سامسونگ یا اپل؛ به نظر شما کدام شرکت بهتر است؟
محصولات کدام شرکت ارزش خرید بیشتری دارند؟
در این مطلب به مقایسهی دو شرکت اپل و سامسونگ از جنبههای مختلف میپردازیم و در نهایت قضاوت را به شما کاربران واگذار میکنیم.
آیفونهای اپل و گلکسیهای سامسونگ، قلب تپندهی دنیای گوشیهای هوشمند به حساب میآیند. در بازار آمریکا، اپل بیرقیب یکهتازی میکند و تقریبا ۵۲٪ از بازار را هم به خود اختصاص داده است. اما سامسونگ با در اختیار داشتن تنها ۲۷٪ از سهم بازار، با اختلاف پشت سر شرکت آمریکایی قرار دارد.
از طرفی در بازارهای دیگر در مجموع این سامسونگ است که فروش بسیار بیشتری از رقیب دیرینهی خود دارد. با این حال کمیت همیشه به معنای کیفیت نیست. هدف از نگارش این مطلب هم همین است که این دو شرکت بسیار خوشنام و محبوب را با یکدیگر در بخشهای مختلف مقایسه کنیم و ببینیم در نهایت کدام یک از آنها عملکرد بهتری در دنیای گوشیهای هوشمند داشته و محصولات ارزشمندتری را در اختیار کاربران قرار میدهد.
البته ما در این مطلب صرفا به بیان تفاوتها میپردازیم و نتیجهگیری کلی را بر عهدهی شما خوانندگان عزیز میگذاریم تا نتیجهگیری نهایی را بر اساس شواهد و حقیقتهای موجود انجام دهید.
اپل در مقابل سامسونگ؛ دستهبندی محصولات
اپل و سامسونگ در بسیاری از زمینهها با هم رقابت دارند؛ گوشی هوشمند، لپتاپ، تبلت، گجت پوشیدنی و بسیاری بخشهای دیگر اما آنچه که سبب شده این دو شرکت بیشتر سر زبانها بیفتند، گوشی هوشمند است. با این حال طرفداران این دو شرکت کاملا با هم متفاوت هستند و چیزهای غیر همسانی را طلب میکنند. طراحی، قیمت، سازگاری، کارایی و البته تا حدودی هم تعصب، از جمله مواردی هستند که برخیها را به سمت کهکشانیهای کرهای و برخی دیگر را به سمت نمایندگان شرکت کوپرتینویی سوق میدهند.
اما همانطور که گفته شده، عمده رقابت این دو شرکت در بخش گوشیهای هوشمند است؛ جایی که سامسونگ فعالیت به مراتب گستردهتری دارد. شما در سبد محصولات سامسونگ گوشیهای سری گلکسی A، گلکسی M، گلکسی Z، گلکسی S و حتی گلکسی F را شاهد خواهید بود.
سری گلکسی S، پرچمداران اصلی سامسونگ را از لحاظ مختلف به خصوص دوربین و پردازنده تشکیل میدهند؛ سری Z، گوشیهای تاشوی این شرکت هستند و باقی سریها هم میانرده و اقتصادی محسوب میشوند.
گوشیهای اپل اما هیچ سری خاصی ندارند؛ هر سال از آیفونهایی با شمارهی جدید در ۳ یا ۴ مدل رونمایی میشود که امسال نوبت سری آیفون ۱۵ بود. در این بین، مدلهای پرو و پرو مکس بیشترین و بهترین امکانات را در بخشهای دوربین، نمایشگر، پردازنده و… دارند و دو مدل استاندارد و پلاس، بیشتر به خاطر قیمت مناسبتر خود مورد توجه قرار میگیرند. البته آیفون SE هم هر چند سال یک بار به عنوان میانرده و تنها در یک مدل عرضه میشود که از زمان آغاز به کار اپل در ساخت گوشی هوشمند، فقط سه نسل از آن را شاهد بودهایم.
به صورت کلی، گوشیهای اپل و سامسونگ را میتوان به سه دستهی اقتصادی، میانرده و بالا رده تقسیم و به بررسی هر یک از آنها پرداخت.
اقتصادی
وقتی دربارهی گوشیهای اقتصادی یا میانرده صحبت میکنیم، بعید است نام سامسونگ به ذهنمان خطور نکند. این شرکت تاکنون صدها میلیون گوشی هوشمند از سری گلکسی A و M فروخته که همهی آنها از لحاظ مشخصات فنی و قیمت، در وضعیت خوبی قرار داشتهاند.
برای مثال گلکسی A14 5G یکی از گوشیهای جذاب بازار با نمایشگری FHD است که طول عمر باتری آن هم تقریبا به ۲ روز میرسد و عملکرد سختافزاری آن هم با توجه به بهایی که برایش پرداخت میکنید مناسب است. حتی جک ۳٫۵ میلیمتری هم دارد.
ارزانترین گوشی قابل استفادهی سامسونگ هم گلکسی A03s است که ۱۵۹ دلار قیمت داشته و از لحاظ طول عمر باتری، بینظیر است؛ حتی این گوشی اقتصادی هم دو سال آپدیت نرمافزاری و چهار سال آپدیت امنیتی دریافت میکند تا خیال کاربر از بابت دریافت امکانات و قابلیتهای جدید آسوده باشد.
در هندوستان، انگلستان و بسیاری از کشورهای اروپایی، سری گلکسی M هم به فروش میرسند که از لحاظ طول عمر باتری زبانزد هستند و مشخصات فنی خوبی هم دارند. اگرچه از لحاظ امکانات کلی پایینتر از سری گلکسی A قرار دارند اما الگوبرداری آنها از سری گلکسی A صورت گرفته و در نتیجه شباهتهای زیادی با هم دارند. بسیاری از این گوشیهای این سری تراشههای مدیاتک را به عنوان قلب تپنده در خود دارند.
اما در بین محصولات اپل، هیچ گوشی با قیمت کمتر از ۴۳۰ دلار اصلا یافت نمیشود مگر اینکه خیلی قدیمی و از مد افتاده باشد یا اینکه به صورت دست دوم خریداری شود. این دقیقا سیاستی است که اپل از ابتدا در پیش گرفت و همچنان هم آن را حفظ کرده است.
میانرده
گلکسی A54 5G در حال حاضر جدیدترین و بهترین گوشی میانردهی سامسونگ محسوب میشود که در مقایسه با قبل از لحاظ ظاهری و کیفیت ساخت پیشرفت چشمگیری داشته و از نمایشگر بسیار باکیفیت و پردازندهی قدرتمندی هم دارد. از جمله امکانات جذاب آن هم میتوان به وایفای 6E، بلوتوث ۵٫۳ و قیمت عالی ۴۴۹ دلار اشاره کرد. طول عمر باتری عالی را هم باید به جذابیتهای این گوشی اضافه کنیم.
میانردهی بعدی سامسونگ که در واقع در دستهی میانردههای پریمیوم قرار دارد، گلکسی اس ۲۳ فن ادیشن است؛ محصولی با قیمت ۶۰۰ دلار که در واقع باید آن را یک نسخهی ضعیفشدهی گلکسی اس ۲۳ دانست. در نتیجه با یک گوشی واقعا قدرتمند طرف هستیم که نمایشگر ۱۲۰ هرتزی، دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی با لرزشگیر اپتیکال، پردازندهی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ (یا اگزینوس ۲۲۰۰)، شارژر بیسیم و… از جمله عوامل جذابیت آن به حساب میآیند.
جدیدترین آیفون ارزانقیمت در بازار آیفون SE 2022 است که اپل سال گذشته از آن رونمایی کرد و ۴۲۹ دلار هم برایش در نظر گرفت. اگرچه شکل ظاهری این محصول در مقایسه با آیفون ۸ هیچ تغییری نداشته اما به عنوان قلب تپنده، تراشهی بسیار قدرتمند A15 در آن ایفای نقش میکند که در سری آیفون ۱۳ به کار گرفته شده است.
تنها عامل ضعف این گوشی در مقایسه با رقبا، نمایشگر ۴٫۷ اینچی LCD آن است که از رفرشریت ۶۰ هرتز هم پشتیبانی میکند و وضوح خوبی هم ندارد. دوربین اصلی ۱۲ مگاپیکسلی، عدم پشتیبانی از شارژ بیسیم و مواردی از این دست هم محدودیتهای آن محسوب میشوند که واقعا آزاردهنده هستند.
میانردههای اپل در واقع پرچمداران مدل استاندارد آن محسوب میشوند که قیمت پایهی آنها ۶۹۹ دلار است. بنابراین بیشتر به جای اینکه میانرده باشند، پرچمدار اقتصادی به حساب میآیند.
بالارده
گوشیهای بالارده یا ۱۰۰۰ دلاری هستند، یا نزدیک به این مبلغ و یا بالاتر از آن. سامسونگ به عنوان یک پرچمدار همهچیز تمام در این بخش، گلکسی S23 پلاس را در اختیار دارد. محصولی که از لحاظ پردازشی، کیفیت ساخت، دوربین، اندازه، باتری، قیمت و به طور کلی همه چیز، در شرایط بسیار خوبی قرار دارد و میتواند حتی برای کاربران حرفهای هم گزینهی بسیار جذابی به حساب بیاید.
اگر هم بهترین گزینه را میخواهید، بهتر از گلکسی اس ۲۳ اولترا وجود ندارد چرا که از بهترین نمایشگر با اندازهی ۶٫۸ اینچ بهره میبرد، از یکی از بهترین مجموعه دوربینهای تاریخ گوشیهای هوشمند بهره میبرد، باتری پرظرفیتی دارد، از قلم پشتیبانی میکند و بسیاری موارد دیگر که البته با قیمت پایهی ۱۲۰۰ دلار، هوش از سرتان میپراند.
از آن طرف اما آیفون ۱۵ پرو و پرو مکس را داریم که بهترین گزینههای اپل محسوب میشوند. این گوشیها یک نسل جلوتر از سری اس ۲۳ بوده و طبیعتا در بخشهای مختلف بهتر ظاهر میشوند. مثلا فریم تیتانیومی که به مراتب بهتر از آلومینیوم است، دوربین اصلی بهتر، پردازندهی به مراتب قدرتمندتر، کلید اکشن و بسیاری موارد دیگر. البته از لحاظ زوم، همچنان این گلکسی اس ۲۳ اولترا با توانایی زوم ۱۰ برابری اپتیکال است که با اختلاف در صدر قرار دارد.
آیفون ۱۵ و ۱۵ پلاس هم گزینههای نسبتا خوبی محسوب میشوند که از لحاظ کیفیت دوربین، صفحه، پردازنده و یک سری امکانات دیگر، در مقایسه با مدلهای پرو و پرو مکس ضعیفتر هستند و حتی نمایشگر آنها هم ۱۲۰ هرتزی نیست. بنابراین در مقایسه با نمایندگان سامسونگ ارزش خرید کمتری برای یک سری از افراد دارند.
سامسونگ گوشیهای تاشو هم تولید میکند؛ البته فعلا از اپل در این بازار خبری نیست و شاید در آینده مدلهای تاشوی زیادی را از این شرکت شاهد باشیم. فعلا زد فلیپ ۵ و زد فولد ۵ جدیدترین گوشیهای تاشوی سامسونگ محسوب میشوند که هم قدرت بسیار زیادی دارند و هم از لحاظ دوربین و کیفیت صفحه، جذاب هستند، البته با قیمت بیش از ۱۰۰۰ دلار برای زد فلیپ و حدودا ۱۸۰۰ دلار برای زد فولد ۵؛ بهایی که برای خرید یک کامپیوتر گیمینگ قدرتمند و همهفن حریف میتوان پرداخت و حتی چند میلیونی اضافه آورد.
سامسونگ در مقایسه با اپل؛ فناوریها
تراشه
از لحاظ تراشه، سامسونگ با کوالکام، مدیاتک و بخش تراشهی سامسونگ همکاری میکند. تراشههای مدیاتک در گوشیهای میانرده و اقتصادی، تراشههای کوالکام در گوشیهای اقتصادی تا پریمیوم و تراشههای اگزینوس هم مثل کوالکام، در تمام بخشها.
اپل اما از تراشههای سری A برای گوشیهایش استفاده میکند که سالهاست از لحاظ قدرت پردازشی خام، با اختلاف در مقایسه با رقبا بهتر ظاهر میشوند. هرچند از لحاظ گرافیکی، معمولا تراشههای رقیب بهتر ظاهر میشوند.
بنابراین اگر به دنبال انجام بازیهای سنگین هستید، گوشیهای جدید سامسونگ که از اسنپدراگون به عنوان قلب تپنده بهره میبرند، گزینهی بهتری محسوب میشوند اما اگر سرعت پردازشی و سرعت بالا در جابحایی بین منوهای مختلف میخواهید، آیفون بهتر ظاهر میشود. هرچند در آن سطح از رقابت، هر دو گوشی در انجام تمام کارها واقعا عالی ظاهر میشوند و اگر به سراغ هر کدام بروید، پشیمان نمیشوید. مگر اینکه با سیستمعامل به مشکل بربخورید.
دوربینها
برای بسیاری از کاربران، دوربین بسیار مهمتر از پردازنده است چرا که تنها سرگرمی بسیاری از افراد این است که با گوشی خود از پدیدههای مختلف عکاسی کنند. بسیاری از گوشیهای سامسونگ در بخش میانرده تا بالارده واقعا عملکرد خوبی از این لحاظ دارند و حتی برخی از گوشیهای اقتصادی هم با تجهیز به لرزشیگر اپتیکال، بهتر از اقتصادیهای رقیب ظاهر میشوند.
سامسونگ حتی در حال وارد کردن دوربین تلهفوتو به گوشیهای میانرده خود هم هست تا عملا یک مجموعه دوربین قدرتمند روی آنها قرار بگیرد. در حال حاضر بهترین مجموعه دوربین سامسونگ تشکیل شده از یک دوربین اصلی ۲۰۰ مگاپیکسلی، فوق عریض ۱۲ مگاپیکسلی، تلهفوتوی ۱۰ مگاپیکسلی با زوم ۳ برابری و تلهفوتوی دیگر با همین اندازه با زوم ۱۰ برابری اپتیکال میشوند. این ستاپ در گوشی گلکسی اس ۲۳ اولترا دیده میشود.
در بین محصولات اپل هم بهترین مجموعهی دوربین در اختیار آیفون ۱۵ پرو مکس است که از دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی، فوق عریض ۱۲ مگاپیکسلی و دوربین تتراپریزم با امکان زوم ۵ برابری اپتیکال بهره میبرد. این مجموعه به کمک پردازندهی اختصاصی اپل و همچنین حقههای نرمافزاری شگفتانگیز و جادویی این شرکت، عملکردی حیرتانگیز در عکاسی و فیلمبرداری از خود به نمایش میگذارند. بنابراین فعلا نبرد دوربین به نفع نمایندگان اپل است.
نمایشگر
از لحاظ نمایشگر، سامسونگ در بخش میانرده و اپل در بخش بالارده بهتر ظاهر میشوند؛ سامسونگ با اختلاف و اپل با فاصلهی کم چرا که بالاردهها همگی خوب هستند و تفاوت فقط در جزئیات است اما در بخش میانرده شما گلکسی A54 را مثلا نمیتوانید با آیفون SE مقایسه کنید چرا که کهکشانی کرهای از پنل AMOLED بهره میبرد با رفرشریت ۱۲۰ هرتزی اما آيفون SE از پنل LCD کوچک با حواشی زیاد و رفرشریت ۶۰ هرتزی بهره میبرد.
از لحاظ محافظت، سامسونگ گوریلا گلس را انتخاب کرده و اپل، سرامیک شیلد که آن هم توسط شرکت سازندهی گوریلا گلس یعنی کورنینگ ساخته میشود که هر دو واقعا عملکرد خوبی در محافظت از نمایشگر گوشی دارند.
در این بخش، تفاوتی که بخواهد خودش را نشان دهد، رفرشریت است؛ جایی که حتی گوشیهای نزدیک به ۱۰۰۰ دلاری اپل هم اصلا وضعیت خوبی ندارند و به پنلی با رفرشریت ۶۰ هرتزی مجهز شدهاند؛ این در حالی است که نمایندگان سامسونگ از ۳۰۰ دلار به بالا، رفرشریت ۱۲۰ هرتزی بهره میبرند. حتی نمایشگر همیشه روشن هم در گوشیهای مدل استاندارد و پلاس آیفون وجود ندارد و این در سال ۲۰۲۳ عجیب است!
باتری
به صورت کلی، گوشیهای سامسونگ در تستهای مختلف، بهتر از آیفونها در نگهداری شارژ ظاهر میشوند چرا که بسیاری از گوشیهای این شرکت از باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی بهره میبرند در حالی که بزرگترین باتری به کار رفته در گوشی اپل، ۴۴۴۱ میلیآمپر ساعت ظرفیت دارد.
البته به لطف بهینهسازی جادویی اپل، این گوشی با همین ظرفیت باتری قادر است به راحتی تمام گوشیها را از پیش رو بردارد اما فاصلهی بین آنها آنقدر نیست که بخواهیم بگوییم مثلا نمایندهی اپل به راحتی بیش از ۲ روز دوام میآورد ولی نمایندهی سامسونگ باید هر شب شارژ شود یا برعکس.
از لحاظ سرعت شارژر هم دست بالاتر را سامسونگ دارد چرا که بهترین مدل آن از شارژر ۴۵ واتی پشتیبانی میکند و مدلهای دیگر هم از شارژر ۲۵ واتی. این در حالی است که بیشترین سرعت شارژر اپل تقریبا ۲۷ واتی است. حال اینکه ظرفیت باتری گوشیهای اپل کمتر است و در نتیجه زودتر شارژ میشوند، دلیل نمیشود شارژر آنها را سریعتر بدانیم.
از لحاظ فناوری شارژ بیسیم و معکوس، هر دو گوشی از سرعت و فناوریهای تقریبا مشابهی بهره میبرند که البته خیلی هم اهمیتی ندارد.
سیستمعامل و اکوسیستم
مهمترین بخش مقایسه بین اپل و سامسونگ، سیستمعامل و اکوسیستم است؛ جایی که شما دو دنیای کاملا متفاوت را شاهد هستید. از لحاظ آزادی، اندروید عملکرد بهتری دارد چرا که متنباز بوده و آزادی عمل بیشتری را به کاربران میدهد. همچنین قابلیتهای شخصیسازی بیشتری هم دارد که البته به لطف امکانات مختلفی که سامسونگ به گوشیهایش افزوده نظیر اپلیکیشن استثنائی God Lock، شما عملا تمام بخشهای گوشی را میتوانید شخصیسازی کنید.
از طرفی iOS سیستمعامل سادهتر و روانتری است که بخش بزرگی از آن به خاطر بهینهسازی استثنائی اپل است که سبب شده کار کردن با گوشیهای این شرکت کار بسیار لذتبخشی باشد چون نه خبری از لگ است و نه کندی.
از لحاظ مدت زمان آپدیت نرمافزاری هم دست بالاتر را اپل دارد چرا که به صورت متوسط، بین ۵ تا ۶ سال از گوشیهایش از لحاظ نرمافزاری و امنیتی پشتیبانی میکند اما سامسونگ ۴ سال از لحاظ نرمافزاری و ۵ سال از لحاظ امنیتی.
از آن جایی که اپل سازندهی نرمافزار و سختافزار هم هست، از لحاظ مدیریت رم، ادغامسازی نرمافزاری، امنیتی و… کنترل بیشتری روی گوشیهایش دارد و عملکرد بهتری را هم در این گوشیها شاهد خواهیم بود.
از لحاظ ارزش خرید، طبیعتا به لطف گوشیهایی نظیر فن ادیشن و سری گلکسی A سامسونگ دست بالاتر را از رقیبی دارد که تنها گوشی ارزانقیمتش SE است که آن هم ارزش خرید بالایی ندارد. اما موضوع اینجاست که گوشیهای اپل ارزش خود را به مرور از دست نمیدهند اما گوشیهای سامسونگ چرا. شما میتوانید با خرید گوشیهای اپل، به آنها به چشم یک سرمایهگذاری هم نگاه کنید اما خرید گوشی سامسونگ یعنی ذره ذره کمارزش شدن پول.
از طرفی تعمیر گوشیهای اپل به خاطر سر و صدای زیادی که اطراف این برند وجود دارد، گرانتر هم هست اما گوشیهای سامسونگ وضعیت بهتری دارند.
به نظر شما کدام شرکت بهتر است؟ سامسونگ یا اپل؟
به صورت کلی، در ازای پولی که پرداخت میکنید، سامسونگ گوشیهایی با دوربینهای بهتر، طول عمر باتری بیشتر و فناوری و امکانات بهتر در نمایشگر تولید میکند. اما آیفونها از لحاظ نرمافزاری، پشتیبانی و غنی بودن اکوسیستم، عملکرد حیرتانگیزی دارند. همچنین در بخش بالارده، شما قدرت پردازشی و دوربینهای بسیار قدرتمندی را دریافت خواهید کرد که اگر قویتر از نمایندگان سامسونگ نباشد، ضعیفتر هم نیست.
سوالات متداول
- کدام شرکت وضعیت بهتری در بازار دارد؟
در بازار جهانی، سامسونگ با در اختیار داشتن ۲۲٪ از سهم بازار در رتبهی نخست قرار دارد و اپل با ۱۹٪ سهم در رتبهی دوم.
- گوشیهای کدام شرکت طول عمر بیشتری دارند؟
از لحاظ ماندگاری نرمافزاری یعنی پشتیبانی، اپل وضعیت بهتری دارد اما از لحاظ کیفیت ساخت و ماندگاری در طول زمان، اپل معمولا بهتر عمل میکند اما این اختلاف زیاد نیست.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید