1%
  • 0/10

مایکروسافت: سونی به دنبال جایگزین‌های Call of Duty باشد

ده سال برای سونی کافیست!

مایکروسافت: سونی به دنبال جایگزین‌های Call of Duty باشد ۰ ۰۲ فروردین ۱۴۰۲ اخبار بازی کپی لینک
جایگزین های Call of Duty

شرکت مایکروسافت معتقد است که سونی در طول قرارداد ده ساله فرصت کافی در اختیار دارد تا آثار جدید و جایگزین های Call of Duty در را توسعه دهد.

چیزی در حدود یک سال از معامله جنجالی اکتیویژن بلیزارد و مایکروسافت می‌گذرد؛ خریدی به ارزش ۶۹ میلیارد دلار که به دنبال آن مالکیت تمام استودیوها و بازی‌های اکتیویژن از جمله سری کالاف دیوتی در اختیار ردموندی‌ها قرار می‌گیرد. البته، این معامله هنوز نهایی نشده و به خاطر عواقب احتمالی، تحت بررسی نهادهای نظارتی است که تا به امروز با حواشی و چالش‌های زیادی روبه‌رو شده است.

احتمال انتشار انحصاری کالاف دیوتی برای ایکس باکس یکی از مهم‌ترین نگرانی‌ها از این خرید است که می‌تواند عملکرد تجاری پلی استیشن را تحت تاثیر خود قرار دهد. در واقع، سونی مدعی است که این سری یکی از پرفروش‌ترین آثار فروشگاه پلی استیشن در طول تمام دوران‌ها بوده و حذف آن از این پلتفرم، رقابت میان ایکس باکس و پلی استیشن را نیز از بین می‌برد.

در طرف مقابل، مایکروسافت این نگرانی‌ها را بی‌مورد دانسته و معتقد است که این خرید به نفع سازنده و بازیکنان خواهد بود و از همه مهم‌تر، آن‌ها هیچ برنامه‌ای برای انتشار انحصاری بازی‌های Call of Duty ندارند. همچنین، ردموندی‌ها برای خاتمه‌دهی به این نگرانی‌ها حاضر هستند که یک قرارداد طولانی‌مدت با شرکت سونی تنظیم کنند.

ردموندی‌ها در این قرارداد متعهد می‌شوند که تمام بازی‌های جدید سری کالاف دیوتی را به مدت ده سال به طور همزمان و با شرایط برابر با نسخه ایکس باکس، بدون هیچ محدودیت و استثنایی برای تمام کنسول‌های پلی استیشن عرضه کنند. این قرارداد اگرچه بخشی از دغدغه‌ها را کاهش داده، اما باز هم نهادها از عواقب این خرید در نسل‌های آینده و تاثیرگذاری آن بعد از اتمام این قرارداد نگران هستند.

در همین حین، مایکروسافت در واکنش به نگرانی سازمان نظارت بر رقابت و بازار انگلستان اعلام کرد که جدا از این قرارداد، سونی به عنوان بهترین شرکت بازی‌ساز و ناشر در دنیا و همچنین صاحب یک پلتفرم، در طول این ده سال می‌تواند جایگزین های مناسبی برای سری Call of Duty توسعه دهد. این شرکت مدعی است که ده سال، زمان مناسب و کافی برای ساخت یک بازی شوتر جدید برای رقابت با کالاف دیوتی است.

همچنین، مایکروسافت می‌گوید که اتمام دوره ده ساله کالاف دیوتی در پلی استیشن به معنای پایان همیشگی و خداحافظی این سری با پلتفرم مزبور نیست و این قرارداد در عمل فراتر از ده سال خواهد بود؛ چراکه حتی بعد از گذشت این مدت، بازیکنان همچنان به تجربه آثار دانلود شده (قدیمی) این فرنچایز می‌پردازند. از طرفی، کماکان می‌توان عناوین این مجموعه را به لطف قابلیت بکوارد (پشتیبانی از بازی‌های نسل قبلی) در کنسول‌های بعدی نیز تجربه کرد.

شرکت مایکروسافت در این زمینه توضیح می‌دهد:

مایکروسافت معتقد است که یک دوره ده ساله برای سونی، به عنوان یک شرکت ناشر پیشرو و صاحب یک پلتفرم، فرصت کافی است تا جایگزین های Call of Duty را توسعه دهد. دوره ده ساله تا نسل بعدی کنسول‌ها ادامه دارد. البته، بدیهی است که اثر این موضوع فراتر از دوره ده ساله است؛ چرا که بازی‌های دانلود شده در سال آخر در طول عمر کنسول و حتی بعد از آن به لطف پشتیبانی از قابلیت بکوارد قابل تجربه خواهند بود.

در وهله اول، به نظر می‌رسد که دوره ده ساله زمان کافی برای سونی است تا با ساخت یک مجموعه شوتر جدید، رقیبی برای کالاف دیوتی توسعه دهد. با این حال، ژاپنی‌ها بر این باور هستند که به لطف قدمت بالا و محبوبیت باورنکردنی Call of Duty، ساخت جایگزینی برای این مجموعه غیرممکن است.

سونی برای اثبات ادعای خود به سری بتلفیلد اشاره کرده است. سونی در این زمینه می‌گوید:

الکترونیک آرتز به عنوان یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های ناشر ترد پارتی بعد از اکتیویژن بلیزارد، سال‌ها است که با عناوین بتلفیلد تلاش می‌کند تا با مجموعه کالاف دیوتی رقابت کند. در حالی که این کمپانی سابقه درخشانی در توسعه بازی‌های AAA از جمله فیفا، مس افکت و نید فور اسپید دارد، اما قادر به رقابت با کالاف دیوتی نیست. بر اساس گزارش‌های رسمی، تا ماه آگوست سال ۲۰۲۱ میلادی، مجموع فروش بازی‌های کالاف دیوتی به بیش از ۴۰۰ میلیون نسخه رسیده بود. این در حالی است که در این سال‌ها، میزان فروش بازی‌های بتلفیلد فقط ۸۸.۷ میلیون نسخه بوده است.

سازمان نظارت بر رقابت و بازار انگلستان (CMA) هنوز واکنشی از خود در قبال گفته‌های مایکروسافت و پاسخ‌های سونی نشان نداده است. این نهاد قرار است در روز ۲۶ آوریل سال جاری میلادی (۶ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲) تصمیم نهایی خود در قبال معامله جنجالی اکتیویژن بلیزارد و مایکروسافت را اعلام کند.

لازم به ذکر است که مدتی قبل مایکروسافت قراردادی با نینتندو انویدیا تنظیم کرد که به واسطه آن، تمام بازی‌های بعدی مجموعه کالاف دیوتی به مدت ده سال به دست کاربران نینتندو و سرویس GeForce Now می‌رسد. در این قرارداد نوشته شده که بازی‌ها مطابق با استانداردهای فنی لازم و به طور مشابه با نسخه ایکس باکس برای پلتفرم‌های مذکور عرضه می‌شوند. هرچند که اجرای این قرارداد مستلزم تکمیل معامله اکتیویژن بلیزارد و مایکروسافت است.

ذکر این نکته مهم است که چالش مایکروسافت صرفا به نهاد نظارتی انگلستان و اتحادیه اروپا محدود نشده و در ماه‌های گذشته، کمیسیون تجارت فدرال آمریکا شکایتی برای جلوگیری از تکمیل معامله اکتیویژن بلیزارد و مایکروسافت را تنظیم کرد. هنوز جزئیاتی از زمان برگزاری جلسه دادگاه ارائه نشده، اما مایکروسافت مدعی است که با تمام قدرت از حق و حقوق خود درباره این خرید دفاع می‌کند.

جدا از این‌ها، شرکت حقوقی جوزف ساوری به همراه شرکت حقوقی آلیوتو به نمایندگی گروهی از بازیکنان یک شکایت خصوصی در دادگاه منطقه‌ آمریکا برای مناطق شمالی ایالت کالیفرنیا تنظیم کرده که در سند این شکایت به تاثیر تکمیل معامله اکتیویژن بلیزارد و مایکروسافت روی فضای رقابتی بازار ویدیو گیم، کاهش حق انتخاب مصرف‌کنندگان و افزایش قیمت‌ها اشاره شده است.

در حالی که شماری از نهادهای نظارتی همچنان درباره این خرید و عواقب احتمالی آن نگران هستند، اما تا به امروز سازمان‌های نظارت بر بازار کشورهای عربستان، برزیل، صربستان و شیلی موافقت خود با پیوستن اکتیویژن بلیزارد به مایکروسافات را اعلام کردند. به علاوه، شرکت الکترونیک آرتز نیز به خاطر سری بتلفلید، از انحصاری شدن کالاف دیوتی برای ایکس باکس حمایت می‌کند.

در پایان این خبر، دیدگاه شما در رابطه با پیشنهاد مایکروسافت به سونی برای ساخت جایگزین های Call of Duty چیست؟ به نظر شما، آیا می‌توان یک بازی شوتر جدید به عنوان رقیب جدی برای سری کالاف دیوتی توسعه داد؟ فراموش نکنید که نظرات شخصی خود را با ما و دیگر کاربران رسانه سرگرمی به اشتراک بگذارید.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments