اسنپدراگون 8 الیت اینجاست؛ اولین پردازنده موبایل جهان با هستههای اوریون
تولد یک هیولا!
کوالکام در حالی از پردازنده قدرتمند اسنپدراگون 8 الیت رونمایی کرده که این پردازنده اولین تراشه جهان با هستههای اوریون (Oryon) است.
بالاخره بعد از مدتها انتظار، کوالکام تصمیم گرفت کمی زودتر از سال گذشته از پردازنده قدرتمند خود رونمایی کند. اسنپدراگون 8 الیت، همان پردازندهای است که قرار بود با نام اسنپدراگون 8 نسل 4 به بازار بیاید. اما ظاهرا با این نام، آنچه که کوالکام در ذهن داشت را منتقل نمیکرد.
با این پردازنده جدید، کوالکام قصد دارد استاندارد جدیدی را در دنیای گوشیهای هوشمند وضع کند. این شرکت ادعا میکند عملکرد پردازشی این پردازنده فوقالعاده بهتر از اسنپدراگون 8 نسل 3 است. پردازندهای که حتی تا چند سال آینده هم قدرتمند خواهد بود. حال تصور کنید نسل جدید چه چیزهایی در چنته دارد. همچنین انتظار میرود این پردازنده جدید بتواند A18 پرو را به راحتی به چالش بکشد. هرچند بعید است در بخش تک هستهای این اتفاق رخ دهد.
مشخصات فنی اسنپدراگون 8 الیت
قلب تپنده این پردازنده را هستههای اوریون (Oryon) تشکیل میدهند. هستههایی که خود کوالکام آنها را طراحی کرده و از لحاظ سرعت پردازشی حیرتانگیز هستند. 2 هسته از اینها روی فرکانس خیرهکنندهی 4.32 گیگاهرتز فعالیت میکنند و 6تای دیگر هم روی 3.53 گیگاهرتز. بنابراین دیگر هیچ هستهای با فرکانس کمتر از 3 گیگاهرتز وجود ندارد. خود همین اتفاق یعنی باید انتظار قدرتی بینظیر را در گوشیهای نسل بعد داشته باشیم.
اسنپدراگون جدید از کش سطح دوم 24 مگابایتی بهره میبرد که کوالکام به صورت مساوی آن را بین هستههای قدرتمند و کممصرف تقسیم کرده است.
آنچه که پردازنده را در این تراشه همراهی میکند، آدرنو 830 است. بعد از مدتها کوالکام تصمیم گرفته سری آدرنو 7xx را در پرچمدارهایش بازنشسته کرده و به سراغ 8xx برود. نخستین پردازنده هم 830 است. پردازشگر گرافیکی با توانی 40٪ بیشتر از نسل گذشته، 35٪ سریعتر در رهگیری پرتو نور با فرکانس خیرهکنندهی 1.1 گیگاهرتز. بدین ترتیب شما هیچ بازی یا نرمافزاری را نخواهید یافت که بتواند عرق این پردازنده را در بیاورد.
هوش مصنوعی و پردازشگر عصبی
اما همه چیز در قدرت گیمینیگ خلاصه نمیشود. اسنپدراگون 8 الیت در بحث هوش مصنوعی و موتور پردازش عصبی هم حرفهای زیادی برای گفتن دارد. واحد پردازش عصبی در این پردازنده حالا 45٪ سریعتر و کممصرفتر از قبل است. این باعث میشود گوشیهای مجهز به آن بتوانند عملیات مبتنی بر هوش مصنوعی را بدون مشکل در گوشی انجام دهند.
علاوه بر اینها، این پردازنده به صورت کلی در امر پردازش، 44٪، در امر گرافیکی، 40٪، در بخش پردازش عصبی، 45٪ و به صورت کلی هم 27٪ کممصرفتر از قبل است. به صورت کلی هم عملکرد آن در بخش تک و چند هستهای رشدی 45 درصدی را نشان میدهد.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید