1%
  • 0/10

سهم سامسونگ، اپل، هواوی و شیائومی از بازار موبایل ایران چقدر است؟!

سامسونگ و شیائومی در صدر بازار موبایل کشور

سهم سامسونگ، اپل، هواوی و شیائومی از بازار موبایل ایران چقدر است؟! ۰ ۰۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ مقالات فناوری کپی لینک
بازار موبایل واردات گوشی

باوجود بالا رفتن قیمت‌ها و خروج برخی از برندهای بزرگ از بازار موبایل ایران، سهم شرکت‌های تولیدکننده گوشی در بازار کشورمان موضوع جالبی است که در این مقاله به آن می‌پردازیم.

چندی پیش ال جی موبایل به شکل رسمی اعلام کرد که از بازار موبایل دنیا خارج شده است؛ سونی این روزها اوضاع خوبی ندارد، هر آن ممکن است خبر خروج اچ‌تی‌سی را از بازار موبایل بشنویم، نوکیا که زمانی حاکم بی چون و چرای صنعت موبایل دنیا به شمار می‌فت حالا زیر پرچم شرکت HMD Global گوشی تولید می‌کند و سهم چندانی از این بازار ندارد، موتورولا هم که زمانی در بازار حرفی برای گفتن داشت حالا نه سهمی از این بازار دارد و نه جزو تولیدکنندگان مطرح به شمار می‌رود.

اما در این میان اپل تنها با تولید یک سری گوشی در سال توانسته عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده و فروشنده گوشی در بازار دنیا را به خود اختصاص دهد و سامسونگ نیز با رقابتی تنگاتنگ در سطر تولیدکنندگان گوشی قرار دارد.

البته تولیدکنندگان چینی را نمی‌توان نادیده گرفت؛ در حالی که بزرگ‌ترین تولیدکنندگان دنیا از سونی و اچ‌تی‌سی تا موتورولا و ال‌جی گرفته کم‌کم سهم‌شان از بازار موبایل دنیا را از دست می‌دادند، شرکت‌های چینی که زمانی فقط به عنوان کپی‌کار شناخته می‌شدند، تلاش کردند تا جایگاه خوبی از این بازار را به خود اختصاص دهند و حالا شاهدیم که در میان بزرگ‌ترین تولیدکنندگان گوشی در دنیا مطرح شده‌اند؛ به طوری که این روزها غیر از اپل و سامسونگ، عناوین تولیدکنندگان اصلی گوشی دنیا به تولیدکنندگان چینی از جمله هواوی، شیائومی، ویوو، اوپو و سایرین تعلق گرفته است.

اما سهم این تولیدکنندگان در بازار موبایل ایران چقدر است؟!

این روزها بازار موبایل ایران هم از یک سو با بالا رفتن نرخ ارز و از سوی دیگر قوانینی که هر روز برای واردات وضع می‌شود و اوضاع اقتصادی نابسامان کشور، تعریفی ندارد، اما از آنجا که گوشی به یکی از اقلام مهم و کاربردی افراد تبدیل شده، با وجود همه مشکلاتی که وجود دارد، همچنان بازار گرمی دارد و در این مقاله قصد داریم به سهم تولیدکنندگان مطرح دنیا از این بازار بپردازیم.

پارسال ۱۶ میلیون دستگاه گوشی وارد بازار کشورمان شد که بیشترین تعداد متعلق به برندهای سامسونگ، شیائومی و نوکیا بود و اپل هم با وجود ۴ درصد واردات رسمی باز هم سهم قابل توجهی از بازار موبایل کشورمان در اختیار دارد.

سال گذشته سامسونگ حدود ۷ میلیون و ۱۵۰ هزار دستگاه گوشی وارد بازار ایران کرد و ۴۵ درصد از بازار را به خود اختصاص داد.

سامسونگ بازار موبایل

بعد از سامسونگ، شیائومی با سهم ۲۴ درصدی یعنی واردات ۳ میلیون و ۷۴۶ هزار دستگاه گوشی، جایگاه دوم را در اختیار دارد.

جایگاه سوم جدول در بازار موبایل ایران به نوکیا با سهم ۱۴ درصد می‌رسد که سال گذشته توانست ۲ میلیون و حدود ۲۰۰ هزار دستگاه موبایل وارد بازار کشورمان کند.

در جایگاه‌های بعدی به ترتیب هواوی، اپل و آنر با سهم‌های ۷، ۴ و ۲ درصد قرار دارند.

آمارها نشان داده که در سال گذشته بیشترین گوشی‌های فعال شده متعلق به برند شیائومی با ۲۸ درصد سهم بوده و بعد در جایگاه بعدی اپل و هواوی هر کدام با ۶ درصد و سپس نوکیا با ۵ درصد گوشی فعال قرار می‌گیرد.

بر اساس آمارهای ارایه شده، ظاهرا در طول سال گذشته گوشی‌های شیائومی با استقبال بیشتری نسبت به برندهای دیگر روبه رو شده است که این موضوع از قیمت مناسب گوشی‌های این برند نسبت به سایر تولیدکنندگان حکایت دارد.

این آمار نسبت به سال ۹۸ تفاوت چندانی ندارد؛ به طوری که میزان واردات گوشی در این سال ۱۵ میلیون و ۳۸۰ هزار دستگاه بوده و بیشترین میزان سهم بازار در اختیار سامسونگ با ۵۶ درصد، سپس نوکیا ۱۷ درصد و به ترتیب اپل و آنر با ۵ و ۳ درصد بود.

گزارش‌ها حاکی از آن است که سهم شیائومی و اپل در طول سال گذشته افزایش یافته است. هم‌اکنون ارزش گوشی‌های اپل در بازار ایران معادل ۵۹۴ میلیون دلار است.

ارزش گوشی‌های سامسونگ معادل ۱ میلیارد و ۲۵۵ میلیون دلار برابر ۴۴ درصد از سهم بازار موبایل کشور را در اختیار دارد.

شیائومی ۲۵ درصد از سهم بازار موبایل کشور را با ارزش ۷۰۶ میلیون دلار به خود اختصاص داده، هواوی با ۱۸۰ میلیون دلار ۶ درصد و نوکیا با ۴۹ میلیون دلار تنها ۲ درصد سهم بازار را در اختیار دارد.

میزان واردات گوشی به کشور طی سه ماهه پایانی سال

در ماه سال ۹۹ حدود ۲ میلیون و ۵۰ هزار دستگاه گوشی به کشور وارد شد که از این رقم ۲ میلیون و ۲۰ هزار دستگاه به‌صورت قانونی و ۳۰ هزار دستگاه به‌صورت مسافری وارد شد.

گوشی شیائومی می 11

در بهمن ماه رقم واردات موبایل به کشور معادل یک میلیون و ۹۵۰ هزار دستگاه و در اسفند این رقم با تفاوت بسیار کمی به یک میلیون و ۹۰۰ هزار دستگاه کاهش یافت.

اما تعداد گوشی‌هایی که طی این سه ماهه فعال شده‌اند به ترتیب دی‌ماه یک میلیون و ۳۳۰ هزار دستگاه، بهمن ماه یک میلیون و ۶۶۰ هزار دستگاه و در اسفند یک میلیون ۵۸۰ هزار گوشی بوده است.

با توجه به افزایش میزان واردات گوشی طی سه ماهه‌ی پایانی سال ۹۹، قیمت گوشی هم با کاهش همراه شد که البته عدم نوسان نرخ ارز و نیز نزدیکی به انتخابات ریاست جمهوری در این کاهش قیمت‌های بی‌تاثیر نبود. به این ترتیب با توجه به نزدیک شدن به زمان انتخابات احتمالا تا دو ماه آینده میزان واردات و قیمت گوشی‌های موبایل احتمالا با تغییرات چندانی روبه‌رو نخواهد شد؛ اما از سوی دیگر موضوع افزایش تعرفه‌ی واردات گوشی‌های با قیمت بالاتر از ۶۰۰ دلار، احتمالا باعث بالا رفتن بهای گوشی‌های پرچمدار خواهد شد که بر اساس گزارش دولت، افزایش قیمت گوشی‌هایی با قیمت بیشتر از ۶۰۰ دلار فقط ۴ درصد بازار موبایل را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

هنوز میزان واردات گوشی در سال ۱۴۰۰ اعلام نشده که البته با وجود گذشت تقریبا یک ماه از آغاز سال و تعطیلات نوروز، احتمالا اواخر فصل بهار میزان واردات این کالا به کشور اعلام خواهد شد.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments