رتبهبندی تمام سریال های جنگ ستارگان
نگاهی به عملکرد کلی Star Wars در تلویزیون
اولین سریال تلویزیونی Star Wars در دهه ۱۹۸۰ منتشر شد. حالا که مجموعه گستردهای از سریالهای لایو اکشن و انیمیشنی مثل Star Wars: The Clone Wars و Ahsoka را داریم، قصد داریم تا تمام سریال های جنگ ستارگان را با یکدیگر مقایسه کنیم.
با انفجار عظیم اخیر محتوا در دیزنی پلاس (Disney Plus)، فراموش کردن این نکته آسان است که سریالهای تلویزیونی جنگ ستارگان از سال ۱۹۸۵ وجود داشتهاند. جرج لوکاس (George Lucas) همیشه میدانست که در حال ساختن چیزی فراتر از یک مجموعه سینمایی است. اولین رمان وابسته به Star Wars، یعنی Splinter of the Mind’s Eye اثر آلن دین فاستر (Alan Dean Foster)، در سال ۱۹۷۸ – پیش از اکران فیلم The Empire Strikes Back – منتشر شد. هنگامی که لوکاس با فیلم Return of the Jedi در سال ۱۹۸۳ سهگانه اصلی را به پایان رساند، توجه اولیه او به سمت تلویزیون معطوف شد، جایی که او همچنان به صدور مجوز داستانهایی که در کهکشانی دور جریان داشت، ادامه داد.
دیزنی جنگ ستارگان را به یک مجموعه پیشگام در زمینه روایتهای چندرسانهای تبدیل کرده است. در حالی که فیلمها پس از پایان سهگانه دنبالهها عملا به حالت تعلیق درآمدهاند، حماسهی جنگ ستارگان با سریالهای باکیفیت دیزنی پلاس ادامه پیدا کرده است. این سریالها تاثیر فرهنگی فوقالعادهای داشتهاند و باعث شدهاند جنگ ستارگان همچنان جزء جداییناپذیر فرهنگ عامه باقی بماند.
هر سریال از نظر سبک و مضمون از دیگری متمایز است و همین باعث میشود همگی آنها ارزشمند باشند. با این حال، مقایسه این سریالهای مختلف جذاب است؛ مقایسهای که پنجرهای به ماهیت در حال تکامل این مجموعه باز میکند. در ادامه فهرستی از تمامی سریال های جنگ ستارگان تا به امروز، به ترتیب از ضعیفترین به بهترین، آورده شده است.
۱۴. Ewoks
سازندگان: پال دینی (Paul Dini)، باب کارائو (Bob Carrau)
کارگردانان: ریموند جفلیس (Raymond Jafelice)، کن استفنسون (Ken Stephenson)، دیل شوت (Dale Schott)
صداپیشگان: جیم هنشاو (Jin Henshaw)، دنی دلک (Denny Delk)، کری سامر (Cree Summer)
تعداد فصل و قسمت: ۲ فصل – ۲۶ قسمت
وضعیت پخش: به پایان رسیده است
تاریخ پخش: ۷ سپتامبر ۱۹۸۵ (۱۶ شهریور ۱۳۶۴) تا ۱۳ دسامبر ۱۹۸۶ (۲۲ آذر ۱۳۶۵)
شبکه: ایبیسی (ABC)
پس از فیلم Return of the Jedi، به نظر میرسید مجموعه جنگ ستارگان به پایان خود رسیده است. اما ناگهان در سال ۱۹۸۴، بینندگان شاهد پخش یک اثر بلند ماجراجویانه و خانوادگی با محوریت ایووکها شدند. جرج لوکاس اعتقاد داشت جنگ ستارگان اساسا برای کودکان ساخته شده است و ایووکها – که هرگز در حماسهی اسکایواکر نامی از آنها برده نمیشود – برای جذب مخاطبان کمسن و سال خلق شده بودند. این فیلم منجر به ساخت یک سریال انیمیشنی توسط کمپانی نلوانا (Nelvana) شد، همان استودیویی که پشت تولید مجموعه Care Bears قرار داشت. سریال Ewoks اثری عجیب است. حتی در بازاریابی آن از برند جنگ ستارگان استفاده نشد و همواره تناقضی با داستان کلی این دنیا داشت. کیفیت طراحی شخصیتها و انیمیشن با پیشروی سریال به طور محسوسی افت میکند، با این حال به نظر میرسد فصل دوم از فیلمنامه بهتری برخوردار باشد. در آخرین قسمت، سریال ناگهان به سراغ یک استاندارد در دنیای جنگ ستارگان میرود، جایی که امپراتوری به اندور (Endor) میآید. به نظر میرسد سریال Ewoks ناگهان به یاد آورده است که قرار بوده بخشی از این کهکشان باشد.
۱۳. Star Wars: Droids
سازندگان: پیتر سادر (Peter Sauder)، بن برت (Ben Burtt)
کارگردانان: کن استفنسون، ریموند جفلیس
صداپیشگان: آنتونی دنیلیز (Anothony Daniels)، بن برت، دان فرنکز (Don Francks)
تعداد فصل و قسمت: یک فصل – ۱۳ قسمت
وضعیت پخش: به اتمام رسیده است
تاریخ پخش: ۷ سپتامبر ۱۹۸۵ (۱۶ شهریور ۱۳۶۴) تا ۷ ژوئن ۱۹۸۶ (۱۷ خرداد ۱۳۶۵)
شبکه: ایبیسی
در حالی که به نظر میرسد سریال Ewoks فراموش کرده بود که بخشی از کهکشان جنگ ستارگان است، اما سریال همراه آن، Star Wars: Droids اهمیت بسیار بیشتری برای خط روایی اصلی (canon) این مجموعه داشت. Podracing نقش مهمی در اولین فصل این سریال ایفا میکند، یک بیگانهی چهار دست وجود دارد که به نظر میرسد زمینهای آزمایشی برای دکستر جتستر (Dexter Jettster) در Star Wars: Episode II – Attack of the Clones بوده است و حتی نام برخی از سیارات نیز در سهگانه پیشدرآمد لوکاس ذکر میشود. بینندگان امروزی از شخصیت کیا مائول (Kea Moll) که در اولین قسمت ظاهر میشود و شباهت قابل توجهی به ری دارد (Rey)، شگفتزده خواهند شد؛ بعدا حتی یک دزد فضایی با نام کایبو رن (Kybo Ren) نیز حضور پیدا میکند. علاقهمندان میتوانند سریال « Star Wars: Droids را در دیزنی پلاس تماشا کنند. دیزنی با این کار سریالی از جنگ ستارگان را در دسترس قرار داده که برای سالها تقریباً دیدن آن غیرممکن بود. این مجموعه تلویزیونی نگاهی جذاب به تکامل دنیای جنگ ستارگان است و شاید تأثیر بیشتری بر روند تحول این فرنچایز داشته باشد تا آن چه که در نگاه اول به نظر میرسد.
۱۲. Star Wars: Resistance
سازنده: دیو فیلونی (Dave Filoni)
نویسندگان: دیو فیلونی، کیری هارت (Kiri Hart)، کری بک (Carrie Beck)
صداپیشگان: کریستوفر شان (Christopher Sean)، جاش برنر (Josh Brener)، سوزی مکگرت (Suzie McGrath)
تعداد فصل و قسمت: ۲ فصل – ۴۰ قسمت
وضعیت پخش: به اتمام رسیده است
تاریخ پخش: ۷ اکتبر ۲۰۱۸ (۱۵ مهر ۱۳۹۷) تا ۲۶ ژانویه ۲۰۲۰ (۶ بهمن ۱۳۹۸)
شبکه: شبکه دیزنی (Disney Channel)، دیزنی اکسدی (Disney XD)
سریال Star Wars: Resistance که در دوره بسیار دیرتری از خط زمانی جنگ ستارگان جریان دارد، به نبرد علیه نظم اول (First Order) در دوران دنبالهها میپردازد. این سریال با هدف جذب مخاطبان کمسن و سال ساخته شده است، با این حال گاهی اوقات به نظر میرسید که ارزش واقعیای به روایت کلی اضافه میکند، برای مثال توضیح پیشروی سریع نظم اول یا تلاش برای جلب توجه مخاطبان به هسنین پرایم (Hosnian Prime)، سیارهای که در فیلم Star Wars: The Force Awakens نابود میشود. اما روایت متناقض این سریال باعث تضعیف آن شد و متاسفانه به نظر نمیرسید لوکاسفیلم اهمیت زیادی به این محصول جانبی از حماسهی اسکایواکر قائل باشد – به احتمال زیاد به این دلیل که لوکاسفیلم دائماً برنامههایش برای دنبالهها را تغییر میداد؛ بنابراین پیوند دادن Star Wars: Resistance به داستان اصلی غیرممکن بود. این تلاش خاص در زمینهی روایت چندرسانهای متاسفانه با شکست مواجه شد.
۱۱. The Book of Boba Fett
سازنده: جان فاورو (Jon Favreau)
نویسندگان: جان فاورو، دیو فیلونی
بازیگران: تمورا موریسون (Temuera Morrison)، مینگ-نا ون (Ming-Na Wen)، پدرو پاسکال (Pedro Pascal)
تعداد فصل و قسمت: یک فصل – ۷ قسمت
وضعیت پخش: به اتمام رسیده است
تاریخ پخش: ۲۹ دسامبر ۲۰۲۱ (۸ دی ۱۴۰۰) تا ۹ فوریه ۲۰۲۲ (۲۰ بهمن ۱۴۰۰)
شبکه: دیزنی پلاس (Disney Plus)
بوبا فت (Boba Fett) از سارلاچ (Sarlacc) جان سالم به در برد و حالا این شکارچی فضایی اسلحهبهدست، به ستارهی سریال اختصاصی خودش در دیزنی پلاس تبدیل شده است. سریال The Book of Boba Fett روایتگر دوره پس از Return of the Jedi است. این سریال عجیب دیگری از دنیای جنگ ستارگان به شمار میرود. چند قسمت ابتدایی بین داستانی که در آن بوبا فت به رئیس یک گروه تبهکار در تاتوئین (Tatooine) تبدیل میشود و فلشبکهایی که دلیل این تغییر را توضیح میدهند، در رفت و آمد است. با این حال، مشکل اصلی این سریال این است که موفق نمیشود این جایگاه جدید برای بوبا فت را به اندازه کافی جذاب کند؛ در واقع، تا پایان سریال به درستی مشخص نمیشود که او به عنوان یک رئیس تبهکار چه کارهایی انجام میدهد. به نظر میرسد حتی نویسندگان سریال نیز به بازآفرینی خودشان از بوبا فت بیعلاقه میشوند و با چرخشی ناگهانی، تمرکز داستان را از او دور میکنند و عملاً سه قسمت پایانی را به فصل ۲.۵ سریال The Mandalorian تبدیل میکنند. در این سریال پتانسیلهایی دیده میشود، اما The Book of Boba Fett در استفاده کردن از آنها شکست میخورد.
۱۰. Star Wars: The Bad Batch
سازنده: دیو فیلونی
نویسندگان: دیو فیلونی، جنیفر کاربت (Jennifer Corbett)
صداپیشگان: دی بردلی بیکر (Dee Bradley Baker)، مایکله انگ (Michelle Ang)، بن دیسکین (Ben Diskin)
تعداد فصل و قسمت: ۲ فصل – ۳۲ قسمت
وضعیت پخش: تمدید شده برای فصل سوم و آخر
تاریخ پخش: ۴ مه ۲۰۲۱ (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۰) تا الان
شبکه: دیزنی پلاس
در حال حاضر رتبهبندی سریال Star Wars: The Bad Batch کمی غیرمنصفانه به نظر میرسد. این سریال با محوریت گروه ۹۹، مجموعهای از کلونهای جهشیافته ساختهشده توسط کامینوها (Kaminoans)، بلافاصله پس از وقایع Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith جریان دارد. این گروه از کلونها از اجرای دستور ۶۶ سر باز زدند و حالا فراریهای امپراتوری هستند. فصل اول سریال با مشکل در معرفی و تثبیت شخصیتها دستوپنجه نرم میکرد، و فصل دوم The Bad Batch نیز از مشکلات جدی در ریتم روایت رنج میبرد. با این حال، پایان فصل دوم با یک بنبست نفسگیر، نوید فصل سوم بسیار بهتری از Star Wars: The Bad Batch را میدهد، فصلی که در آن گروه ۹۹ تلاش میکنند تا یکی از اعضای خود را از دست امپراتوری نجات دهند.
۹. Genndy Tartakovsky’s Star Wars: Clone Wars
سازنده: گندی تارتاکوفسکی (Genndy Tartakovsky)
نویسندگان: برایان اندروز (Bryan Andrews)، دریک بچمن (Darrick Bachman)، پال رادیش (Paul Rudish)، گندی تارتاکوفسکی
صداپیشگان: مت لوکاس (Mat Lucas)، جیمز آرنولد تیلور (James Arnold Taylor)، تام کین (Tom Kane)
تعداد فصل و قسمت: ۳ فصل – ۲۵ قسمت
وضعیت پخش: به اتمام رسیده است
تاریخ پخش: ۷ نوامبر ۲۰۰۳ (۱۶ آبان ۱۳۸۲) تا ۲۵ مارس ۲۰۰۵ (۵ فروردین ۱۳۸۴)
شبکه: کارتون نتورک (Cartoon Network)
قرار دادن سریال انیمیشنی Genndy Tartakovsky’s Star Wars: Clone Wars در چنین ردهبندیهایی دشوار است. چون این سریال با اینکه برنده جایزه امی بوده و از لحاظ کیفی بسیار عالی است، اما تاثیر فرهنگی آن به مرور زمان کمرنگ شده است. دلیل اصلی این موضوع هم این است که مدتها قبل از خریداری لوکاسفیلم توسط دیزنی در سال ۲۰۱۲، این سریال از مجموعه اصلی جنگ ستارگان (canon) جدا شد. سریال Genndy Tartakovsky’s Star Wars: Clone Wars با الهام از انیمیشنهای ژاپنی، یک ماجراجویی مهیج و پرهیجان است که در آن جدایها در خط مقدم نبرد علیه کنت دوکو (Count Dooku) و جداییطلبان (Separatists) قرار دارند. شخصیتهای منفی فوقالعاده پرداخته شدهاند، بهطوری که جنرال گریووس (General Grievous) تهدیدی جدی برای جدایها به حساب میآید. همچنین تلاش قهرمانان برای حفظ تعادل حتی در زمان جنگ، بسیار قدرتمندانه به تصویر کشیده شده است. بسیاری از طرفداران معتقدند که این سریال را باید به عنوان تبلیغاتی درون دنیای جنگ ستارگان برای جمهوری کهکشانی در نظر گرفت. روشی هوشمندانه برای بخشیدن اعتبار مداوم به Genndy Tartakovsky’s Star Wars: Clone Wars.
۸. Obi-Wan Kenobi
کارگردان: دبورا چاو (Deborah Chow)
بازیگران: ایوان مکگرگور (Ewan McGregor)، روپرت فرند (Rupert Friend)، هایدن کریستنسن (Hayden Christensen)
تعداد فصل و قسمت: یک فصل – ۶ قسمت
وضعیت پخش: به اتمام رسیده است
تاریخ پخش: ۲۷ مه ۲۰۲۲ (۶ خرداد ۱۴۰۱) تا ۲۲ ژوئن ۲۰۲۲ (یک تیر ۱۴۰۱)
شبکه: دیزنی پلاس
با بازگشت هایدن کریستنسن و ایوان مکگرگور، سریال Obi-Wan Kenobi در دیزنی پلاس میتوانست به یکی از بزرگترین رویدادهای تاریخ جنگ ستارگان تبدیل شود. انصافاً باید گفت، این سریال فیلمنامه گیرا و جذابی دارد، ایدههای جالب توجهی در آن مطرح میشود و لیا ارگانا (Leia Organa) جوان در آن به شکلی درخشان به تصویر کشیده شده است. همچنین این سریال جایگاه ویژهای دارد، چون به طرز هوشمندانهای طراحی شده است که هم بتوان آن را بخشی از خط زمانی دنیای گسترشیافتهی قدیمی (Expanded Universe) در نظر گرفت و هم بخشی از مجموعه اصلی جنگ ستارگان (canon) دیزنی. با این حال، مشکل اصلی این سریال این است که به نظر میرسد پتانسیل بیش از حد بالایی داشته و همین منجر به ناامیدی طرفداران شده است. جلوههای ویژه رایانهای (CG)، صحنهپردازی و لباسها به طرز شگفتآوری ارزانقیمت به نظر میرسند و رویارویی نهایی اوبی-وان و دارث ویدر (Darth Vader) مبهم و گیجکننده است. شایعاتی وجود دارد که دیزنی در حال کار روی فصل دوم سریال Obi-Wan Kenobi است که امیدواریم بتواند برخی از این مشکلات را برطرف کند.
۷. The Mandalorian
سازنده: جان فاورو
بازیگران: پدرو پاسکال، کتی سکف (Katee Sackhoff)، جیانکارلو اسپوزیتو (Giancarlo Esposito)
تعداد فصل و قسمت: ۳ فصل – ۲۴ فسمت
وضعیت پخش: وضعیت سریال نامشخص، ادامه داستان با فیلم سینمایی The Mandalorian & Grogu
تاریخ پخش: ۱۲ نوامبر ۲۰۱۹ (۲۱ آبان ۱۳۹۸) تا الان
شبکه: دیزنی پلاس
اهمیت سریال The Mandalorian برای تکامل دنیای جنگ ستارگان را نمیتوان نادیده گرفت. این سریال با پخش اولین قسمت خود همزمان با راهاندازی کل سرویس اشتراکی پخش فیلم و سریال دیزنی پلاس به موفقیتی بزرگ دست یافت. لوکاسفیلم موفق شده بود شخصیت بیبی یودا (Baby Yoda) که حالا با نام گروگو (Grogu) شناخته میشود را مخفی نگه دارد و به این ترتیب اولین سریال لایو-اکشن جنگ ستارگان به سرعت در فضای مجازی ترند شد.
فصل اول سریال The Mandalorian با قوسهای داستانی قوی و جذاب شخصیتها، به طور شایستهای به یک موفقیت مطلق تبدیل شد. با این حال، سریال نقاط ضعف قابل توجهی هم داشت که باعث شد نتواند رتبه بالاتری را در این لیست به دست آورد. فصل دوم با تمرکز بیش از حد بر راضی کردن طرفداران از مسیر اصلی خارج شد، در حالی که فصل سوم با فقدان جهتگیری مشخص دست و پنجه نرم میکرد. قوسهای داستانی متناقض باعث شد که بازپسگیری ماندالور آن وزن احساسی لازم را نداشته باشد. با وجود این، امیدواریم فصل چهارم The Mandalorian بتواند از این لغزشها درس بگیرد.
۶. Star Wars: Tales of the Jedi
سازنده: دیو فیلونی
صداپیشگان: اشلی اکشتاین (Ashley Eckstein)، کوری برتون (Corey Burton)، لیام نیسون (Liam Neeson)
تعداد فصل و قسمت: یک فصل – ۶ قسمت
وضعیت پخش: تمدید شده برای فصل دوم
تاریخ پخش: ۲۶ اکتبر ۲۰۲۲ (۴ آبان ۱۴۰۱) تا الان
شبکه: دیزنی پلاس
سریال کوتاه Star Wars: Tales of the Jedi، امیدواریم که مسیر آینده انیمیشنهای این مجموعه را نشان دهد. این مجموعه بر لحظات کلیدی در زندگی دو شخصیت تمرکز دارد. داستان سقوط کنت دوکو به سمت تاریکی و عمق بخشیدن و جزئیات بیشتر دادن به آهسوکا تانو (Ahsoka Tano)، پاداوان (Padawan) آناکین اسکایواکر (Anakin Skywalker) را روایت میکند.
البته این سریال بدون مشکل نیست. جزئیات زیادی در آن با مجموعه اصلی جنگ ستارگان همخوانی ندارند و این حس را تقویت میکنند که بخش تلویزیونی لوکاسفیلم به جای یک بازیگر کلیدی در روایت چندرسانهای، قانونی برای خودش دارد. همچنین آخرین قسمت، شخصیت مهمی را که در رمان Ahsoka اثر ای.کی. جانستون (E.K. Johnston) معرفی شده بود، حذف میکند. با وجود این، این سریال با روایت تیز و مختصر، فوقالعاده تاثیرگذار و زیبا انیمیشنسازی شده است.
۵. Ahsoka
سازنده: دیو فیلونی
نویسنده: دیو فیلونی
بازیگران: رزاریو داوسون (Rosario Dawson)، مری الیزابت وینستد (Mary Elizabeth Winstead)، هایدن کریستنسن
تعداد فصل و قسمت: یک فصل – هشت قسمت
وضعیت پخش: تمدید شده برای فصل دوم
تاریخ پخش: ۲۲ آگوست ۲۰۲۳ (۳۱ مرداد ۱۴۰۲) تا الان
شبکه: دیزنی پلاس
قرار دادن سریال Ahsoka در این ردهبندی سریال های جنگ ستارگان واقعاً دشوار است. بازیگران این سریال از بهترینهای تاریخ جنگ ستارگان تا به امروز انتخاب شدهاند. بازیهای ناتاشا لیو بوردیزو (Natasha Liu Bordizzo)، امان اسفندی (Eman Esfandi) و ری استیونسون (Ray Stevenson) فقید همگی قابل ستایش هستند و رزاریو داوسون (Rosario Dawson) نیز در نقش شخصیت اصلی، عملکرد قابل قبولی ارائه میدهد. این سریال ساخته دیو فیلونی، اساساً ادامهی داستانی است که او با Star Wars: The Clone Wars و Star Wars Rebels آغاز کرد، البته با یک پرش زمانی اضافی برای اینکه مخاطبان جدید و قدیمی از نظر نیاز به تطبیق، در یک سطح قرار بگیرند. آسوکا به خاطر جسارتهای بیسابقهاش در دنیای جنگ ستارگان شناخته میشود، از جمله معرفی کهکشانی کاملاً جدید که باعث جذابیت این سریال به خاطر جسور بودنش میشود. مشکل اصلی با سریال Ahsoka این است که پس از فصل اول احساس ناتمامی میکند. هرچند این یک انتخاب خلاقانه عمدی بوده است، اما به این معنی است که داستان به تنهایی آنقدر مستقل نیست که مخاطب را راضی کند.
۴. Star Wars: The Clone Wars
سازنده: جرج لوکاس (George Lucas)
بازیگران: مت لنتر (Matt Lanter)، جیمز آرنولد تیلور، اشلی اکشتاین
تعداد فصل و قسمت: ۷ فصل – ۱۳۳ قسمت
وضعیت پخش: به اتمام رسیده است
تاریخ پخش: ۳ اکتبر ۲۰۰۸ (۱۲ مهر ۱۳۸۷) تا ۴ مه ۲۰۲۰ (۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹)
شبکه: کارتون نتورک، نتفلیکس (Netflix)، دیزنی پلاس
سریال Star Wars: The Clone Wars ساخته جرج لوکاس و دیو فیلونی، بین وقایع Star Wars: Episode II – Attack of the Clones و Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith جریان دارد. این سریال با قوسهای شخصیتی فوقالعاده و روایتهای جذاب، به یکی از محبوبترین و دوستداشتنیترین سریالهای جنگ ستارگان تبدیل شده است و دلایل خوبی هم برای این محبوبیت وجود دارد. کیفیت انیمیشن در این سریال یکدست نیست و Star Wars: The Clone Wars در ابتدا با بیقیدی در خط زمانی جابهجا میشود که باعث میشود دنبال کردن برخی روایتها دشوار باشد. دیزنی پس از خریداری لوکاسفیلم، سریال Star Wars: The Clone Wars را لغو کرد، اما به طور واضح از این تصمیم پشیمان شد. فصل هفتم این سریال در دیزنی پلاس منتشر شد و قسمتهای پایانی آن همزمان با سقوط اناکین به سمت تاریکی روایت میشد. فصل هفتم به طور گسترده به عنوان یکی از بهترین آثار جنگ ستارگان تا به امروز شناخته میشود.
۳. Star Wars Rebels
سازندگان: سایمون کینبرگ (Simon Kinberg)، دیو فیلونی ، کری بک (Carrie Beck)
بازیگران: تیلور گری (Taylor Gray)، ونسا مارشا (Vanessa Marshal)، فردی پرینز جونیور (Freddie Prinze Jr)
تعداد فصل و قسمت: ۴ فصل – ۷۵ قسمت
وضعیت پخش: به اتمام رسیده است
تاریخ پخش: ۳ اکتبر ۲۰۱۴ (۱۱ مهر ۱۳۹۳) تا ۵ مارس ۲۰۱۸ (۱۴ اسفند ۱۳۹۶)
شبکه: دیزنی اکسدی
دوستداران انیمیشنهای جنگ ستارگان، به بهترین شکل ممکن، در مورد اینکه کدام سریال بهتر است، بین Star Wars: The Clone Wars و Star Wars Rebels اختلاف نظر دارند. بحثهای داغی در این مورد وجود دارد. Star Wars Rebels در دوران تاریک حکومت امپراتوری جریان دارد و داستان گروهی ناهمگون (شامل یک جدای سابق و بعداً آسوکا تانو) را روایت میکند که برای ایستادگی در برابر تاریکی مبارزه میکنند. با پیگیری جدای توسط بازجوهای امپراتوری (Inquisitors) و رویارویی مستقیم دارث ویدر با شاگرد سابقش، تهدیدها افزایش مییابد.این ردهبندی،Star Wars Rebels را به دلیلِ صرف اینکه دیو فیلونی، سرپرست نویسندگان سریال، از تجربیات سریال قبلی درس گرفته است و روایت داستان بسیار با اعتماد به نفستر و پختهتر شده، بالاتر از Star Wars: The Clone Wars قرار میدهد. Star Wars Rebels به خاطر قسمتی به نام دو خورشید که همچنان بهترین قسمت انیمیشنهای جنگ ستارگان است، شناخته میشود. این قسمت به رویارویی نهایی اوبی-وان کنوبی و دارث مول (Darth Maul) در شنهای تاتوئین اختصاص دارد.
۲. Andor
سازنده: تونی گیلروی (Tony Gilroy)
بازیگران: دیگو لونا (Diego Luna)، کایل سولر (Kyle Soller)، آدریا آرجونا (Adria Arjona)
تعداد فصل و قسمت: یک فصل – ۱۲ قسمت
وضعیت پخش: تمدید شده برای فصل دوم
تاریخ پخش: ۲۱ سپتامبر ۲۰۲۲ (۳۰ شهریور ۱۴۰۱) تا الان
شبکه: دیزنی پلاس
بهترین سریال لایو-اکشن جنگ ستارگان تا به امروز، بدون شک Andor است. این سریال لایو-اکشن که از سرویس دیزنی پلاس پخش میشود، به عنوان پیش درآمدی بر فیلم Rogue One: A Star Wars Story عمل میکند و توضیح میدهد که چگونه شخصیت کاسین آندور (Cassian Andor) با بازی دیگو لونا، به بخشی از اتحاد شورشی در حال شکلگیری تبدیل شد. Andor به طرز شگفتآوری سریال بالغی است. کاوشی آگاهانه در مورد ماهیت خزنده فاشیسم است و فصل اول آن بر شخصیتپردازی و تمهای داستانی به جای خوشایند کردن صرف طرفداران و ایستر اگها تمرکز کرده است. سریال Andor از اشتباهات سهگانه پیشدرآمدهای لوکاس درس گرفته و بهطور شگفتانگیزی توانسته مسائل سیاسی را در کهکشان جنگ ستارگان به شکلی گیرا و پرمعنا به تصویر بکشد. همچنین این سریال دارای برخی از بهترین دیالوگها (و مونولوگها) در تاریخ این مجموعه است. لوکاسفیلم قبلاً Andor را برای فصل دوم تمدید کرده است، فصلی که با سرعت بیشتری دوران حضور کاسین آندور در اتحاد شورشی را در حالی که امپراتوری برای رونمایی از ایستگاه فضایی مرگبار آماده میشود، روایت میکند. امیدواریم سریال Andor الگویی جدید برای مسیر آینده جنگ ستارگان ایجاد کرده باشد، مسیری با محتوای بالغتر در کنار سریالهای خانوادگی مناسب برای همه سنین. در مجموع میان آثار لایو اکشن، این اثر بهترین رتبهبندی سریال های جنگ ستارگان است.
۱. Star Wars Visions
تعداد فصل و قسمت: ۲ فصل – ۱۸ قسمت
وضعیت پخش: نامشخص
تاریخ پخش: ۲۲ سپتامبر ۲۰۲۱ (۳۱ شهریور ۱۴۰۰) تا الان
شبکه: دیزنی پلاس
سریال Star Wars Visions اولین سریال خارج از کنن (non-canon) بود که پس از خریداری لوکاسفیلم توسط دیزنی منتشر شد. این سریال بازآفرینیهای خارقالعادهای از حماسه اسکایواکر ارائه میدهد. سبکهای انیمیشن متنوع و فوقالعادهاند، فیلمنامهها فراموشنشدنی هستند و به طرز عجیبی به نظر میرسد که سریال Star Wars Visions مفهوم نیرو را بهتر از بسیاری از آثار رسمی این مجموعه درک کرده است. بهطور باورنکردنی، فصل دوم Star Wars Visions در واقع از فصل اول هم فراتر رفت و روایتی فوقالعاده را در تمامی قسمتهای انیمیشنشده دنبال کرد. کنن بودن لزوماً به معنای باکیفیت بودن نیست؛ اغلب بینندگان جنگ ستارگان بیش از داستانسرایی بر دانش زمینهای (lore) تمرکز میکنند و تماشای نوع کاملاً متفاوتی از داستانهای جنگ ستارگان، تجربهای لذتبخش است. تمام اینها دست به دست هم میدهند تا این اثر به رتبه اول مقایسه سریال های جنگ ستارگان برسد.
نظر شما درباره این رتبهبندی چیست؟ شما سریال های جنگ ستارگان را به چه ترتیبی رتبهبندی میکنید؟
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید