مدیرعامل AMD علت کمبود عرضهی PS5 و Xbox Series X|S را توضیح میدهد
حالا حالاها منتظر افزایش عرضه نباشید
از زمان لانچ نسل جدید، موجودی ناکافی باعث شده میلیونها مشتری در سرتاسر دنیا نتوانند به کنسول مورد علاقهشان دست پیدا کنند. شرکت AMD در گزارش مالی اخیرش علت کمبود عرضهی PlayStation 5 و ایکسباکسهای جدید را مشخص کرده است.
در حدود سه ماه اخیر، بارها یک الگوی تکراری را شاهد بودهایم: خردهفروشیهای کوچک و بزرگ دنیا تعداد محدودی PS5 و Xbox Series X|S موجود کرده، با صف سرسامآوری از مشتریان روبهرو شده و ظرف تنها چند دقیقه انبارهایشان خالی میشود. یکی از معضلات بزرگ در این میان، گروههای Scalper هستند که با استفاده از انواع و اقسام روشهای ناجوانمردانه، موجودی فروشگاهها را خالی میکنند تا بعدا آنها را با قیمتهای گزاف به مصرفکنندههای واقعی بفروشند. با اینکه افکار عمومی در حال حاضر این گروهها را مقصر اصلی کمبود کنسولهای نسل جدید در بازار میداند، اما ریشهی مشکل به جای دیگری برمیگردد.
طی یک سال گذشته، همهگیری جهانی ویروس کووید-۱۹ تقریبا هر جنبهای از زندگی مردم جهان را دچار اختلال کرده است. یکی از پیامدهای بزرگ این پاندمی، کاهش تولید صنایع مختلف بوده که حوزهی IT هم از آن مستثنی نیست. سونی و مایکروسافت برای عرضهی کنسولهای خود محتاج به قطعاتی هستند که توسط شرکتهای دیگر تولید میشوند و اخلال در این زنجیرهی تامین، منجر به کاهش شدید عرضه نسبت به تقاضا شده است. یکی از بازیگران مهم در این زنجیره، شرکت آمریکایی AMD است که هر دو پلتفرم از فناوری گرافیکی و پردازشی آن استفاده میکنند. در جریان ارائهی گزارش عملکرد این شرکت در سه ماههی آخر سال ۲۰۲۰، به این کاهش عرضه بیشتر پرداخته شده است.
AMD به لطف اقبال فوقالعاده از محصولات جدیدش از جمله پردازندههای سری رایزن 5000 و کارت گرافیکهای سری رادئون 6000 این روزها اوضاع بسیار خوبی دارد. این شرکت در سهماههی پایانی ۲۰۲۰ نسبت به زمان مشابه در سال قبل ۵۳ درصد سود بیشتری کسب کرده و خصوصا در مقابل رقیب دیرینهاش، اینتل، حسابی میتازد. لیزا سو، مدیرعامل AMD، دو عامل را برای کمبود عرضهی PS5 و Xbox Series X|S و همچنین قطعات کامپیوتری برشمرده است: همهگیری ویروس کووید-۱۹ و جنگ تجاری بین چین و آمریکا در دو سال گذشته. سو پیشبینی کرده که این کمبود عرضه حداقل تا نیمهی سال ۲۰۲۱ ادامه خواهد یافت. نه تنها تولید چیپهای AMD، بلکه حتی بستهبندی آنها هم این روزها با مشکل روبهروست و تا زمانی که ظرفیتهای تولید به حد مطلوب برسد، چند ماهی طول خواهد کشید.
در حال حاضر صرفا باید امیدوار باشیم که واکسیناسیون سراسری و بهبود روابط میان چین و آمریکا باعث افزایش ظرفیتهای تولید و راه افتادن زنجیرهی تامین شود.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید