سونی با پیشنهاد مایکروسافت در قبال سری Call of Duty موافق نیست
هدف مایکروسافت چیز دیگری است!
جیم رایان، مدیر کل بخش سرگرمیهای تعاملی شرکت سونی، در گفتوگویی اعلام کرد که پیشنهاد مایکروسافت درباره عرضه سری Call of Duty برای پلی استیشن ناکافی است.
اگر اخبار بازیها را در رسانه سرگرمی دنبال کرده باشید، احتمالا اطلاع دارید که مایکروسافت در اوایل سال جاری میلادی با پرداخت ۶۸.۷ میلیارد دلار، کمپانی اکتیویژن بلیزارد را خریداری کرد. در پی این معامله، ردموندیها مالکیت تمام استودیوها و بازیهای این شرکت از جمله سری محبوب کال آو دیوتی را به دست میگیرند. بدیهی است که این موضوع باب میل سونی و هواداران آن نیست و نگرانیهایی را در خصوص آینده فرنچایز به وجود آورده است.
با توجه به اهمیت این معامله، سازمانهای نظارتی شماری از کشورها نظیر آمریکا، برزیل و بریتانیا قرارداد مایکروسافت و اکتیویژن بلیزارد را به طور دقیق بررسی میکنند. بر اساس قوانین، اگر این سازمانها قراردادهای بزرگ را تایید نکنند، آن معامله علیرغم توافق طرفین به کلی لغو میشود. از این رو، مایکروسافت برای تکمیل قرارداد خود، باید رضایت و اعتماد نهادهای نظارتی را به خود جلب کند.
در همین راستا، چند روز پیش بود که آقای فیل اسپنسر (Phil Spencer)، رئیس کل بخش گیمینگ مایکروسافت، در گفتوگویی اعلام کرد که بازی های جدید سری Call of Duty حداقل تا چند سال دیگر با محتویات یکسان برای پلی استیشن نیز منتشر خواهد شد. طبق گفته اسپنسر، ظاهرا مایکروسافت در ماه ژانویه امسال نامهای به آقای جیم رایان، رئیس بخش سرگرمیهای تعاملی شرکت سونی، ارسال کرده که در این نامه به سونی تعهد داشته شده که در صورت تکمیل معامله اکتیویژن بلیزارد، سری Call of Duty به طور غیرمنتظره از پلتفرم پلی استیشن حذف نمیشود.
از طرفی، اسپنسر این تعهد کتبی را فراتر از توافقهای معمول صنعت بازی میداند. حال بعد عد از چند روز سکوت، در نهایت ساعاتی پیش آقای جیم رایان (Jim Ryan) نسبت به این موضوع واکنش نشان داد. او در ابتدا اشاره کرد که اگرچه معامله اکتیویژن بلیزارد یک تجارت خصوصی است، اما فیل اسپنسر این موضوع را برای عموم مطرح کرده و به خاطر آن، سونی نیز باید در این زمینه شفافسازی کند. در ادامه، رایان میگوید که تعهد مایکروسافت برای عرضه بازیهای کال آو دیوتی برای پلی استیشن ناکافی است؛ چرا که آنها قصد دارند بازیهای جدید این مجموعه را به مدت سه سال برای پلی استیشن عرضه کنند.
جیم رایان در این زمینه توضیح میدهد:
من قصد نداشتم در مورد آنچه این تجارت خصوصی اظهار نظر کنم، اما احساس میکنم که باید در این زمینه توضیحاتی برای شفافسازی ارائه دهم، چرا که فیل اسپنسر این موضوع را برای عموم مطرح کرده است. مایکروسافت صرفا پیشنهاد داده که بازیهای کال آو دیوتی به مدت سه سال بعد از پایان قرارداد فعلی اکتیویژن و سونی، برای پلی استیشن عرضه شود. پس از گذشت چیزی در حدود ۲۰ سال و عرضه بازیهای کال آو دیوتی در پلی استیشن، پیشنهاد آنها در بسیاری از سطوح ناکافی است. آنها تاثیر این اتفاق بر بازیکنان ما را در نظر نمیگیرند. ما میخواهیم تضمین کنیم که کاربران پلی استیشن همچنان میتوانند با بالاترین کیفیت به تجربه کال آو دیوتی بپردازند و پیشنهاد فعلی مایکروسافت این اصل را نادیده میگیرد.
بر اساس گزارش رسانه بلومبرگ، پیش از خرید اکتیویژن بلیزارد توسط مایکروسافت، این کمپانی یک قرارداد سه ساله با سونی تنظیم کرده بود که در آن به انتشار سه بازی جدید Call of Duty برای پلی استیشن اشاره شده است. در واقع، به نظر میرسد که این عناوین شامل Modern Warfare 2 و Warzone 2 میشود. از طرفی، ظاهرا اکتیویژن بلیزارد باید بازی جدید استودیو تریآرک که برای انتشار در سال ۲۰۲۴ میلادی برنامهریزی شده را نیز برای پلی استیشن عرضه کند.
بدین ترتیب، گویا بعد از انتشار بازی جدید کال آو دیوتی در سال ۲۰۲۴ میلادی، قرارداد اکتیویژن بلیزارد و سونی به پایان میرسد. حال طبق اظهارات جیم رایان، ظاهرا مایکروسافت این قرارداد را برای سه سال دیگر تمدید میکند. بدین ترتیب، اگر معامله اکتیویژن بلیزارد تکمیل و نهایی شود، احتمالا تمام بازیهای کال آو دیوتی در نسل نهم برای پلی استیشن 5 عرضه میشوند؛ لیکن با شروع نسل دهم، این مجموعه برای همیشه به انحصار ایکس باکس تبدیل خواهد شد؛ موضوعی که سونی هرگز با آن موافق نیست.
همانطور که در ابتدای خبر اشاره کردم، چند ماهی است که نهادهای نظارتی در بسیاری از کشورها ابعاد و عواقب معامله اکتیویژن بلیزارد و مایکروسافت را بررسی میکنند. در این میان، سازمان نظارت بر رقابت و بازار بریتانیا مدتی پیش اعلام کرد که در این پرونده چند نگرانی برجسته و مهم وجود دارد. نگرانی اول در خصوص بازار بازیهای ویدیویی است که در صورت ادغام این دو کمپانی، تاثیر منفی روی رقابت بازار میگذارد؛ چرا که سری کال آو دیوتی در صنعت بازیها حسابی تاثیرگذار است.
جدا از این مورد، این سازمان نگرانیهایی درباره بازارهای نوظهور دیگر همچون سرویسهای اشتراکی و بازیهای ابری مطرح کرد که گویا بعد از این معامله، رقابت در این حوزهها به کلی از بین میرود. مهمتر از اینها، سازمان رقابت و بازار بریتانیا معتقد است که اولین و اصلیترین رقیب مایکروسافت که میتواند تحت تاثیر معامله اکتیویژن بلیزارد قرار بگیرد، سونی است.
به گفته این نهاد، اگر خرید اکتیویژن بلیزارد و مایکروسافت تکمیل شود، شاید در کوتاه مدت تاثیر چندانی در رقابت بازار بازیهای ویدیویی نگذارد، اما زمانی که کنسولهای نسل جدید ایکس باکس و پلی استیشن به بازار عرضه شوند، بسیاری از بازیکنان (حتی کاربران قدیمی پلی استیشن) احتمالا ایکس باکس را به عنوان کنسول بعدی خود انتخاب خواهند کرد؛ اتفاقی که قوانین رقابتی را نقض میکند.
طبق بیانیه سازمان رقابت و بازار انگلستان، مایکروسافت موظف است تا روز هشتم سپتامبر (۱۷ شهریور) با ارائه مدارک و اسناد، به این نگرانیها پاسخ دهد و با توجیه این نهاد ثابت کند که معامله آنها هیچ تاثیر مخربی در بازار بازیهای، سرویسهای اشتراکی و بازیهای ابری ابری در بریتانیا نمیگذارد. لازم به ذکر است که مایکروسافت نیز در پاسخ به این بیانیه اعلام کرد که به همکاریهای خود با این نهاد ادامه خواهد داد. با این حال، تاکنون جزئیاتی از این همکاری ارائه نشده است.
اگر مایکروسافت نتواند سازمان نظارت بر بازار و رقابت بریتانیا را قانع کند، این نهاد فاز دوم تحقیقات خود را آغاز خواهد کرد. در هر حال، هنوز تایید این معامله از سوی سازمانهای نظارتی در هالهای از ابهام قرار دارد و باید منتظر ماند و دید که در آخر ردموندیها میتوانند مالک اکتیویژن بلیزارد شوند، یا خیر! بهتر است بدانید که اگر همه چیز مطابق با برنامهریزیها پیش برود و این معامله از سوی نهادهای نظارتی تایید شود، خرید اکتیویژن بلیزارد در اوایل سال مالی ۲۰۲۳ میلادی نهایی خواهد شد.
در خلال این گفتهها، بد نیست اشاره کنم که برد اسمیت، نایب رئیس هیئت مدیره مایکروسافت، در پیامی خاطرنشان کرد که دقیقا همان نسخه از بازی Call of Duty که روی ایکسباکس عرضه میشود، در همان روز برای پلی استیشن نیز منتشر خواهد شد. هرچند، او تاریخ دقیقی را برای تداوم این تعهد کتبی مشخص نکرد.
از طرفی، مایکروسافت در پروندهای به انجمن دفاع اقتصادی کشور برزیل که برای توجیه خرید شرکت اکتیویژن بلیزارد تنظیم شده، اعلام کرد که نگرانیها برای عرضه انحصاری بازیهای Call of Duty کاملا بی اساس است؛ چرا که این اقدام نه تنها برای ایکس باکس سودآور نیست، بلکه ضرر و زیان زیادی را نیز به آنها تحمیل میکند. با این حال، شواهد نشان میدهد که ردموندیها در نسل دهم به دنبال تصاحب تمام و کمال سری کال آو دیوتی و عرضه انحصاری آن برای ایکس باکس هستند.
در پایان این خبر، دیدگاه شما در رابطه با اظهارات جیم رایان در خصوص پیشنهاد مایکروسافت برای عرضه سری Call of Duty روی پلی استیشن چیست؟ به نظر شما، آیا ردموندیها در سالهای آینده این مجموعه را به انحصار خود تبدیل میکنند؟ فراموش نکنید که نظرات شخصی خود را با ما و دیگر کاربران رسانه سرگرمی به اشتراک بگذارید.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید