دستکش واقعیت مجازی Teslasuit معرفی شد
گامی بزرگ در پیشرفت تکنولوژی VR
شرکت «تسلاسوت» چندی پیش از دستکش واقعیت مجازی Teslasuit تحت عنوان Teslasuit Glove رونمایی کرد که علاوه بر حس بینایی، حس لامسه بافتهای مجازی را به بازیکن القا میکند.
بدون هیچ شک و تردیدی، توسعهی تکنولوژی واقعیت مجازی و هدستهای آن یکی از بزرگترین دستاوردهای صنعت بازیهای ویدیویی در نسل هشتم کنسولها به شمار میرود که برخلاف شرکت بزرگ مایکروسافت، سونی و برخی دیگر از کمپانیهای مطرح دنیا با عرضهی هدستهای VR تجربهی جدید و متفاوتی از بازیها را برای گیمرها به ارمغان آوردهاند. هرچند که استقبال بازیسازان از این تکنولوژی چندان رضایتبخش نیست، اما با گذشت زمان محبوبیت واقعیت مجازی در میان بازیکنان به تدریج افزایش پیدا کرده است، به طوری که نمیتوان از این تکنولوژی جالب به عنوان یک شکست تلخ در حوزه بازیهای ویدیویی یاد کرد. از این رو، توسعهی این تکنولوژی همچنان ادامه دارد که در تازهترین خبرها، چندی پیش از دستکش واقعیت مجازی Teslasuit رونمایی شد. ابزار جدیدی که با ترکیب تکنولوژی Motion Capture و سنسورهای Haptic، جدا از حس بینایی، حس لامسه را به طور تمام و کمال به بازیکن القا میکند!
ایدهی تکنولوژی واقعیت مجازی برای نخستین بار در سال 1995 میلادی به ذهن توسعهدهندگان رسید. در آن سال، شرکت ژاپنی نینتندو با ساخت Nintendo Virtual Boy گامهایی در پیادهسازی این رویای بلندپروازانه برداشت که برخلاف انتظارها، نتیجهی آنها تقریبا بیثمر بود. با گذشت بیش از دو دههی از این ماجرا، سرانجام برخی از شرکتهای مشهور جهان از جمله سونی و HTC و لنوو با ساخت هدستهای واقعیت مجازی به نامهای پلیاستیشن ویآر، HTC Vive و آکیولس ریفت تا حد زیادی از پتانسیلهای این تکنولوژی استفاده کردند. در آن زمان، رقابت در این حوزه چندان سخت و دشوار نبود و ویژگیهای مثبت و منفی زیادی در هر کدام یک از این هدستها به چشم میخورد. در این میان، هدست سونی را میتوان ارزان قیمتترین ابزار این تکنولوژی دانست که بر اساس گزارشها، فروش این هدست تا ماه آگوست سال 2018 میلادی برابر با سه میلیون دستگاه اعلام شده است. در حالی که شماری از تحلیلگران انتظار ایجاد انقلاب بزرگ در صنعت بازیهای ویدیویی را داشتند، اما صاحبان این تکنولوژی بنا به دلایل گوناگونی از جمله هزینههای سرسامآور و نبود محتوای کافی هرگز تغییر و تحول عظیمی را در این حوزه به وجود نیاوردند.
با همه اینها، اگرچه هدستهای HTC Vive و Oculus Quest سعی در ارائهی بهترین تجربه ممکن از دنیای واقعیت مجازی را دارند، اما تمامی آنها از کنترلرهای قدیمی و یا سنتی استفاده میکنند. در همین راستا، بهتازگی محصول جدیدی به نام دستکش واقعیت مجازی Teslasuit پا به این عرصه گذاشته تا علاوه بر حس بینایی، حس لامسه را نیز به بازیکن القا کند. Teslasuit Glove که توسط شرکت Teslasuit توسعه یافته است، ترکیبی از هر دو تکنولوژی Motion Capture و سنسورهای Haptic است تا با شناسایی و بررسی حرکات دست و انگشت، حسهایی همچون لرزه و سختی یک شیء را به گیمر منتقل کند. در انتهای هر انگشت دستکش، از یک نمایشگر 3 در 3 استفاده شده که سنسورهای تشخیص فشار (Haptic) در آن تعبیه شده است. افزون بر این، دستکش واقعیت مجازی به یک سیستم بایومتریک مجهز شده تا به کمک آن وضعیت سلامتی شخص از جمله میزان استرس، ضربان قلب و وضعیت احساسی بازیکن را رصد کند.
طراحی دستکش واقعیت مجازی به صورت عنکبوتی است که سنسورهای به کار رفته در آن امکان ردیابی دقیق حرکت انگشت و مچ دست را فراهم کرده و بازیکن به راحتی حس لامسه بافتهای مجازی را به صورت واقعی تجربه خواهد کرد. البته، نکته مهم این است که شرکت Teslasuit در مراسم رونمایی از این محصول شگفتانگیز هیچ اشارهای به بازیهای ویدیویی نکرده و در واقع به نظر میرسد که دستکش VR بیشتر برای مصارف پزشکی و درمانی قابل استفاده خواهد بود. با این حال، هرچند که در حال حاضر هیچ برنامهای برای ورود این دستکش به حوزه بازیهای ویدیویی وجود ندارد، اما چندان دور از انتظار نیست که در صورت حمایت بازیسازان از آن، دیر یا زود قادر به تجربهی بازیها به کمک این ابزار جالب باشیم.
Teslasuit در این زمینه توضیح میدهد:
تمامی این ویژگیها باعث میشود تا این دستکش برای کنترل از راه دور رباتها و یا برای توانبخشی بیمار در صنعت پزشکی مناسب باشد.
علیرغم موقعیت فعلی VR، این تکنولوژی هنوز مسیر تکامل خود را طی میکند و فاصلهی نسبتا زیادی با اهداف اصلی خود دارد. با این حال، پتانسیل بالای این تکنولوژی قابل انکار نیست، به خصوص که شرکت ولو (Valve Corporation) چندی پیش از نسخهی واقعیت مجازی مجموعهی پرطرفدار Half-Life به نام Half-Life VR رونمایی کرد. موضوعی که به صراحت اعتقاد این شرکت سرشناس به موفقیت دنیای VR را به تصویر میکشد. جالبتر اینکه هدست واقعیت مجازی ولو یعنی Index VR نیز پس از معرفی این عنوان مورد انتظار به سرعت به فروش و موجودی آن در ساعتهای اولیه به پایان رسید. در هر حال، امیدواریم که شرکت Teslasuit دستکشهای واقعیت مجازی خود را بهزودی در اختیار توسعهدهندگان بازیها قرار دهد تا امکان استفاده از آن در عناوین ویدیویی مختلف فراهم شود. بر این اساس، باید منتظر ماند و دید که واکنش بازیسازان در خصوص این ابزار جدید چه خواهد بود و چه سرنوشتی در انتظار واقعیت مجازی و بازیها است.
در پایان این خبر، دیدگاه شما در رابطه با دستکش واقعیت مجازی Teslasuit چیست؟ به نظر شما، آیا به لطف این دستکش انقلاب بزرگی در صنعت بازیهای ویدیویی ایجاد خواهد شد؟ شما چه پیشبینیای از آیندهی تکنولوژی VR دارید؟
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید