به لطف افزایش سرعت اینترنت در سراسر جهان و ایجاد بستر مناسب، امروزه افراد بسیاری برای گوش دادن به آهنگهای مختلف، به جای خرید دیسک یا دانلود آن، به سراغ سرویسهای استریم موسیقی میروند. بدون شک سرویس «اسپاتیفای» یکی از مهمترین عواملی است که باعث شد تا استفاده از سرویسهای استریم برای گوش دادن به آهنگ بهسرعت رواج پیدا کند. اگر با سرویس اسپاتیفای آشنا هستید که چه عالی، اما اگر جزو این دسته نیستید، با خواندن این مطلب درخواهید یافت که این سرویس چهقدر میتواند به کارتان بیاید.
معرفی کلی سرویس اسپاتیفای
سرویس Spotify در ۷ اکتبر سال ۲۰۰۸ میلادی (۱۶ مهر ۱۳۸۷) توسط شرکت سوئدی Spotify AB ساخته و عرضه شد؛ یک سرویس مخصوص استریم و پخش آنلاین موسیقی و همچنین پادکست که حقوق کپیرایت در آن بهصورت کامل رعایت شده است. در نتیجه هر کاربری طی یک فرایند، قادر است تا آهنگ یا پادکست خود را در این پلتفرم به اشتراک بگذارد. سرویس اسپاتیفای طی نزدیک به ۱۲ سال بیش از ۲۸۰ میلیون کاربر را جذب کرده است که ۱۳۰ میلیون کاربر آن از حق اشتراک پولی استفاده میکنند.
سرویس Spotify یک سرویس فریمیوم (Freemium) است؛ به این معنی که میتوانید از اکثر امکانات آن بهصورت رایگان بهره ببرید، ولی حین پخش موسیقی برایتان تبلیغاتی پخش خواهد شد. در صورتی که بخواهید از تمامی امکانات بهرهمند شوید باید حق اشتراک اسپاتیفای را بخرید که بسته به طرحی که استفاده میکنید، قیمت متفاوتی دارد که آن را در ادامه خواهیم گفت.
مزیت اسپاتیفای پریمیوم یا پولی نسبت به سرویس رایگان چیست؟
وقتی که از سرویس اسپاتیفای بهصورت پولی یا پرمیوم استفاده میکنید، در وهلهی اول هیچ تبلیغاتی برایتان پخش نخواهد شد و در نتیجه با خیال راحت میتوانید از شافل استفاده کنید. مزیت دوم اینکه آهنگها با کیفیت بالاتری نسبت به حالت رایگان در دسترستان خواهد بود و سومین مزیت هم قابلیت دانلود آهنگها و گوش دادنشان بهصورت آفلاین است. در نتیجه مواقعی که اینترنت ندارید هم میتوانید از گوش دادن به آهنگهای مورد علاقهی خود لذت ببرید. پلتفرم اسپاتیفای هم از طریق کامپیوتر و هم از طریق گوشیهای هوشمند در دسترس است. البته نسخهی رایگان در موبایل یک محدودیت نسبت به نسخهی دسکتاپ دارد؛ شما قادر نیستید آزادانه یک آهنگ را انتخاب و اجرا کنید و تنها میتوانید فهرستی از آهنگها را گوش کنید و بینشان جابهجا شوید.
سرویس اسپاتیفای پرمیوم چه طرحهایی دارد؟
برای خرید اسپاتیفای بهصورت پرمیوم شما چهار انتخاب دارید:
- تکنفره: اکانت پرمیوم تنها برای یک نفر با قیمت ماهانه ۱۰ دلار
- دونفره: اکانت پرمیوم برای دو نفر با قیمت ماهانه ۱۳ دلار. در این طرح یک پلیلیست مشترک بنا به سلیقهی هر دو نفر درست میشود
- خانوادگی: اکانت پرمیوم برای حداکثر شش نفر با قیمت ماهانه ۱۵ دلار. در این طرح هم یک پلیلیست مشترک برای همه درست میشود. همچنین یک اپلیکیشن جداگانه برای مدیریت اکانت برای کودکان زیر ۱۲ سال هم وجود دارد که از طریق آن میتوان دسترسی به آهنگهای بزرگسالانه را برای آنها قطع کرد.
- دانشجویی: این طرح مخصوص دانشآموزان و دانشجویان در مراکز تحصیلی مشخص است. در نتیجه در ایران باید قیدش را بزنید! این سرویس علاوه بر مزایای طرح تکنفره، دسترسی به سرویسهای استریم دیگری مثل Hulu را هم میدهد و ماهانه تنها ۵ دلار است.
چگونه در Spotify اکانت بسازیم؟
در اولین قدم این نکته را باید خاطرنشان کنم که متاسفانه مثل بسیاری از سرویسها و نرمافزارهای دیگر، کشور ایران تحت حمایت اسپاتیفای قرار ندارد و در نتیجه برای ساخت اکانت باید از یک VPN استفاده کنید. با توجه به اینکه برخی موارد در اسپاتیفای ممکن است بنا به هر منطقه از جهان تغییر کند، پیشنهاد میکنیم منطقهی VPN خود را روی آمریکا قرار دهید. پس از آن باید موارد زیر را انجام دهید:
- ابتدا به سایت رسمی اسپاتیفای با آدرس https://www.spotify.com بروید
- در بخش بالا سمت راست گزینهی Sign Up را انتخاب کنید
- اطلاعات مورد نیاز را در بخشهای مربوط وارد کنید که به ترتیب شامل آدرس ایمیل، تکرار آدرس ایمیل، رمز دلخواه، نام کاربری برای اکانت، تاریخ تولد، جنسیت و در نهایت گزینهی تایید انسان بودن شماست
- در نهایت گزینهی Sign Up را بزنید تا اکانت شما ساخته شود
چگونه نرمافزار اسپاتیفای را دریافت و استفاده کنیم؟
در صورتی که از نسخهی دسکتاپ یا همان نسخهی مخصوص کامپیوتر استفاده میکنید، باید به سایت اسپاتیفای بروید و در نوار بالا گزینهی Download را انتخاب کنید. سپس باید یک نرمافزار با حجم کمتر از یک مگابایت را دانلود کنید. سپس آن را نرمافزار را اجرا میکنید که خود به دانلود فایلهای اصلی نرمافزار میپردازد و پس از آن باید فرایند نصب (مشابه نرمافزارهای دیگر) را طی کنید تا نرمافزار اسپاتیفای نصب شود. پس از باز کردن نرمافزار، ایمیل و رمز خود را وارد میکنید و تمام! حالا اسپاتیفای در اختیار شماست.
در نسخهی موبایل هم باید از طریق فروشگاههای گوگل پلی یا اپ استور نسبت به دانلود اپلیکیشن اسپاتیفای اقدام و سپس ایمیل و رمز خود را وارد کنید.
چه امکاناتی در اسپاتیفای وجود دارد؟
اسپاتیفای شباهت زیادی به یک شبکهی اجتماعی دارد. شما میتوانید در آن به جستجوی آهنگ، آلبوم و خواننده یا آهنگساز مورد علاقهی خود بپردازید و آن را دنبال کنید. با وارد کردن عبارت مورد نظر در نوار جستجوی که بالای نرمافزار است، نزدیکترین نتیجه برای شما نمایش داده میشود. شما میتوانید آهنگهای مورد علاقهی خود را لایک کنید تا در فهرست Liked Songs قرار بگیرند که در ستون سمت چپ قابل دسترسی است. آلبومها و هنرمندهایی که با انتخاب دکمهی Follow در صفحهی مخصوصشان دنبال میکنید هم در بخش مخصوص به خود قرار میگیرند که باز از ستون سمت چپ قابل رجوع هستند. حتی مثل شبکههای اجتماعی قادر هستید دوستان خود را هم پیدا و آنها را دنبال کنید تا ببینید در هر زمان از روز مشغول گوش دادن چه چیزی هستند. این ستون سمت چپ در نسخهی دسکتاپ قرار دارد و در نسخهی گوشی، از طریق نوار گزینهها در پایین صفحه قابل دسترسی است.
جذابیت اسپاتیفای به همینجا ختم نمیشود. این نرمافزار بهصورت هوشمند هم فهرستی از آهنگهای مخلتف، مطابق با سلیقهی شما تهیه میکند که از هنرمندان جدیدی هستند و در نتیجه تجربههای جدیدتر و متنوعتری را برای شما به ارمغان میآورد.
پلیلیست چیست و چه کاربردی دارد؟
پلیلیست در واقع فهرستی از آهنگهاست که هم میتواند توسط کاربران اسپاتیفای تهیه و بهصورت عمومی به اشتراک گذاشته شود و هم خود اسپاتیفای بر اساس الگویی مشخص آن را در اختیار کاربر خود قرار میدهد. شما میتوانید بنا به علاقه و سلیقهی خود، پلیلیستهای مختلفی درست کنید؛ مثلا برای قبل از خواب، هنگام ورزش یا هنگام کار.
برای درست کردن یک پلیلیست کافیست روی یک آهنگ که میخواهید در آن قرار داشته باشد، راست کلیک کنید (در موبایل انتخاب شکل سه نقطه در سمت بالا راست صفحه) و گزینهی Add to Playlist را بزنید. اگر پلیلیستی از قبل داشته باشید، نام آن در اینجا نمایش داده میشود و میتوانید با انتخاب، آهنگ را به آن اضافه کنید. در صورتی که پلیلیست ندارید، از سمت چپ گزینهی New Playlist را انتخاب (در موبایل گزینهی Your Library و سپس Create Playlist) و سپس نام، توضیحات و عکس شاخص پلیلیست را تعیین میکنید. در نهایت آهنگ مورد نظر را طبق روندی که گفته شد، به این پلیلیست اضافه کنید.
همانطور که گفته شد، خود اسپاتیفای هم پلیلیستهایی را به شما پیشنهاد میدهد که سهتای آنها کاربردیتر از بقیه و شامل موارد زیر است:
- Discover Weekly: دوشنبهی هر هفته یک پلیلیست با این نام به شما ارائه میشود که بر اساس سبکی که بیشتر گوش میدهید، آهنگها و هنرمندهای جدیدی را معرفی میکند
- Daily Mix: پلیلیستی روزانه که ترکیبی از آهنگهای مورد علاقهی خود شما با آهنگهای جدید است. معمولا اسپاتیفای سه چهار پلیلیست از این نوع را در اختیار قرار میدهد تا انتخاب راحتتری داشته باشید.
- Release Radar: جمعهی هر هفته، این پلیلیست جدیدترین آثار هنرمندانی را که مورد علاقهی شما هستند یا قبلا آثار آنها را گوش دادهاید، نمایش میدهد.
این پلیلیستها را از طریق بخش Your Library قسمت Made for You در دسکتاپ و بخش Search قسمت Made for You در موبایل میتوانید پیدا کنید.
نکات باقیمانده برای استفادهی بهتر از اسپاتیفای
در نسخهی دسکتاپ حتی در حالت رایگان، شما میتوانید نحوهی اجرا یا جابهجا شدن بین آهنگها را هم تعیین کنید؛ مثلا یک آهنگ مدام تکرار شود، یا اجرای آهنگها به ترتیب یک فهرست مشخص پیش برود یا که بهصورت شافل (Shuffle) باشد که در نتیجه بهصورت تصادفی آهنگ بعدی را انتخاب میکند. البته برای اکانت رایگان، پس از هر نیم ساعت به مدت حداکثر دو دقیقه برایتان تبلیغ پخش میشود. در نسخهی موبایل هم همانطور که بالاتر گرفتیم، تنها میتوانید از قابلیت شافل بهره ببرید.
با اینکه برای ساخت اکانت Spotify به VPN نیاز دارید، اما خوشبختانه چنین چیزی حین استفاده از نرمافزار آن، چه در دسکتاپ و چه موبایل نیست. البته برخی اوقات پیش میآید که نرمافزار بهطور خودکار از اکانتتان خارج شود. در این مواقع کافی است یکبار VPN را روشن کنید و روی کشور مطابق با اکانتتان قرار دهید و سپس دوباره وارد اکانت شوید.
امیدواریم که این مطلب مورد پسند شما واقع شود و از تجربهی اسپاتیفای، این سرویس جذاب و پر از امکانات لذت ببرید. نظر خود را در قسمت کامنتها با ما در میان بگذارید.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید