اپل بعد از یک دهه جای سامسونگ را میگیرد؟ شرکت کرهای نگرانتر از همیشه!
گهی زین به پشت و گهی پشت به زین! این است حکایت سامسونگ
سامسونگ از لحاظ فروش گوشی هوشمند بیش از یک دهه بهترین شرکت جهان بوده اما این جایگاه ظاهرا خیلی زود به اپل داده خواهد شد.
سامسونگ به لطف گوشیهای سری گلکسی A که محصولات مقرون به صرفه اما باکیفیتی هستند، توانسته طی چند سال اخیر، رشد خوبی از لحاظ فروش گوشی هوشمند داشته باشد. تا قبل از آن، گوشیهای سری J بودند که این شرکت را در صدر جدول نگه میداشتند. اما حالا وضعیت فرق کرده است.
سامسونگ از سال ۲۰۲۰ که فقط طی یک بازهی زمانی کوتاه مدت، جایگاه خود را به عنوان برترین فروشندهی گوشی هوشمند به هواوی واگذار کرده بود، تاکنون همیشه صدرنشین بوده است. از سال ۲۰۱۲ تاکنون، صدر جدول متعلق به سامسونگ و کهکشانیهای این شرکت بوده و اگرچه پستی و بلندیهایی را در این مسیر تجربه کرده اما صدرنشین مطلق و با اقتدار در این زمینه بوده است.
در حالی که سامسونگ بیشتر از قبل گوشی میانرده تولید میکند، حتی سری فن ادیشن را هم به مجموعه محصولاتش اضافه کرده که گوشیهای بسیار جذاب و باکیفیتی به حساب میآیند، اما باز هم هر سال رشد منفی را از لحاظ فروش تجربه میکند و اصلا وضعیت خوبی در این زمینه ندارد. اما شرکتی که سال به سال فاصلهاش را با غول کرهای کمتر میکند، اپل است. شرکتی که اصلا گوشی میانرده ندارد اما با تبلیغات استثنائی خود، توانسته ورق را بعد از بیش از یک دهه برگرداند.
جدیدترین آمار منتشر شده از سوی موسسهی آماری Canalys نشان میدهد که سامسونگ اگرچه بار دیگر توانسته در سه ماه سوم ۲۰۲۳ با در اختیار گرفتن ۲۰٪ از سهم بازار، در صدر جدول باقی بماند اما ۱۰٪ در مقایسه با بازهی زمانی مشابه در سال گذشته افت داشته است. میزان فروش گوشیهای این شرکت هم در این بازهی زمانی، ۵۷٫۴ میلیون بوده است.
حال میرسیم به اپل، شرکتی که توانسته جایگاه خود را به عنوان دومین شرکت برتر دنیا از لحاظ فروش گوشی حفظ کند و ۱۷٪ از سهم بازار را هم در اختیار بگیرد. اپل در حالی توانسته به این میزان دست پیدا کند که فقط ۶٪ رشد منفی در مقایسه با سه ماه سوم سال گذشته داشته و توانسته ۵۰ میلیون هم آیفون بفروشد.
شیائومی (و ردمی و پوکو)، اوپو (و وانپلاس) و شرکت TRANSSION (شامل تکنو، اینفینیکس و آیتل) هم به ترتیب جایگاه سوم تا پنجم را هر یک با سهم 14 و 9٪ به خود اختصاص دادهاند. آمار فروش گوشیهای این شرکت هم در سه ماه سوم سال ۲۰۲۳ به ترتیب ۴۱٫۵ میلیون، ۲۶٫۴ میلیون و ۲۶ میلیون بوده است.
اما موضوع اصلی تغییری است که این جدول در مقایسه با هر سال دیگر تجربه کرده؛ یعنی نزدیک شدن اپل به سامسونگ یا به عبارتی دیگر، رشد منفی بیشتر شرکت کرهای در مقایسه با سه شرکت برتر لیست. این عملکرد ضعیف از سامسونگ سبب شده پرسش سختی برای این شرکت به وجود بیاید؛ تا چه مدتی صدرنشینی غول کرهای قرار است ادامهدار باشد؟
جدول بالا نشان میدهد که در بین پنج شرکت برتر تولیدکنندهی گوشی هوشمند در جهان، TRANSSION با رشد خیرهکنندهی ۴۰ درصدی توانسته بهترین عملکرد را از خود به نمایش بگذارد. بعد از آن هم شیائومی عالی ظاهر شده اما سایر شرکتها روند نزولی را در پیش گرفتهاند؛ حتی اپل.
اما بزرگترین بازندهی این لیست هم سامسونگ است که رشد منفی آن دو رقمی شده است. نکتهای که وجود دارد این است که شرکتهای چینی توانستهاند در بازارهای مختلف، سامسونگ را پشت سر بگذارند و همین موضوع سبب شده فروش میانردههای شرکت کرهای با مشکل مواجه شود. وقتی سری گلکسی A خوب فروش نروند، سامسونگ هم دلیلی برای صدرنشینی ندارد و اینجاست که اپل سود میکند.
سامسونگ گوشیهای بالاردهی خوبی تولید میکند اما یک سری سیاستها نظیر عرضهی آنها با تراشهی اگزینوس در بسیاری از بازارها سبب شده تا کاربران علاقهی چندانی به پرچمداران این شرکت نشان ندهند. همچنین میانردههای این شرکت اگرچه اخیرا چه از لحاظ نرمافزاری و چه سختافزاری بسیار بهتر و جذابتر شدهاند، اما قیمت آنها در مقایسه با میانردههای چینی به مراتب بالاتر است و همین موضوع هم سبب شده سامسونگ کم کم از چشم کاربران بیفتد.
البته اینکه سامسونگ جایگاه خود را به طور کلی به اپل بدهد هنوز خیلی زود است چون این آمار مربوط به فقط یک دورهی سه ماهه هست و نه آمار کلی. ولی با این حال همکاری ناخواستهی شرکتهای چینی با اپل میتواند سبب شود تا سامسونگ هم بازار گوشیهای بالارده و هم میانرده را خیلی زود از دست بدهد.
شایعه شده سامسونگ میخواهد گوشیهای اقتصادی خود را به نمایشگر OLED مجهز کند و گلکسی A15 هم اولین اقتصادی با این پنل خواهد بود، سری گلکسی اس ۲۴ هم با ارتقای چشمگیر از لحاظ قدرت پردازشی و هوش مصنوعی همراه خواهند بود. اما آیا اینها کافی است تا کاربران را به خرید محصولات شرکت کرهای تشویق کند؟ باید منتظر ماند و دید.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید