عرضه محدود کنسولهای نسل نهم تا سال آینده ادامه دارد
مایکروسافت و سونی با مشکل کمبود قطعات اولیه دست و پنجه نرم میکنند!
با استناد بر اظهارات اخیر مدیر شرکت فاکسکان (Foxconn)، ظاهرا تقاضا برای خرید تراشهها و کارتهای گرافیکی نزدیک به ۲۰ الی ۳۰ درصد بیشتر از میزان تولید است و به توجه به تداوم شرایط فعلی، به احتمال قوی عرضه محدود کنسولهای نسل نهم تا نیمهی دوم سال آینده میلادی ادامه خواهد داشت.
نزدیک به شش ماه از عرضهی کنسولهای نسل نهم دو شرکت مایکروسافت و سونی به نامهای ایکسباکس سری ایکس، ایکسباکس سری اس و پلیاستیشن 5 میگذرد. پلتفرمهایی که علیرغم همهگیری ویروس کرونا و مشکلات بسیاری که این بیماری برای سازندگان به همراه آمده بود، در زمان مقرر به دست بازیکنان رسیدند. با این حال، عرضهی این دستگاهها تا حدی مطابق انتظار صورت نگرفت و کنسولهای جدید این دو کمپانی با مشکل کمبود تولید روبهرو هستند. از این رو، در حال حاضر موجودی کنسولهای نسل نهم به خصوص پلیاستیشن 5 در اغلب فروشگاههای بزرگ و کوچک به اتمام رسیده و اغلب گیمرها در اقصی نقاط جهان قادر به تهیهی پلتفرم نسل جدید خود نیستند.
همین موضوع باعث شده تا با ایجاد بازار سیاه، کنسولهای مزبور تا دو و حتی سه برابر قیمت پایه خود به فروش برسند. بدیهی است که در چنین شرایطی، تهیه و خرید کنسول جدید برای هواداران پر و پا قرص پلیاستیشن و ایکسباکس راحت و چه بسا به صرفه نیست و به همین خاطر میلیونها بازیکن بیصبرانه منتظر هستند تا با رفع مشکل عرضه محدود، این پلتفرمها را با قیمت اصلی خود خریداری کنند. در این میان، در حالی که ردموندیها و ژاپنیها تا به امروز با به کارگیری تمام تلاش سعی بر این دارند تا به عرضه محدود کنسولهای نسل نهم خود پایان دهند و با تولید بیشتر، نیاز بازار را برطرف کنند، اما به نظر میرسد این موضوع به این زودیها محقق نخواهد شد و مشکل تولید پلتفرمهای جدید تا اواسط سال آینده میلادی ادامه خواهد داشت.
یکی از مهمترین دلایل عرضه محدود کنسولهای نسل نهم مایکروسافت و سونی، کمبود قطعات اولیه به خصوص پردازندههای این کنسولها است که البته این دو شرکت هیچ نقشی در تولید چیپستها ندارند و صرفا قطعات مذکور را از کمپانیهای سرشناس دیگر خریداری میکنند. در همین راستا، چندی پیش شرکت نامدار فاکسکان، بزرگترین تولیدکننده لوازم الکترونیکی در جهان که قطعات مورد نیاز کمپانیهای بزرگی همچون گوگل و مایکروسافت را تامین میکند، در گزارشی اعلام کرد که مشکل تولید تراشهها به احتمال قوی تا اواخر نیمهی نخست سال ۲۰۲۲ میلادی ادامه دارد. بر این اساس، طبیعتا اگر تولید پردازندهها پاسخگوی نیاز مایکروسافت و سونی نباشد، ایکسباکس سری ایکس، ایکسباکس سری اس و پلیاستیشن 5 همچنان در بازار کمیاب و گران قیمت خواهند بود.
یانگ لیو (Young Liu)، مدیر ارشد فاکسکان، در این گزارش ادعا کرد که تولید تراشههای این کمپانی چیزی در حدود ده درصد کمتر از انتظارها بوده و این در حالی است که در طرف مقابل، تقاضا برای خرید این تراشهها ۲۰ الی ۳۰ درصد بیشتر از میزان تولید آنها است. از این رو، او معتقد است که به دلیل عرضه محدود و تقاضای زیاد برای تولید کارت گرافیکهای AMD و انویدیا، تولید کنسولهای نسل نهم نیز همچنان با محدودیتهایی روبهرو است و به احتمال قوی این مشکل در اواخر نیمهی اول سال آینده میلادی برطرف خواهد شد.
در این میان، بد نیست اشاره کنم که اگرچه تولید تراشهها و کارتهای گرافیکی مطابق برنامه ریزیها و تقاضای بازار صورت نمیگیرد و کمپانی فاکسکان به خاطر فراگیری ویروس کرونا و تعطیلی این شرکت، قادر به رفع نیاز بازار نیست و چه بسا مدیران نیز پیشبینی میکنند این وضعیت تا سه ماههی دوم سال آینده میلادی ادامه خواهد داشت، لیکن این بدان معنا نیست که مایکروسافت و سونی در طول ماههای آتی هیچگونه ایکسباکس سری ایکس، ایکسباکس سری اس و پلیاستیشن 5 تولید نخواهند کرد. ذکر این نکته مهم است که تولید این پلتفرمها حتی با وجود شرایط فعلی به کندی پیش میرود و به مرور زمان تقاضا برای خرید آنها نیز کاسته میشود، اما در مجموع به نظر میرسد که این زودیها بازار سیاه فروش کنسولهای جدید برچیده نمیشود و گیمرها همچنان برای خرید آنها باید بیشتر از قیمت واقعی و اصلی هزینه کنند.
عرضه محدود کنسولهای نسل نهم مختص دو مدل پلیاستیشن 5 نیست و کمپانی مایکروسافت هم در تولید ایکسباکس سری ایکس و ایکسباکس سری اس با مشکلاتی همراه شده است. با این حال، وضعیت این غول صنعت تکنولوژی و بازی از نظر پیشبرد تولید کنسولهای جدید کمی بهتر از سونی است و در بسیاری از بازارها تهیه و خرید ایکسباکسهای نسل نهم راحتتر از پلیاستیشن جدید است؛ چه بسا که این قاعده در کشور ما نیز صادق است و در حال حاضر قیمت ایکسباکس سری ایکس چیزی نزدیک به دو الی سه میلیون تومان کمتر از PS5 است. توجه داشته باشید که هر دو کنسول با قیمت پایهی ۵۰۰ دلار عرضه شدهاند.
در این میان، چند ماه پیش بود که جیم رایان در خلال گفتوگویی اعلام کرد که تا پایان سال گذشته میلادی، چیزی بیش از ۴.۵ میلیون پلیاستیشن 5 در سراسر جهان به فروش رسیده است. او معتقد است که علیرغم مشکلات ناشی از فراگیری ویروس کرونا، عملکرد کمپانی سونی در ابتدای نسل نهم بهتر از نسل گذشته بوده، چرا که میزان عرضه و فروش PS5 در اولین سال عرضهی خود بیشتر از کنسول نسل هشتم پلیاستیشن 4 بوده است. با این وجود، سونی مشکل عرضه محدود کنسول جدید خود را انکار نمیکند و وعده داده تا هرچه زودتر به این محدودیتها پایان داده و جامعهی پلیاستیشن را بیش از پیش گسترش دهد. هرچند، تا به امروز زمانی برای رفع این مشکلات و دردسرها مشخص نشده است.
در پایان این خبر، دیدگاه شما در رابطه با کمبود کنسولهای جدید مایکروسافت و سونی چیست؟ به نظر شما، قیمت این پلتفرمها طی ماههای آتی به قیمت اصلی خود نزدیک خواهند شد؟ فراموش نکنید که نظرات شخصی خود را با ما و دیگر کاربران رسانه سرگرمی به اشتراک بگذارید.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید