توان مصرفی کارتهای گرافیک سری RTX 50 فاش شد
تا ۵۰۰ وات!
توان مصرفی کارتهای گرافیک سری RTX 50 انویدیا فاش شده که از افزایش ۱۱ درصدی نسبت به نسل گذشته حکایت دارد.
شرکت انویدیا (Nvidia) در سکوت خبری در حال توسعه نسل بعدی کارتهای گرافیک با نام بلکول (Blackwell) است که طبق شایعهها، این کارتها تا اواخر سال جاری میلادی معرفی خواهند شد. در همین راستا، هر از چند گاهی جزئیاتی از این کارتها از طریق منابع مختلف فاش میشود که در تازهترین اینها، ساعاتی پیش توان مصرفی گرافیکهای RTX 50 لو رفتند.
به بیان دقیقتر، به تازگی شماری از کارتهای گرافیک سری Nvidia GeForce RTX 50 به Seasonic Wattage Calculator اضافه شدند که در پی آن، توان مصرفی این پردازندهها مشخص شده است. با استناد بر این گزارش، ظاهرا حداکثر توان مصرفی (TDP) غول بعدی انویدیا به نام RTX 5090 که جایگزین پرچمدار فعلی یعنی RTX 4090 خواهد شد، برابر با ۵۰۰ وات است.
بر این اساس، گویا پرچمدار جدید انویدیا حدود ۵۰ وات یا به عبارت دیگر، ۱۱ درصد توان مصرفی بیشتری نسبت به RTX 4090 دارد. در چنین حالتی، کاربرها باید از منبع تغذیه (PSU) بالای ۱۰۰۰ وات در کامپیوترهای خود استفاده کنند. این گزارش در کنار شایعههای قبلی نشان میدهد که پردازندههای گرافیکی بلک ول عملکرد فوقالعادهای نسبت به نسل گذشته خواهند داشت.
در ادامه میتوانید حداکثر توان مصرفی هر یک از کارتهای گرافیک سری Nvidia RTX 50 را مشاهده کنید:
- کارت گرافیک NVIDIA RTX 5090 – حداکثر توان مصرفی برابر با ۵۰۰ وات
- کارت گرافیک NVIDIA RTX 5080 – حداکثر توان مصرفی برابر با ۳۵۰ وات
- کارت گرافیک NVIDIA RTX 5070 – حداکثر توان مصرفی برابر با ۲۲۰ وات
- کارت گرافیک NVIDIA RTX 5060 – حداکثر توان مصرفی برابر با ۱۷۰ وات
- کارت گرافیک NVIDIA RTX 5050 – حداکثر توان مصرفی برابر با ۱۰۰ وات
ذکر این نکته مهم است که یکی از بزرگترین چالشهای افزایش حداکثر توان مصرفی کارتهای گرافیک، بحث خنککنندگی پردازنده است. در صورتی که این مقادیر برای نسخه نهایی نیز صادق باشد، قاعدتا سیستم خنککنندگی جدید انویدیا در نسخه Founders Edition عملکرد قابل قبولی داشته باشد.
در ادامه این گزارش، اشاره شده تمام کارتهای گرافیک GeForce RTX 50 شرکت انویدیا از یک کانکتور ۱۶ پین استفاده میکنند. ظاهرا این کانکتور طراحی جدیدی به صورت 12V-2×6 دارد تا مشکلات پیشین کارت گرافیک RTX 4090 و ذوب شدن کانکتور بار دیگر برای کاربرها پیش نیاید.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید