۱۰ نکته در مورد فیلم TENET که احتمالا نمی‌دانید!

۱۰ نکته در مورد فیلم TENET که احتمالا نمی‌دانید!

از مربعی کشف شده در ویرانه‌های پمپئی تا کمترین استفاده از جلوه‌های ویژه

1%
  • 0/10
۱۰ نکته در مورد فیلم TENET که احتمالا نمی‌دانید! ۳۸ ۱۸ آذر ۱۳۹۹ مقالات جانبی (سینمایی) کپی لینک

فیلم TENET یکی از پیچیده‌ترین و گران‌قيمت‌ترین پیش تولیدهای سینمایی دنیا را گذرانده است. بد نیست به ده نکته جالب در حین ساخت این پروژه عظیم هالیوودی بپردازیم.

اکران TENET در هنگام همه‌گیری ویروس کرونا خودش اتفاق عجیبی بود؛ فيلمي پر سر و صدا كه ناجی سينماهای از رمق افتاده لقب گرفت. با اینکه آمار فروش فیلم دلگرم‌کننده نبود و نقدهای ضد و نقیض زیادی در مورد داستان و کارگردانی فیلم زده شد (نقد فيلم TENET را در سايت سرگرمی بخوانيد) اما TENET باز هم یکی از مهم‌ترین فیلم‌های سال بود كه پيش توليد عجيبی را هم گذرانده است. در زیر به ۱۰ اتفاق اشاره کرده‌ایم که قبل از تماشا، تنت را برای ما جذاب‌تر می‌کنند.

۱۰- تیم تولید Tenet یک هواپیمای واقعی ۷۴۷ را خریداری و نابود کردند! 

ذر سكانس انفجار هواپيما، بدلکاری تمام پلان‌ها سر صحنه انجام شد؛ بدون استفاده از جلوه‌های ویژه بصری و CGI.  نولان در ابتدا قصد داشت برای فيلمبرداری از قطعه‌های مینیاتوری و مجموعه‌های ساختی استفاده کند. با این حال زمانی که تیم در حال یافتن مکانی در ویکتوریل، کالیفرنیا و سایر لوکیشن‌ها بود، گروه زیادی از هواپیماهای قدیمی را کشف کرد و مشخص شد خرید یک هواپیمای واقعی در اندازه طبیعی و فیلمبرداری در صحنه با دوربین، تاثیرگذاری بیشتری خواهد داشت.

۹-سه هفته برای یک سکانس!

فیلمبرداری سکانس تعقیب و گریز ماشین‌ها سه هفته زمان برد. عوامل مجبور شدند تا حدود پنج مایل (تقریبا هشت کیلومتر) از یک بزرگراه شش لاین را در مرکز تالین ببندند و بعد صحنه‌ی حرکت ماشین‌ها به جلو و عقب را فیلمبرداری کنند.

۸- جلوه‌های ویژه ممنوع!

برای فیلمبرداری هرچه واقعی‌تر و استفاده هر چه کمتر از جلوه‌های ویژه، صحنه‌ی تعقیب و گریز ماشین‌ها، تیمی متشکل از بیست راننده برتر از کالیفرنیا جمع شدند که بعدتر تیمی از رانندگان بدلکار حرفه‌ای از استونی، پراگ و انگلستان نیز به‌ آنها پیوستند. این گروه شامل جیم ویکلی نیز بود؛ راننده‌ای که دوازده سال قبل سر فیلمبرداری شوالیه تاریکی (۲۰۰۸)، صحنه‌ی معروف چپ شدن کامیون جوکر را اجرا کرد.

۷-همه چیز وارونه است

بازیگران علاوه بر اجرای بدلکاری رو به عقب، یاد گرفتند که چگونه برای نقش‌هایشان معکوس صحبت کنند. سر کنت برانا نه تنها یاد گرفت که چگونه وارونه کلمات را ادا کند که مجبور بود این کار را با لهجه‌ی روسی انجام دهد در حالی که او اصالتا اهل ایرلند شمالی است.

۶-فوق محرمانه

قبل از انتشار فیلم تمهیدات خاصی برای پنهان نگه داشتن داستان وجود داشت. رابرت پتینسون فقط اجازه داشته تا فیلمنامه را در استودیو برادران وارنر و در دفتری قفل‌دار بخواند. هم‌بازی او مایکل کین حتی اجازه دسترسی به کل فیلمنامه را هم نداشته و بخش‌های مربوط به او تنها قبل از تصویربرداری در اختیارش گذاشته می‌شد. او در مصاحبه‌ای پیش از اکران فیلم گفته با وجود دوستی دیرین و همکاری مکرر با کریستوفر نولان، ندانسته این فیلم در مورد چیست. برای جان دیوید واشنگتن هم خواندن فیلمنامه ۵ ساعت طول کشیده و او مدام صفحات را به جلو و عقب ورق می‌زده است.

۵- TENET از ویرانه‌های پمپئی بیرون آمده

 واژه TENET احتمالا از مربع SATOR نشات گرفته است؛ یک مربع شامل پنج کلمه متقارن لاتین، که قدمتش به ویرانه‌های پمپئی بر می‌گردد. این پازل شامل یک مربع پنج در پنج است که از پنج کلمه ۵ حرفی تشکیل شده:

  • SATOR
  • AREPO
  • TENET
  • OPERA
  • ROTAS

 در هر جهت مربع چرخانده شود این پنج کلمه هم به صورت افقی و هم به صورت عمودی ظاهر می‌شوند؛ ویژگی متناسب با مسئله‌ی وارونگی در فیلم. همچنین هر پنج کلمه در فیلم ظاهر می‌شوند:
شخصیت کنت برانا آندری SATOR نام دارد. معشوق سابق کت (الیزابت دبیکی) لورنس AREPO نام دارد. TENET نام سازمانی است که پروتاگونیست (جان دیوید واشنگتن) در آن استخدام می‌شود و ROTAS نام شرکتی امنیتی است.

۴- تلاش برای بهترین بودن

رابرت پتینسون ادعا کرده که برای لهجه، لحن و طرز رفتار شخصیت خود، از نویسنده و روزنامه‌نگار آمریکایی-انگلیسی کریستوفر هیتچنس الهام گرفته است. پتینسون هرگز هنگام بازی در نقش شخصیت‌های انگلیسی از لهجه لندنی خود استفاده نمی‌کند و در این باره می‌گوید:

به هر دلیلی، وقتی از لهجه شخصی خودم برای نقشی استفاده می‌کنم، برایم جعلی به نظر می‌رسد و احساس تقلب می‌کنم؛ انگار خودم (واقعی) روی صحنه قرار گرفته‌ام نه شخصیت داستان.

۳-نولان، هوادار جیمز باند

نولان یکی از هواداران سرسخت سری فیلم‌های جیمزباند است و عشقش به این ژانر جاسوسی در سرتاسر TENET جریان دارد. نولان تلاش کرده تا جای ممکن فیلم‌هایی که ممکن است روی کار او هنگام فیلمبرداری TENET تاثیر بگذارد را نبیند و این طولانی‌ترین دوره‌ای بود که این کارگردان بدون دیدن جیمزباند در عمر خود سپری کرده است. نولان سعی در ساختن نسخه شخصی‌اش از جیمز باند را نداشته و ‌فقط می‌خواسته در اثرش خاطره و هیجانی را ایجاد کند که بسیاری از افراد، مخصوصا خودش، هنگام کودکی از تماشای فیلم های باند احساس می کردند.

۲-  جلوه‌های ویژه حتی کمتر از کمدی‌های عاشقانه!

TENET فقط ۲۸۰ صحنه‌ی دارای جلوه‌های بصری ویژه دارد که از اکثر کمدی‌های عاشقانه مدرن نیز کمتر است! 
حتی برا خود نولان نیز رکورد تازه‌ای محسوب می‌شود: شوالیه تاریکی (۲۰۰۸) دارای ۶۵۰ صحنه VFX، شوالیه تاریکی بر می‌خیزد (۲۰۱۲) ۴۵۰، تلقین (۲۰۱۰) حدود ۵۰۰ و دانکرک (۲۰۱۷) فقط ۴۲۹ صحنه‌ی دارای جلوه‌ی بصری داشته است.

۱-گرانترین فیلم نولان

بودجه‌ی تولید فیلم ۲۰۵ میلیون دلار بود که باعث شد TENET به گرانترین اثر کریستوفر نولان تبدیل شود و یکی از گران‌ترین فیلم‌های اورجینال اکران شده باشد. تمامی متریال استفاده شده در این فیلم برای اولین بار و فقط برای صحنه TENET ساخته شده‌اند.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

38 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments