گوشی گلکسی A54
1%
  • 10/10

گوشی A54؛ آیا میان‌رده‌ی جذاب سامسونگ همچنان ارزش خرید دارد؟

بررسی ارزش خرید گلکسی A54 بعد از یک سال!

گوشی A54؛ آیا میان‌رده‌ی جذاب سامسونگ همچنان ارزش خرید دارد؟ ۱۸ ۰۸ بهمن ۱۴۰۲ علم و فناوری کپی لینک

در این مطلب به بررسی بلندمدت گوشی گلکسی A54 می‌پردازیم تا ببینیم آیا بهترین گوشی میانرده سامسونگ در سال 2023 بعد از گذشت تقریبا 1 سال آیا همچنان ارزش خرید دارد یا خیر.

کاربران در سراسر جهان عاشق گوشی‌های سری گلکسی A5X هستند؛ به خصوص گلکسی A54 که به اولین گوشی این سری تبدیل شد که بعد از سال‌ها، پنل پشتی شیشه‌ای و کیفیت ساختی شبیه به پرچم‌دارها داشت.

به کیفیت ساخت بالا، کلی قابلیت دیگر از جمله دوربین اصلی با لرزشگیر اپتیکال، باتری بسیار پرظرفیت، نمایشگر باکیفیت و سخت‌افزار قدرتمند را هم باید اضافه کنید تا متوجه شوید چرا گلکسی A54 تا این اندازه توانسته در نزد کاربران محبوب واقع شود.

اما حالا در شرف عرضه‌ی گلکسی A55 هستیم؛ میان‌رده‌ی جذابی که گفته می‌شود قرار است با امکانات جذاب از جمله پردازنده‌ی قدرتمند، پردازشگر گرافیکی عالی و امکان پشتیبانی از رهگیری پرتو نور راهی بازار شد. طبیعتا با وجود چنین محصولی آن هم در فاصله‌ی یکی دو ماه تا رونمایی، خیلی‌ها نسبتا به خرید گلکسی A54 محتاط‌تر می‌شوند.

حالا در این مطلب می‌خواهیم ببینیم آیا گوشی گلکسی A54 بعد از گذشت یک سال هنوز هم ارزش خرید دارد یا اینکه بهتر است آن را به لیست سیاه خود اضافه کرده و منتظر گوشی جدید سامسونگ باشیم. البته این در صورتی است که فقط به دنبال خرید یک گوشی از برند سامسونگ باشید چون در غیر این صورت، کلی گوشی خوب دیگر از برندهای معتبر برای خرید وجود دارند.

گوشی A54؛ مشخصات فنی

نام گوشیگلکسی A54
تاریخ رونمایی - عرضه15 مارس 2023 (24 اسفند 1401) - 24 مارس 2023 (4 فروردین 1402)
ابعاد و وزن8٫2 × 76٫7 × 158.2 میلی‌متر - 202 گرم
جنس بدنه - استاندارد مقاومتیپنل پشتی از جنس شیشه گوریلاگلس 5 - فریم پلاستیکی - استاندارد ضد آب و گرد و غبار IP67
نمایشگرسوپر امولد 6.4 اینچی - 120 هرتزی با پشتیبانی از +HDR10 - وضوح 1080 × 2340 پیکسل - دارای پوشش محافظ گوریلاگلس 5 - نسبت نمایشگر به بدنه 82.9٪
سیستم‌عامل - رابط کاربری - مدت زمان پشتیبانی نرم‌افزاری و امنیتیاندروید 13 / One UI 4.1 - آپدیت نرم‌افزاری 4 ساله و امنیتی 5 ساله
پردازنده - مشخصات پردازندهاگزینوس 1380 (5 نانومتری) - 8 هسته‌ای با ترکیب 4 + 4 - 4 هسته‌ی نخست از نوع Cortex-A78 با فرکانس 2.4 گیگاهرتز و 4 هسته‌ی دوم از نوع Cortex-A55 با فرکانس 2.0 گیگاهرتز
پردازشگر گرافیکیMali-G68 MP5
ترکیب رم و حافظه داخلی128/4، 128/6، 128/8، 256/6، 256/8 گیگابایت - حافظه از نوع UFS 3.1
دوربین اصلی50 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1.8 و پشتیبانی از لرزشگیر اپتیکال
دوربین دوم12 مگاپیکسلی فوق عریض با پوشش 122 درجه‌ای
دوربین سومماکرو 5 مگاپیکسلی
دوربین سلفی32 مگاپیکسلی
فیلم‌برداری4K@30 و 1080P@30/60
باتری و شارژر5000 میلی‌آمپر ساعت - 25 وات
رنگ‌بندیلیمویی، گرافیتی، بنفش، سفید
قیمت12-15 میلیون تومان

محتوای درون جعبه‌ی گوشی A54

درون بسته‌بندی گلکسی A54 هیچ چیزی جز خود گوشی، کابل شارژر و سوزن سیم‌کارت دیده نمی‌شود. شما برای خرید کاور و آداپتور 25 واتی شارژر که گلکسی از آن پشتیبانی می‌کند باید علاوه بر هزینه‌ی خود گوشی، هزینه‌ی جدایی را متقبل شوید. این اتفاق در سال 2024 کاملا عادی است چون هیچ گوشی سامسونگ با چنین محتویاتی عرضه نمی‌شود.

گلکسی A55 هم قرار نیست از لحاظ شارژر پیشرفتی داشته باشد و مثل A54 بدون شارژر عرضه می‌شود. پس اگر به خاطر ارتقای سرعت شارژر به دنبال خرید گلکسی A55 بودید، باید بگوییم حداقل از این حیث قرار نیست پیشرفتی را شاهد باشید.

کیفیت ساخت و طراحی

گلکسی A54 محصولی است که از ترکیب شیشه و پلاستیک ساخته شده تا بدین ترتیب یکی از اولین گوشی‌های میان‌رده‌ی سامسونگ با چنین متریالی در ساخت بدنه باشد. سامسونگ برای این گوشی واقعا سنگ تمام گذاشته است. علی‌رغم اینکه آن را ساده طراحی کرده، تا جایی که امکان داشته سعی کرده همه چیز را به بهترین شکل ممکن در آن تعبیه کند.

گلکسی A54 در کنار متریال باکیفیت، از استاندارد ضد آب و ضد گرد و غبار IP67 هم بهره می‌برد تا در عمق ۱٫۵ متری آب تا ۳۰ دقیقه در برابر نفوذ آن به داخل دستگاه مقاوم باشد. بعید است سامسونگ برای گلکسی A55 از استاندارد IP68 استفاده کند اما این گوشی قرار است از ترکیب فلز آلومینیوم و شیشه ساخته شود. بدین ترتیب A55 کیفیت به مراتب بیشتری از گلکسی A54 از این حیث داشته باشد.

در بخش طراحی، ظاهرا قرار است کلیدهای کنترل صدا و پاور، در یک جزیره‌ی جالب با فرورفتگی بیشتر در مقایسه با سایر بخش‌های فریم تعبیه شوند که طراحی آن را در خبرهای قبل دیده بودیم. در سایر بخش‌ها از جمله اندازه، ضخامت، عرض و ارتفاع، بعید است تغییر خاصی را شاهد باشیم. مگر اینکه گلکسی A55 از لحاظ حواشی اطراف نمایشگر وضعیت بهتری داشته باشد چون A54 از این حیث واقعا ناامیدکننده است.

سامسونگ آنقدر حواشی اطراف نمایشگر A54 گذاشته که فقط 82٪ پنل جلو در دسترس است. این اصلا اتفاق جالبی آن هم برای بهترین میان‌رده‌ی سامسونگ نیست. انتظار می‌رود گلکسی A55 طراحی بهتری از این حیث داشته باشد. حتی اگر نداشته باشد هم فریم آلومینیومی شاید دلیل کافی باشد که فعلا دست نگه داشته و منتظر ورود نماینده‌ی جدید شرکت به بازار باشید.

کیفیت بلندگو گلکسی A54

از لحاظ کیفیت اسپیکر، چون گلکسی A54 از یک سیستم استریو متشکل از اسپیکر پایین و بلندگوی مکالمه بهره می‌برد، کیفیت خوبی دارد و می‌تواند شما را راضی نگه دارد. اما اگر به دنبال محصولی هستید که بلندی صدای بیشتری داشته باشد، گوشی‌های پوکو و شیائومی عملکرد بهتری دارند. این گوشی‌ها جدیدا از یک خروجی دیگر در فریم بالا برای ارائه‌ی صدای بهتر بهره می‌برند و موفق هم بوده‌اند.

گلکسی A54 از لحاظ کیفیت بلندگو ناامیدتان نمی‌کند اما به وجدتان هم نمی‌آورد. یک عملکرد معمولی از یک میان‌رده‌ی معمولی که قرار بود بهترین شرکتش در محدوده‌ی میانرده باشد اما اینطور نیست. گلکسی A55 هم بعید است از آنچه که اکنون شاهدش هستیم بهتر باشد. پس در بخش اسپیکر،‌ انتظار تغییر خاصی را نداشته باشید.

موتور لرزشی

ادعایی مشابه ادعای مربوط به اسپیکر را برای موتور لرزشی هم می‌شود داشت. عملکرد گلکسی A54‌ در این بخش خوب است اما عالی نیست و از طرفی بعید است سامسونگ اصلا بخواهد به این سیستم در گلکسی A55 فکر کند که انتظار ارتقای آن را داشته باشیم.

نمایشگر گوشی A54

در بخش نمایشگر، گلکسی A54 واقعا یکی از بهترین میان‌رده‌های بازار محسوب می‌شود چه از لحاظ وضوح تصویر و چه از لحاظ بیشینه‌ی روشنایی. این گوشی در شدیدترین نور آفتاب هم مشکلی از بابت خوانایی برایتان به وجود نمی‌آورد و در نمایش محتوای بصری هم واقعا امیدوارکننده ظاهر می‌شود.

رنگ‌ها به شکل باورنکردنی دقیق و طبیعی به نمایش گذاشته می‌شوند ولی در تنظیمات می‌توانید شرایط را به گونه‌ای تغییر دهید که رنگ‌ها بانشاط‌تر و اشباع‌شده‌تر به نمایش گذاشته شوند.

گلکسی A54‌ در نور شب به خاطر اینکه خیلی تیره نمی‌شود، شاید آزارتان بدهد به خصوص اگر بخواهید با کمترین نور ممکن کار کنید چون نمایشگرش روشن‌تر از این حرف‌هاست. اما خوشبختانه سامسونگ با علم بر این موضوع، قابلیت اکسترا دیم را برایش در نظر گرفته است. این قابلیت همانطور که از نامش پیداست، در کاهش روشنایی عملکرد موثری دارد و نمایشگر را به تیره‌ترین حالت ممکنش می‌برد.

از لحاظ رفرش‌ریت، گوشی A54 یک گوشی 120 هرتزی است که تجربه‌ی نرم و روانی را برای شما به ارمغان می‌آورد. امکان ندارد گلکسی A55 از این حیث پیشرفت خاصی داشته باشد و حتی از لحاظ تغییر میزان رفرش‌ریت هم قطعا شبیه به A54 خواهد بود. این یعنی در نهایت به 30 هرتز کاهش پیدا کند آن هم فقط در حالت نمایشگر همیشه روشن. در سایر بخش‌ها یا روی 60 هرتز تنظیم می‌شود یا 120 هرتز.

اگزینوس 1380 قدرتمند هست، اما نه در حد A54

با این حال به خاطر تراشه‌ای که در این گوشی تعبیه شده، یعنی اگزینوس 1380، در برخی از اپ‌ها و بازی‌ها تجربه‌ی نرم و روانی نخواهید داشت و کار کردن با نمایشگر لذتی که می‌خواهید را برایتان به ارمغان نخواهد آورد.  گاهی اوقات هنگام کار با گوشی شاهد لگ‌های گاه و بیگاه می‌شوید؛ البته این لگ‌ها آنقدری نیستند که آزارتان بدهند اما وجود دارند.

اگر رفرش‌ریت را روی 60 هرتز قرار دهید، قطعا تجربه‌ی بدون لگی را شاهد خواهید بود اما چه کاری است وقتی این همه هزینه کردید تا از قابلیت‌های گوشی استفاده کنید این کار را انجام ندهید چون گاهی اوقات قرار است شاهد لگ باشید؟

سامسونگ قرار است در گلکسی A55 از چیپست بهتری استفاده کند اما این معضلات و مشکلات به بهینه بودن رابط کاربری هم مربوط می‌شود و فقط نمی‌توان انگشت اتهام را به سمت اگزینوس ۱۳۸۰ روانه کرد. حال اینکه A55 در این زمینه به خاطر تجهیز به سیستم‌عامل و رابط جدیدتر آن هم به صورت پیش‌فرض عملکرد بهتری خواهد داشت یا خیر مشخص نیست اما عقل سلیم حکم می‌کند اگر به دنبال داشتن تجربه‌ای بهتر از لحاظ کار با نمایشگر هستید، کمی صبر کرده و عملکرد A55 را هم ببینید.

در سایر بخش‌ها از جمله اثر انگشت، محافظت از چشم و… کار گلکسی A54 خوب است و احتمالا در A55 هم شاهد همین عملکرد خواهیم بود.

عملکرد سخت‌افزاری گلکسی A54

گلکسی A54 یکی از پرلگ‌ترین گوشی‌های تاریخ سامسونگ در بررسی طولانی‌مدت است. اصلا عملکرد پایداری از این محصول شاهد نخواهید بود و در درازمدت، قطعا لگ‌های گاه و بیگاه به سراغ‌تان خواهد آمد. به نظر می‌رسد اگزینوس 1380 نباید به عنوان پردازنده‌ی این گوشی انتخاب می‌شد چون گوشی A54 قرار بود بهترین میانرده‌ی سامسونگ در سال 2023 باشد و این یعنی پرچم‌دار بخش میان‌رده.

برای محصولی با چنین محدوده، اصلا نباید خساست به خرج داده می‌شد اما مشخص نیست سامسونگ با خود چه فکری می‌کرد که قید این همه پردازنده‌ی خوب از مدیاتک و کوالکام را زد و به سراغ تراشه‌های اختصاصی‌اش یعنی اگزینوس رفت و اینطور، گلکسی A54 را نقره‌داغ کرد.

پیشنهاد اکید ما به شما این است که منتظر گلکسی A55 بمانید چون این گوشی با اگزینوس 1480 و پردازشگر گرافیکی ساخت AMD در راه است و گفته می‌شود عملکرد بسیار بهتری از A54 خواهد داشت.

اگرچه اگزینوس 1380 تراشه‌ای است که تا دو سه سال هم می‌تواند عملکرد نسبتا خوبی داشته باشد اما منطق حکم می‌کند منتظر اگزینوس 1480 بمانید که گفته می‌شود به مراتب سریع‌تر و قدرتمندتر خواهد بود.

با این حال اگزینوس 1380 تراشه‌ای نیست که در اجرای بازی‌های روز شما را ناامید کند. اگر تنظیمات گرافیکی را روی حالت متوسط رو به پایین قرار دهید، حتی سنگین‌ترین بازی‌ها هم با این پردازنده قابل اجرا خواهند بود. اما پایداری بسیار کمی دارد به گونه‌ای که اگر کمی زیر فشار سنگین باقی بماند، بخش بزرگی از توانش را از دست می‌دهد.

اگزینوس 1380 پردازنده‌ی خوبی است اما معتقدیم نباید برای بهترین میان‌رده‌ی شرکت کره‌ای در نظر گرفته می‌شد وقتی آن همه انتخاب بهتر وجود داشت. سامسونگ به خاطر اگزینوس، حتی پرچم‌دارهایش را هم فدا کرده، A54 که فقط یک میانرده‌ی معمولی است!

طول عمر باتری

از شارژر گوشی A54 و عدم تغییر آن در نسل بعدی گفتیم و حالا مانده ظرفیت باتری. گلکسی A54 یک باتری 5000 میلی‌آمپر ساعتی دارد و علی‌رغم سیاست‌های عجیبی که سامسونگ دارد، بعید است دیگر این میزان را در گلکسی A55 تغییر دهد. بنابراین نماینده‌ی بعدی سامسونگ هم با همین منبع تغذیه عرضه خواهد شد.

از آن جایی هم که اندازه و کیفیت نمایشگر قرار نیست تغییری داشته باشد و پردازنده هم احتمالا کم‌مصرف‌تر خواهد شد، احتمالا باید عملکرد نسبتا مشابهی را در نگهداری شارژ از گلکسی A55‌ شاهد باشیم و این یعنی 1.5 روز در صورت استفاده‌ی معمولی و یک روز در صورت استفاده‌ی نسبتا سنگین. بدین ترتیب اگر انتظار دارید از لحاظ باتری پیشرفت خاصی را شاهد باشید باید ناامیدتان کنیم چون سامسونگ آنقدرها هم مهربان و سخاوت‌مند نیست.

تجربه‌ی نرم‌افزاری گوشی A54

گلکسی A54 یکی از گوشی‌های میان‌رده‌ی شرکت سامسونگ با امکان دریافت ۴ سال آپدیت نرم‌افزاری است. سامسونگ سری گلکسی S24 را قرار است تا 7 سال به سیستم‌عامل جدید آپدیت کند اما نمی‌دانیم آیا این سیاست جذاب شامل حال گوشی‌های میان‌رده‌ی جدید هم خواهد شد یا خیر. اگر بله، گلکسی A55 قطعا ارزش صبر کردن را دارد اما اگر این اتفاق رخ ندهد، میانرده‌ی بعدی فقط یک آپدیت بیشتر از گلکسی A54 دریافت خواهد کرد و بعید است در این یک آپدیت، اتفاق خاصی رخ دهد.

از لحاظ تجربه‌ی نرم‌افزاری شما هیچ تفاوت خاصی را بین دو گوشی شاهد نخواهید بود و هرآنچه که گلکسی A54 دارد، در A55 هم در دسترس قرار خواهد گرفت، نه کمتر و نه بیشتر. البته این احتمال وجود دارد که سامسونگ یک سری امکانات هوش مصنوعی را به گلکسی A55 اضافه کند که در گوشی A54 وجود ندارد چون خود شرکت هم رسما اعلام کرده که امکانات هوش مصنوعی فقط برای گوشی‌های جدید است اما به وضوح نگفته میان‌رده هم شامل این گوشی‌ها می‌شود.

با این حال به نظر می‌رسد برای داشتن تجربه‌ی نرم‌افزاری بهتر، شاید منطقی‌تر باشد که کمی صبر کنید تا تکلیف دو چیز مشخص شود؛ مدت زمان پشتیبانی نرم‌افزاری و امکانات هوش مصنوعی جدید. شما که این همه مدت منتظر ماندید، دو ماه هم رویش بگذارید تا بهترین میان‌رده را انتخاب کنید.

دوربین

شاید احساس کردید در این بخش احتمال ارتقا وجود دارد اما باید ناامیدتان کنیم چون طبق جدیدترین خبرها، بعید است گلکسی A55 اصلا پیشرفت خاصی در مقایسه با A54 از لحاظ دوربین داشته باشد. با این حال این اصلا خبر بدی نیست چون A54 به لطف سنسور اصلی قدرتمندش یکی از بهترین گوشی‌ها از لحاظ عکاسی به حساب می‌آید؛ بالاتر از گوشی‌هایی نظیر هواوی P40، گلکسی A72، آیفون SE 2022، موتورولا اج 30 پرو و کلی گوشی معروف دیگر.

بنابراین از لحاظ کیفیت عکاسی، گلکسی A55 اگر پیشرفتی هم نداشته باشد که به لطف امکانات نرم‌افزاری و سیستم پردازش تصویر جدید، خواهد داشت، اصلا مشکلی ندارد. البته شاید سامسونگ بخواهد این بار مثل دو نسل قبل، به گوشی میان‌رده‌اش یک سنسور تله‌فوتو اضافه کند؛ همان کاری که در کمال تعجب با گلکسی A72 کرد. بنابراین کمی صبر کنید تا حداقل خبرهای موثقی پیرامون این موضوع منتشر شود. اگر خبری از سنسور تله‌فوتو نباشد، دوربین چیزی نیست که صبر کردن به امید ارتقایش منطقی باشد چون از این خبرها نخواهد بود.

گوشی گلکسی A54 در حال حاضر چه در نور روز و چه در شب عملکرد فوق‌العاده‌ای در محدوده‌ی قیمتی خودش دارد و یکی از معدود گوشی‌های میانرده جهان با امکان ضبط ویدیو با وضوح 4K چه با دوربین اصی و چه با دوربین سلفی است. شما کمتر گوشی ۱۲-۱۵ میلیونی در بازار می بینید که چنین امکانات خارق‌العاده‌ای در بخش فیلم‌برداری داشته باشند.

نتیجه؛ آیا خریدن گلکسی A54 در حال حاضر منطقی است؟

با در نظر گرفتن تمام موارد، به نظر می‌رسد اگر صبر کنید بهتر باشد. گلکسی A54 اگرچه گوشی فوق‌العاده‌ای از لحاظ نمایشگر، دوربین، باتری، سرعت شارژر و کیفیت ساخت است اما ارتقای محسوس و چشمگیرش از لحاظ نرم‌افزاری و سخت‌افزاری محتمل است؛ از آن جایی که تجربه‌ی کار با یک گوشی هم در همین دو بخش خلاصه می‌شود، پیشنهاد می‌کنیم صبر کنید.

گوشی گلکسی A55 شاید مدت زمان بیشتری آپدیت شود، شاید به امکانات هوش مصنوعی مجهز شود، از طرفی کیفیت ساخت قطعا بهتری هم خواهد داشت؛ پس به دنبال دلیل بیشتر برای صبر کردن نباشید؛ صبر کنید و امیدوار باشید گر صبر کردن، ز غوره حلوا سازید.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

18 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments