رده بندی نسخههای مختلف سری بازی Silent Hill بر اساس وبسایت متاکریتیک
زمان آن رسیده تا کونامی به شکوه سابق خود باز گردد!
سری بازی Silent Hill با وجود افت شدید طی دهه گذشته، به لطف نسخههای عالی متعدد به عنوان یکی از بهترین و به یادماندنیترین سری بازیهای تاریخ شناخته میشود. حال به بهانه انتشار جدیدترین نسخه از این سری، قصد داریم به رده بندی تمام نسخههای آن بر اساس نمره متاکریتیک بپردازیم.
توسعه دهندگان بازیهای سبک ترس و بقا همیشه تلاش در ایجاد تعادل میان ترسناک بودن و سرگرم کننده بودن بازی داشتهاند، اما سری بازی Silent Hill به شکل مداوم تلاش داشته با استفاده از فضا، داستان و شخصیتهای مختلف مخاطبین خود را با روانشناسی دقیق بترساند و در این امر موفق بوده است. این سری بازی از گذشته تا به امروز از جمله مهمترین بازیها در صنعت ویدیو گیم و از پیشتازان در سبک ترس و بقا محسوب میشود.
سری بازی Silent Hill متاسفانه سالهای زیادی به دلیل مشکلات شرکت کونامی از عرصه به دور بود، با این حال طبق برخی اخبار رسمی، ما به زودی نسخهای کامل و جدید از این سری بازی دریافت میکنیم. توسعه دهندگان همچنین تلاش داشتند با انتشار بازی رایگان Silent Hill: The Short Message طرفداران را برای آینده این سری آماده کنند که متاسفانه در این امر چندان موفق ظاهر نشدند.
حال به بهانه آغاز دورانی تازه برای سری جذاب سایلنت هیل، قصد داریم تمام بازیهای این سری را بر اساس نمرات وبسایت متاکریتیک دسته بندی کنیم.
بازی Silent Hill: Ascension
سال انتشار: ۲۰۲۳
نمره متاکریتیک: ۳۴ از ۱۰۰
بازی Silent Hill: Ascension اولین نسخه از دوره جدید این سری بازی بود که متاسفانه از همان ابتدا مورد توجه قرار نگرفت. این بازی در حقیقت رویدادی بوده که طبق رای و نظر مخاطبین پیش میرود. این عنوان به قدری ضعیف ظاهر شد که بسیاری از طرفداران کهنه کار درخواست لغو کامل سری سایلنت هیل را داشتند!
ایده کلی Silent Hill: Ascension جذاب است، با این حال داستان به نحوی پیش رفته که نظر مخاطب چندان در آن دخیل نیست! همین موضوع سبب گله مندی عموم کاربران و البته منتقدین شد و بازی Silent Hill: Ascension را بر خلاف انتظارات تبدیل به بدترین نسخه این سری در تاریخ کرد!
بازی Silent Hill: Book of Memories
سال انتشار: ۲۰۱۲
نمره متاکریتیک: ۵۸ از ۱۰۰
بازی Silent Hill: Book of Memories به خودی خود عنوان بدی نیست، اما باید با این حقیقت روبرو شد که این عنوان به هیچ وجه شبیه به دیگر نسخههای سری سایلنت هیل نبود. به باور منتقدین، این بازی اگر نام سایلنت هیل را یدک نمیکشید، میتوانست موفقیت بیشتری کسب کند. بازی Book of Memories در سبک ترسناک دانجن کرالر (Dungeon Crawler) است که میتوان آن را دورترین سبک از سبک ترس و بقای سایلنت هیل دانست، با این حال این بازی از نظر داستانی حرفهای زیادی برای گفتن داشت.
موضوع دیگری که درباره بوک آف مموریز باید در نظر گرفت، زمان فوق العاده طولانی آن است. طبق تجربه مخاطبین حرفهای، این عنوان طولانیترین نسخه از سری سایلنت هیل است. در نهایت باید از نو اشاره داشت که Silent Hill: Book of Memories بازی بدی نیست، با این حال نمیتوان آن را جز خانواده سایلنت هیل دانست!
بازی Silent Hill: Downpour
سال انتشار: ۲۰۱۲
نمره متاکریتیک: ۶۴ از ۱۰۰
پیش از انتشار بازی Silent Hill: Downpour، این سری فاصله بسیار زیادی با اصل خود گرفته بود و توسعه دهندگان تلاش کردند با این عنوان مسیر جذاب قدیمی خود را پیدا کنند. منتقدین زیادی به تحسین Downpour به خصوص برای ترغیب مخاطب به گشت و گذار و یافتن رازها پرداختند، اما باگها فراوان، دشمنان و مبارزات با طراحی فوق العاده ضعیف، منتقدین و البته مخاطبین را ناامید کردند.
بازی Silent Hill: Downpour نکات مثبت زیادی در خود داشت، اما متاسفانه نکات منفی آن قدرت بیشتری داشته و باعث ناامیدی مخاطبین زیادی شدند. این عنوان به هیچ عنوان نتوانست عملکرد فنی عالی بازیهای چون Silent Hill 2 و Silent Hill 3 را ادامه دهد و حتی با عرضه به روزرسانیهای پیاپی نیز این عنوان نتوانست به موفقیت دست یابد.
مجموعه Silent Hill HD Collection (XBOX 360)
سال انتشار: ۲۰۱۲
نمره متاکریتیک: ۶۹ از ۱۰۰
مجموعه Silent Hill HD Collection از لحاظ فنی عملکردی حتی ضعیفتر نسبت به بازی Silent Hill: Downpour داشت. اما موضوعی که باعث شد این بازی نمرهای بالاتر دریافت کند، ارائه نشدن به روزرسانیهای پیاپی بود. این مجموعه عملکردی قابل قبولتری در کنسول پلی استیشن ۳ داشت و مخاطبین زیادی به سرزنش توسعه دهندگان برای پورت فوق العاده ضعیف این بازی در ایکس باکس ۳۶۰ روی آوردند.
لازم به ذکر است که این اولین مجموعه اچ دی افتضاحی نبود که شرکت کونامی به انتشار رساند. آنها در گذشته عملکردی ضعیف در انتشار نسخه ریمستر Zone of the Enders: The 2nd Runner داشتند. عملکرد این بازی به قدری ضعیف بود که توسعه دهندگان به اجبار از استودیویی دیگر برای رفع مشکلات کمک گرفتند. این در حالی است که آنها در همان دوره مجموعه اچ دی سری بازی Metal Gear Solid را به انتشار رسانده بودند. مجموعه اچ دی Metal Gear Solid توسط استودیو بلوپوینت (Bluepoint) توسعه یافت.
مجموعه Silent Hill HD Collection (PlayStation 3)
سال انتشار: ۲۰۱۲
نمره متاکریتیک: ۷۰ از ۱۰۰
مجموعه اچ دی سری سایلنت هیل به عنوان یکی از بدترین پورتهای تاریخ شناخته میشود. توسعه دهندگان این مجموعه به شکل عجیبی موفق شدند نسخههای اچ دی این سری را در کنسولهای مدرن، با کیفیتی پایینتر از نسخههای اصلی در کنسولهای نسلهای پیشین عرضه کنند! طبق گزارشات رسمی، کد کامل نسخه اصلی بازیها در اختیار توسعه دهندگان نسخه اچ دی قرار نگرفته و همین موضوع سبب ایجاد مشکلات متعدد در روند توسعه شده است.
با این حال توسعه دهندگان به توسعه این بازی ادامه داده و در عین حال زمان کافی برای رفع مشکلات در اختیار نداشتهاند. این مجموعه به قدری مشکل داشت که حتی پس از عرضه به روزرسانی نیز نتوانست در حد و اندازه نسخههای اصلی ظاهر شود. اما متاسفانه به دلیل قدیمی بودن نسخههای ابتدایی، دسترسی به آنها تقریبا غیر ممکن بوده و مخاطبین عموما مجبور به تجربه نسخههای قدیمی از طریق این مجموعه مملو از مشکل هستند!
بازی Silent Hill: Homecoming
سال انتشار: ۲۰۰۸
نمره متاکریتیک: ۷۰ از ۱۰۰
بازی Silent Hill: Homecoming اولین نسخه از سری سایلنت هیل بود که توسط استودیویی غربی توسعه یافت. این بازی توسط تیم دابل هلیکس (Double Helix Games) توسعه یافته و خوشبختانه نظرات مثبت زیادی را به خود جلب کرد.
این بازی با وجود عملکرد قابل قبول، نتوانست به قدرت نسخههای پیشین ظاهر شود. با این حال منتقدین باور دارند توسعه چنین بازی توسط استودیویی غیر ژاپنی و نا آشنا به روند پیشروی توسعه سری سایلنت هیل، قابل تحسین و تمجید است. علاوه بر آن، بازی Silent Hill: Homecoming اولین نسخه از این سری با دوربین قابل کنترل بود. همچنین باید افزود که این بازی به دلیل خشونت بسیار زیاد برخی از صحنهها و نیاز به باز طراحی آنها برای رعایت قوانین، در برخی کشورها با تاخیر به انتشار رسید!
بازی Silent Hill 4: The Room
سال انتشار: ۲۰۰۴
نمره متاکریتیک: ۷۶ از ۱۰۰
بازی Silent Hill 4: The Room آغاز مسیری تازه برای این سری بازی دوست داشتنی بود. این عنوان در حالی که نام سایلنت هیل را یدک کشیده، اما در این شهر اتفاق نمیافتد. علاوه بر آن، گیم پلی آن با نسخههای پیشین تفاوت زیادی داشته و در عوض حل پازل و معما، تمرکز زیادی بر مبارزه دارد.
البته فراموش نکنید زمانی که از اکشن و مبارزه گفته میشود، به این معنی نیست که بازی Silent Hill 4: The Room از عناصر ترس و بقا کاسته است! عناصر ترس و بقا و حتی حل پازل به وضوح در این بازی دیده شده، با این حال تمرکز بر مبارزات ترسناک افزایش یافته که نظرات مثبت و منفی زیادی به خود جلب کرد. این بازی شاید به قدرت سه نسخه ابتدایی نباشد، اما بارها و بارها توسط منتقدین و طرفداران تحسین شده است.
بازی Silent Hill: Origins
سال انتشار: ۲۰۰۷
نمره متاکریتیک: ۷۸ از ۱۰۰
بازی Silent Hill: Origins در حقیقت پیش درآمدی بر نسخه ابتدایی این سری بازی و اولین نسخه با ارتباط مستقیم به دیگر نسخه از سایلنت هیل است. این بازی از نظر فنی به دلیل انتشار برای کنسول پی اس پی با مشکلات زیادی روبرو شد، با این حال شرکت سونی و استودیو کلایکمس (Climax Studios) به خوبی از پس این مشکلات برآمده و عنوانی در خور نام سایلنت هیل را به انتشار رساندند.
در حقیقت، منتقدین زیادی از عملکرد اوریجینز در کنسول دستی پلی استیشن پرتابل شگفت زده شده و آن را چند باره تحسین کردند. مبارزات در این بازی بسیار روان بوده و از لحاظ داستان سرایی با قدرت پیش آمد و در قلب طرفداران قدیمی جا خوش کرد.
بازی Silent Hill: Shattered Memories
سال انتشار: ۲۰۰۹
نمره متاکریتیک: ۷۹ از ۱۰۰
بازی Silent Hill: Shattered Memories با روندی کاملا متفاوت در بخش داستانی همه را شگفت زده کرد. این بازی در حقیقت نگاهی به پرسشهای دکتر از بیماران طی فصلهای مختلف بازی دارد. کاربر باید با درک پرسشها به آنها پاسخ داده و پاسخ کاربر به طور مستقیم در داستان بازی تغییرات ایجاد میکند.
بازی Shattered Memories تحسین شدهترین بازی سری سایلنت از لحاظ طراحی است. در کنار طراحی خیره کننده، استفاده از قابلیتهای کنترلر کنسول نینتندو Wii این بازی را تبدیل به یکی از بهترین بازیهای این کنسول کرده است. نبود قابلیتهای کنترلر نینتندو در کنسولهای پلی استیشن ۲ و پی اس پی، سبب فروش بسیار کم این عنوان در کنسولهای سونی شد.
بازی Silent Hill 2: Restless Dreams
سال انتشار: ۲۰۰۱
نمره متاکریتیک: ۸۴ از ۱۰۰
اولین کنسول ایکس باکس روی کاغذ از کنسول پلی استیشن ۲ قدرتمندتر بود، با این حال برخی بازیها با مشکلاتی قابل توجه در این کنسول اجرا میشدند. بازی Silent Hill 2: Restless Dreams از جمله این بازیها بوده که با وجود عملکرد قابل قبول، مشکلات بسیاری نسبت به نسخه پلی استیشن ۲ داشت.
لازم به ذکر است که نسخه رایانه شخصی این بازی نیز همین مشکلات را در خود داشت، با این حال طبق تجربه کاربران و نظر منتقدین، تجربه نسخه اصلی این بازی از تجربه نسخه اچ دی آن لذت بخشتر بوده و تجربه کم مشکلتری را در اختیار کاربر قرار میدهد!
بازی Silent Hill 3
سال انتشار: ۲۰۰۳
نمره متاکریتیک: ۸۵ از ۱۰۰
سومین نسخه از سری سایلنت هیل، مسیر سختی برای راضی نگه داشتن طرفداران و منتقدین پیش رو داشت. بازی Silent Hill 3 در حالی که نتوانست موفقیت بازی Silent Hill 2 را کسب کند، اما سفر عجیب و ترسناک چریل میسون (Cheryl Mason) به راحتی این بازی را در میان بهترین نسخههای سایلنت هیل جای داد.
این بازی از لحاظ جلوههای دیداری خارق العاده ظاهر شد و یکی از بهترین بازیهای پلی استیشن ۲ از نظر جلوههای دیداری نام گرفت. این بازی از نظر داستان سرایی نیز بسیار قوی بود، با این حال از نظر روانشناسی با قدرت نسخههای پیشین ظاهر نشد. به باور عموم بزرگترین مشکل این بازی نبود نوآوری در بخش گیم پلی بود.
بازی Silent Hill
سال انتشار: ۱۹۹۹
نمره متاکریتیک: ۸۶ از ۱۰۰
اولین نسخه از سری سایلنت هیل بدون شک یکی از با ارزشترین بازیهای تاریخ ویدیو گیم بوده که با وجود انتشار بیش از دو دهه پیش، سالانه هزاران کاربر را به سوی خود جذب میکند. این بازی به قدری قدرتمند بوده که با وجود جلوههای دیداری کهنه قدرت ترساندن هر کسی را دارد.
بازی Silent Hill بر خلاف عموم بازیهای ترسناک هم دوره خود مانند Resident Evil، از فضایی کاملا سه بعدی بهره میبرد. بسیاری باور دارند میدان دید محدود بازی سبب افت کیفیت کلی آن شده و این در حالی است که بسیاری دیگر باور دارند همین موضوع سبب گیرایی هر چه بیشتر فضای این عنوان شده است.
بازی Silent Hill 2
سال انتشار: ۲۰۰۱
نمره متاکریتیک: ۸۹ از ۱۰۰
نسخه دوم سری سایلنت هیل نه تنها سبک ترس و بقا را چندین پله ارتقا داد، بلکه انقلابی عظیم در صنعت ویدیو گیم بود! جلوههای دیداری این بازی خیره کننده بود و با قاطعیت میتوان گفت منتقدین و کاربران جلوههای دیداری با این قدرت را تا پیش از این بازی تجربه نکرده بودند. علاوه بر آن، مسیر سخت جیمز ساندرلند (James Sunderland) برای یافتن همسر مرده خود و تاب آوردن در برابر احساس گناه همیشه روح شما را خدشه دار میکند.
بازی Silent Hill 2 از همه نظر به کمال رسید. همه چیز از داستان تا فضاسازی و دشمنان به بهترین شکل ممکن طراحی شده و تا به امروز نیز ما را به خود خیره میکنند. این بازی بدون شک بهترین نسخه در تاریخ سایلنت هیل بوده و تا به امروز سنگ محک بسیاری از بازیهای سبک ترس و بقاست.
سری بازی Silent Hill متاسفانه در سالهای اخیر روند رو به افولی داشته، با این حال سونی به کاربران قول داده که این سری بار دیگر به اوج باز خواهد گشت. نظر شما چیست؟ شما بهترین نسخه از سری بازی Silent Hill را کدام نسخه دانسته و چه انتظاراتی از نسخههای آتی دارید؟ نظرات و تجربیات خود را با دیگر کاربران سرگرمی در میان بگذارید.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید