تعداد کاربران روزانه استیم از مرز ۶۹ میلیون نفر عبور کرد
ادامه رشد چشمگیر استیم
شرکت سرشناس ولو به تازگی آمار و ارقام جدیدی از عملکرد فروشگاه استیم در سال ۲۰۲۱ میلادی به اشتراک گذاشته که بر اساس آن، گویا این پلتفرم روزانه ۶۹ میلیون کاربر فعال دارد.
استیم را میتوان به عنوان یکی از بزرگترین و پرمخاطبترین شبکههای صنعت بازیهای ویدیویی در نظر گرفت که علیرغم نبود برخی از عناوین محبوب همچون فورتنایت و ماینکرفت در این پلتفرم و همچنین وجود رقبای متعدد از جمله اپیک گیمز استور، بازار بازیهای پلتفرم رایانهی شخصی را به طور قابل توجهی قبضه کرده است. این شبکه با سابقهی هجده سالهی خود، روزانه میزبان میلیونها کاربر از اقصی نقاط جهان است که حال پس از گذشت سه ماه از شروع سال نو میلادی، شرکت ولو در گزارشی از عملکرد استیم در سال ۲۰۲۱ میلادی پرده برداشته است.
بر اساس اعلام شرکت ولو، استیم در سال گذشته میلادی به طور میانگین نزدیک به ۶۹ میلیون بازیکن فعال داشته است. تعداد کاربران فعال ماهانهی این پلتفرم نیز به ۱۳۲ میلیون بازیکن رسیده و تعداد بازیکنان همزمان آن نیز در مقطعی از مرز ۲۷ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر عبور کرده است. نکته مهم این است که تمامی این آمار و ارقام از رشد قابل توجه و چشمگیر جامعهی استیم در سال ۲۰۲۱ میلادی حکایت دارد. جالب است بدانید که تعداد کاربران فعال روزانه استیم از جمعیت کل بریتانیا بیشتر است!
گفته شده بازیکنان در طول سال ۲۰۲۱ میلادی چیزی در حدود ۳۸ میلیارد ساعت را در استیم سپری کردند که در مقایسه با سال ۲۰۲۰ میلادی، شاهد افزایش ۲۱ درصدی این زمان هستیم. در ادامه، شرکت ولو خاطرنشان کرد که به دنبال بهبود زیرساختها، در طول یک سال تقریبا ۳۳ اگزابایت در اختیار کاربران استیم قرار گرفته است. اگزابایت یک واحد جدید اندازهگیری است که شرکت ولو درباره آن توضیح میدهد:
درک عددی به این بزرگی بسیار سخت و دشوار است، اما اگر ۳۳۰ میلیون نفر در ایالات متحده یک بازی ۱۰۰ گیگابایتی را دانلود کنند، در واقع میتوان گفت که ۳۳ اگزابایت داده رد و بدل شده است.
ماجرا تنها به این موارد خلاصه نشده و استیم از نظر تجاری نیز به موفقیتهای جدیدی دست یافته است. گزارش شرکت ولو گویای این موضوع است که میزان هزینههای صرف شده در استیم در سال ۲۰۲۱ میلادی نسبت به بازه مشابه سال گذشته چیزی بیش از ۲۷ درصد افزایش یافته است. با این حال، ولو به صراحت مبلغ دلاری هزینه شده توسط کاربران را اعلام نکرده است. در ادامه، این کمپانی ادعا کرد که ۲.۶ میلیون بازیکن در سال ۲۰۲۱ برای اولین بار، بازی خود را از طریق فروشگاه استیم خریداری کردهاند.
لازم به ذکر است که پس از شیوع ویروس کرونا و فراگیری جهانی آن، روز به روز به تعداد بازیکنان در تمامی پلتفرمها اضافه میشد. شبکهی استیم نیز از این قاعده مستثنی نبود و در طول سال ۲۰۲۰ میلادی شاهد گشترش چشمگیر جامعهی آن بودیم. حال، به نظر میرسد که این روند ادامه داشته و پلتفرم شرکت ولو کماکان پلههای موفقیت را یکی پس از دیگری طی میکند. البته، یکی از مهمترین دلایل رشد کاربران استیم در سال گذشته میلادی مربوط به انتشار عناوین متعدد و پرطرفدار میشود؛ آثاری نظیر فورتزا هورایزن ۵ و هیلو اینفینیت که هر یک جزء بهترین بازیهای چند سال اخیر برشمرده میشوند.
فارغ از اینها، استیم سال ۲۰۲۲ میلادی را نیز طوفانی آغاز کرده است. اگر اخبار بازیها را در رسانه سرگرمی دنبال کرده باشید، احتمالا اطلاع دارید که در روز سوم بهمن ماه، تعداد کاربران همزمان استیم از مرز ۲۹ میلیون کاربر عبور کرد. با دستیابی به چنین جامعهی بزرگی، استیم رکورد خود در سال جاری میلادی را به ثبت رساند که با شروع تخفیفهای بهاری، چندان دور از انتظار نیست که بار دیگر شاهد رکوردشکنی جدیدی در زمینه تعداد کاربران همزمان باشیم.
ناگفته نماند که شرکت ولو به تازگی کنسول دستی خود با نام استیم دک را روانه بازار کرده است. این دستگاه که با همکاری شرکت AMD ساخته شده، از یک صفحه نمایش هفت اینچی از نوع اولد استفاده میکند. از طرفی، استیم دک بدون نیاز به حمایت توسعهدهندگان و انتشار بهروزرسانیهای خاص، به راحتی میتوانند اغلب بازیهای پلتفرم رایانهی شخصی را اجرا کند. به طور کلی، این کنسول از سخت افزارهای قدرتمندی بهره میبرد و تا به امروز بازخوردهای مثبتی را از سوی گیمرها به همراه داشته است.
در همین حین، بد نیست اشاره کنم که گیب نیول، مدیرعامل شرکت ولو، روز گذشته در گفتوگویی با رسانهی معروف پیسی گیمر از علاقهی خود برای همکاری استیم و ایکسباکس گیم پس سخن گفت. او در این مصاحبه اعلام کرد که در صورت ادغام گیم پس با استیم، مشترکین به راحتی میتوانند بازیها را به طور مستقیم از طریق شبکهی استیم دریافت و اجرا کنند. دقت داشته باشید که این اظهارات به معنی انتشار بازیهای استیم در ایکس باکس گیم پس نیست، بلکه شرکت ولو قصد دارد تا اشتراک این سرویس از طریق فروشگاه استیم به فروش برساند و کاربران استیم برای اجرای بازیهای حاضر در آن، به سراغ فروشگاه ویندوز و ایکسباکس نروند.
در پایان این خبر، دیدگاه شما در رابطه با عملکرد شبکه استیم در سال ۲۰۲۱ میلادی و تعداد کاربران روزانه این پلتفرم چیست؟ با وجود اینکه اپیک گیمز استور نیز به رشد قابل توجه خود ادامه میدهد، به نظر شما در نهایت کدام یک از این دو فروشگاه مجکوم به شکست خواهند بود؟ فراموش نکنید که نظرات شخصی خود را با ما و دیگر کاربران رسانه سرگرمی به اشتراک بگذارید.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید