1%
  • 0/10

اسنپدراگون ۸ نسل ۳ در مقابل دایمنسیتی ۹۳۰۰؛ کدام پردازنده پیروز می‌شود؟

غول‌های پردازشی گوشی‌های اندرویدی!

اسنپدراگون ۸ نسل ۳ در مقابل دایمنسیتی ۹۳۰۰؛ کدام پردازنده پیروز می‌شود؟ ۸ ۰۳ دی ۱۴۰۲ مقالات فناوری کپی لینک
اسنپدراگون ۸ نسل ۳ دایمنسیتی ۹۳۰۰

اسنپدراگون ۸ نسل ۳ در مقابل دایمنسیتی ۹۳۰۰؛ دو غول پردازشی از دو شرکت فوق‌العاده قدرتمند. فکر می‌کنید کدام پردازنده در نهایت پیروز می‌شود و می‌تواند تاج و تخت بهترین پردازنده‌ی اندروید را به خود اختصاص دهد؟

کوالکام در اکتبر امسال از پردازنده‌ی اسنپدراگون ۸ نسل ۳ با تمرکز بر هوش مصنوعی رونمایی کرد. این در حالی است که مدیاتک هم یک ماه بعد، از دایمنسیتی ۹۳۰۰ به عنوان عجیب‌ترین پردازنده‌ی پرچم‌دار اندروید پرده برداشت.

این دو پردازنده هیولاهای پردازشی در گوشی‌های اندرویدی هستند؛ پردازنده‌هایی که موفق شده‌اند حتی از A17 پرو اپل که توان اجرای بازی‌های کنسولی را دارد هم در برخی از مواقع بهتر ظاهر شوند. البته گوشی‌هایی که در سال ۲۰۲۴ راهی بازار می‌شوند باید به این دو تراشه مجهز شوند ولی تاکنون یک سری از شرکت‌ها نظیر ویوو، شیائومی و… از آن‌ها در گوشی‌هایشان استفاده کرده‌اند.

همین موضوع سبب شده تا فرصت داشته باشیم این دو تراشه را با هم مقایسه کنیم و ببینیم نتیجه چه می‌شود. آیا اسنپدراگون ۸ نسل ۳ می‌تواند دایمنسیتی ۹۳۰۰ را شکست دهد یا مدیاتک بعد از سال‌ها، پیروز می‌شود؟ گوشی‌هایی که در این تست مورد بررسی قرار گرفته‌اند شامل رد مجیک ۹ پرو مجهز به اسنپدراگون ۸ نسل ۳ و ویوو X100 پرو مجهز به دایمنسیتی ۹۳۰۰ خواهند بود.

اسنپدراگون ۸ نسل ۳ در مقابل دایمنسیتی ۹۳۰۰؛ مشخصات فنی

نام پردازندهاسنپدراگون ۸ نسل ۳دایمنسیتی ۹۳۰۰
مشخصات پردازنده۱ هسته از نوع Cortex-X4 با فرکانس ۳٫۳ گیگاهرتز ۳ هسته از نوع Cortex-A720 با فرکانس ۳٫۲ گیگاهرتز ۲ هسته از نوع Cortex-A720 با فرکانس ۳ گیگاهرتز ۲ هسته از نوع Cortex-A520 با فرکانس ۲٫۳ گیگاهرتز۱ هسته از نوع Cortex-X4 با فرکانس ۳٫۲۵ گیگاهرتز ۳ هسته از نوع Cortex-X4 با فرکانس ۲٫۸۵ گیگاهرتز ۴ هسته از نوع Cortex-A720 با فرکانس ۲ گیگاهرتز
گرافیکآدرنو 750 با پشتیبانی از رهگیری پرتو تور و Global illuminationArm Immortalis-G720 MC12 با پشتیبانی از رهگیری پرتو تور و Global illumination
DSP (پردازشگر سیگنال‌های دیجیتال)شش هسته‌ای با پشتیبانی از INT8/INT16/INT4APU 790 با پشتیبانی از با پشتیبانی از INT8/INT16/INT4
فناوری رمLPDDR5XLPDDR5T (با ۱۳٪ سرعت بیشتر در مقایسه با LPDDR5X)
دوربین۲۰۰ مگاپیکسلی تکی ۱۰۸ مگاپیکسلی بدون لگ شاتر ۶۴ مگاپیکسلی + ۳۶ مگاپیکسلی بدون لگ شاتر سه دوربین ۳۶ مگاپیکسلی بدون لگ شاتر پشتیبانی از Dolby HDR بخش‌بندی معنایی (Semantic Segmentation) لحظه‌ای برای تصاویر و ویدیو تا ۱۲ لایه پشتیبانی از فیلمبرداری ۸K@30 در حالت HDR و ۴K@120 اسلوموشن۳۲۰ مگاپیکسلی تکی پشتیبانی از ویدیو HDR بخش‌بندی معنایی (Semantic Segmentation) لحظه‌ای برای تصاویر و ویدیو تا ۱۶ لایه پشتیبانی از فیلمبرداری ۸K@30 و ۴K@60
فناوری شارژ سریعQuick Charge 5USB-PD PPS
مودمX75 LTE/5G با سرعت دانلود ۱۰٫۰۰۰ مگابیت بر ثانیه و آپلود ۳٫۵۰۰ مگابیت بر ثانیهLTE/5G با سرعت دانلود ۷٫۰۰۰ مگابیت بر ثانیه
شبکهبلوتوث ۵٫۴، وای‌فای ۷، وای‌فای ۶/۶E، وای‌فای ۵بلوتوث ۵٫۴، وای‌فای ۷، وای‌فای ۶/۶E، وای‌فای ۵
فناوری ساخت۴ نانومتری N4P شرکت TSMC۴ نانومتری +4nm شرکت TSMC

همانطور مشاهده می‌کنید، اسنپدراگون ۸ نسل ۳ برخلاف دایمنسیتی ۹۳۰۰ از ترتیب هسته‌ی ۱ + ۵ + ۲ بهره می‌برد که شامل یک هسته‌ی بزرگ X4، پنج هسته‌ی متوسط A720 و دو هسته‌ی کوچک A520 می‌شود. اما دایمنسیتی ۹۳۰۰ از ترتیب عجیب ۱ + ۳ + ۴ بهره می‌برد؛ یعنی ۴ هسته‌ی بزرگ X4 و ۴ هسته‌ی متوسط A720 بدون هیچ هسته‌ی کوچک و کم‌مصرفی.

روی کاغذ به نظر می‌رسد هر دو تراشه قدرتمند هستند اما دایمنسیتی ۹۳۰۰ باید قدرتمندتر ظاهر شود چون تماما از هسته‌های بزرگ و متوسط بهره می‌برد. مودم داخلی X75 در کنار آدرنو 750 هم بخش مودم و گرافیک تراشه‌ی کوالکام را تشکیل می‌دهند در حالی که مدیاتک از یک مودم داخلی و گرافیک قدرتمند Immortalis-G720 MC12 استفاده کرده است.

نتایج بنچمارک‌ها

اگرچه بنچمارک‌ها هیچوقت آمار شرایط واقعی را به ما نشان نمی‌دهند اما می‌توانند عامل خوبی باشند که متوجه شویم یک پردازنده در انجام کارهای مختلف چه عملکردی از خود به نمایش خواهد گذاشت.

در بنچمارک گیک‌بنچ، چه در بخش تک هسته‌ای و چه چند هسته‌ای، می‌بینیم که A17 پرو اپل توانسته دو تراشه‌ی کوالکام و مدیاتک را شکسن دهد. به خصوص در بخش چند هسته‌ای که اختلاف به شدت زیاد است. اما در بخش چند هسته‌ای، رقابت نزدیکی را بین آن‌ها شاهد هستیم.

  • گیک‌بنچ: بررسی عملکرد پردازنده در بخش تک و چند هسته‌ای
  • PCMark: بررسی عملکرد کلی سیستم برای انجام کارهای روزانه
  • 3DMark – Wild Life: تستی یک دقیقه‌ای برای بررسی نهایت قدرت لحظه‌ای سخت‌افزار
  • 3DMark – Solar Bay: تست سه‌بخشی افزایشی برای سنجش عملکرد گرافیک با بهره‌مندی از رهگیری پرتو نور، نورپردازی والومتریک و افکت‌های پساپردزاشی
  • 3DMark – Wild Life Extreme: سنجش پایداری گرافیکی و پردازشی زیر فشار سنگین
تستبنچمارک گیک‌بنچ ۶ - تک و چند هسته‌ایبنچمارک PCMark3DMark - Wild Life (سبز) و 3DMark - Wild Life Extreme (آبی) و 3DMark - Solar Bay (زرد)
اپل A17 پرو - آیفون ۱۵ پرو۷۳۴۸/۲۹۶۰اطلاعاتی در دسترس نیست۶۵۱۱/۴۲۴۷/۱۰۰۱۵
دایمنسیتی ۹۳۰۰ - ویوو X100 پرو۷۱۷۹/۲۱۹۲۱۴٫۱۷۸۷۲۱۳/۴۴۶۸/۱۴۷۳۱
اسنپدراگون ۸ نسل ۳ - ردمجیک ۹ پرو۷۰۷۳/۲۲۸۱۱۳٫۳۰۸۷۲۱۳/۵۰۵۶/۸۷۳۵
اسنپدراگون ۸ نسل ۲ - گلکسی اس ۲۳ اولترا۵۱۹۹/۱۹۶۴۱۵٫۴۹۴۵۵۷۰/۳۸۲۳/۱۳۲۹۸
تنسور G3 - گوگل پیکسل ۸ پرو ۴۴۶۸/۱۷۵۶۱۱٫۳۰۳۲۳۹۲/۸۶۹۰ (اطلاعاتی از تست 3DMark - Solar Bay در دسترس نیست)
اسنپدراگون ۸ نسل ۲ - وان‌پلاس ۱۱۴۴۱۱/۱۵۰۳۱۰٫۶۳۸اطلاعاتی در دسترس نیست
دایمنسیتی ۹۲۰۰ - ویوو X90 پرو۷۱۷۹/۴۱۸۰۹٫۷۷۰۵۸۷۱/۳۷۶۳/۱۳۱۳۱

اسنپدراگون ۸ نسل ۳ در رد مجیک ۹ پرو در بخش تک هسته‌ای در مقایسه با دایمنسیتی ۹۳۰۰ عملکرد بهتری دارد اما کاملا نامحسوس. در بخش چند هسته‌ای اما نماینده‌ی مدیاتک بهتر ظاهر می‌شود که باز هم نتیجه نزدیک بود و در واقع نمی‌توان گفت در عمل شما تفاوت خاصی را احساس می‌کنید.

شاید تصور می‌کردید به لطف هسته‌های قدرتمند X4، این دایمنسیتی ۹۳۰۰ باشد که نبرد چند هسته‌ای را از اسنپدراگون ۸ نسل ۳ می‌برد اما این موضوع درست نیست چون فقط یکی از این هسته‌ها بیشتر از ۳ گیگاهرتز فرکانس دارد و باقی زیر ۳ گیگاهرتز تنظیم شده‌اند (۲٫۸۵ گیگاهرتز). این در حالی است که ۶ هسته‌ی اسنپدراگون ۸ نسل ۳ از فرکانس ۳ گیگاهرتز به بالا بهره می‌برند.

تست پردازنده نشان می‌دهد که هر دو پردازنده‌ی اسنپدراگون ۸ نسل ۳ و دایمنسیتی ۹۳۰۰ عملکرد برابری در انجام کارهای سنگین پردازشی دارند.

تست گرافیک در 3DMark نشان می‌دهد که آدرنو ۷۵۰ گرافیک نسبتا بهتری از Immortalis-G720 MC12 است، آن هم با اختلاف زیاد. در تست Wild Life دیدیم که این اختلاف حتی به ۲۶٪ هم رسید که اصلا میزان کمی نیست. البته هر دو پردازنده در این بخش از نسل گذشته‌ی اسنپدراگون یعنی ۸ نسل ۲ و A17 پرو در آیفون ۱۵ پرو بهتر ظاهر شده‌اند اما اسنپدراگون ۸ نسل ۳ با اختلاف اول است.

جالب است بدانید در تست Solar Bay ray tracing، اسنپدراگون ۸ نسل ۳ توانست ۲۱٪ بهتر از دایمنسیتی ۹۳۰۰ ظاهر شود در حالی که سال گذشته این دایمنسیتی ۹۲۰۰ بود که در این بخش توانسته بود اسنپدراگون ۸ نسل ۲ را شکست دهد. البته ۸ نسل ۲ با دریافت آپدیت‌های مختلف توانست فاصله‌اش را کم کند ولی باز هم پشت سر نماینده‌ی مدیاتک قرار دارد. بنابراین به نظر می‌رسد ترکیب پردازنده و گرافیک اسنپدراگون ۸ نسل ۳ بهتر از ترکیب تمام پردازنده‌ها و گرافیک‌های کنونی است.

تست استرس؛ پایداری زیر فشار سنگین

در رابطه با پایداری دایمنسیتی ۹۳۰۰ حرف و حدیث زیاد بود چرا که این تراشه تمام از هسته‌های قدرتمند بهره می‌برد و امکان داغ کردنش بسیار زیاد است. کوالکام حداقل دو هسته‌ی کم‌مصرف در پردازنده‌اش قرار داده تا اندکی تعادل به وجود بیاید اما مدیاتک تصمیم گرفت کلا این هسته‌ها را فراموش کند. تصمیمی که باید دید در نهایت باعث رستگاری این شرکت می‌شود یا درماندگی.

توجه داشته باشید تست استرس در بنچمارک به مراتب سنگین‌تر از سنگین‌ترین کاری است که شما می‌توانید در شرایط واقعی با گوشی خود انجام دهید. در نتیجه عملکرد خوب گوشی‌ها در این تست می‌تواند خیال کاربر را در شرایط واقعی نظیر فیلم‌برداری با وضوح بالا به مدت طولانی، گیمینگ طولانی و… راحت کند.

طبیعی است در این تست اندکی افت قدرت را شاهد باشیم اما پرسش اینجاست که کدام سخت‌افزار بیشتر افت قدرت خواهد داشت؟ در ادامه با ما همراه باشید.

همانطور که مشاهده می‌کنید، رد مجیک ۹ پرو با اسنپدراگون ۸ نسل ۳ توانسته تست پایداری را با فاصله‌ی زیادی برنده شود. البته این گوشی در حالت Performance Mode فن خنک‌کننده‌اش را به کار می‌گیرد و در نتیجه این برتری کاملا طبیعی بود. در حالت عادی، می‌بینیم که اگرچه اسنپدراگون جدید قدرتمندتر از سایر پردازنده‌هاست اما بعد از کمی تحمل فشار سنگین، داغ کرده و افت عملکرد محسوسی را تجربه می‌کند.

این تست نشان می‌دهد قدرت اسنپدراگون ۸ نسل ۳ بعد از دور چهارم تست، افت شدیدی را تجربه کرده و تقریبا به ۶۷٪ توان کلی خود می‌رسد و با همان میزان هم به کار خود پایان می‌دهد.

این افت عملکرد در تراشه‌ی کوالکام را اگر زیاد می‌دانید باید بدانید ویوو X100 پرو با دایمنسیتی ۹۳۰۰ از همان دور اول تست روند نزولی کاهش قدرت را در پیش گرفت و آنقدر سینوسی عمل کرد تا تست به پایان رسید. این گوشی در انتهای تست فقط ۴۴٪ توان خود را حفظ کرده بود و این یعنی بیش از نیمی از توانش از دست رفت.

شاید برایتان جالب باشد اما اسنپدراگون ۸ نسل ۲ که در برابر دایمنسیتی ۹۳۰۰ حرفی برای گفتن ندارد توانست در انتهای این تست با پایداری کم‌نظیرش، در نهایت با قدرت بیشتری تست را به پایان برساند. حتی دایمنسیتی ۹۲۰۰ هم خیلی نزدیک به ۹۳۰۰ بود.

تست پایداری نشان می‌دهد که اسنپدراگون ۸ نسل ۳ در مقایسه با دایمنسیتی ۹۳۰۰ کاملا برتر است و می‌تواند توان خود را زیر فشار سنگین به شکل قابل توجهی، بهتر حفظ کند.

در تست Wild Life Extreme، رد مجیک ۹ پرو با خنک‌کننده عملا هیچ افتی نداشت اما بدون خنک‌کننده، افتی ۳۰ درصدی را برای آن شاهد بودیم. این یعنی پایداری ۸ نسل ۳ در این تست واقعا عالی بوده است. شاید عجیب باشد اما دایمنسیتی ۹۳۰۰ با قدرتی کمتر از اسنپدراگون ۸ نسل ۳ کارش را آغاز کرد اما در راند دوم توانست بهتر ظاهر شود و این برتری را تا راند پنجم حفظ کند. بعد از آن با افت شدیدی همراه بود و در نهایت از تقریبا تمام گوشی‌های دیگر جز پیکسل ۸ پرو ضیف‌تر کار را به پایان رساند.

در تست آخر، یعنی Solar Bay ray tracing، دایمنسیتی ۹۳۰۰ طبق معمول ناامیدکننده ظاهر شد و فقط ۴۷٪ از توانش را حفظ کرد اما نکته‌ی جالب اینجاست که اسنپدراگون ۸ نسل ۳ در چهار راند مانده به آخر افت عملکرد بسیار شدیدی حتی در حالت استفاده از فن داشت و از همه ضعیف‌تر ظاهر شد. حتی نمونه‌ی بدون فن آن هم در این تست از آن بهتر ظاهر شد که کمی عجیب بود.

در تست استرس، در نهایت دایمنسیتی ۹۳۰۰ یک بازنده‌ی تمام عیار بود که حتی در برخی از تست‌ها از تراشه‌های نسل قبل هم ضعیف‌تر ظاهر شد. هرچند باید دید این تراشه در گوشی‌های گیمینگ با فن چه عملکردی از خود به نمایش خواهد گذاشت.

اسنپدراگون ۸ نسل ۳ یا دایمنسیتی ۹۳۰۰؟ کدام پردازنده بهتر است؟

تست‌ها از برتری واضح کوالکام بر مدیاتک خبر می‌دهند؛ البته در بخش چند هسته‌ای پردازنده‌ی مدیاتک بهتر ظاهر شد اما فاصله آنقدر کم بود که نمی‌شد روی این برتری خیلی مانور داد. در بخش گرافیک هم برتری از آن نماینده‌ی کوالکام است اما از لحاظ قدرت لحظه‌ای، بعد از آدرنو ۷۵۰، رقیبی برای Immortalis-G720 MC12 در دایمنسیتی ۹۳۰۰ وجود ندارد.

اما این در رابطه با قدرت لحظه‌ای بود و نه پایداری؛ در تست پایداری دیدیم که دایمنسیتی ۹۳۰۰ هیچ حرفی برای گفتن نداشت و حتی از پردازنده‌ی نسل قبل خود مدیاتک هم ضعیف‌تر ظاهر شد. این در حالی است که اسنپدراگون ۸ نسل ۳ نه تنها بهتر از نسل قبل خود ظاهر شد بلکه حتی A17 پرو اپل را هم نابود کرد.

با این حال هنوز زود است بگوییم گوشی‌های مجهز به اسنپدراگون ۸ نسل ۳ بهتر از گوشی‌های مجهز به دایمنسیتی ۹۳۰۰ هستند.

فراموش نکنید رد مجیک ۹ پرو یک گوشی گیمینگ است که از خنک‌کننده‌های حرفه‌ای حتی بدون فن بهره می‌برد. اما تمام گوشی‌های دیگر در این لیست پرچم‌دارانی عادی بودند. در نتیجه خیلی زود است بخواهیم بگوییم در پایداری، گوشی‌های مجهز به اسنپدراگوون ۸ نسل ۳ حتما بهتر ظاهر می‌شوند.

باید منتظر ماند تا یک گوشی گیمینگ با دایمنسیتی ۹۳۰۰ راهی بازار شود یا یک گوشی عادی با اسنپدراگون ۸ نسل ۳ مورد بررسی قرار بگیرد. با این حال در یک گوشی عادی، دایمنسیتی ۹۳۰۰ کاملا ناامیدکننده ظاهر شد و این در حالی است که خود مدیاتک اصلا چنین چیزی را قبول نداشت.

نکته‌ی جالب توجه هم عملکرد ضعیف‌تر A17 پرو اپل در مقایسه با بهترین‌های اندرویدی بود؛ تراشه‌ای که اپل خیلی روی آن مانور داد و البته از حق نگذشته، در تست پایداری خیلی خوب ظاهر شد.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

8 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments