فروش کنسول پلیاستیشن 5 از مرز ۱۳.۳ میلیون دستگاه عبور کرد
سونی نسل نهم را به خوبی شروع کرده است
بر اساس تازهترین گزارش رسمی منتشر شده از سوی شرکت سرشناس سونی، فروش کنسول پلی استیشن 5 به تازگی به بیش از ۱۳.۳ میلیون دستگاه رسیده است.
چیزی کمتر از از یک سال از عرضهی کنسولهای نسل نهم دو شرکت بزرگ مایکروسافت و سونی به نامهای ایکسباکس سری ایکس، ایکسباکس سری اس و پلیاستیشن 5 میگذرد. پلتفرمهایی که طبق وعدهها در زمان بحران کرونا راهی بازار شدند. با این حال، عرضهی آنها چندان باب میل بازیکنان در سراسر جهان نبود؛ چرا که همهگیری ویروس کرونا منجر به کاهش چشمگیر تولید قطعات اولیه و سخت افزارها همچون تراشهها شد و به همین خاطر، عرضهی کنسولهای جدید همچنان با محدودیتهای زیادی روبهرو است.
هرچند که گزارشها از تداوم شرایط فعلی تا سال آینده خبر میدهند و برخی از بازیکنان هنوز هم به راحتی قادر به تهیهی پلتفرم نسل جدید نیستند، اما طبق آمار و ارقامهای منتشر شده از سوی سونی، به نظر میرسد این کمپانی ژاپنی چندان هم ضرر نکرده و پلتفرم جدید پلیاستیشن با وجود تمامی دردسرها و مشکلات، تا به امروز فروش بسیار خوبی را در سرتاسر دنیا تجربه کرده است.
در همین راستا، ساعاتی پیش جلسهی ارائهی گزارش مالی سه ماههی اخیر شرکت سونی با حضور جمعی از مدیران و سرمایهگذاران برگزار شد که در جریان این نشست، آقای جیم رایان، مدیر عامل شرکت سرگرمیهای تعاملی سونی، در بیانیهای به طور رسمی اعلام کرد که فروش کنسول پلی استیشن 5 از زمان عرضه تا انتهای ماه سپتامبر سال جاری میلادی (مصادف با هشتم مهر) به بیش از ۱۳.۳ میلیون دستگاه رسیده است. این در حالی است که تا سه ماههی قبلی، سونی نزدیک به ده میلیون پلیاستیشن 5 به فروش رسانده بود. از این رو، میتوان گفت که در طول سه ماه اخیر، بالغ بر ۳.۳ میلیون کنسول در سراسر جهان فروخته شده است.
با وجود شروع نسل نهم و عرضهی پلتفرم جدید، کنسول نسل هشتم سونی همچنان به روند رو به رشد خود ادامه میدهد. در طول سه ماههی اخیر چیزی در حدود ۲۰۰ هزار دستگاه پلیاستیشن 4 در اقصی نقاط جهان به فروش رسیده که این رقم در مقایسه با بازه مشابه سال گذشته میلادی، کاهش چشمگیری داشته است. هرچند، دلیل این افت فروش کاملا بدیهی و منطقی است و با توجه به عرضهی PS5 و ورود کنسولهای نسل نهم به بازار، کاهش فروش این کنسول به نسبت سال ۲۰۲۰ میلادی چندان هم دور از انتظار نبود.
در خلال این گفتهها، سونی به میزان فروش بازیها هم اشاره کرده است. با استناد بر اطلاعات منتشر شده در طول جلسهی ارائهی گزارش مالی، در سه ماههی منتهی به سپتامبر (هشتم مهر)، بالغ بر ۷۶.۴ میلیون بازی ویدیویی برای هر دو کنسول پلیاستیشن 5 و پلیاستیشن 4 به فروش رسیده که این رقم نسبت به بازهی مشابه قبلی، نزدیک به هفت درصد کاهش یافته است؛ به طوری که در سه ماههی دوم سال مالی ۲۰۲۰، این کمپانی ژاپنی ۸۱.۱ میلیون بازی برای پلتفرمهای خود به فروش رسانده بود. البته، از آنجا که در تابستان سال گذشته شاهد انتشار دو بازی بزرگ The Last of Us Part 2 و گوست آو سوشیما بودیم، منطقی است که فروش نرم افزارها در بازهی مذکور بیشتر از حال حاضر باشد.
از میان ۷۶.۴ میلیون بازی ویدیویی به فروش رفته در طول سه ماههی اخیر، چیزی بیش از ۷.۶ میلیون اثر مربوط به عناوین انحصاری و فرست پارتی است. این رقم در بازهی مشابه سال گذشته برابر با ۱۲.۸ میلیون واحد بود. همانطور که اشاره کردم، عملکرد خوب بازیهای انحصاری سونی در تابستان سال قبلی را باید مدیون انتشار بازی جدید لست آو آس و گوست آو سوشیما بود. سونی مدعی است ۶۲ درصد از مجموع فروش نرمافزار را نسخهی دیجیتالی بازیها تشکیل میدهند که به نسبت گذشته با افزایش چند درصدی روبهرو شده است.
در ادامهی این گزارش، شرکت سونی رسما اعلام کرد که تعداد کاربران سرویس پلیاستیشن پلاس در حال حاضر به بیش از ۴۷.۲ میلیون نفر رسیده که از رشد سه درصدی جامعهی آن به نسبت سه ماههی قبلی حکایت دارد. در نظر داشته باشید که بعد از عرضهی پلیاستیشن 5، سونی در راستای جلب رضایت کاربران خود و رقابت با ردموندیها، کیفیت و ارزش بازیهای رایگان هر ماه این سرویس را به طرز چشمگیری افزایش داده؛ به طوری که در طول ماههای اخیر عناوین بزرگ و ارزشمندی همچون کال آف دیوتی، بتلفیلد و دیزگان برای مشترکین این سرویس رایگان شدند. علاوه بر این، نمیتوان از تاثیرگذاری شدید پلیاستیشن پلاس کالکشن در افزایش تعداد کاربران این سرویس چشمپوشی کرد.
در دیگر خبرهای مرتبط با کنسولهای نسل نهم، بد نیست اشاره کنم که چندی پیش مدیرعامل شرکت اینتل در پیامی اعلام کرد که محدودیت تولید قطعات اولیه و پردازندهها به این زودی به پایان نمیرسد و کمبود سخت افزار به احتمال قوی تا اواخر سال آینده میلادی همچنان ادامه خواهد داشت. در این میان، شواهد امر گویای این موضوع است که سونی به دنبال بازطراحی پلیاستیشن 5 است تا با تغییر پردازنده مرکزی، بخشی از مشکلات کمبود قطعات را برطرف و دستگاههای بیشتری را روانه بازار کند. این موضوع هنوز توسط منابع رسمی تایید نشده و صحت آن از هالهای از ابهام قرار دارد.
در پایان این خبر، دیدگاه شما در رابطه با عملکرد تجاری و فروش جهانی کنسول پلی استیشن 5 چیست؟ با توجه به رکوردشکنی مذکور، به نظر شما، آیا این کنسول میتواند موفقیت چشمگیر پلیاستیشن 4 در نسل هشتم را تکرار و از لحاظ میزان فروش، رکورد پرفروشترین کنسول تاریخ را از آن خود کند؟ چه پلتفرمی پیروز نهایی نسل نهم خواهد بود؟ فراموش نکنید که نظرات شخصی خود را با ما و دیگر کاربران رسانه سرگرمی به اشتراک بگذارید.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید