بهترین انیمیشن Pixar

بهترین انیمیشن های پیکسار (Pixar)

چرا این انیمیشن‌ها بهترین هستند!

1%
  • 0/10
بهترین انیمیشن های پیکسار (Pixar) ۶ ۱۲ فروردین ۱۴۰۱ ترین‌ها (سینمایی) کپی لینک

استودیو انیمیشن پیکسار از زمان عرضه اولین انیمیشن خود تاکنون ۲۵ انیمیشن منتشر کرده است. بسیاری از این انیمیشن‌ها در لیست بهترین انیمیشن های دنیا قرار دارند. ما در این مقاله ۱۲ انیمیشن برتر پیکسار را به شما معرفی خواهیم کرد.

پیکسار برای اولین بار به‌عنوان بخش گرافیک کامپیوتری شرکت Lucas film در سال ۱۹۷۹ شروع به کار کرد. هفت سال بعد این شرکت انیمیشنی کوتاه از یک چراغ مطالعه رومیزی منتشر می‌کند (که بعداً تبدیل به نماد این شرکت می‌شود)، که بلافاصله بعد از آن استیو جابز (Steve Jobs) این شرکت را از جرج لوکاس (George Lucas) با قیمت ۵ میلیون دلار خریداری می‌کند. پیکسار یک دهه بعد (سال ۱۹۹۵) با انتشار اولین انیمیشن بلند خود به اسم داستان اسباب بازی‌ بسیار مشهور می‌شود، پس از منتشر شدن چند اثر انیمیشنی فوق‌العاده‌ی دیگر از طرف پیکسار، شرکت دیزنی (Disney) در سال ۲۰۰۶ پیکسار را به قیمت ۷.۴ میلیارد دلار خریداری کرد.

 در ۶ سپتامبر ۲۰۰۹، جایزهٔ شیر طلایی برای یک عمر موفقیت توسط جشنواره فیلم ونیز به مدیران پیکسار، جان لستر (John Lasseter)، بِرَد بِرد (Brad Bird)، پیت داکتر (Pete Docter)، اندرو استنتون (Andrew Stanton) و لی انکریچ (Lee Unkrich) اهدا شد.

همه انیمیشن‌های پیکسار شاهکار نبوده‌اند اما تماشاکردن انیمیشن‌های پیکسار به لطف قدرت تخیل مدیران این شرکت برای هر سنی لذت بخش است. در ادامه ما ۱۲ تا از بهترین انیمیشن‌ های بلند پیکسار را برایتان رتبه‌بندی کرده‌ایم.

۱۲. داستان اسباب بازی ۴ (Toy Story 4)

ژانر: کمدی، ماجراجویی

کارگردان: جاش کولی (Josh Cooley)

مدت زمان فیلم: ۹۰ دقیقه

تاریخ اکران: ۲۱ ژوئن ۲۰۱۹

همه ما نگران داستان اسباب بازی ۴ بودیم. چطور می‌توانستیم نباشیم؟! از نظر بسیاری از مردم سری انیمیشن‌های داستان اسباب بازی محبوب‌ترن فرنچایز انیمیشن ۵۰ سال اخیر است. داستان اسباب بازی ۳ آن‌چنان عالی و احساسی به پایان رسید که تلاش برای ساخت قسمت بعدی آن احمقانه به‌نظر می‌رسید. اما پیکسار ۹ سال بعد از انیمیشن داستان اسباب بازی ۳ به‌عنوان یک شرکت تغیرات و  پیشرفت‌های زیادی کرده‌است.

جاش کولی و تیم سناریو نویس این پروژه تصمیم خطرناکی گرفتند که می‌توانست به یک فاجعه ختم شود اما برخلاف انتظار، همین عامل به یک عنصر قدرتمند برای جذاب کردن داستان تبدیل شد. دیگر خبری از پیروزی یک اسباب‌بازی‌ علیه یک اسباب بازی سرتق و لجوج نیست. چهارمین دنباله قرار است مجدداً پایانی باشد بر این مجموعه دوست‌داشتنی که از عهده هر فردی خارج است دوباره قصه‌ای از دل این اسباب‌بازی‌های دوست داشتنی استخراج کند. پایان‌بندی داستان اسباب بازی ۴ حداقل برای ما مخاطبین بزرگسالی که پا به سن گذاشته‌ایم، بسیار زیبا و دیدنی از آب در آمده است.

۱۱. روح (Soul)

ژانر: کمدی، موزیکال، خانوادگی، درام

کارگردان: پیت داکتر (Pete Docter)، کمپ پاورز (Kemp Powers)

مدت زمان فیلم: ۱۰۰ دقیقه

تاریخ اکران: ۱۱ اکتبر ۲۰۲۰

بهترین انیمیشن پیکسار در سال‌های اخیر انیمیشن روح (Soul) بوده است. روح می‌خواهد به ما آموزش بدهد که هر چند وقت یک بار به بالا نگاه کنید و از زندگی که در اطراف شما اتفاق می افتد لذت ببرید. نورپردازی عالی که مخاطب را غرق خود می‌کند.

 داستان جو گاردنر پس از آنکه بالاخره راهی برای درخشیدن روی صحنه پیدا می‌کند، پیانیست جاز نیویورکی ناگهان خود را در سرزمینی میان مرگ و زندگی پیدا می‌کند. او که باور دارد هنوز رسالتش را به انجام نرسانده، پس به‌دنبال راهی برای بازگشت به زندگی خودش است و این شروع سفری جذاب و پرماجرا برای مخاطبان است.

 انیمیشن Soul با طرح سوالاتی که از کودکی فکر و ذکر روز و شب‌مان شده‌اند نظیر ما چرا زندگی می‌کنیم؟ فایده‌ی زندگی کردن چیست؟ آیا زندگی پس از مرگ وجود دارد؟ ۱۰۰ دقیقه‌ی دلنشین و جذاب را پیش روی ما قرار می‌دهد؛ یک ماجراجویی معنوی بی‌نظیر. انیمیشن روحِ پیکسار حتی بدون تفسیرهای معنوی‌اش اینقدر در قصه‌گویی قوی عمل می‌کند که بارها و بارها ارزش تماشا کردن دارد.

۱۰. وارونه (Inside Out)

ژانر: کمدی، درام، ماجراجویی

کارگردان: پیت داکتر (Pete Docter)

مدت زمان فیلم: ۹۴ دقیقه

تاریخ اکران: ۱۹ ژوئن ۲۰۱۵

انیمیشن وارونه (Inside Out) سفر پیکسار به درون ذهن انسان‌ها است که احساسات ما را از زوایای دیگری به نمایش می‌گذارد. وارونه بهترین انیمیشن پیکسار بعد از چند تلاش‌ ناموفق بود. اما چیزی که در مورد این انیمیشن بسیار خوشحال کننده هست این است که پیکسار آن را از نظر احساسی بسیار زیرکانه ساخته است. با دیدن وارونه گریه می‌کنید چون خوشحالتان می‌کند، گریه‌ می‌کنید چون نارحتتان می‌کند و گریه می‌کنید چون همه داستان واقعیت دارد.

 داستان وارونه در مورد احساسات دختر جوانی در قالب شخصیت‌هایی جذاب است که بیننده را به خود جذب می‌کند و خاطره‌ای فراموش نشدنی را به وجود می‌آورد.

۹. کارخانه هیولاها (Monsters, Inc)

ژانر: کمدی، ماجراجویی

کارگردان: پیت داکتر (Pete Docter)

مدت زمان فیلم: ۹۲ دقیقه

تاریخ اکران: ۲ نوامبر ۲۰۰۱

انیمیشن کارخانه هیولاها محصول جذاب دیگری از استودیو پیکسار است. پیکسار آنقدر در خلق داستان‌های گوناگون و ارائه انیمیشن‌های جذاب مبتکرانه عمل می‌کند که در زمان پخش، این انیمیشن جذاب هم به‌عنوان حلقه‌ای دیگر در زنجیره موفقیت‌های پیکسار در نظر گرفته شد. اما بعدها و با پخش انیمیشن «دانشگاه هیولاها» محصول سال ۲۰۱۳، اکنون بهتر درک می‌کنیم که پیکسار در زمان ساخت فیلم اول تاچه حد خارق‌العاده عمل کرده بود.

۸. بالا (Up)

ژانر: ماجراجویی، درام، کمدی

کارگردان: پیت داکتر (Pete Docter)، باب پترسون (Bob Peterson)

مدت زمان فیلم: ۸۹ دقیقه

تاریخ اکران: ۲۹ مه ۲۰۰۹

در انیمیشن بالا، شخصیت کارل تنها یک مرد بد خلق و پیری نیست که انتظارش را داریم. بلکه شوهری مهربان و فداکار است که بعد از از دست دادن همسرش سرگران است. ۷۸ سال اول زندگی او در ۱۰ دقیقه‌ی اول فیلم خیلی زیبا خلاصه می‌شود، در این ۱۰ دقیقه جوانی را می‌بینیم که رویاهای ماجراجویی دارد و عاشق دختر رویاهایش می‌شود و با او ازدواج می‌کند، اگرچه بدون فرزند این زوج زندگی کاملی دارند تا زمانی که کارل تنها می‌شود. کارل بعد از مرگ همسرش به تمام خاطرات با او می‌چسپد. پیرمرد تنها یک پشیمانی دارد، وعده‌ی محقق نشده‌ی سفرش به بهشت فالز همراه همسرش.

انیمیشن بالا را باید یکی از غمگین‌ترین، عجیب‌ترین و درعین‌حال شیرین‌ترین آثار پیکسار دانست. فیلمی که همه علاقمندان دنیای انیمیشن به خوبی آن را به خاطر می‌آورند. این فیلم شخصیت‌های شایان ستایش خود را برای بچه‌ها دارد برای مثال سگ‌هایی با قلاده‌های خلاقانه که بهشان اجازه می‌دهند افکارشان  را از طریق گفتار منتقل کنند یا پسربچه ای که در ماجراجویی‌ کارل شریک است، اما چیزی که باعث می‌شود چنین فیلم رضایت‌بخشی ساخته شود، داستان پیرمردی است که تصمیم می‌گیرد هنوز عمری برای زندگی کردن دارد و باقیمانده‌ی این عمر یک ماجراجویی فوق‌العاده است.

۷. کوکو (Coco)

ژانر: ماجراجویی، موزیکال، کمدی

کارگردان: لی انکریچ (Lee Unkrich)، آدریان مولینا (Adrian Molina)

مدت زمان فیلم: ۱۰۹ دقیقه

تاریخ اکران: ۲۲ نوامبر ۲۰۱۷

به لطف داستان و مهم‌تر از همه فضای آن، انیمیشن کوکو ممکن است به عنوان یکی از واضح‌ترین موفقیت‌های به یاد ماندگار پیکسار و  به حساب بیاید. پیکسار با انیمیشن کوکو می‌گوید بنشینید و اجازه دهید شما را در دنیایی غرق کنیم که قبلاً ندیده‌اید یا حتی تصور نکرده‌اید.

دنیای زیرین کوکو دارای بافتی خاص و تخیلی غنی است که در کنار آن ضیافتی شاد و پررنگ و لعاب از فرهنگ مکزیکی، موسیقی پرجنب و جوش و البته نشان دادن اهمیت جایگاه خانواده است. پیکسار به رهبری لی انکریچ، عمیقا خود را به چالش کشیده و فیلمی ساخت که روی نقطه تماسی فرهنگی یعنی روز مردگان (Dia de los Muertos) متمرکز است و خب نتیجه هم اثری شگفت‌انگیز بود که موفق به دریافت دو جایزه اسکار بهترین فیلم انیمیشن و بهترین ترانه شد.

۶. داستان اسباب بازی (Toy Story)

ژانر: کمدی، ماجراجویی

کارگردان: جان لستر (John Lasseter)

مدت زمان فیلم: ۸۰ دقیقه

تاریخ اکران: ۲۲ نوامبر ۱۹۹۵

انیمیشن داستان اسباب بازی همه چی را شروع کرد و هنوز هم تا به امروز، این انیمیشن یک دستاورد فنی قابل توجه (اولین فیلم بلند انیمیشن کامپیوتری) و طرحی بی‌عیب و نقص برای تمام انیمیشن‌های پیکسار است که پس از آن دنبال شد. داستان اسباب بازی با انبوهی از شخصیت‌های برجسته‌ای همچون وودی، باز، آقای سیب‌زمینی، اسلینکی، رکس و … یک ماجراجویی کامل و الهام‌بخش تکمیل یک کلاسیک ماندگار است.

 کمتر فیلمی می‌تواند جوهر واقعی دوران کودکی را بدون حضور یک بچه به عنوان شخصیت اصلی به تصویر بکشد، اما این همان کاری است که پیکسار در سال ۱۹۹۵ با داستان اسباب بازی انجام داد. رقابت خنده‌دار و دلگرم کننده بین وودی، اسباب بازی قدیمی  و باز، اسباب بازی تازه و پر زرق و برق نه تنها بسیار سرگرم کننده بود، بلکه موضوعات دوستی، خانواده و در نهایت بزرگ شدن را بررسی می کرد. فیلمنامه داستان اسباب بازی دیگر امتیاز این فیلم بود که با شخصیت پردازی عمیق خود حتی بزرگسالان را هم به اندازه کودکان جذب این اثر کرد.

۵. وال-ای (WALL-E)

ژانر: ماجراجویی، علمی تخیلی، خانوادگی

کارگردان: اندرو استنتون (Andrew Stanton)

مدت زمان فیلم: ۹۷ دقیقه

تاریخ اکران: ۲۷ ژوئن ۲۰۰۸

انیمیشن وال ای با ۴۵ دقیقه اول تقریبا بدون دیالوگ یک ریسک بزرگ برای پیکسار بود. این انیمیشن که در قلمرو  فانتزی کودکان محکم ایستاده است موفقیت چشمگیری برای پیکسار به‌حساب می‌آید.

اندرو استنتون، نویسنده و کارگردان، صدای افراد را از مرکز فیلم دور کرد و به وضوح به سمت چیزی جدید می‌رفت. در دنیای پساآخرالزمانی که انسان ها به فضا رفته‌اند و لشکری ​​از ماشین ها را برای پاکسازی زمین گذاشته اند، ۷۰۰ سال بدون پیشرفت زیادی می گذرد.

 حتی تمام ماشین‌های زمین (متراکم کننده‌های زباله) به جز یکی از آن‌ها خراب شده‌اند، ماشینی به نام وال ای که هنوز دستورات خود را انجام می‌دهد و برای دنیایی از دست رفته تلاش می‌کند. وقتی وال ای با کاوشگر سفید درخشانی به نام ایو ملاقات می کند، رابطه آزمایشی آن‌ها، مانند بقیه فیلم، با کلمات کمی تکامل می‌یابد. زمانی که صحنه به کشتی فضایی حاوی انسان‌های تغییر می‌کند، ریتم به سکانس‌های اکشن با اهداف مبهم تغییر می‌کند و درنهایت انیمیشن جذاب دیگری از پیکسار را شاهد هستیم که مانند انیمیشن ماشین‌ها در اکثر ذهن‌ها محو شده است.

۴. در جستجوی نمو (Finding Nemo)

ژانر: کمدی، ماجراجویی

کارگردان: اندرو استنتون (Andrew Stanton)، لی انکریچ (Lee Unkrich)

مدت زمان فیلم: ۱۰۰ دقیقه

تاریخ اکران: ۳۰ مه ۲۰۰۳

پیکسار در انیمیشن درجستجوی نمو درواقع جواهری ارائه کرد. این فیلم به دنبال سفر دلقک ماهی مارلین به سراسر اقیانوس برای یافتن پسرش نمو است، که توسط یک غواص به دام انداخته شده و در آکواریوم یک دندانپزشکی زندگی می‌کند. این سفر ما را به زیبایی خیره کننده‌ی برخوردهای خطرناک و طنزآمیز با زندگی در اعماق دریا می‌برد. در همین حین، نمو و دوست‌های جدیدش برای فرار از آکواریوم، خود را از پنجره دندانپزشکی به بیرون پرت می‌کنند، از بزرگراه عبور می‌کنند و به اقیانوس می‌رسند.

از نظر بصری انیمیشن در جستجوی نمو بسیار دیدنی است. انیماتورها صحنه‌ها را با جزئیات عالی و رنگ‌های پر جنب و جوش طراحی کرده‌اند که فراتر از جادوی فناوری CGI به تنهایی است. همچنین فیلمنامه شوخ‌آمیز است و سرعت آن باعث می‌شود مخاطب درگیر شود. از لحاظ موضوعی، انیمیشن در جستجوی نمو به بررسی دوستی و خانواده، به ویژه رابطه پیچیده‌ی وابستگی و استقلال بین پدر و پسر می‌پردازد. این انیمیشن یک کلاسیک کاملاً سرگرم‌کننده است.

۳. موش سرآشپز (Ratatouille)

ژانر: کمدی، ماجراجویی، درام

کارگردان: بِرَد بِرد (Brad Bird)

مدت زمان فیلم: ۱۱۰ دقیقه

تاریخ اکران: ۲۹ ژوئن ۲۰۰۷

انیمیشن موش سرآشپز محصولی کاملا متفاوت از طرف پیکسار بود. داستانی در مقیاسی کوچکتر در مورد یک موش با رویایی بزرگ. در کنار جذابیت رابطه دوستانه بین موشی شیفته طعم و بوی خوراکی به نام رمی و آشپزی تازه کار به نام لینگویینی، حضور منتقدی سرسخت به نام آنتون اگو با صداپیشگی پیتر اوتول بسیار چشمگیر است. به جز اوتول هنرمندانی همچون پتن اسوالت، لو رومانو، ایان هولم و جنین گرافالو در این انیمیشن به‌عنوان صداپیشه حضور داشتند. انیمیشن موش سرآشپز به ما نشان می‌دهد که چطور می‌توانیم با پشتکار و اراده و استفاده درست از استعدادمان خودمان را به دیگران نشان بدهیم و استعدادهایمان را شکوفا کنیم.

۲. داستان اسباب بازی ۲ (Toy Story 2)

ژانر: کمدی، ماجراجویی

کارگردان: جان لستر (John Lasseter)

مدت زمان فیلم: ۹۲ دقیقه

تاریخ اکران: ۱۳ نوامبر ۱۹۹۹

انیمیشن داستان اسباب‌بازی ۲ که تقریباً از هر لحاظ بهبود یافته بود، شخصیت‌هایی را که در فیلم اول دوستشان داشتیم، انتخاب کرد و آن‌ها را از هم جدا کرد. اما در این انیمیشن، با کشف بقیه اعضای گروه گردآپ وودی، شخصیت‌های جدید به‌طور بی‌نقصی ادغام می‌شوند و مقیاس بزرگ‌تر داستان همراه تقابل پررنگ‌تر خیر و شر به دنباله‌ی این سری اجازه می‌دهد تا جاذبه بیشتری داشته باشد.

۱. شگفت‌انگیزان (The Incredibles)

ژانر: اکشن، کمدی، ماجراجویی، ابرقهرمانی

کارگردان: بِرَد بِرد (Brad Bird)

مدت زمان فیلم: ۱۱۵ دقیقه

تاریخ اکران: ۲۴ اکتبر ۲۰۰۴

با تمام جهش‌هایی که در ده سال اخیر در این ژانر انجام شده است، نباید بهترین انیمیشن ابرقهرمانی تاریخ را فراموش کرد. دوازده سال پس از اینکه باب (کریگ تی نلسون)، هلن (هالی هانتر)، ویولت (سارا وول) و دش (اسپنسر فاکس) با مسائل نسبتاً جدی بادی (جیسون لی) روبه‌رو شدند، شگفت‌انگیزان همچنان استاندارد طلایی ابرقهرمانی را دارند. پیکسار نشان می‌دهد که چگونه می‌توان مضامین تیره را در یک فیلم ابرقهرمانی گنجاند، و همه چیزهای دیگر را که این ژانر را سرگرم‌کننده و الهام‌بخش می‌کنند نیز داشته باشیم.

انیمیشن قبلی بِرَد بِرد  یعنی غول آهنی در سال ۱۹۹۹، در مورد یک ربات فضایی بود که پسر کوچکی با او دوست شده بود. این اثر دارای جذابیت و ظرافت منحصر به فردی در سیاق خود بود. همچنین، انیمیشن شگفت‌انگیزان نیز از این خصیصه بهره می‌برد و طرز نگاه ظریف و خاصی به شخیصت‌های ابرقهرمان خود دارد که تلاش می‌کنند مخفیانه و مهربانانه در اجتماع زندگی کنند. احتمالا کودکان توانایی درک این موضوعات را ندارند اما از جنب و جوش شخصیت‌هایی مثل دش (اسپنسر فاکس) مشعوف می‌شوند. بزرگسالان نیز احتمالا از هوشمندی فیلم متحیر می‌شوند و دقت و تیزبینی نهفته فیلم را می‌ستایند.

در طول این ۳۷ سال شاهد ۲۵ انیمیشن از طرف شرکت پیکاسر بوده‌ایم. هرکدام را که دیده‌ایم خاطره‌ای شیرین است در یادمان و آن‌هایی را که هنوز تماشا نکردیم، قطعا از دیدنشان لذت خواهید برد. به نظر شما کدام یک از این انیمیشن‌های پیکسار بهترین محصول این شرکت است؟



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

6 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments