سامسونگ Galaxy S21 Ultra قهرمان یکهتاز کمپانی کرهای در دنیای تلفنهای اندروید است و با بهرهگیری از قدرتمندترین فناوریهای موجود در هر جنبهای، تقریبا غایت چیزی است که میتوان از یک اسمارت فون اندرویدی در سال ۲۰۲۱ انتظار داشت.
سیاست سامسونگ در راستای یکپارچهسازی قدرتمندترین پرچمداران خود در سری گلکسی اس و حذف سری نوت، موجب شده که از هر چیزی، بهترین آن را در این گوشی ببینیم. نسخهی اولترا بهعنوان سرآمد گوشیهای جدید سری اس، بهترین ماژول دوربین، بزرگترین صفحه نمایش، بیشترین مقدار رم و حجیمترین باتری را نسبت به برادران کوچکتر خود دارد. سامسونگ تلاش داشته با پیشرفت نسبت به اولترای قبلی و رفع نواقصی که عمدهی آنها به دوربین و صفحه نمایش برمیگشت، بهترین گلکسی تاکنون را ارائه کند. طراحی جدید و متفاوت سری اس با عنوان «کنتور کات» (Contour Cut) جلوهی منحصربفردی به آن بخشیده و همه چیز گواه این مسئله است که سامسونگ نه تنها قصد دارد قدرتمندترین گوشی بازار، بلکه خاصترین آنها را هم ارائه کند.
اس ۲۱ اولترا نسبت به نسل قبل تغییرات گستردهای در بخش دوربین تجربه کرده است؛ این گوشی حالا به دو لنز تلهفوتو با قابلیت بزرگنمایی ۳ و ۱۰ برابر مجهز شده و با رفع کمبودهایی چون فوکوس خودکار در لنز فوق عریض، هر دو امر عکسبرداری زوم و ماکرو با گوشی هوشمند را تبدیل به تجربهای آسان و لذتبخش کرده است. آیا این بهبودها در کنار پیشرفتهای طبیعی پردازنده، نمایشگر، باتری و رابط کاربری نسبت به نسل قبل، گلکسی اس ۲۱ اولترا را به گزینهی شمارهی یک خریداران تلفنهای پرچمدار تبدیل خواهد کرد؟
مشخصات کلی | |
---|---|
ابعاد | ۱۶۵.۱ × ۷۵.۶ × ۸.۹ میلیمتر |
وزن | ۲۲۷ گرم |
جنس بدنه | قاب جلو و پشت شیشهای (گوریلا گلس Victous) و فریم آلومینیومی |
طراحی و کیفیت ساخت
شاید اگر ده سال پیش به ما میگفتند که روزی قرار است صفحاتی به بزرگی هفت اینچ را در قالب تلفنهای هوشمند بهصورت روزمره در دست بگیریم، خندهمان میگرفت، اما با عطش تولیدکنندگان اسمارت فونها برای بزرگتر کردن نمایشگر محصولاتشان، حالا به آن روز رسیدهایم. پیشرفتهای شگرف در زمینه طراحی و نازک کردن حاشیههای نمایشگر و صد البته، نسبت تصویر ۲۰:۹ کمک کرد که مجبور نباشیم تلفنی به ابعاد یک تبلت را هر روز با خود حمل کنیم. هر چقدر که جلوتر میرویم، شرکتها تبحر بیشتری در جا کردن صفحات بزرگ در بدنههای جمعوجور پیدا میکنند و سامسونگ بهعنوان پیشتاز این عرصه، با گلکسی اس ۲۱ اولترا یک بار دیگر مهارت خود را نشان داده است.
سامسونگ Galaxy S21 Ultra با ابعاد ۱۶۵.۱ در ۷۵.۶ در ۸.۹ میلیمتر، نمایشگری ۶.۸ اینچی در خود جای داده که یک دهم اینچ از اس ۲۰ اولترا کوچکتر است. استفاده از ناچ نقطهای، کمی خمیدگی در اطراف صفحه و حاشیههای بسیار نازک، نسبت فوقالعادهی ۸۹.۸ درصدی نمایشگر به بدنه را نتیجه داده که به عبارت دیگر، تقریبا تمام روبهروی گوشی یکپارچه صفحه نمایش است. این نمایشگر تماما با لایهای از گوریلا گلس Victous پوشانده شده که حد قابلقبولی از محافظت را برای گوشی گرانقیمتتان به ارمغان میآورد، اگرچه تستهایی که اخیرا از مقاومت اس ۲۱ اولترا در برابر سقوط، ساییدگی و ضربه صورت گرفته، چندان امیدوارکننده نبوده است. آنچه که مسئله را کمی پیچیدهتر میکند، حسگر اثر انگشت گوشی است؛ سامسونگ بار دیگر از سنسور زیر صفحه نمایش بهره گرفته و پوشاندن گوشی با گلسهای محافظ، در دقت و سرعت آن تاثیر منفی خواهد گذاشت.
نقطه تمایز بزرگ اس ۲۱ اولترا و در واقع کل سری اس، طراحی متفاوت پشت بدنه و مشخصا، ماژول دوربین است. سنسورهای دوربین حالا به جای آن که ناحیهای جزیرهمانند را در بالای بدنه اشغال کنند، روی برشی بزرگ و قطور شبیه به یک استیج اختصاصی قرار گرفتهاند. این همان بخشی است که سامسونگ آن را کنتور کات نامیده است. ناحیهی دوربین، برشی با لبههای تیز دارد که با انحنایی نرم و ملایم با فریم بالا و راست گوشی ادغام میشود. یکپارچگی این بخش با فریم و تفکیک بُرندهی آن با بدنهی پشت گوشی، این حس را منتقل میکند که انگار تمام بدنه با تراش دادن ظریفانهی یک شمش آلومینیوم بهدست آمده است. چینش لنزهای دوربین در دو ستون عمودی است که در ستون سمت چپ، لنز اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی، لنز ۱۲ مگاپیکسلی فوق عریض و لنز تلهفوتوی پریسکوپی قرار گرفتهاند. ستون سمت راست به ترتیب میزبان ماژول فوکوس لیزری، فلش LED و لنز زوم ۳x است. انحنای لبههای بدنهی گلکسی اس ۲۱ اولترا چندان زیاد نیست و این نکته در ترکیب با ناحیهی بسیار برجستهی دوربین باعث شده که گوشی جلوهای حجیم و بزرگ داشته باشد. جنس بدنه از شیشهی مقاوم و بسیار چشمنوازی است که علیرغم جنسش، کاملا مات است.
جسارت سامسونگ در استفاده از چنین طراحی متفاوتی در گوشی پرچمدار خود تحسینبرانگیز است، اما لزوما نمیتواند هر کسی را راضی کند. برش نامتعارف ناحیهی دوربین یا دلتان را میبرد یا ناامیدتان خواهد کرد. با این حال ترکیب بدنهی بسیار خوشساخت و سنگین گوشی حس بسیار خوبی در هنگام در دست گرفتن آن منتقل میکند، اگرچه بسیار پیش میآید که نوک انگشت اشاره و میانی به لبههای برش تیز ناحیهی دوربین برخورد کند. بدنهی مات Galaxy S21 Ultra و همچنین فریمهای آلومینیومی براق آن بهشدت لکههای اثر انگشت را به خود میگیرند و تمیز کردن آنها هم چندان کار راحتی نیست. علاوه بر این، لغزندگی سطح گوشی بسیار بالاست و خطر سقوط هر لحظه آن را تهدید میکند. با در نظر گرفتن این موارد، بهتر است حتما از کیس مناسب برای آن استفاده کنید، حتی اگر از زیبایی و جلوهی گوشی کاسته شود.
لبهی سمت راست گوشی میزبان دکمههای نازک تنظیم صدا و پاور است. لبهی سمت چپ یک دست بوده و بیشترین شلوغی هم در لبهی پایینی متمرکز شده است. درگاه USB-C از سمت راست با خروجی اسپیکر و از سمت چپ با سوراخ میکروفون و شیار دوگانهی سیم کارت احاطه شده است. سوراخ میکروفون به شیار سیم کارت بسیار نزدیک است و به راحتی میتواند با سوراخ خارج کردن خشاب اشتباه گرفته شود. همچون نسل گذشته، خبری از جک ۳.۵ میلیمتری هدفون نیست و در این سری حتی درگاه کارت حافظهی Micro SD هم حذف شده است. سامسونگ برای جبران، اختلاف قیمت میان نسخهی ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایتی گلکسی اس ۲۱ اولترا را کم کرده تا حق انتخاب بیشتری داشته باشید. لبهی بالایی گوشی تنها میزبان دو سوراخ میکروفون مخصوص دوربین بوده و چیز دیگری در خود جای نداده است.
صفحه نمایش
سامسونگ Galaxy S21 Ultra به نمایشگر عظیم ۶.۸ اینچی با پنل Dynamic AMOLED 2X و وضوح ۳۲۰۰x۱۴۴۰ مجهز است که با یک نگاه میتوان به کیفیت حیرتانگیز آن پی برد؛ نکتهای که غیر از آن هم از سامسونگ انتظار نمیرود. کمپانی کرهای در این نمایشگر نه تنها از هر آنچه در چنته داشته استفاده کرده، بلکه بهبود بزرگی هم نسبت به نسل قبل ترتیب داده است. عدم امکان استفاده از نرخ بهروزرسانی ۱۲۰ هرتزی در رزولوشن ۱۴۴۰p، یکی از نواقص بزرگ نسل قبل سری گلکسی اس بود که کاربر را در دو راهی میان کیفیت بالاتر و روانی بیشتر رابط کاربری قرار میداد. در این نسل اما رفرش ریت ۱۲۰ هرتز در هر وضوحی پشتیبانی میشود. رفرش ریت بالا، تجربهی کار کردن با هر نمایشگری را بسیار لذتبخش میکند، اما در عوض تاثیر منفی بزرگی روی عمر باتری میگذارد. راه حل سامسونگ برای این مسئله، تنظیم پویای رفرش ریت بسته به شرایط است که میتواند از ۱۰ تا ۱۲۰ هرتز تغییر کند. قاعدهی اصلی بدین ترتیب است که در صورت لمس صفحه، رفرش ریت فورا به ۱۲۰ هرتز میرسد و پس از چند ثانیه بیکار شدن، روی ۶۰ هرتز تنظیم میشود. در برنامههای ویدیویی مانند یوتیوب و نتفلیکس، رفرش ریت برای محتوای HDR بهطور ثابت ۱۲۰ هرتز است.
صفحه نمایش | |
---|---|
اندازه صفحه نمایش | ۶.۸ اینچ |
رزولوشن | ۱۴۴۰ × ۳۲۰۰ پیکسل |
تراکم پیکسلی | ۵۱۵ پیکسل بر اینچ |
نسبت تصویر | ۲۰:۹ |
محافظ صفحه | گوریلا گلس Victous |
نوع پنل | Dynamic AMOLED 2X |
حداکثر روشنایی نمایشگر گلکسی اس ۲۱ اولترا به رقم حیرتانگیز ۱۵۰۰ نیت میرسد که البته باز هم در انحصار محتوای HDR است. خارج از آن، روشنایی صفحه در شدیدترین میزان نور آفتاب به کمی بیش از ۱۰۰۰ نیت میرسد که هنوز هم تحسینبرانگیز است. اگر میزان نور صفحه را به طور دستی روی حداکثر قرار دهید، بیشینهی روشنایی حدود ۴۵۰ نیت خواهد بود که اگرچه بهترین نیست، اما قطعا راضیکننده است. سامسونگ در سالهای اخیر از اشباع رنگهای صفحات امولد گوشیهای خود کاسته و همین روند در اس ۲۱ اولترا هم ادامه پیدا کرده است. امکان انتخاب میان دو مود رنگی Vivid و Natural وجود دارد که مود نچرال با دقت بسیار خوب، رنگهای زنده و نزدیک به واقعیت را بازتولید میکند. مود Vivid همانطور که از نامش پیداست، اشباع بیشتر و دقت کمتری دارد و خصوصا رنگ سفید در آن بهطور پیشفرض کمی مایل به آبی است، اگرچه کاربر میتواند گرمی رنگها را بنا به دلخواه خود افزایش دهد. یک گزینه جدید با رابط کاربری One UI 3.1 به این بخش اضافه شده که Eye Comfort Shield نام دارد و در واقع همان فیلتر آشنای حذف نور آبی برای محافظت از چشم است. ابتکار سامسونگ در این زمینه، تنظیم شدت نور آبی براساس زمان در روز است؛ با تاریک شدن هوا، نمایشگر میزان نور آبی را به حد کمینه میرساند. امکان تنظیم یک مقدار ثابت هم وجود دارد.
صفحه نمایش سامسونگ Galaxy S21 Ultra در یک کلام فوقالعاده است. شدت روشنایی بالا، رنگهای شاداب و چشمنواز، کنتراست عالی و وضوح فوقالعادهی این صفحه نمایش در دنیای تلفنهای هوشمند بینظیر است. نرخ بهروزرسانی ۱۲۰ هرتز تجربهی روان و بسیار لذتبخشی هنگام کار با گوشی به ارمغان میآورد. اضافه کردن پشتیبانی از رفرش ریت ۱۲۰ هرتز در وضوح ۱۴۴۰p، اقدامی لازم و تحسینبرانگیز از سامسونگ بود که گیلاس روی کیک این تلفن قدرتمند است.
دوربین
اختصاص دادن یک جایگاه با طراحی ویژه به لنزهای دوربین، تنها تغییر سامسونگ در این زمینه نبوده است. در واقع، Galaxy S21 Ultra ترکیب متفاوتی با نسل قبلی دارد که در راستای رفع کمبودهای آلترای قبلی، خصوصا در زمینه عکسبرداری زوم بوده است. دوربین اصلی گوشی از سری جدید همان حسگر ۱۰۸ مگاپیکسلی ISOCELL با گشودگی دریچه دیافراگم f/1.8 که در سری اس ۲۰ آلترا دیده بودیم استفاده میکند که حالا HM3 نام گرفته است.. ابعاد این لنز ۱/۱.۳۳ اینچی بوده و ۲۴ میلیمتر فاصله کانونی آن است. هر پیکسل این لنز ۰.۸ میکرومتر اندازه دارد که به نظر چندان زیاد نمیآید، اما در واقع سنسور HM3 هر ۹ پیکسل را در یکی ترکیب میکند؛ حاصل این فرایند، پیکسلهای ۲.۴ میکرومتری است که نورگیری بسیار بیشتری دارند و البته کیفیت تصاویر را به ۱۲ مگاپیکسل کاهش میدهند. سامسونگ در نسل قبلی هم از این فناوری بهره گرفته بود، اما سنسور HM3 بهبودهای قابلتوجهی در زمینه نورگیری در هوای تاریک و فوکوس خودکار تجربه کرده است.
لنز فوق عریض گلکسی اس ۲۱ اولترا با f/2.2 نسبت به حسگر اصلی کندتر است، اما زاویهی تقریبا ۱۲۰ درجهای تصویربرداری آن برای جا دادن سوژههای بیشتر ایدهآل است. یکی از بهبودهای بزرگ اس ۲۱ اولترا نسبت به نسل قبل، اضافه شدن قابلیت فوکوس خودکار به این لنز است. این تغییری بسیار مثبت است، چرا که امکان عکسبرداری از سوژههای بسیار نزدیک به کمک لنز فوق عریض را ممکن میکند، بدون آن که نیازی به استفاده از یک حسگر ماکروی جداگانه باشد. برخلاف سایر لنزهای دوربین این گوشی، حسگر فوق عریض به لرزشگیر اپتیکال مجهز نیست و هنگام عکسبرداری با آن، باید گوشی را ثابتتر نگه داشت.
تا اینجا، بیشتر چیزهایی که از دوربین گوشی دیدهایم نسبت به نسل قبل تغییر بزرگی نداشتهاند. بزرگترین تفاوت دوربین S21 Ultra، در لنزهای تلهفوتوی آن است؛ این گوشی دو حسگر اختصاصی زوم با قابلیت بزرگنمایی اپتیکال ۳ و ۱۰ برابر دارد که جایگزین لنز ۴x نسل قبل شدهاند. هر دوی این حسگرها ۱۰ مگاپیکسلی و مجهز به لرزشگیر اپتیکال هستند. لنز تلهفوتوی ۱۰x، با گشودگی f/4.9 کندتر از لنز ۳x با f/2.4 است، اما ساختار پریسکوپی و فاصله کانونی ۲۴۰ میلیمتری آن فاصله بیشتری را بهصورت اپتیکال بزرگنمایی میکند. اس ۲۱ آلترا با ایجاد کراپ روی تصاویر این لنز، تا ۱۰۰ برابر زوم را به ارمغان میآورد که طبیعتا کیفیت تصاویر تا این حد بهشدت پایین خواهد آمد.
دوربین سلفی گلکسی اس ۲۱ آلترا تغییر چندانی نسبت به قبل نداشته است. این دوربین از همان لنز واید ۴۰ مگاپیکسلی با f/2.2 و پیکسلهای کوچک ۰.۷ میکرومتری است که چهار پیکسل را برای جذب نور بیشتر با هم ترکیب میکند و تصاویر ۱۰ مگاپیکسلی میگیرد. سرعت بالا، گشودگی مناسب و زاویه دید نسبتا عریض آن در ترکیب با فوکوس خودکار، دوربین قدرتمندی همانند قبل به ارمغان آورده که برای عاشقان سلفی فوق العاده است.
کیفیت تصاویر دوربین Galaxy S21 در نور مناسب فوق العاده است. پردازشگر تصویر عملکرد بینقصی در حذف نویز دارد، شاید بیش از حد خوب! با وجود آن که جزئیات تصاویر به دلیل پردازش افراطی اندکی از دست میروند، اما همچنان با عکسهای عالی طرف هستیم. تصاویر لنز اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی گوشی داینامینک رنج، کنتراست و کیفیتی مثالزدنی دارند. وایت بالانس و بازتولید رنگ تصاویر بسیار دقیق است و خبری از اشباع بیش از حد رنگها و روشنسازی اضافی تصاویر نیست. به نظر سامسونگ در طراحی الگوریتمها و موتور پردازشگر تصاویر، تمرکز زیادی روی از میان بردن نویزها و ارائهی یک تصویر شارپ و چشمنواز داشته است. نتیجه آن شده که در نور مناسب و حتی نسبتا کم، نویز به سختی یافت میشود، اما گاهی عکسها از وضوح بیش از حد رنج میبرند که کمی از حس طبیعی بودن آنها میکاهد. امکان عکسبرداری با رزولوشن کامل ۱۰۸ مگاپیکسل هم وجود دارد که نتایج آن کمی تاریکتر و کمجزئیاتتر از تصاویر داوناسکیلشدهی ۱۲ مگاپیکسلی است.
کیفیت تصاویر لنز فوق عریض هم قابل تحسین است، اگرچه اصلا به خوبی دوربین اصلی نیست. توانایی کمتر این حسگر در دریافت نور طبیعتا نویز بیشتری به همراه دارد. این نکته سبب میشود که موتور پردازشگر به شدت اقدام به حذف این نویزها کند که در نتیجه، میزان قابلتوجهی از جزئیات از دست خواهند رفت. با این حال دقت رنگ، نور و کیفیت عکسهای این لنز بسیار رضایتبخش است. وجود فوکوس خودکار در این لنز، آن را به گزینهای بسیار مناسب برای عکسبرداری ماکرو تبدیل میکند. لنز فوق عریض حتی در فاصله خیلی نزدیک هم تا حد زیادی میتواند روی سوژه فوکوس کند و گلکسی اس ۲۱ اولترا را از یک لنز ماکروی جداگانه بینیاز کرده است.
توانایی بزرگنمایی اپتیکال تا ۱۰ برابر قطعا یکی از جذابترین نکات دوربین این گوشی است و کیفیت تصاویر دو لنز تلهفوتو هم ناامیدمان نمیکند. به لطف استفاده از لرزشگیر اپتیکال در هر دو لنز، با خیال راحت میتوان روی سوژه زوم کرد. نکتهی جالب اینجاست که اس ۲۱ اولترا تصاویر این دو لنز ۱۰ مگاپیکسلی را تا وضوح ۱۲ مگاپیکسل آپاسکیل میکند که دلیل آن دقیقا مشخص نیست. بار دیگر در اینجا هم شاهد دخالت افراطی موتور پردازشگر هستیم که تصاویر را بیش از حد شارپ میکند. به این مورد، آپاسکیل شدن غیرضروری عکسها را هم باید اضافه کنیم که از کیفیت آنها میکاهد. اما در کل کیفیت تصاویر این دو لنز، خصوصا برای کاربران عادی بسیار عالی هستند و گزینههای بیشتری هنگام عکسبرداری در اختیارتان میگذارند.
الگوریتمهای دوربین سامسونگ شاید اندکی به ضرر تصاویر کار کنند، اما در زمینه عکاسی پرتره عملکردی حیرتانگیز دارند. اس ۲۱ اولترا قادر است سوژه را به خوبی از پسزمینه جدا کند. کیفیت تصاویر پرتره که با لنز ۱۰۸ مگاپیکسلی گرفته میشوند جای هیچ حرفی، حتی در حالت زوم دو برابری هم باقی نمیگذارند. این مود که حالا از Live Focus به Portrait Mode تغییر پیدا کرده، امکان تنظیم میزان بوکه شدن تصویر و همچنین افکتهای جذاب را هم میدهد.
عکسهای لنز اصلی در شب و نور کم، خصوصا بهعنوان یک گوشی پرچمدار گرانقیمت، شگفتزدهمان نمیکند. با اینکه کنتراست و وضوح تصاویر قابلقبول است، اما بسیار پیش میآید که با نویزهای شدید و ازدسترفتن جزئیات روبهرو شوید. موتور پردازشگر عملکردی سینوسی در حذف نویز تصاویر دارد؛ گاهی اوقات با تصاویری واضح و باکیفیت روبهرو میشوید، خصوصا اگر نور کافی در محیط وجود داشته باشد، اما در بسیاری از موارد هم با نویزهای عجیبوغریب مواجه هستید که ناامیدتان میکند. اوضاع برای لنز فوق عریض بدتر است. تصاویر این دوربین در شب، جزئیات و کیفیت به مراتب کمتری از لنز ۱۰۸ مگاپیکسلی دارند و نویز بسیار زیادی در آنها به چشم میخورد. عکسهای لنزهای تلهفوتو هم سورپرایز خاصی برایمان ندارند. در صورتی که نور محیط بیش از حد کم باشد، گوشی بهطور خودکار عکسها را با حسگر ۱۰۸ مگاپیکسلی گرفته و کراپ میکند. غیر از این شرایط، کیفیت تصاویر صرفا قابلقبول هستند، خصوصا عکسهای لنز ۱۰x که به شکل عجیبی نویز کمی دارند.
خوشبختانه حالت عکسبرداری در شب دوربین، تا حد زیادی عملکرد نسبتا ضعیف گوشی در این بخش را جبران میکند. نایت مود روی همهی لنزهای گوشی قابلاستفاده است و بهمعنای واقعی کلمه جادو میکند. جزئیات سوژه، کنتراست و هایلایتها در این مود به طرز شگفتانگیزی بهبود پیدا میکنند و میزان نویز هم بهشدت کاهش مییابد. یک نکتهی تحسینبرانگیز دیگر، کیفیت تصویربرداری با فلش LED است که برخلاف انتظارمان، بسیار عالی بود. نور فلش به جای تمرکز روی یک نقطه و ایجاد حس غیرطبیعی در سوژه، به شکل مناسبی پخش میشود و سطح بسیار خوبی از جزئیات و نویز پایین را به ارمغان میآورد.
دوربین سلفی سامسونگ Galaxy S21 Ultra جزو بهترینهایی است که در گوشیهای هوشمند دیدهایم. حسگر ۴۰ مگاپیکسلی این دوربین به دلیل فرایند ترکیب پیکسلها، تصاویر ۱۰ مگاپیکسلی میگیرد، اگرچه در بسیاری از موارد به دلایل نامعلومی، تصاویر سلفی بهصورت کراپشدهی ۶.۵ مگاپیکسلی ذخیره میشوند که علت آن از درک ما خارج است. اگر با این مورد کنار بیایید، با تصاویری بسیار با جزئیات طرف هستید که داینامیک رنج بسیار خوبی داشته و رنگها در آنها بسیار طبیعی است. عکاسی پرتره هم یک بار دیگر عملکرد درخشانی از خود نشان میدهد؛ سوژههای حتی پیچیده به خوبی از پسزمینه جدا شده و جزئیات لبههای آن از دست نمیرود.
تمام لنزهای گلکسی اس ۲۱ اولترا توانایی ضبط فیلمهای 4K با ۶۰ فریم در ثانیه را دارند، اگرچه کیفیت ویدیوهای با نرخ فریم ۳۰ در این وضوح به مراتب راضیکنندهتر است. بهطور کلی، کیفیت ویدیوها بسیار بالاست؛ جزئیات، رنگها، کنتراست و کنترل نویز خصوصا روی مود ۳۰ فریم تحسینبرانگیز بوده و به لطف استفاده از لرزشگیر اپتیکال و الکترونیکی، حتی تکانهای نسبتا شدید دست هم خدشهای به کیفیت ویدیوها وارد نمیکند. امکان فیلمبرداری با وضوح 8K هم با گوشی وجود دارد، اگرچه کیفیت ویدیوهای آن افتضاح است و اصلا ارزش بیت ریت سرسامآور ۸۰ مگابیتی را ندارد. حالت فیلمبرداری Pro گزینههای بیشتری در اختیارتان قرار میدهد، همچون نرخ فریم سینمایی ۲۴ تایی و توانایی کنترل میزان دریافت صدا توسط میکروفون. این قابلیت هیجانانگیز اصلا ظاهری و جهت خودنمایی نیست و فیلمبردار واقعا میتواند تعیین کند که میکروفون بیشترین صدا را از کدام ناحیه ضبط کند. نکتهای که باید اعتراف کنم کار کردن با آن واقعا لذتبخش بود.
قابلیت بزرگنمایی دوربین گلکسی اس ۲۱ اولترا در روز و شب را در ادامه میتوانید ملاحظه کنید:
پردازنده و عملکرد
قلب تپندهی سامسونگ Galaxy S21 Ultra چیپست ۵ نانومتری اگزینوس ۲۱۰۰ است که البته نسخههای آمریکایی شمالی و چین این گوشی از پردازنده اسنپدراگون ۸۸۸ شرکت کوالکام استفاده میکنند. اگزینوس ۲۱۰۰ از ۸ هسته با معماری آرم تشکیل شده و این یعنی اولین بار است که هستههای اختصاصی Mongoose سامسونگ را در یک تراشهی اگزینوس نمیبینیم. چینش این هستهها بدین صورت است: یک هستهی قدرتمند ARM Cortex-X1 با فرکانس ۲.۹ گیگاهرتز که وظیفهی مدیریت پردازشهای سنگین را برعهده دارد، سه هستهی متوسط ARM Cortex-A87 برای کارهای روزمره و چهارهستهی ضعیفتر ARM Cortex-A55 با فرکانس ۲.۲ گیگاهرتز.
سختافزار و سیستم عامل | |
---|---|
تراشه | Exynos 2100 (5 nm) |
نوع پردازنده | ۶۴ بیت |
پردازنده مرکزی | یک هسته ARM Cortex-X1 با فرکانس ۲.۹ گیگاهرتز، سه هسته با فرکانس ۲.۸۰ گیگاهرتز و چهار هسته Cortex-A55 با فرکانس ۲.۲ گیگاهرتز |
پردازنده گرافیکی | Mali-G87 |
حافظه داخلی | ۱۲۸، ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایت |
مقدار RAM | ۱۲ گیگابایت |
کارت حافظه | پشتیبانی نمیکند |
سیستم عامل و رابط کاربری | اندروید ۱۱ - One UI 3.1 |
مسئلهی تفاوت پردازندهی پرچمدارهای سامسونگ در مناطق مختلف دنیا همواره محل بحث و جدل بوده است. SoCهای اگزینوس در اغلب موارد نسبت به چیپستهای قدرتمند اسنپدراگون کم میآوردند که این مشکل صدای بسیاری از مشتریان سامسونگ را درآورده بود. در این نسل اما کرهایها بهبودهای زیادی در چیپستهای خود ایجاد کردهاند تا اختلاف به حداقل برسد. علاوهبر بهبودهای معمول در زمینه عملکرد و بهینگی، سامسونگ به هستههای آرم مهاجرت کرده و از یک مدیریتکننده (Governor) کاملا جدید در اگزینوس ۲۱۰۰ بهره گرفته که قادر است کل SoC را همزمان مدیریت کند. این مدیریتکننده که Advanced Multi-ip Governor یا AMIGO نام گرفته، با زمانبندی بهینه و همزمان فرکانس در CPU، GPU و پردازشگر هوش مصنوعی، به ادعای سامسونگ عمر باتری و پایداری عملکرد بسیار بهتری به ارمغان میآورد.
پردازشگر گرافیکی، همواره پاشنهی آشیل چیپستهای اگزینوس بوده و در این نسل هم خبری از تغییرات انقلابی در آن نیست. سامسونگ گلکسی اس ۲۱ اولترا از پردازشگر Mali-G78 با ۱۴ هستهی اختصاصی استفاده میکند که سه تا از نسل قبلی بیشتر است و طبق ادعای سامسونگ، تا ۴۶ درصد عملکرد بهتری دارد. تغییر بزرگ در گرافیک سری اگزینوس در نسل بعد رخ خواهد داد، چرا که سامسونگ اعلام کرده که با همکاری شرکت AMD، در حال کار روی یک GPU اختصاصی قدرتمند است که جایگزین پردازشگرهای Mali در محصولات بالاردهی این شرکت خواهد شد. موتور پردازشگر عصبی اگزینوس ۲۱۰۰ هم از سه هسته تشکیل شده که به گفتهی سامسونگ قادر است ۲۶ تریلیون عملیات را در هر ثانیه انجام دهد.
سامسونگ در گلکسی اس ۲۱ اولترا از ۱۲ گیگابایت رم LPDDR5 استفاده کرده تا احتمال ایجاد ترافیک پردازشی در این گوشی تقریبا به صفر برسد. همانطور که پیشتر هم اشاره کردیم، خبری از درگاه میکرو اسدی در این گوشی نیست و خریداران باید بین سه مدل ۱۲۸، ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایتی از نوع پرسرعت UFS 3.1 یکی را انتخاب کنند.
عملکرد سامسونگ Galaxy S21 Ultra چه در بنچمارکها و چه استفادهی روزمره، حیرتانگیز است. نتایج بنچمارک Geekbench 5 در تست تکهستهای حدود ۲۰ درصد و در تست چندهستهای، ۲۵ درصد بهبود عملکرد نسبت به گلکسی اس ۲۰ اولترا را نشان میدهند. نتایج این تست به همراه بنچمارکهای PCMark و Wild Life Stress Test را در ادامه میبینید.
استرس تست وایلد لایف، یک بنچمارک سنگین بیست دقیقهای است که توان گرافیکی دستگاه و عملکرد آن در زمینهی پایداری نرخ فریم، مصرف باتری و افزایش دمای کارکرد را میسنجد. نتایج گلکسی اس ۲۱ اولترا در این بنچمارک امیدوارکننده است. با وجود افزایش قابلتوجه دما تا ۴۵ درجهی سانتیگراد، ۶۸.۵ درصد پایداری عملکرد توسط این گوشی ثبت شده که رقم مناسبی برای یک پرچمدار است.
نمود قدرت بالای Galaxy S21 Ultra در بنچمارکها را در استفادهی روزمره و دنیای واقعی هم میبینیم. این گوشی به آسانی میتواند سنگینترین بازیها و برنامهها را بدون کوچکترین وقفه یا کندی اجرا کند. برای تست این گوشی، بازیهایی چون CoD Mobile، Asphalt 9 Legends و Ninja Arashi II استفاده شد که همگی با با بیشترین کیفیت ممکن و نرخ فریم بالا اجرا میشوند. حجم ۱۲ گیگابایتی حافظهی گوشی، قدرت مالتیتسکینگ زیادی در اختیار آن میگذارد، به شکلی که میتوان دهها برنامهی همزمان را بدون کند شدن گوشی و ترس از خطر بسته شدن برنامهها به دلیل کمبود رم، اجرا کرد. تجربهی روزانهی کار کردن، بازی، عکاسی و وبگردی با گلکسی اس ۲۱ اولترا بسیار سریع، روان و لذتبخش بوده و هیچ ایرادی نمیتوان به آن وارد کرد.
این گوشی همراه با سیستم عامل اندروید ۱۱ و رابط کاربری One UI 3.1 عرضه میشود که حالا از هر زمانی تر و تمیزتر و کاربردیتر شده است. تغییرات آپدیت ۳.۱ نسبت به نسخهی ۳.۰ چندان چشمگیر نیستند و بیشتر آنها به موارد ظاهری جزئی همچون تکرنگ شدن شورتکاتهای صفحهی قفل، امکان تغییر چینش آیکونهای تنظیمات سریع نوار نوتیفیکیشن بدون نیاز به مراجعه به منو و اضافه شدن گوگل هوم به صفحهی اصلی گوشی برمیگردد.
علیرغم وجود اپهای اضافی اختصاصی سامسونگ، سرعت رابط کاربری بسیار بالاست و ترکیب آن با نمایشگر ۱۲۰ هرتزی و پردازشگر قدرتمند گوشی، تجربهی بسیار روان و لذتبخشی از کار کردن با این تلفن هوشمند را به همراه میآورد. برخی اپهای سامسونگ همچون Game Launcher و Samsung Health هم بسیار کاربردی هستند. گیم لانچر بهطور خودکار بازیهایتان را تشخیص داده و در یک جا جمعآوری میکند، اگرچه این برنامه به شکل عجیبی بازی Ninja Arashi II را به لیست اضافه نمیکرد. در گیم لانچر همچنین میتوانید به آمار زمان بازی و تنظیمات دریافت نوتیفیکیشن هنگام بازی کردن هم دسترسی داشته باشید. لازم به ذکر است که پلتفرم DeX هم در این گوشی پشتیبانی میشود که برداشت سامسونگ از نسخهی دسکتاپ اندروید محسوب میشود. تجربهی کار با این محیط را پیشتر در بررسی تبلت Galaxy Tab S7 مفصل توصیف کردهایم.
ویژگی بسیار برجستهی One UI 3.1 و در کل گلکسی اس ۲۱ اولترا، پشتیبانی از قلم S Pen برای اولین بار است. این قلم که باید بهصورت جداگانه خریداری شود، فعلا از قابلیتهای پایهای که در تبلتها و سری نوت دیده بودیم پشتیبانی میکند، از جمله قابلیت یادداشتنویسی، گرفتن اسکرین شات، استخراج متن و طراحی. سامسونگ در آینده نسخهی بلوتوثی ویژهای از این قلم با نام S-Pen Pro را هم عرضه خواهد کرد که قابلیتهای Air Action را که فعلا با اس پنهای معمولی قابلانجام نیستند به اس ۲۱ اولترا میآورد. یک نکتهی قابلتوجه دیگر، پشتیبانی گوشی از قلمهای Wacom است که برای طراحان دیجیتالی خبر بسیار خوبی است.
امنیت بیومتریک سامسونگ Galaxy S21 Ultra با حسگر اثر انگشت و تشخیص چهره تامین میشود. حسگر اثر انگشت که زیر صفحه نمایش قرار گرفته، از نسل دوم 3D Sonic شرکت کوالکام است که نسبت به نسل قبل ۷۷ درصد مساحت بیشتری را پوشش داده و ۵۰ درصد هم سریعتر است. اگر پیشتر تلفنی با حسگر زیرنمایشگر نداشتید، شاید عادت کردن به آن کمی طول بکشد، اما حسگر گلکسی اس ۲۱ اولترا عملکرد بسیار خوب و قابلاتکایی دارد. تشخیص چهرهی اس ۲۱ اولترا همچون سایر گوشیهای سامسونگ در شرایط نوری مختلف قادر به درک الگوی چهرهی شماست، اگرچه امنیت آن به حسگر اثر انگشت و پسورد نمیرسد.
اسپیکرهای اس ۲۱ اولترا از نوع استریوی هیبریدی هستند. این یعنی یک اسپیکر اختصاصی در پایین گوشی قرار داشته و کانال دوم صدا هم از طریق اسپیکر مکالمه در بالای گوشی تامین میشود. کیفیت صدای اسپیکر S21 Ultra بسیار خوب است. بلندی و شفافیت بسیار مناسب صدا خصوصا در هنگام تماشای ویدیو خود را نشان میدهد. عملکرد اسپیکرهای گوشی در فرکانسهای پایین به حد کافی خوب هست که موسیقیها از کوبندگی کافی برخوردار باشند، اما نباید انتظار چندان زیادی از آنها داشت. لازم به ذکر است که خبری از هدفون هم در جعبهی گوشی نیست و از آنجا که جک ۳.۵ میلیمتری هم در آن وجود ندارد، باید به هدستهای بلوتوثی یا تبدیل ۳.۵ به USB-C متوسل شوید.
باتری
سامسونگ Galaxy S21 Ultra به یک باتری ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی مجهز است که نسبت به نسل قبل از لحاظ حجم تغییری نداشته، اما افزایش بهینگی پردازنده و مدیریت پویای نرخ فریم باعث کاهش مصرف آن شدهاند. علیرغم پشتیبانی ذاتی رزولوشون ۱۴۴۰p نمایشگر این گوشی از نرخ فریم ۱۲۰ هرتزی و HDR، باتری گلکسی اس ۲۱ اولترا نسبت به قبل عمر بیشتری دارد. به لطف بهینگی سختافزار و یادگیری الگوی استفادهی کاربر، این گوشی با روشنایی ۵۰ درصد، وای-فای روشن، دو ساعت بازی، دو ساعت تماشای ویدیو و استفادههای روزمره همچون وبگردی، بیشتر از یک روز استفاده دوام میآورد که مقدار بسیار مناسبی است.
این گوشی از شارژ سریع ۲۵ واتی پشتیبانی میکند که با کمک آن، شارژ باتری در مدت یک ساعت به حدود ۹۵ درصد میرسد. نکته اینجاست که سامسونگ در اقدامی عجیب تصمیم گرفته شارژر در جعبهی گوشی قرار ندهد که یعنی یا باید به دنبال یک شارژر پرسرعت باشید یا از نسخهی گوشی قبلیتان استفاده کنید. گلکسی اس ۲۱ اولترا را میتوان با شارژرهای بیسیم بیشتر از ۱۰ وات هم شارژ کرد. بهعنوان آخرین مورد هم باید اشاره کنیم که شارژ معکوس بیسیم ۴.۵ واتی توسط این گوشی پشتیبانی میشود.
جمعبندی
سامسونگ Galaxy S21 Ultra قدرتمندترین تلفن هوشمندی است که میتوانید دنیای سیستم عامل اندروید پیدا کنید. کرهایها در هر جنبهی این گوشی، از دوربین گرفته تا پردازنده، صفحه نمایش و کیفیت ساخت، بیشترین وسواس را خرج کردهاند تا بهترین گلکسی تاریخ را بسازند. با مرگ سری نوت، حالا گلکسی اس قهرمان یکهتاز سامسونگ و حتی سیستم عامل اندروید است و طبیعی است که نسخهی جدید آن، نواقص نسل پیشین را برطرف کرده باشد. اضافه شدن دو لنز تلهفوتو، پشتیبانی از نرخ فریم ۱۲۰ هرتز در رزولوشن 1440p و کار کردن با قلم S-Pen، این گوشی را به یک اولترای واقعی تبدیل کرده که برچسب قیمتی ۱۲۰۰ دلاری خود را توجیه میکند (هر چند که دربارهی قیمت گوشی در ایران نمیتوان چنین گفت!). چشمگیرترین نقص این گوشی، عملکرد پردازشگر تصاویر دوربین و همچنین کیفیت عکسهای آن در شب است که بخش زیادی از آن با انتشار یک بهروزرسانی قابلرفع است. با هر متر و معیاری، سامسونگ Galaxy S21 Ultra یک گوشی هوشمند ارزشمند، قدرتمند و خوشساخت است که باید در صدر فهرست علاقهمندان به پرچمداران اندرویدی باشد.
- کیفیت ساخت بسیار بالای بدنه
- نمایشگر OLED حیرتانگیز با کیفیت، دقت رنگ و حداکثر روشنایی بسیار بالا
- پشتیبانی از نرخ فریم ۱۲۰ هرتز روی وضوح ۱۴۴۰p
- کیفیت عالی دوربین در نور روز، عکسهای پرتره، سلفی، فیلمبرداری 4K و نایت مود
- رابط کاربری سریع، روان و سبک با پشتیبانی از قلم S-Pen
- قدرت بسیار بالای پردازنده و امکان اجرای آسان سنگینترین برنامهها و بازیها
- عمر باتری مناسب
- عملکرد نسبتا ضعیف موتور پردازشگر تصاویر و حذف بیشازحد جزئیات عکس
- عملکرد ناامیدکننده عکاسی بدون نایت مود
- عدم وجود شارژر و هدفون در جعبه
- لغزندگی بالای بدنه و امکان سر خوردن از دست
- عدم وجود درگاه میکرو اسدی و جک ۳.۵ میلیمتری هدفون
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید