قیمت پلی استیشن 5 افزایش پیدا میکند؟
نگرانی بازیکنان از شرایط فعلی
با توجه به شرایط اقتصادی حال حاضر جهان، به نظر میرسد که شرکت سونی در آینده نه چندان دور قیمت جهانی پلی استیشن 5 را افزایش میدهد.
در حال حاضر چیزی در حدود دو سال از عرضه کنسولهای جدید مایکروسافت و سونی میگذرد؛ پلتفرمهایی که به لطف استفاده از سختافزارهای قدرتمند و فناوریهای جدید، پیشرفت ارزشمندی را در صنعت بازیهای ویدیویی رقم زدند. با این وجود، عرضه آنها چندان باب میل بازیکنان نبود؛ چرا که در پی شیوع ویروس جهانی کرونا و ظهور رمزارزها، تقاضا برای قطعات اولیه از جمله تراشهها چند برابر شده و تولیدکنندگان به راحتی قادر به تامین قطعات مورد نیاز خود نیستند.
از این رو، عرضه ایکس باکس و پلی استیشن جدید با محدودیتهای زیادی روبهرو شد و چه بسا علیرغم گذشت کمتر از دو سال، این روند همچنان ادامه دارد. به خاطر کمبود قطعات اولیه در بازار، تا به امروز قیمت جهانی شماری از محصولات در حوزه تکنولوژی از جمله موبایل افزایش چشمگیری داشته و چه بسا ظاهرا موج گرانی بهزودی صنعت بازیهای ویدیویی را نیز تحت تاثیر خود قرار خواهد داد.
به بیان دقیقتر، اگر خاطرتان باشد، چند ماه پیش بود که شرکت سونی قیمت بسیاری از محصولات الکترونیکی خود نظیر دوربینها، سینمای خانگی، هدفونها، ساندبارها و اسپیکرها را افزایش داد. شواهد امر نشان میدهد که این افزایش قیمت به خاطر افزایش هزینه مواد خام، تولید و عرضه آن صورت گرفته که ناشی از کمبود ادامهدار نیمهرساناها و دیگر عوامل خارجی همچون حمله نظامی روسیه به اوکراین است.
با توجه به این موارد، تا به امروز حدس و گمانهای زیادی در خصوص احتمال افزایش قیمت کنسولهای نسل نهم به گوش رسیده است. در همین راستا، دیروز بود که جلسه ارائه گزارش مالی سه ماهه اخیر شرکت سونی با حضور جمعی از مدیران و سرمایهگذاران ارشد برگزار شد که در جریان این نشست، آمار و ارقام جدیدی از عملکرد تجاری پلی استیشن در دسترس عموم قرار گرفت. در خلال این کنفرانس، از سونی پرسیده شد که آیا این کمپانی برنامهای برای افزایش قیمت پلی استیشن 5 دارد؟
در پاسخ به این سوال، هیروکی توتوکی، معاون اجرایی و رئیس کل بخش امور مالی سونی، اعلام کرد:
درباره افزایش احتمالی قیمت پلی استیشن 5، در حال حاضر نمیتوانم جزئیات بیشتری در خصوص قیمتها با شما به اشتراک بگذارم.
عدم ارائه پاسخ صریح از سوی سونی، کاربران را حسابی نگران کرده است. در واقع، شماری از تحلیلگران معتقد هستند که قیمت محصولات وابسته به قطعات نیمه هادی، در ماههای آینده گرانتر خواهند شد. این افراد بر این باورند که فشار اقتصادی حاکم در سراسر جهان دلیل اصلی این گرانیها است و با توجه به اینکه سازندگان قیمت تراشههای خود را افزایش دادهاند، بدیهی است که شرکتهای خریدار نیز این هزینهها را از مشتری دریافت خواهند کرد.
گلن اودانل، تحلیلگر فورستر، مدتی پیش در گفتوگویی اعلام کرد که از سال آینده میلادی شاهد افزایش ۱۰ الی ۱۵ درصدی قیمت تراشهها خواهیم بود. او مدعی است که مشکلات تولید تراشهها نه تنها برطرف نشده، بلکه به خاطر افزایش تقاضا و همچنین جنگ اوکراین، بیشتر نیز شده است. از طرفی، حاشیه سود حاصل از فروش تراشهها حسابی کاهش یافته است. به همین دلیل، احتمالا قیمت سختافزار رایانههای شخصی، وسایل الکترونیکی و حتی خودروها از سال آینده میلادی افزایش مییابد.
تولیدکنندگان تراشه با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنند. این مشکلات هم اکنون به دلیل جنگ اوکراین شد گرفته و در حالی که محدودیتها همچنان ادامه دارد، تقاضا برای خرید تراشهها نیز بیشتر شده است. به علاوه، قیمت بسیاری از انرژیها همچون الکتریسیته افزایش داشته و سازندگان تراشه برای تولید محصول خود به مقدار زیادی از الکتریسیته نیاز دارند. در حال حاضر حاشیه سود حاصل از فروش چنین محصولاتی بسیار کم است، پس آنها چارهای برای افزایش قیمت محصولات خود ندارند.
ناگفته نماند که ساید علم، مدیر بینالمللی نیمهرساناها در اکسنچر، مدتی پیش در مصاحبهای خاطرنشان کرد که احتمال افزایش قیمت محصولاتی که از تراشههای پیشرفتهتر نظیر پردازندههای گرافیکی یا پردازندههای مرکزی قدرتمند استفاده میکنند، دور از انتظار نیست.
گفتنی است که شرکت سونی روز گذشته گزارشی از عملکرد تجاری خود در سه ماهه اول سال مالی ۲۰۲۲ را منتشر کرد. بر اساس آن، ظاهرا در سه ماهه منتهی به ماه ژوئن (نهم تیر)، بالغ بر ۴۷.۱ میلیون بازی برای پلتفرمهای خود به فروش رسیده که این رقم نسبت به سه ماهه قبلی، نزدیک به ۳۵ درصد کاهش یافته است. از طرفی، سونی در طول این سه ماه تنها ۲.۴ میلیون پلی استیشن 5 را به بازار عرضه کرده که این رقم کمتر از پیشبینی ژاپنیها بوده است.
هیروکی توتوکی در این زمینه توضیح میدهد:
ما با دو محدودیت بزرگ دست و پنجه نرم میکنیم. اولی مربوط به محدودیتهای در دسترس بودن قطعات بوده دیگری نیز به زنجیره تامین آنها مرتبط است. البته، با افزایش موجودی قطعات و مولفهها، احتمالا این مشکل برطرف میشود و ما درباره آن امیدوار و خوشبین هستیم. در سه ماهه اول سال مالی، اختلال در زنجیره تامین باعث شد تا هزینههای زیادی به ما تحمیل شود. در طول این مدت، حجم فروش بخش سختافزار در مقایسه با پیشبینی و انتظار ما، بسیار کمتر بود. از این رو، امیدوار هستیم که اختلال در زنجیره تامین بهزودی برطرف شود.
به طور کلی، بعد از شیوع ویروس کرونا، ظهور رمزارزها و حمله نظامی به اوکراین، شوک بزرگی به صنعت تکنولوژی وارد شد. برای مثال، چند سالی است که به دلیل افزایش شدید تقاضا و کاهش تولید سازندگان، قیمت کارتهای گرافیک تا چند برابر قیمت اصلی در بازار معامله میشوند. هرچند، در طول چند ماه اخیر به دلیل افت چشمگیر ارزش رمزارزها، قیمت کارتهای گرافیک تا حدودی کاهش یافتهاند.
در همین راستا، در حالی که انتظار میرود شرکت انویدیا نسل جدید کارتهای گرافیک خود را در ماههای آتی معرفی و بازار عرضه کند، اما گزارشها نشان میدهد که این کمپانی برای جلوگیری از کاهش قابل توجه قیمت کارتهای گرافیک سری RTX 3000، انتشار پردازندههای گرافیکی جدید خود را تا سال آینده میلادی عقب میاندازد. البته، این گزارشها هنوز توسط منابع رسمی تایید و یا تکذیب نشدهاند. با این حال، ظاهرا تولیدکنندگان تنها به دنبال افزایش قیمت محصولات خود هستند.
با توجه به گفتههای فوق، افزایش قیمت جهانی پلی استیشن 5 از ماههای آینده دور محتمل به نظر میرسد. دقت داشته باشید که اتخاذ چنین تصمیمی، نیاز به کارشناسی دقیق شرایط بازار دارد؛ چرا که در صورت افزایش قیمت کنسول مذکور، ممکن است که این کمپانی بازار پرسود نسل نهم را به کلی از دست بدهد و شرکت مایکروسافت به راحتی اهداف خود را محقق کند. هرچند، شاید ردموندیها نیز در ماههای آینده چارهای جز قیمت ایکس باکس سری ایکس و ایکس باکس سری اس نداشته باشند. در هر حال، با توجه به وجود فضای رقابتی، هنوز نمیتوان با قاطعیت درباره افزایش یا عدم افزایش قیمت کنسولهای نسل نهم اظهار نظر کرد.
در دیگر خبرهای مرتبط با پلی استیشن، بهتر است اشاره کنم که چند وقتی است گزارشهایی در خصوص ساخت و عرضه کنسول پلی استیشن 5 پرو در سال ۲۰۲۴ میلادی به گوش میرسد. در حالی که این ادعاها توسط منابع رسمی تایید و یا تکذیب نشده، اما ظاهرا پلتفرم مزبور از نظر مشخصات فنی بسیار قدرتمند از کنسول فعلی بوده و از نظر عملکرد و سرعت پردازش، پیشرفتهای قابل توجهی خواهد داشت. در طرف مقابل، گویا مایکروسافت نیز روی ساخت مدل جدید ایکس باکس سری ایکس کار میکند که این مدل احتمالا کوچکتر از دستگاه فعلی خواهد بود.
لازم به ذکر است که شرکت سونی روز گذشته در پیامی رسما اعلام کرد که میزان فروش پلی استیشن 5 در سراسر جهان از مرز ۲۱.۷ میلیون دستگاه عبور کرده است. به علاوه، این کمپانی مدعی است که در ماههای پیشرو سرعت تولید کنسول را افزایش میدهد تا بتواند بخشی از محدودیتها و کمبود بازار را برطرف کند. همچنین، ژاپنیها قصد دارند با تبلیغ بیشتر سرویس جدید پلی استیشن پلاس و عرضه تعدادی از مورد انتظارترین بازیهای انحصاری خود در نیمه دوم سال ۲۰۲۲ میلادی، درآمد خود را افزایش دهند.
در پایان این خبر، دیدگاه شما در رابطه با احتمال افزایش قیمت کنسول پلی استیشن 5 در ماههای آینده چیست؟ به نظر شما، آیا ردموندیها نیز قیمت ایکس باکس سری ایکس و ایکس باکس سری اس را افزایش میدهند؟ فراموش نکنید که نظرات شخصی خود را با ما و دیگر کاربران رسانه سرگرمی به اشتراک بگذارید.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید