1%
  • 0/10

رادیو تلسکوپ چینی شواهدی از وجود فرازمینی ها ثبت کرد

محقق پروژه تلسکوپ چینی: سیگنالی از بیگانگان دریافت نکرده‌ایم

رادیو تلسکوپ چینی شواهدی از وجود فرازمینی ها ثبت کرد ۰ ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ فضا کپی لینک
حیات فرازمینی ها بیگانه

به تازگی اخترشناسان چینی سیگنال عجیبی را با استفاده از رادیو تلسکوپ چینی «چشم آسمان» ثبت کرده‌اند که ممکن است شواهدی از وجود فرازمینی ها باشد.

دانشمندان چینی ادعا کرده‌اند آنچه را که می‌تواند نشانه‌ای از یک تمدن بیگانه باشد، شناسایی کرده‌اند.

محققان سیگنال‌های مشکوک را از فضا به عنوان بخشی از جست‌وجوی شواهد موجودات فضایی شناسایی کرده‌اند و کار برای تعیین اینکه چه چیزی ممکن است باشد ادامه دارد.

این سیگنال‌ها توسط تلسکوپ رادیویی FAST چین که به عنوان تلسکوپ “چشم آسمان” نیز شناخته می‌شود، شناسایی شدند. این تلسکوپ با قطر بشقاب 1600 فوت، بزرگ‌ترین تلسکوپ در نوع خود در جهان است و از سال 2020 در حال تحقیق در مورد حیات بیگانه یا فرازمینی ها بوده است.

روز سه‌شنبه، رسانه دولتی چین Science and Technology Daily گزارش داد که محققان تحت نظر پروفسور ژانگ تونجی، که به عنوان دانشمند ارشد گروه تحقیقاتی تمدن فرازمینی چین در دانشگاه پکن فعالیت می‌کند، ردپای فناوری جدیدی را یافته‌اند که مربوط به زمین و آنچه که ما می‌شناسیم نیست و مربوط به تمدن‌های هوشمند در جاهای دیگر کیهان است.

تلسکوپ FAST در زمینه‌ی اسکن سیگنال‌های رادیویی خاصی که می‌توانند به طور مصنوعی تولید شوند، کار می‌کند. برای تشخیص این سیگنال‌ها با طول موج کوتاه، باید از تجهیزات حساس استفاده شود.

Science and Technology Daily گزارش داده که Tongjie و تیمش دو گروه از سیگنال‌های مشکوک را در سال 2020 شناسایی کردند و سیگنال دیگری در سال جاری شناسایی شده است.

سیگنال‌ها مطمئنا هنوز اثباتی بر وجود حیات بیگانه نیستند و احتمال اینکه سیگنال مشکوک نوعی تداخل رادیویی باشد نیز بسیار زیاد است.

سیگنال‌های رادیویی ناشناس دریافت شده از فضا چیز جدیدی نیستند و اغلب گمانه زنی‌هایی را در مورد یک منبع اطلاعاتی بالقوه برمی‌انگیزند. با این حال، اغلب چنین سیگنال‌هایی را می‌تواند از سوی یک منبع طبیعی مانند یک ستاره بسیار پرانرژی ساطع شود.

شاید مشهورترین سیگنال فضایی مرموز که تا به حال کشف شده، Wow باشد! سیگنالی که توسط تلسکوپ دانشگاه ایالتی اوهایو در سال 1977 شناسایی شد.

سیگنال فوق‌العاده قوی برای حدود یک دقیقه در فرکانس نجوم رادیویی که دانشمندان تصور می‌کردند یک تمدن بیگانه ممکن است از آن استفاده کند، پخش شد. هنگامی که سیگنال بررسی و شناسایی شد، دانشمندی که با تلسکوپ کار می‌کرد، گفت منبع سیگنال هنوز ناشناخته است.

با این حال، دانشمندان فکر می‌کنند ممکن است تمدن فرازمینی ها یا بیگانگان که به همان اندازه پیشرفته یا پیشرفته‌تر از ماست، سیگنال‌های رادیویی مصنوعی را به فضا بفرستد تا بتوانیم آنها را تشخیص دهیم، درست مانند آنچه ما انسان‌ها با پیام آرسیبو در سال 1974 انجام دادیم؛ یک سیگنال رادیویی بین ستاره‌ای که حاوی اطلاعاتی در مورد بشریت و زمین بود ارسال کردیم.

مؤسسه SETI که سال‌ها با استفاده از آرایه‌های تلسکوپ رادیویی بزرگ، به جستجوی چنین سیگنال‌های رادیویی می‌پردازد، گزارش داده که تا به امروز هیچ سیگنال رادیویی شناسایی نشده است که بتوان آن را مطمئنا از یک تمدن بیگانه در نظر گرفت.

برخی از محققان معتقدند که احتمالا ده‌ها هزار تمدن بیگانه در کهکشان ما وجود دارد اما به دلیل اینکه هیچ اطلاعاتی درباره‌ی آنها موجود نیست نمی‌توان با صراحت از وجود آنها صحبت کرد.

جالب است بدانید، مقاله‌ای که اطلاعات سیگنال عجیب از بیگانگان را گزارش می‌کرد در وب سایت روزنامه دولتی Science and Technology Daily چین منتشر شده بود، اما بلافاصله این مقاله حذف شد. بنابراین به نظر می‌رسد اخترشناسان به شواهدی از حیات فرازمینی ها دست یافته‌اند.

با همه اینها، یک سیگنال باید آزمایش‌های زیادی را پشت سر بگذارد تا بررسی شود که آیا واقعا دارای امضای فناوری فرازمینی است یا فقط نتیجه یک تداخل سیگنال زمینی است.

اما در مورد حذف مقاله باید گفت که معمولا رسانه‌ها برای انتشار مقالات نتایج را بازبینی می‌کنند و از صحت و سقم ماجرا اطمینان حاصل کرده بعد آن را منتشر می‌کنند که به نظر می‌رسد احتمالا این مقاله به اشتباه کمی زودتر منتشر شده است.

چشم آسمان که به طور رسمی به عنوان تلسکوپ کروی با دیافراگم پانصد متری (FAST) شناخته می‌شود، بزرگ‌ترین و حساس‌ترین تلسکوپ رادیویی در جهان است که در واقع به نوعی یک پدیده شگفتی مهندسی است با ساختار غول پیکر که در داخل یک حوض طبیعی در کوه‌های گوئیژو، چین ساخته شده است.

تلسکوپ آنقدر بزرگ است که نمی‌توان آن را از نظر فیزیکی کج کرد، اما می‌توان آن را به وسیله هزاران محرک که سطح بازتابنده تلسکوپ را تغییر شکل می‌دهند، در جهتی هدایت کرد. با تغییر شکل سطح، مکان نقطه کانونی تلسکوپ تغییر می‌کند و تلسکوپ می‌تواند به سوی بخش دیگری از آسمان بچرخد.

FAST تشعشعات را در طول موج‌های رادیویی تا 10 سانتی‌متر تشخیص می‌دهد و برای تحقیقات نجومی در طیف گسترده‌ای از مناطق استفاده می‌شود که یک حوزه جستجوی آن مختص هوش فرازمینی یا SETI است.

حیات فرازمینی ها بیگانگان

مشاهدات SETI عمدتا در حالت “piggyback” یعنی استفاده از سیگنال‌های دیگران بدون اطلاع آنها انجام می‌شود، به این معنی که در حالی که تلسکوپ برنامه‌های علمی اولیه خود را نیز اجرا می‌کند، این سیگنال‌ها دریافت می‌شود. به این ترتیب، بخش‌های بزرگی از آسمان را می‌توان برای یافتن نشانه‌هایی از فناوری فرازمینی ها یا بیگانگان بدون قرار گرفتن در مسیر سایر عملیات‌ علمی اسکن کرد. برای اهداف ویژه مانند سیارات فراخورشیدی نزدیک، مشاهدات اختصاصی SETI همچنان انجام می‌شود.

شکار فناوری فرازمینی ها

جستجوهای تکنوسیکنچر از دهه 1960، زمانی که ستاره شناس آمریکایی، فرانک دریک، تلسکوپ 26 متری تاتل را به منظور بررسی دو ستاره شبیه خورشید و یافتن نشانه‎‌هایی از فناوری بیگانه اسکن کرد، ادامه داشت.

در طول سال‌ها، جستجوهای technosignature بسیار دقیق‌تر و حساس‌تر شده‌اند. سیستم‌های موجود در FAST همچنین می‌توانند میلیاردها برابر بیشتر از آزمایش در یک طیف رادیویی را پردازش کنند.

علی‌رغم این پیشرفت‌ها، ما هنوز هیچ مدرکی از حیات فراتر از زمین پیدا نکرده‌ایم.

FAST حجم عظیمی از داده‌ها را بررسی می‌کند. این تلسکوپ 38 میلیارد نمونه را در ثانیه برای ابررایانه‌ها ارسال می‌کند که سپس نمودارهای دقیقی از سیگنال‌های رادیویی دریافتی تولید می‌کند. سپس این نمودارها برای سیگنال‌هایی که شبیه امضاهای فنی هستند جستجو می‌شوند.

با چنین اطلاعات وسیعی، FAST می‌تواند سیگنال‌های بسیار ضعیفی را دریافت کند. این تلسکوپ حدود 20 برابر حساس‌تر از تلسکوپ موریانگ استرالیا در رصدخانه رادیویی پارکس است. FAST می‌تواند به راحتی یک فرستنده را در یک سیاره فراخورشیدی نزدیک با قدرت خروجی مشابه سیستم‌های راداری که در اینجا روی زمین داریم، شناسایی کند.

احتمال اینکه سیگنال مشکوک نوعی تداخل رادیویی باشد نیز بسیار زیاد است و باید تایید یا رد شود که طی یک فرآیند طولانی مشخص خواهد شد.

تلسکوپ‌های FAST و سایر تلسکوپ‌ها احتمالا سیگنال‌های بیشتری پیدا می‌کنند که بسیاری از اینها تداخل امواج خواهند بود، اما برخی ممکن است پدیده‌های اخترفیزیکی جدیدی باشند و برخی ممکن است فرکانس‌های واقعی از سوی فرازمینی ها باشند.

محقق پروژه تلسکوپ چینی: سیگنالی از بیگانگان دریافت نکرده‌ایم

دن ورتیمر، محقق جستجوی هوش فرازمینی (SETI) در دانشگاه برکلی کالیفرنیا وقتی که برای اولین بار سیگنال‌ها را مشاهده کرد، به Live Science گفت که سیگنال‌های رادیویی با باند باریک که او و محققان همکارش دریافتند، از تداخل رادیویی انسانی هستند و نه از موجودات فرازمینی.

به گفته‌ی وی، چون چشم آسمان بسیار حساس است، سیگنال‌های زیادی را از منابع مختلف دریافت می‌کند و به این ترتیب تداخل رادیویی زیادی اتفاق می‌افتد.

سیگنال‌های رادیویی بسیاری از زمین منتشر می‌شوند که بسیاری از آنها ضعیف هستند، اما گیرنده‌های رادیو تلسکوپ‌ها بسیار حساسند و می‌توانند همه سیگنال‌ها اعم از گوشی‌های موبایل، تلویزیون‌، رادار و ماهواره‌ها را دریافت کنند، بنابراین اشتباه و تداخل این امواج اجتناب ناپذیر است.




نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments