بررسی گوشی گلکسی A55؛ عالی اما میتوانست جذابتر هم باشد!
خساست سامسونگ شاید کار دستش بدهد!
در این مطلب به بررسی گوشی گلکسی A55 میپردازیم؛ گوشی میانردهای که سامسونگ به تازگی رونمایی و راهی بازار کرده است.
گوشی گلکسی A55 جدیدترین میانرده سامسونگ است که شرکت کرهای آن را با قول عملکرد نزدیک به پرچمدار ولی با نصف قیمت راهی بازار کرده است. در واقع باید این گوشی را پریمیومترین میانردهی سامسونگ در بازار دانست.
پکیج کلی گوشی گلکسی A55 واقعا عالی است و در کمتر میانردهای شاهد آن هستیم. اما سامسونگ واقعا فضا برای بهتر کردن این گوشی را داشت. مثلا طراحی بسیار زیبا با پوشش محافظ صفحه گوریلا گلس ویکتوس پلاس، فریم فلزی، تراشه اگزینوس قدرتمند و جدید مبتنی بر معماری RDNA شرکت AMD، تا 12 گیگابایت رم، استاندارد ضد آب IP67 و کلی امکانات دیگر، سبب شده تا این محصول یک جانشین شگفتانگیز برای گلکسی A54 باشد.
اما نکته اینجاست که نتایج بررسیها نشان داده گلکسی A55 از امکاناتی بهره میبرد که حتی خود سامسونگ هم به آنها اشارهای نکرده است. برای مثال بیشینهی روشنایی که این روزها بحثش داغ است. اما شرکت کرهای ترجیح داده در این باره سکوت کند. جالب است بدانید گلکسی A55 از این حیث حتی از گلکسی S23 فن ادیشن هم وضعیت بهتری دارد. نکتهی جالبتر اینکه گلکسی A55 حتی از گلکسی A54 هم در برخی از بازارها ارزانتر است. البته در مدل پایه.
بنابراین،
مشخصات فنی گلکسی A55 در یک نگاه
- رونمایی در تاریخ 11 مارس 2024 (21 اسفند 1402)
- عرضه در تاریخ 15 مارس 2024 (25 اسفند 1402)
- 8.2 × 77.4 × 161.1 میلیمتر
- 213 گرم
- پنل پشتی از جنس گوریلا گلس ویکتوس پلاس و فریم آلومینیومی
- استاندارد ضد آب IP67 با مقاومت در عمق 1 متری به مدت 30 دقیقه
- نمایشگر Super AMOLED با رفرشریت 120 هرتزی و بیشینه روشنایی 1000 نیت
- نمایشگر 6.6 اینچی با پوشش 85.8 درصدی پنل جلو
- وضوح 1080 × 2340 پیکسل با تراکم پیکسلی 390 پیکسل بر هر اینچ
- پوشش محافظ صفحه گوریلا گلس ویکتوس پلاس
- اندروید 14 مبتنی بر رابط One UI 6.1 با امکان دریافت 4 سال آپدیت نرمافزاری و 5 سال آپدیت امنیتی
- پردازنده اگزینوس 1480 با 8 هسته – 4 هسته از نوع Cortex-A78 با فرکانس 2.75 و 4 هسته از نوع Cortex-A55 با فرکانس 2.0 گیگاهرتز
- 8/128، 8/256، 12/256 گیگابایت
- دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1.8 و اندازه سنسور 1/1.56 اینچ با بهرهمندی از لرزشگیر اپتیکال
- دوربین فوق عریض 12 مگاپیکسلی با زاویهی دید 123 درجه
- دوربین ماکرو 5 مگاپیکسلی
- دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی
- امکان فیلمبرداری 4K@30 و 1080P@30/60
- بهرهمندی از اسپیکر استریو – بدون جک 3.5 میلیمتری
- حسگر اثر انگشت زیر صفحه
- باتری 5000 میلیآمپر ساعتی با پشتیبانی از شارژر 25 واتی
- شارژر درون جعبه نیست
- موجود در رنگهای آبی یخی، لیمویی، مشکی، صورتی
طراحی گوشی گلکسی A55
گوشی گلکسی A55 حس و حال داشتن یک گوشی پرچمدار را به شما میدهد. این موضوع کاملا از طراحی آن هم مشخص است. سامسونگ بالاخره از شر پلاستیک خلاصمان کرده و به سراغ ترکیب محبوب فلز و شیشه رفته است. گلکسی A55 حالا هم فریم باکیفتی دارد و هم پنل پشتی جذاب تا بدین ترتیب چیزی از یک پرچمدار کمتر نداشته باشد. در مقایسه با گلکسی A54 که از گوریلا گلس 5 بهره میبرد، ویکتوس پلاس دو برابر مقاومت بیشتری در برابر خط و خش و ضربه از خود به نمایش میگذارد.
این اولین باری است که سامسونگ یک گوشی میانرده را به چنین برچسب محافظ یا پنل پشتی باکیفیتی مجهز میکند. حتی گلکسی S23 فن ادیشن به عنوان یک پرچمدار اقتصادی قدرتمند هم از گوریلا گلس 5 در دو طرف خود بهره میبرد. درست مثل گلکسی S24 و S24 پلاس، فریم فلزی گلکسی A55 کاملا تخت است و هیچگونه انحنایی ندارد. همچنین پنل پشتی آن هم کاملا تخت است. برخلاف گوشیهای نسل قبل شرکت کرهای. البته گوشههای گوشی اصلا تیز نیستند و هنگامی که گوشی را با یک دست نگه داشته باشید یا روی کف دست قرار دهید اصلا شما را اذیت نمیکنند.
گوشی گلکسی A55 حس فوقالعادهای در دست به شما منتقل میکند
گلکسی A55 همچنین از طراحی نو و جالبی با نام جزیرهی کلیدها یا همان Key Island بهره میبرد. همانطور که از نامش پیداست، این نوع طراحی کمک میکند تا ناحیهای از فریم که کلید پاور و کلیدهای کنترل صدا را شامل میشود، برجستهتر از سایر قسمتهای فریم باشند. بدین ترتیب دسترسی به آنها در هر شرایطی آسانتر خواهد بود. البته به نظر میرسد این طراحی راه حل سامسونگ برای ایجاد تفاوت بین گوشیهای میانرده و پرچمدارش بوده است.
البته این نوع طراحی برای زمانهایی مناسب است که حسگر اثر انگشت با کلید پاور ادغام میشود. چون در این صورت باز کردن گوشی به مراتب راحتتر است. علاوه بر اینها، تمام قسمتهای فریم غیر از همین جزیرهی کلیدها بافت متفاوتتری از این قسمت دارند تا بدین ترتیب یک طراحی جالبی را شاهد باشیم.
اما به صورت کلی، گلکسی A55 درون دست حس فوقالعادهای را به شما القا میکند. این گوشی هم ضد آب هست و هم ضد گرد و غبار و در نتیجه شما از لحاظ طراحی و کیفیت ساخت عملا هیچ ایرادی را نمیتوانید به آن وارد کنید. جز حواشی اطراف صفحه که بسیار بیشتر از چیزی هستند که در میانردههای کنونی از برندهایی نظیر شیائومی شاهد هستیم، هیچ ضغف دیگری در مقایسه با نسل قبل وجود ندارد.
متأسفانه حواشی زیاد اطراف نمایشگر گوشی را به معنای واقعی کلمه زشت کردهاند. نمیدانیم چرا سامسونگ دست از این طراحی تکراری و نه چندان زیبا بر نمیدارد. در بخش پنل جلو، گویا شما همان گلکسی A54 را مشاهده میکنید. هرچند یکدست بودن حواشی واقعا شرایط را بهتر کرده است. این یعنی حواشی در هر چهار قسمت با هم برابر هستند و هارمونی زیبایی را به وجود آوردهاند.
نمایشگر گوشی A55
گلکسی A55 برخلاف نسل قبل از یک پنل 6.6 اینچی بهره میبرد که 0.2 اینچ بزرگتر از پنل 6.4 اینچی A54 است. از آن جایی که سامسونگ زحمت کاهش حواشی اطراف پنل را به خود نداده، در نتیجه ابعاد گلکسی جدید، بزرگتر از گلکسی قبلی است.
تجربهی بصری در گوشی A55 بینظیر است
سوا از اندازهی پنل، گلکسی A55 از همان نمایشگری بهره میبرد که در گلکسی A54 هم شاهد هستیم. یک پنل Super AMOLED با بیشینه روشنایی 1000 نیت، رفرشریت 120 هرتز و وضوح 1080 × 2340 پیکسل. همچنین این پنل از استاندارد +HDR10 هم پشتیبانی میکند.
جالب اینجاست که تجربهی بصری در گلکسی A55 طبق بررسیهای وبسایت Dxomark بسیار بهتر از چیزی است که شما در بازهی قیمتی 400 تا 600 دلار دریافت میکنید. این یعنی در این بازهی قیمتی، هیچ گوشی وجود ندارد که بتواند بهتر از گلکسی A55 محتوا را به شما نشان دهد.
الگوریتم روشنایی خودکار این گوشی نیاز به کار بیشتری دارد
البته الگوریتم روشنایی خودکار نیاز به بهبود دارد. در محیطهای داخل خانه، کمی شرایط سختگیرانه است و باعث میشود نمایشگر تیرهتر از چیزی که نیاز دارید به نظر برسد. این مشکل را در سری گلکسی S24 هم شاهد بودیم. بنابراین به نظر میرسد با یک مشکل طرف نیستیم؛ بلکه یک کار عمدی از سوی سامسونگ برای تمام محصولات سال 2024 تا به اینجای کار بوده است.
گلکسی A55 از حسگر اثر انگشت زیر صفحه بهره میبرد. عملکرد این حسگر کاملا مشابه همان چیزی است که در گلکسی A54 شاهد بودیم و برای یک میانرده کافی به نظر میرسد.
اسپیکر گلکسی A55
در بخش صدا، خبری از جک 3.5 میلیمتری نیست اما اسپیکر استریوی این گوشی به اندازهای بلند و باکیفیت هست که بتوانید در انجام بازی و تماشای ویدیو، لذت کافی را ببرید. البته بیس صدا خیلی عمیق و بلند نیست و گاهی اوقات هم در شدت صدای بالا، اعوجاج صدا را شاهد هستیم. اما ضعفی نیست که بخواهیم خیلی روی آن مانور دهیم. عملکرد سامسونگ در بخش اسپیکر حتی در بالاردهها هم عالی و بدون نقص نیست. گلکسی A55 که یک میانرده است!
دوربین گوشی گلکسی A55
گلکسی A55 از لحاظ تعداد و نوع دوربین، دقیقا مشابه گلکسی A54 است. یعنی یک سنسور اصلی 50 مگاپیکسلی، فوق عریض 12 مگاپیکسلی و ماکرو 5 مگاپیکسلی. دوربین سلفی هم 32 مگاپیکسلی است و به همراه دوربین اصلی قادر است در وضوح 4K فیلمبرداریز کنند.
شما در شب شاید تصاویر نسبتا بهتری را شاهد باشید اما این بهبودی چشمگیر نیست. همچنین سامسونگ با تغییر در الگوریتم حذف نویز کاری کرده که تصاویر در نور کم در مقایسه با قبل عملا بدون نویز ثبت شوند. هرچند این رویه سبب شده تا تصاویر نرم و بدون جزئیات زیاد به ثبت برسند.
برخلاف گوشیهای قبلی سری گلکسی A5X، گوشی A55 از لرزشگیر الکترونیکی در وضوح 4K و اپتیکال در وضوح 1080P بهره میبرد. البته مورد دوم در گوشیهای قدیمیتر هم وجود داشت اما اضافه شدن لرزشگیر الکترونیکی به وضوح 4K باعث شده شما بتوانید در حال حرکت هم ویدیو ضبط کنید. البته کیفیت ویدیوها نسبت به قبل افزایش خاصی نداشته و به خصوص در نور شب و در حال حرکت، خیلی شما را امیدوار نخواهد کرد.
به صورت کلی، عملکرد دوربین اصلی چه در نور روز و چه شب در حالت عکاسی واقعا خوب است. تصاویر، جزئیات خوب، گسترهی دینامیکی قابل قبول و نویز کمی دارند. اما دوربین اصلی گلکسی A55 در ثبت تصاویر پرتره هم در جداسازی سوژه از پسزمینه عملکرد خوبی ندارد و نمیتواند این جداسازی را خیلی خوب انجام دهد. مشکلی که در گلکسی A54 و A53 خیلی به چشم نمیآمد.
دوربینهای از مد افتاده و قدیمی همچنان محبوب سامسونگ
غول کرهای همچنان به استفاده از دو دوربین از مد افتاده با سنسورهای بسیار قدیمی فوق عریض و ماکرو هم ادامه داده که نتیجهاش خیلی چیز جالبی از آب در نیامد. تصاویر ثبت شده توسط این دو دوربین صرفا تنوع را به ارمغان میآورند، نه کیفیت خاصی که بخواهید خیلی روی آن مانور دهید. جای تعجب دارد که چرا سامسونگ هنوز از دوربین تلهفوتو در گوشی میانرده خودش استفاده نکرده است. مثلا گلکسی A73 دو سال قبل از دوربین تلهفوتو بهره میبرد. حالا که خبری از گوشیهای سری گلکسی A7X نیست و سری A5X جانشین آن شده، چرا نباید شاهد دوربین تلهفوتو باشیم؟
دوربین سلفی در مقایسه با چهار نسل قبل هنوز پیشرفت خاصی نداشته است. البته برای یک میانرده همچنان همین دوربین کافی است و میتواند تصاویر خوبی را ثبت کند. در نور کم، نمیتوانید خیلی به عملکرد این دوربین امیدوار باشید به خصوص اگر نور صفحه به عنوان فلش عمل کند. اما کیفیت دوربین سلفی در طول روز در شرایط ایدهآل واقعا خوب است.
گلکسی A55 حالتهای دوربین مختلفی نظیر پرو مود برای ثبت تصویر و ویدیو دارد. همچنین سوپر اسلوموشن، استاندارد اسلوموشن، هایپرلپس، Single Take، حالت عکاسی از غذا، پانوراما و… هم دارد. یک قابلیت دیگر با نام Dual Rec هم به شما اجازه میدهد با دوربین اصلی و سلفی به صورت همزمان ویدیو بگیرید. حالت Fun Mode هم دسترسی به فیلترهای اسنپچت را به شما میدهد. علاوه بر اینها، کلی حالت واقعیت افزوده هم وجود دارد که میتوانید با آنها استیکر واقعیت افزوده ساخته یا در حین ضبط ویدیو، دوستان خود را نقاشی کنید.
عملکرد سختافزاری و نرمافزاری گوشی A55
معمولا تراشههای اگزینوس فقط روی کاغذ خوب هستند و در عمل افتضاح. اما گلکسی A55 به لطف اگزینوس 1480 این مشکل را ندارد و هم در عمل و هم روی کاغذ یک تراشهی قدرتمند به حساب میآید. این تراشه از پردازشگر گرافیکی ساخت AMD بهره میبرد و به نظر هم میرسد که سامسونگ بهینهسازی نرمافزاری را خیلی جدی گرفته است.
چه بهینهسازی نرمافزاری و چه قدرت سختافزاری، هرچه که هست باعث شده گلکسی A55 بسیار سریع و نرم باشد. البته اگر فشار سنگینی روی دستگاه باشد، شاید گاهی اوقات لگ را هنگام باز کردن برنامهها شاهد باشید. اما در شرایط عادی، گویا گلکسی S24 یا S23 در دست گرفتهاید.
سریع، قدرتمند، نرم و روان؛ واژههایی که باید در تعریف از عملکرد اگزینوس 1480 به کار برد
به تمام اینها، 8 یا 12 گیگابایت حافظهی رم را هم اضافه کنید تا متوجه شوید با چه هیولایی طرف هستید. تنها ضعفی که گلکسی A55 در بخش سختافزاری دارد مربوط به اپ دوربین میشود. جایی که جابجایی بین دو دوربین میتواند کمی زمانبر باشد. یا هنگام سوییچ کردن بین سطح مختلف زوم در فیلمبرداری، شاید لگ را شاهد باشید. این یک مشکل همیشگی در گوشیهای سامسونگ بوده و ظاهرا قرار هم نیست به زودی برطرف شود.
از لحاظ قدرت گرافیکی، گلکسی A55 به لطف Xclipse 530 در مقایسه با قبل 40٪ قدرتمندتر شده است. بنچمارکها که چنین چیزی را میگویند. همچنین بزرگتر شدن 70 درصدی سیستم خنککننده در مقایسه با A54 هم مزید بر علت شده تا شما دیرتر با افت توان سختافزاری برای جلوگیری از داغ شدن دستگاه مواجه شوید.
اگزینوس 1480 تراشهی جدیدی است؛ بنابراین نمیتوان فعلا انتظار زیادی از آن داشت
شرکت کرهای مدعی شده این تراشه به قدری قدرتمند هست که بتواند تمام بازیهای سنگین را اجرا کند. اما شما فعلا نمیتوانید این پردازنده را به توان نهاییاش برسانید چون هنوز بازیها با آن بهینه نشدهاند. باید کمی منتظر ماند و دید بعد از بهینهسازیها، وضعیت چه تغییری میکند.
از لحاظ نرمافزاری هم وضعیت گلکسی A55 فوقالعاده است. One UI 6.1 سوار بر اندروید 14 هرآنچه که شما نیاز داشته باشید و فراتر از آن را در اختیارتان قرار میدهد. متأسفانه خبری از امکانات هوش مصنوعی در این گوشی نیست. حتی چیز سادهای مثل سرویس تولیدکننده تصویر زمینه. همچنین امکان اضافه کردن تصویر زمینه به نمایشگر همیشه روشن هم در این گوشی وجود ندارد و فقط مختص پرچمداران شرکت کرهای است. هرچند دریافت 4 سال آپدیت نرمافزاری کمی ما را به اضافه شدن یک سری قابلیتها در ادامه امیدوار میکند.
مهمترین قابلیت، امکان دریافت آپدیت بدون وقفه است. به این صورت که هنگام آپدیت کردن دستگاه، دیگر دستگاه قفل نمیشود و شما میتوانید همزمان با اینکه دستگاه در حال نصب آپدیت است، با آن کار کنید.
طول عمر باتری گوشی گلکسی A55
طول عمر باتری گوشی A55 کمنظیر است. این گوشی به لطف منبع تغذیهی 5000 میلیآمپر ساعتی خود (درست مثل نسل گذشته) و عملکرد نرمافزاری بسیار بهینهتر، حالا میتواند به راحتی تا 1.5 روز شما را همراهی کند. کاهش مصرف خود تراشه را هم نباید اصلا دست کم گرفت.
اما در بخش شارژر اصلا وضعیت شگفتانگیزی را شاهد نخواهید بود. پر کردن شارژ این باتری با شارژر 25 واتی که درون جعبه هم نیست، حدودا 85 دقیقه زمان میبرد که با توجه به میانردههای دیگر، اصلا زمان کمی نیست.
آیا گوشی گلکسی A55 ارزش خرید دارد؟ نتیجه
نمایندهی جدید کرهایها برای اولین بار بعد از سالها نشان داده که میتوان به اگزینوس مجهز بود اما نیاز به چندین آپدیت در طول چندین ماه برای بهینهسازی نداشت. برای اولین بار بعد از سالهاست که به صورت پیشفرض، با طول عمر فوقالعادهی باتری در یک میانردهی سامسونگ طرف هستیم. برای اولین بار بعد از سالهاست که میبینیم از ترکیب فلز و شیشه در ساخت یک میانرده استفاده شده و آن هم چه شیشهای!
البته که ضعفهایی هم وجود دارد. مثلا سرعت پایین جابجایی در اپ دوربین، عملکرد نه چندان رضایتبخش دوربینها در نور کم، حاشیههای زیاد در اطراف صفحه و یک سری امکانات نرمافزاری. اما به صورت کلی، به نظر میرسد این گوشی ارزش خرید داشته باشد.
چرا گلکسی A55 بخریم؟
- به خاطر طراحی زیبا و کیفیت ساخت فوقالعاده
- سرعت بالا و عملکرد نرم و روان
- عرضه با 12 گیگابایت رم
- نمایشگر 120 هرتزی بسیار باکیفیت
- عملکرد عالی دوربین اصلی در تمام شرایط نوری
- 4 سال آپدیت نرمافزاری
- عملکرد عالی باتری
- استاندارد ضد آب IP67
- پشتیبانی از آپدیت بیوقفهی اندروید
چرا گلکسی A55 نخریم؟
- حواشی زیاد اطراف صفحه
- عدم بهرهمندی از دوربین تلهفوتو
- عدم بهرهمندی از کلی امکانات جذاب One UI 6.1
- سرعت شارژر بسیار پایین
- عدم عرضه به همراه شارژر
- عدم بهرهمندی از جک 3.5 میلیمتری
نظر شما در رابطه با گوشی A55 چیست؟ آیا نمایندهی جدید سامسونگ ارزش خرید دارد؟
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید