده است.
آقای جیم رایان در این خصوص توضیح میدهد:
ما تمام تلاش خود را [برای تولید و عرضهی هرچه بیشتر و بهبود وضعیت کنونی پلیاستیشن 5] میکنیم. سونی تا پایان سال ۲۰۲۰ میلادی، بیش از ۴٫۵ میلیون کنسول PS5 در سراسر جهان فروخته که این رقم بیشتر از میزان فروش کنسول پلیاستیشن 4 تا انتهای سال ۲۰۱۳ میلادی است. گزارشها نشان میدهد که از هر چهار خریدار پلیاستیشن ۵، یک نفر صاحب پلیاستیشن ۴ نبوده و چیزی نزدیک به نیمی از خریداران این کنسول جدید به تازگی به خانواده بزرگ پلیاستیشن ملحق شدهاند.
محدودیتهای تولید و عرضه صرفا به کنسول جدید ژاپنیها یعنی پلیاستیشن 5 محدود نمیشود و در طرف مقابل، شرکت مایکروسافت نیز متناسب با تقاضا، ایکسباکس سری ایکس و ایکسباکس سری اس روانه بازار نکرده است. با این حال، گزارشها نشان میدهد که وضعیت تولید کنسولهای جدید ایکسباکس تا حد قابل توجهی بهتر از PS5 بوده و خرید پلتفرمهای جدید ردموندیها به مراتب برای بازیکنان و علاقهمندان راحتتر است. علاوه بر اینها، موضوع کمبود کالا در بازار مختص کنسولهای نسل نهم نیست و در حال حاضر جدیدترین کارت گرافیکهای شرکت انویدیا در بازار بسیار نایاب شدهاند. بدون هیچ شک و تردیدی، اپیدمی ویروس کرونا در تهیه و تولید قطعات اولیه و سخت افزارها به شدت تاثیر منفی گذاشته و طبق بررسیها و پیشبینی شماری از تحلیلگران، این محدودیتها لاقل تا اواسط سال جاری میلادی ادامه خواهد داشت.
در حال حاضر کمپانی سرشناس سونی تنها با مشکل تولید کم و کمبود پلیاستیشن 5 دست و پنجه نرم نمیکند. اگر خبرهای دنیای بازیها را در رسانه سرگرمی دنبال کرده باشید، حتما اطلاع دارید که به تازگی گزارشهای بیشماری از خرابی جویاستیک دوالسنس منتشر شده که بر اساس آن، به نظر میرسد کاربران از کیفیت جویاستیک کنترلر پلیاستیشن 5 رضایت ندارند و آنالوگهای آن با گذشت مدت کوتاهی با خرابی مواجه شده یا از کار میافتند. با استناد بر بررسیهای صورت گرفته، عمر مفید آنالوگهای کنترلر پلیاستیشن 5 چیزی در حدود ۴۱۷ ساعت اعلام شده، اما بسیاری از کاربران مدعی هستند که استیک آنالوگ کنترلر آنها زودتر از این زمان خراب شده است.
با وجود این که دوالسنس از گارانتی سونی برخوردار است و در صورت خرابی شرکت سونی تا زمان گارانتی به رایگان آن را تعمیر یا تعویض میکند، اما مشکل اصلی این است که تعداد گزارشهای خرابی بیش از حد معمول بوده و چه بسا در حال حاضر پروندههای قضایی و دادخواست رسمی شکایت علیه سونی در دادگاههای منطقهای ایالات متحده آمریکا تشکیل شده است. از این رو، کمپانی سونی هماکنون فارغ از مشکلات تولید پلیاستیشن 5، با چالشهای بیشتر و جدیتری روبهرو است که باید منتظر واکنش ژاپنیها بمانیم.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید