1%
  • 0/10

ویژگی‌های شبکه 6G | سرعت و امنیت بیشتر تکنولوژی نسل ششم نسبت به فناوری 5G

انقلاب تکنولوژی شبکه نسل ششم در دهه ۲۰۳۰

ویژگی‌های شبکه 6G | سرعت و امنیت بیشتر تکنولوژی نسل ششم نسبت به فناوری 5G ۲ ۰۸ آذر ۱۳۹۹ مقالات فناوری کپی لینک
سامسونگ 6G

فناوری نسل ششم ارتباطات سیار سلولی که با نام شبکه 6G شناخته می‌شود، احتمالا از سال ۲۰۳۰ راه‌اندازی خواهد شد و گفته می‌شود نسبت به شبکه 5G که هنوز در بسیاری از کشورها راه‌اندازی نشده و در حال توسعه است، امن‌تر و بهتر خواهد بود.

حالا اپراتورهای بزرگ دنیا زیرساخت‌های فناوری 5G را توسعه ‌داده‌اند و غیر از ایالات متحده‌ی آمریکا، سوییس، چین، ژاپن و استرالیا و نروژ، کشورهای جهان سوم نیز در حال تست این فناوری هستند.

اتصال ۵G بسیار سریع‌تر و قدرتمندتر از ۴G یا دیگر فرکانس‌های شبکه است؛ که البته طی سال‌های آینده احتمالا این تعاریف در مورد شبکه 6G نیز شنیده می‌شود.

از آنجا که شبکه‌های 5G در شهرها و کشورهای جهان در حال گسترش است، احتمالا پایه گذاری استقرارهای 6G تقریبا یک دهه‌ی دیگر آغاز خواهد شد.

به گفته‌ی محققان اگرچه مهم‌ترین تبلیغات در زمینه‌ی شبکه‌های 5G برای فروش گوشی‌های هوشمند یا سرویس اینترنت خانگی بی‌سیم صورت گرفت، اما برای شبکه‌های 6G، طیف وسیعی از برنامه‌های پیشرفته صنعتی و علمی از جمله سرویس‌های بی‌سیم، جابه‌جایی اطلاعات با سرعت بسیار زیاد، دسترسی به اطلاعات و محاسبات از راه دور و در لحظه از طریق هوش مصنوعی، چیزی در سطح مغز انسان در نظر گرفته شده است.

همانطور که نسل‌های قبلی سلولی به‌طور مداوم استفاده از طیف رادیویی را از فرکانس‌های مایکروویو تا فرکانس‌های موج میلی‌متر گسترش داده‌اند، تنها بازه بی خطر باقی مانده طول موج‌های کوتاه‌تر از یک میلی‌متر است. با این حال طول موج‌های اپتیکی، اشعه ایکس، گاما و امواج کهکشانی برای سلامتی انسان ضرر دارند.

اگرچه شبکه‌های 5G در نهایت می‌توانند سرعت ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه را ارایه‌ دهند، اما فناوری 6G با باز کردن فرکانس‌های تراهرتز، پهنای باند جدیدی را برای استفاده بی‌سیم فراهم می‌کند که امکان انتقال مقادیر غیرقابل تصور و انواع داده‌ها را فقط در یک ثانیه فراهم می‌کند.

این فناوری دستگاه‌های بی‌سیم را قادر می‌سازد تا از راه دور مقادیر داده محاسباتی قابل مقایسه با مغز انسان را در زمان واقعی انتقال دهند.

همانطور که محققان می‌گویند؛ “فرکانس‌های تراهرتز احتمالا اولین طیف بی سیم است که می‌تواند محاسبات مورد نیاز را از راه دور به شکل بی سیم میسر کنند.” به عبارت دیگر، یک هواپیمای بدون سرنشین بی سیم با محاسبات روی صفحه و از راه دور می‌تواند توسط یک هوش مصنوعی با توانایی یک خلبان برتر انسانی هدایت شود، یا یک ساختمان می‌تواند توسط ماشین آلات هدایت شده توسط کامپیوترهای دور از محل ساخت و ساز و مونتاژ شود.

شبکه 6G

نکته اصلی در 6G این است که همه‌ی محاسبات سنگین توسط هوش مصنوعی انجام می‌شود که با مغز انسان برابری می‌کند و مقدار زیادی از داده‌های مشاهده و پاسخ را هدایت می‌کند. محققان خاطرنشان می‌کنند که تا سال ۲۰۳۶ طبق قانون مور، رایانه‌هایی با قدرت محاسباتی در کلاس مغز انسان به قیمت هزار دلار در دسترس خواهد بود که به اندازه‌ی هزینه یک گوشی هوشمند امروزی است. البته شبکه 6G دسترسی به این مهم را خیلی زودتر فراهم خواهد کرد.

طول موج‌های کوتاه‌تر از یک میلی‌متر بسیاری از صنایع کنونی را نیز از جمله دوربین‌های دید در شب موجی میلی‌متری، رادارها و اسکنرهای امنیتی بدن بهبود خواهند بخشید. همچنین فرکانس‌های تراهرتزی مهاجرت از کابل‌های فیبر نوری به فیبر بی‌سیم برای مراکز تجمیع داده (backhaul) و دیتاسنترها را نیز ممکن می‌کنند.

البته قبل از اینکه فناوری شبکه 6G از تئوری به واقعیت تبدیل شود، باید از پس چالش‌های عملی قابل توجهی بربیاید؛ از جمله کوچک کردن تجهیزات اصلی و اثبات این مساله که این فناوری برای سلامتی انسان ضرری ندارد.

این امواج هم مانند امواج میلی‌متری به آنتن‌های جهت دار نیاز دارند؛ زیرا چنین امواجی خصوصا امواج بالاتر از ۸۰۰ گیگاهرتز، نسبت به تداخلات جوی به شدت حساس هستند.

اما محققان متذکر می‌شوند که غلبه بر این چالش‌ها، همانطور که با موج میلی‌متری در دهه‌ی گذشته با موفقیت انجام شد، منافع زیادی برای کاربران به همراه خواهد داشت. انتقال داده‌ها به مراتب انرژی کمتری مصرف می‌کنند و با کوچک شدن آنتن‌ها، تجهیزات و دستگاه‌ها نیز کوچک می‌شوند و نیز امنیت بیشتر در حد نظامی که رهگیری یا شنود آنها بسیار دشوار است.

در ماه مارس، FCC به اتفاق آرا رأی داد كه دامنه ۹۵ گیگاهرتز تا ۳ تراهرتز را برای انجام تحقیقات و توسعه فناوری 6G و حتی 7G آزاد کند تا دست شرکت‌ها برای ادامه راه باز باشد.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

2 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments