مقایسه گلکسی S23 FE نسخه اگزینوس با اسنپدراگون؛ یک نتیجهای غیر منتظره!
برد ایرانیها با خرید نسخهی اگزینوس ۲۲۰۰!
در ایران گلکسی S23 FE در نسخه اگزینوس به فروش میرود و نه اسنپدراگون. اما برخلاف تصور عموم، این موضوع اصلا به ضرر ما نشده است.
گلکسی S23 FE در دو مدل با اسنپدراگون ۸ نسل ۱ و اگزینوس ۲۲۰۰ راهی بازار شد. طبق سیاست چند سال قبل سامسونگ، این گوشی در بازارهای آمریکا، چین و یک سری بازار دیگر به اسنپدراگون ۸ نسل ۱ مجهز شده اما در بازارهای بینالمللی از جمله بازار ایران، اگزنیوس ۲۲۰۰ را به عنوان قلب تپنده در خود میبیند.
هر دو پردازنده از جمله پردازندههای قابل در بازار گوشیهای هوشمند محسوب میشوند اما متعلق به دو نسل قبل هستند. با این حال گلکسی S23 FE به آنها مجهز شده و در حال حاضر در بازار هم در دسترس قرار دارد. بسیاری از کاربران در سراسر جهان به خصوص ما ایرانیها تصورمان بر این است که کوالکام عملکرد بهتری از سامسونگ در طراحی تراشه دارد اما باید بدانید اسنپدراگون ۸ نسل ۱ را هم مثل اگزینوس ۲۲۰۰، سامسونگ تولید کرده و این دو هیچکدام از لحاظ مصرف انرژی وضعیت خوبی ندارند، زیر فشار سنگین داغ میکنند و بخش بزرگی از توان خود را از دست میدهند.
با این حال، کاربران ایرانی تمایل دارند از گلکسی S23 FE نسخه اسنپدراگون استفاده کنند تا اگزینوس اما آیا این درست است؟ آیا اسنپدراگون ۸ نسل ۱ واقعا از اگزینوس ۲۲۰۰ در این گوشی بهتر عمل میکند؟ در این مطلب همراه ما باشید تا با مقایسهای بین این دو گوشی به این پرسش پاسخ دهیم.
در این مطلب این دو نسخه را در بخش نمایشگر، سرعت شارژ، دوربینها، طول عمر باتری، و عملکرد سختافزاری با یکدیگر مقایسه میکنیم تا ببینیم کدام نسخه عملکرد بهتری دارد و اینکه آیا ایرانیها با خرید مدل اگزینوس ضرر میکنند؟
در این مطلب میخوانید
مقایسه گلکسی S23 FE نسخه اگزینوس با اسنپدراگون؛ نمایشگر
از آن جایی که دو نسخهی این گوشی جز پردازنده هیچ تفاوتی با هم ندارند، فقط به بیان مشخصات فنی نمایشگر میپردازیم. گلکسی S23 FE از پنلی ۶٫۴ اینچی از نوع Dynamic AMOLED 2X بهره میبرد که رفرشریت آن به ۱۲۰ هرتز رسیده و وضوح تصویر آن هم +FHD است. با پشتیبانی از فناوری +HDR10 و بیشینهی روشنایی ۱۴۵۰ نیست، در بخش نمایشگر یک گوشی میانرده را شاهد هستیم؛ نه خیلی عالی و نه ضعیف.
اما اگر فکر میکنید پردازنده شاید باعث شود بیشینهی روشنایی آنها تغییر پیدا کند باید بگوییم تقریبا درست میگویید اما این موضوع خیلی مشهود نیست و اصلا نمیتوان متوجهش شد. با این حال قرار است در این مطلب تفاوتها را هرچند جزئی بیان کنیم، در نتیجه باید بگوییم:
- بیشینهی روشنایی گلکسی اس ۲۳ فن ادیشن نسخهی اگزینوس: ۱۰۰۷ نیت در حالت خودکار و ۴۷۸ نیت در حالت دستی
- بیشینهی روشنایی گلکسی اس ۲۳ فن ادیشن نسخهی اسنپدراگون: ۹۸۵ نیت در حالت خودکار و ۴۸۵ نیت در حالت دستی
همانطور که میبینید، در بیشینهی روشنایی حالت خودکار مدل اگزینوس برتری ۲۲ نیتی دارد و در حالت دستی هم مدل اسنپدراگون، به برتری ۷ نیتی دست پیدا میکند. البته برتریهایی که در عمل اصلا خود را نشان نمیدهد. هر دو پنل هم از لحاظ دقت رنگ واقعا عملکرد دقیقی دارند.
از لحاظ رفرشریت، نرمی و روان بودن صفحه هم هیچ تفاوتی بین دو پنل دیده نمیشود. هر دو ۱۲۰ هرتزی هستند که در حالت عادی این میزان روی ۶۰ هرتز قرار میگیرد و خبری از رفرشریت متغیر هم نیست تا در مصرف انرژی صرفهجویی شود. در واقع باید بگوییم این گوشی یکی از پرمصرفترین گوشیهای بازار از لحاظ باتری محسوب میشود.
طول عمر باتری و سرعت شارژ
گلکسی S23 FE نسخه اسنپدراگون و اگزینوس از یک باتری ۴۵۰۰ میلیآمپر ساعتی به عنوان منبع تغذیه بهره میبرد که در واقع مشابه همان باتری است که در دو نسل قبل سری فن ادیشن مورد استفاده قرار گرفته بود.
این باتری دوام فوقالعادهای ندارد و با توجه به مشخصات فنی گلکسی یادشده، باید احتمالا آخر شب گوشی را به شارژ بزنید چون دوان نمیآورد. البته در صورت انجام کار سبک، میتوانید تا یک روز را روی تواناییهای آن حساب کنید اما اگر رفرشریت ۱۲۰ هرتزی فعال باشد و با گوشی به صورت ترکیبی کار کنید، قطعا هنگام خواب باید گوشی را به شارژر متصل کنید.
اما نوع پردازنده به شدت روی عملکرد باتری تأثیر میگذارد. همانطور که گفته شد، هم اسنپدراگون ۸ نسل ۱ و هم اگزینوس ۲۲۰۰ از جمله پردازندههای بدنام از لحاظ مصرف انرژی هستند و سری گلکسی اس ۲۲ را هم با همین مشکل آزار دادند. اما وضعیت کدام یک بدتر است؟
تستها نشان داده که مدل اسنپدراگون توانسته زیر فشار مختلف از جمله وبگردی، تماشای ویدیو از یوتیوب و انجام بازی، در مجموع و به صورت متوسط ۹ ساعت و ۴۵ دقیقه دوام داشته باشد اما این میزان برای مدل اگزینوس، ۸ ساعت و ۲۸ دقیقه بوده است. بدین ترتیب احتمال اینکه گلکسی اس ۲۳ فن ادیشن مجهز به اسنپدراگون بتواند یک روز را به سختی دوام بیاورد بیشتر از نسخهی اگزینوس است. به تفکیک عمکلرد هم میتوانید وضعیت دو مدل را در زیر ببینید.
گلکسی S23 FE نسخه اگزینوس
- وبگردی: ۷ ساعت و ۳۱ دقیقه
- تماشای ویدیو: ۹ ساعت و ۱۶ دقیقه
- انجام بازی: ۵ ساعت و ۹ دقیقه
- مکالمه: ۲۸ ساعت و ۲۶ دقیقه
گلکسی S23 FE نسخه اسنپدراگون
- وبگردی: ۸ ساعت و ۹ دقیقه
- تماشای ویدیو: ۱۱ ساعت و ۲۷ دقیقه
- انجام بازی: ۵ ساعت و ۵۶ دقیقه
- مکالمه: ۳۴ ساعت و ۱۵ دقیقه
از لحاظ سرعت شارژر، گلکسی اس ۲۳ فن ادیشن از شارژری ۲۵ واتی بهره میبرد. شارژری که دو نسل گذشته از این سری هم از آن پشتیبانی میکردند. البته در جعبهی گلکسی اس ۲۰ فن ادیشن شارژر ۱۵ واتی قرار داشت ولی این گوشی از شارژر ۲۵ واتی پشتیبانی میکرد.
هر دو گوشی از شارژر بیسیم هم پشتیبانی میکنند. بدیهی است هر دو گوشی از لحاظ سرعت شارژر وضعیت مشابهی دارند و تفاوت محسوسی نباید بین آنها وجود داشته باشد. البته برخیها تصور میکنند شاید در تستها، اندکی تفاوت بین دو مدل وجود داشته باشد اما باید بگوییم اصلا اینطور نیست.
هر دو مدل در تستها توانستند عملکرد مشابهی از خود به نمایش بگذارند و در مدت زمان ۱۵ و ۳۰ دقیقه، به یک میزان شارژ شوند. مدت زمان شارژ شدن هر دو گوشی هم یکسان بود.
- میزان شارژ پس از ۱۵ دقیقه: ۳۰٪
- میزان شارژ پس از ۳۰ دقیقه: ۵۸٪
- مدت زمان مورد نیاز برای شارژ کامل: ۸۴ دقیقه
مقایسه گلکسی S23 FE نسخه اگزینوس با اسنپدراگون؛ دوربین
بدون شک مهمترین بهش مقایسه دوربین است؛ جایی که پردازنده میتواند نقشی حیاتی و تأثیرگذار در نتیجهی نهایی بگذارد و سرنوشت این مقایسه را مشخص کند. تا اینجای کار همه چیز برابر بود. نمیتوان گوشی خاصی را برنده اعلام کرد چون اگر تراشهای در بخشی ضعیف بود، در بخشی دیگر بهتر ظاهر میشد و جبران میکرد. اما در بخش دوربین چطور؟
از لحاظ سختافزاری، بدیهی است که هر دو گوشی از یک مشخصات فنی بهره میبرند. گلکسی اس ۲۳ فن ادیشن یک دوربین ۵۰ مگاپیکسلی اصلی دارد که از لرزشگیر اپتیکال هم بهره میبرد و در حد و اندازههای دوربین گلکسی اس ۲۲ است. در کنار این سنسور قدرتمند یک دوربین تلهفوتو ۱۰ مگاپیکسلی با زوم ۳ برابری اپتیکال و ۸ مگاپیکسلی فوق عریض دیده میشوند که عملکرد بسیار خوبی دارند.
در تستها مشخص شد که عملکرد این دو نسخه در ویدیو و تصاویر با هم فرق دارد اما خوشبختانه این تفاوت خیلی محسوس نیست و برای کاربران عادی اصلا قابل مشاهده نخواهد بود. اما در تمام دوربینها، یک بخش بود که مدل اسنپدراگون در آن عملکرد بهتری داشت و آن هم کاهش نویز بود.
دوربین اصلی هر دو گوشی در نور روز تصاویری فوقالعاده باطراوت و زیبا به ثبت میرساند که گسترهی دینامیکی خوبی هم دارند. در نسخهی اسنپدراگون این تصاویر اندکی شارپتر هستند اما شارپتر لزوما به معنای بهتر و با جزئیات بیشتر نیست.
وقتی دوربین فوق عریض را برای عکاسی انتخاب کنید، میبینید که تصاویر ثبت شده توسط مدل مجهز به اسنپدراگون واقعا شارپتر است اما نمونههایی که از مدل مجهز به اگزینوس میآیند، طبیعیتر و نرمتر هستند.
تصاویر ثبت شده توسط دوربین تلهفوتو هم واقعا عالی هستند. نمونههای ثبت شده توسط گلکسی اس ۲۳ فن ادیشن نسخه اسنپدراگون بسیار عالی و بدون نویز هستند اما گلکسی S23 FE مجهز به اگزینوس اندکی فرایند حذف نویز را با دقت بیشتری روی تصاویر اعمال کرده و نتیجه هم تا حدودی بهتر و طبیعیتر و با جزئیات بیشتر به ثبت رسیده است. البته تفاوت واقعا جزئی و نامحسوس است.
تفاوت بین فرایند پردازش روی تصویر برای دوربین سلفی هم دیده میشود؛ جایی که گلکسی S23 FE مجهز به اسنپدراگون ۸ نسل ۱ توانسته سلفیهای شارپتری را ثبت کند و اجزای صورت را هم برجستهتر به نمایش بگذارد اما مدل مجهز به اگزینوس ۲۲۰۰ گلکسی S23 FE توانسته رنگهای جذابتر و شارپنس متعادلتری را به ثبت برساند.
شما میتوانید در زیر، تصاویر ثبت شده توسط دو گوشی را با هم مقایسه کنید. تصاویر بالا مربوط به گلکسی اس ۲۳ فن ادیشن مجهز به اگزینوس ۲۲۰۰ و تصاویر پایین هم مربوط به گلکسی اس ۲۳ فن ادیشن مجهز به اسنپدراگون ۸ نسل ۱ هستند.
در نور شب باز هم هر دو گوشی عملکرد بسیار نزدیک و خوبی از خود به نمایش گذاشتهاند؛ درست مثل عملکردشان در روز. نسخهی مجهز به اسنپدراگون البته باز هم در حذف نویز عملکرد بهتری داشت و تواست تصویری با ظاهر تمیزتر و بهتر ثبت کند.
تصاویر ثبت شده توسط دوربین اصلی و فوق عریض تقریبا مشابه هستند اما مدل مجهز به اسنپدراگون ۸ نسل ۱ در ثبت تصاویر تلهفوتو توانست به شکل تقریبا محسوسی از مدل اگزینوس بهتر ظاهر شود. شما میتوانید در زیر تصاویر را با هم مقایسه کنید.
در نهایت اما میرسیم به فیلمبرداری؛ هر دو مدل قادرند در وضوح 4K با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه با تمام دوربینهای خود فیلمبرداری کنند اما دوربین اصلی و سلفی در این وضوح با سرعت ۶۰ فریم هم امکان فیلمبرداری دارند. همچنین دوربین اصلی هم تنها دوربینی است که امکان ضبط ویدیوی 8K با سرعت ۲۴ فریم را به گلکسی S23 FE میدهد. لرزشگیر الکترونیکی هم در تمام دوربینها در دسترس است اما فقط دوربین اصلی و تلهفوتو از لرزشگیر اپتیکال بهره میبرند.
مدل اگزینوس هرچه در عکاسی اندکی از رقیب ضعیفتر ظاهر شد، در ویدیو جبران کرد و توانست ویدیوهای بهتری را ضبط کند. ویدیوهای ضبط شده توسط این مدل جزئیات بیشتری داشته و جذابتر هستند چرا که باز هم فرایند حذف نویز به شکل متعادلتری روی آنها اعمال شده است و همه چیز روی حد وسط قرار دارد.
اما باز هم در بخش تلهفوتو، اسنپدراگون تواسنت بهتر ظاهر شود و ویدیوهایی با جزئیات بیشتر به ثبت برساند. البته مدل اگزینوس هم توانست فیلمهای بدون نویزی با این دوربین ضبط کند اما ویدیوها کیفیت رنگ فوقالعادهای ندارند. در زیر میتوانید تصاویر ثبت شده حین ضبط ویدیوی 4K را در این دو گوشی مشاهده کنید.
در نور کم، یا به عبارتی در شب، گلکسی S23 FE مجهز به اگزینوس ۲۲۰۰ توانسته عملکرد بهتری از مدل مجهز به اسنپدراگون ۸ نسل ۱ از خود به نمایش بگذارد؛ ویدیوها نویز کمتری دارند و جزئیات هم بیشتر و طبیعیتر هستند.
عملکرد سختافزاری
اما میرسیم به یکی از مهمترین بخشهای این مقایسه یعنی عملکرد سختافزاری. بدیهی است بین دو گوشی باید یک سری تفاوت از لحاظ عملکرد پردازشی و گرافیکی وجود داشته باشد. البته از لحاظ پردازشی چون هر دو تراشه از یک نوع و تعداد هسته بهره میبرند، شاید تفاوت محسوسی را شاهد نباشیم اما از لحاظ گرافیکی نمیتوان با اطمینان صحبت کرد.
اگزینوس ۲۲۰۰ تراشهای است ۴ نانومتری که از هشت هسته تشکیل شده است. هستهی نخست این تراشه از نوع Cortex-X2، سه هستهی دیگر از نوع Cortex-A710 و چهار هستهی کممصرف هم از نوع Cortex-A510 ISJKN. دقیقا همین هستهها با همین ترتیب در اسنپدراگون ۸ نسل ۱ هم به کار گرفته شدهاند با این تفاوت که در اگزینوس فرکانس هستهی بزرگ ۲٫۸ و در مدل اسنپدراگون این میزان ۳ گیگاهرتز است.
هر دو تراشه از گرافیک قدرتمندی بهره میبرند؛ اگزینوس از Xclipse 920 که با همکاری AMD و با فناوری RDNA 2 این شرکت ساخته شده و اسنپدراگون هم از آدرنو ۷۳۰ که یکی از بهترین و قدرتمندترین تراشههای گرافیکی بازار محسوب میشود.
هر دو گوشی ۸ گیگابایت رم از نوع LPDDR5 داشته و در دو مدل ۱۲۸/۲۵۶ گیگابایتی با حافظه داخلی از نوع UFS 3.1 در دسترس قرار دارند. در تستهای صورت گرفته، از لحاظ پردازشی واقعا تفاوت محسوسی بین دو مدل دیده نشد اما از لحاظ گرافیکی، نمایندهی کوالکام یعنی اسنپدراگون موفق شد در تمام تستها با اختلاف ناچیز ۵ تا ۶٪ بهتر ظاهر شود که در عمل این تفاوت به چشم نمیآید.
- AnTuTu 10 مدل اگزینوس: 1٫134٫250
- AnTuTu 10 مدل اسنپدراگون: 1٫129٫280
- گیکبنچ ۶ چند هستهای مدل اگزینوس: 3٫964
- گیکبنچ ۶ چند هستهای مدل اسنپدراگون: 3٫947
- GFX Bench 3.1 مدل اگزینوس: 74
- GFX Bench 3.1 مدل اسنپدراگون: 79
اما مهمترین بخش این ماجرا، پایداری دو پردازنده است. این آمار و ارقام زمانی اهمیت خود را نشان میدهند که دو تراشه بتوانند در درازمدت هم آن را حفظ کنند. برای مشخص شدن میزان پایداری دو تراشه زیر فشار سنگین، تست 3DMark از آنها گرفته میشود که نتیجه به شرح زیر است:
- پایداری پردازنده اگزینوس زیر فشار ۱ ساعته: ۵۸٪
- پایداری پردازنده اسنپدراگون زیر فشار ۱ ساعته: ۶۶٪
- پایداری گرافیک Xclipse 920 زیر فشار ۲۰ دقیقهای: ۵۰٪
- پایداری گرافیک آدرنو ۷۳۰ زیر فشار ۲۰ دقیقهای: ۴۶٪
همانطور که مشاهده میکید، مدل اسنپدراگون از لحاظ پردازنده با اختلاف ۸٪ پایداری بیشتری دارد اما از لحاظ گرافیک، با اختلاف ۴٪ مغلوب میشود. نمیتوان گفت در عمل این اعداد و ارقام با هم متفاوت هستند و به چشم میآیند اما چیزی که واضح است این است که واقعا وضعیت هر دو گوشی زیر فشار سنگین به معنای واقعی کلمه «بد» است و جا دارد به تیم سازنده تراشه سامسونگ خسته نباشید بگوییم چون هیچ شرکتی نمیتوانست تا این اندازه در ساخت تراشه ضعیف ظاهر شود.
مقایسه گلکسی S23 FE نسخه اگزینوس با اسنپدراگون؛ نتیجه
گلکسی اس ۲۳ فن ادیشن با اختلاف عجیبترین محصولی است که تاکنون بررسی کردهایم؛ اول اینکه این گوشی همان گلکسی اس ۲۲ فن ادیشن است که سامسونگ نتواسنت به موقع آن را راهی بازار کند چون اگر قرار بود اس ۲۳ باشد باید اسنپدراگون ۸ نسل ۲ را به عنوان قلب تپنده در اختیار میداشت که در این صورت خبری از داغی بیش از حد و افت عملکرد زیر فشار سنگین نبود.
دون اینکه قیمت این گوشی در برخی از بازارها مشابه گلکسی اس ۲۳ است در حالی که ارزش خرید به مراتب پایینتری در این صورت دارد. سومهم اینکه این گوشی از دو پردازندهی مختلف بسته به بازار عرضه بهره میبرد که باعث شده در برخی از موارد، عملکرد متفاوتی از خود به نمایش بگذارد.
نمیتوان انکار کرد که گلکسی S23 FE چه در مدل مجهز به اگزینوس ۲۲۰۰ و چه اسنپدراگون ۸ نسل ۱ گوشی خوبی است و آن را به کسانی که بودجهی محدودی برای خرید گوشی دارند توصیه میکنیم اما به این شرط که آن را با قیمت مناسبی خریداری کنید که البته در ایران خوشبختانه این گوشی منصفانه قیمتگذاری شده است.
اگرچه اینکه در یک سری از بازارها هر دو مدل در دسترس قرار بگیرند تقریبا ممکن نیست اما با این حال خوب است بدانید حداقل گوشی که خریداری میکنید از مدل دیگر آن چقدر بهتر یا بدتر است.
به صورت کلی، مدل مجهز به اسنپدراگون ۸ نسل ۱ گلکسی اس ۲۳ فن ادیشن طول عمر باتری بیشتر، تصاویر باکیفیتتر، گرافیک سریعتر و پردازندهی پایدارتری دارد. اما مدل مجهز به اگزینوس گرافیک پایدارتر و ویدیوهای باکیفیتتری دارد.
در تمام این بخشها هم اختلاف بین دو گوشی آنقدر جزئی است که اگر به آنها اشاره هم نمیکردیم اتفاق خاصی رخ نمیداد. حال به نظر شما کدام گوشی ارزش خرید بیشتری دارد؟
گلکسی S23 FE مدل اگزینوس ۲۲۰۰ به خاطر:
- عملکرد پایداتر گرافیک
- کیفیت بهتر ویدیوها
یا
گلکسی S23 FE مدل اسنپدراگون ۸ نسل ۱ به خاطر:
- طول عمر بیشتر باتری
- گرافیک اندکی سریعتر
- کیفیت تصاویر بهتر
نظر شما کدام مدل است؟ به صورت کلی به نظر میرسد ایرانیها با خرید مدل اگزینوس نه تنها ضرر نمیکنند بلکه برد هم میکنند چون این مدل ضعف خاصی نسبت به مدل اسنپدراگون ندارد و از قیمت مناسبی هم برخوردار است.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید