میزان رم آیفون

برای خرید گوشی دست دوم به چه نکاتی باید توجه کنیم؟! | به‌روزرسانی

آنچه که باید راجع به گوشی‌های دست دوم بدانید

1%
  • 0/10
برای خرید گوشی دست دوم به چه نکاتی باید توجه کنیم؟! | به‌روزرسانی ۲ ۰۸ خرداد ۱۴۰۰ آموزش و ترفند کپی لینک

این روزها به دلیل شرایط اقتصادی و افزایش قیمت ارز بسیاری از افراد به خرید گوشی دست دوم روی آورده‌اند.

از یک سو افزایش نرخ ارز و کاهش ارزش ریال و از سوی دیگر شرایط حال حاضر دنیا به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا، باعث بروز مشکلاتی برای کسب و کارها شده و حتی روش آموزش مدارس را نیز تغییر داده است.

به این ترتیب مثل سایر اقلام، قیمت گوشی هم با افزایش زیادی روبه‌رو شد و همین موضوع باعث شده که بسیاری از افراد قدرت خرید گوشی‌های نو را نداشته باشند و از سوی دیگر خانواده‌هایی که فرزند مدرسه‌ای دارند، به دلیل تغییر روش آموزش، مجبورند گوشی هوشمندی تهیه کنند که از این طریق بتوانند شرایط را برای آموزش فرزندانشان فراهم کنند؛ به این ترتیب بازار خرید و فروش گوشی‌های دست دوم گرم شده است.

گوشی دست دوم اصولا دستگاهی نو و بی‌عیب و نقص نیست و برای خرید آن باید مواردی را بررسی کنید تا دچار مشکل نشوید. البته در بسیاری از موارد هم این گوشی‌ها مدت کمی دست کاربر بوده و بنا به دلیلی مثلا انتخاب اشتباهی و انتظاری که از گوشی داشته برآورده نشده، اقدام به فروش آن کرده است. به این ترتیب این گوشی قیمت نسخه‌ی نو و آکبند را ندارد و کاربر می‌تواند با قیمت مناسب‌تری آن را خریداری کند.

در این مقاله نگاهی می‌اندازیم به راهنمای خرید گوشی دست دوم.

راهنمای خرید گوشی دست دوم

گوشی دزدی نباشد

مهم‌ترین موضوع هنگام خرید گوشی دست دوم، اطمینان حاصل کردن از اینکه گوشی مورد نظرتان دزدی نباشد.

گوشی دست دوم

بر این اساس هنگام خرید گوشی دست دوم، از فروشنده بخواهید تا علاوه بر جعبه گوشی به همراه لوازم جانبی دستگاه، فاکتور خریدار قبلی را هم در اختیارتان قرار دهد؛ اگر به هر دلیلی فروشنده این کار را نکند و از ارایه موارد فوق طفره برود، احتمال اینکه گوشی دزدی باشد زیاد است.

گوشی تقلبی نباشد

تا چندین سال پیش گوشی‌های فیک یا تقلبی بازار بزرگی را تشکیل می‌دادند؛ نمونه‌هایی شبیه مدل اصلی که اصولا به جای گوشی‌های با برند اصلی فروخته می‌شد و مشتری بعد از مدت‌ها متوجه می‌شد که مثلا گوشی نوکیایی که خریده، تقلبی است و یک شرکت چینی نسخه‌ی کپی دقیقا شبیه مدل اصلی را ساخته و فروشنده به جای نسخه‌ی اصلی آن را به همان قیمت اصلی فروخته است.

گوشی تقلبی

حالا اگرچه بازار گوشی تقلبی داغ نیست چرا که برندهای چینی به جای کپی، اقدام به ساخت محصولاتی با برند خود کرده‌اند؛ اما در این میان خریداران گوشی‌های دست دوم ممکن است برای خرید با چنین مواردی مواجه شوند. بر این اساس اگر خودتان قدرت تشخیص گوشی کپی را از نمونه اصلی ندارید، یا به سراغ فروشنده‌ی قابل اطمینانی بروید، یا از کسی کمک بگیرید که در زمینه‌ی تشخیص گوشی اصلی از نسخه‌ی فیک تبحر داشته باشد.

بدنه گوشی را به دقت بررسی کنید

هنگام خرید گوشی دست دوم معمولا فروشنده توضیحاتی درباره‌ی گوشی می‌دهد که مثلا این گوشی ضربه خورده، خط و خش دارد یا مثلا قاب و ال‌سی‌دی ترک برداشته است.

بدنه گوشی

درصورتی که فروشنده چنین اطلاعاتی را به شما نداد، خودتان دستگاه را به دقت بررسی کنید تا از سالم بودن بدنه و ال‌سی‌دی دستگاه اطمینان حاصل کنید.

اجزای گوشی را به دقت بررسی و تست کنید

عملکرد دوربین اصلی، دوربین سلفی، صفحه نمایش، اسپیکر، اسکنر انگشت، سنسورهای گوشی، ویبره و غیره را به دقت بررسی کنید. همچنین می‌توانید بر اساس مدل و برند دستگاه با جستجوی ساده در اینترنت با دسترسی به کدهای مختلف و شماره‌گیری آنها بتوانید بخش‌های مختلف دستگاه را بررسی کنید.

پورت‌های گوشی را چک کنید

حالا نوبت به بررسی پورت‌های گوشی است؛ شارژر، جک صوتی گوشی، شکاف سیم‌کارت و کارت حافظه میکرواس‌دی. شارژر گوشی را بردارید آن را به برق متصل کنید و مطمئن شوید که گوشی به راحتی و بدون مشکل شارژ می‌شود، جک هدفون را امتحان کنید که سالم و صدای خروجی رضایت‌بخش باشد.

پورت شارژر گوشی هوشمند

اگر گوشی که می‌خرید به قلم استایلوس مجهز است، حتما عملکرد آن را هم بررسی کنید.

مطمئن شوید گوشی مورد نظر در شبکه‌ی همتا رجیستر شده باشد

طبق قوانینی که در طول دو سال گذشته اعمال شده، همه‌ی گوشی‌ها باید در شبکه‌ی همتا ثبت و رجیستر شوند. البته برای گوشی‌های دست دوم مراحل دیگری در نظر گرفته تا کاربر جدید بتواند دستگاه را در سامانه به نام خود ثبت کند. در این مرحله کاربر هنگام خرید گوشی دست دوم باید بر اساس قوانین به بخشی به نام انتقال مالکیت مراجعه کرده و گوشی را به مالکیت خود درآورد.

سیم کارت انتقال مالکیت

این کار باید حتما از جانب فروشنده گوشی انجام شود و وی یک کد فعال سازی را در اختیارتان قرار دهد تا شما بعد از خرید گوشی دست دوم قادر به فعال کردن گوشی در کنار سیم کارت خود باشید.

مطمئن شوید قیمت گوشی مناسب است

مورد دیگری که باید به آن توجه کنید این است که قیمت پیشنهادی فروشنده برای گوشی دست دومی که قصد دارد در اختیارتان قرار دهد معقولانه و مناسب باشد. یک گوشی دست دوم در مقایسه با نسخه نو آن به مراتب ارزان قیمت‌تر است.

smartphone

افت قیمت گوشی‌های دست دوم با توجه به ظاهر، کارایی و مدت زمانی که از آن ها استفاده شده متفاوت خواهد بود. بنابراین همیشه در حین خرید یک گوشی دست دوم به قیمت آن توجه کنید تا سرتان کلاه نرود و گوشی دست دومی را با قیمت بالا خریداری نکنید.

به‌روزرسانی

راهنمای خرید گوشی دست دوم

در بالا به نکاتی درباره خرید گوشی دست دوم اشاره کردیم و در این بخش به مواردی می‌پردازیم که لازم است هنگام خرید این مدل گوشی‌ها بدانید.

اگر قصد خرید گوشی به شکل اینترنتی را دارید و از سایت‌هایی مثل دیوار اقدام به خرید گوشی می‌کنید، حتما موقع تحویل گرفتن دستگاه، گوشی را بررسی کنید؛ به ظاهر گوشی به شکل کامل توجه کنید؛ خط و خش شاید خیلی مهم نباشد اما مطمئن شوید که گوشی ضربه نخورده باشد و ترک و شکستگی نداشته باشد.

پیچ‌ها را به شکل کامل بررسی کنید که جای خط و خش روی آنها نباشد چرا که این موضوع نشان می‌دهد گوشی تعمیر و باز شده است.

به صفحه نمایش دقت کنید که جای چسب روی آن نباشد، زیرا تعمیر صفحه نمایش را نشان می‌دهد.

البته می‌توانید با شماره‌گیری کد *#0#* نمایشگر را تست کنید؛ در غیر این‌صورت می‌توانید با بالا و پایین کردن صفحه نمایش روشنایی نمایشگر را آزمایش کنید.

همچنین به تمام نقاط صفحه نمایش دست بزنید و پاسخ‌دهی بخش‌های مختلف را بررسی کنید که مطمئن شوید همه‌ی بخش‌های نمایشگر کار می‌کنند و به لمس پاسخ می‌دهد.

بعد نوبت دوربین است؛ اپلیکیشن دوربین را فعال کنید، سریع زوم کنید؛ اگر گوشی دست دوم دارای دوربین چندگانه است، همه‌ی لنزها را یکی یکی تست کنید، عکس و ویدیو بگیرید و حتی از خودتان ویدیو با صدا بگیرید و سپس آنها را ببینید و گوش کنید که میکروفن و دوربین مشکلی نداشته باشد.

اگر گوشی دست دومی که قرار است خریداری کنید از سری آیفون است، می‌توانید از اپلیکیشن 3utools  استفاده کنید تا مشخص شود گوشی قبلا باز شده یا نه و قطعات آن تعویض شده یا خیر.

در گوشی‌های آیفون با استفاده از روش ساده‌ای می‌توانید از سالم بودن سخت‌افزار دستگاه اطمینان حاصل کنید؛ دست‌تان را روی شاتر دوربین برای مدتی نگه دارید تا صدها عکس بگیرد و پس از آنکه دست‌تان را برداشتید می‌توانید متوجه داغ شدن یا کرش دستگاه شوید؛ اگر این اتفاق نیفتاد، می‌توان از سالم بودن سخت‌افزار تا حد زیادی اطمینان حاصل کرد.

برای اطمینان از سالم بودن باتری نیز به بخش تنظیمات و بخش باتری و سپس سلامت باتری مراجعه کرده و متوجه شوید که گوشی چند بار شارژ شده و آیا باتری سالم است یا خیر.

همچنین لازم است هنگام خرید گوشی دست دوم حتما سیم‌کارت همراه‌تان باشد، اگر گوشی دوسیمکارته است هر دو اسلات سیمکارت را آزمایش کنید، با آن تماس بگیرید و از آنتن‌دهی دستگاه مطمئن شوید.

اگر دستگاه مورد نظرتان به پورت کارت حافظه مجهز است، حتما مموری کارت را امتحان کنید.

همراه‌تان پاوربانک داشته باشید؛ پورت شارژر را چک کنید، جک صوتی ۳.۵ میلی‌متری را بررسی کنید.

در آخر باید به این نکته توجه کنید که شماره IMEI درج شده روی جعبه دستگاه را با IMEI دستگاه چک کنید که مغایر یکدیگر نباشند و بعد از اینکه گوشی را خریداری کردید حتما باید به سایت همتا مراجعه کرده و کارهای انتقال مالکیت دستگاه را انجام دهید که بعدا برایتان مشکلی ایجاد نشود.



نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

2 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments