فیلم The Angry Birds Movie 2 دنبالهروی همان شخصیتهایی است که قبلا در قالب یک اثر سینمایی شاهد بودیم. با این تفاسیر آیا تماشای ماجراهای این پرندگان عصبانی همچنان جذابیت دارد؟
اعضای تیم صداگذاری انگری بردز ۲ را تقریبا همان افراد پروژهی قبلی تشکیل میدهند. با این تفاوت که تیم کارگردانی قسمت دوم به کل تغییر کرده است. از طرفی دیگر، سناریونویسهایی مثل «جان ویتی» که کارنامهی درخشانی دارند، در تولید فیلم انگری بردز ۲ دخالتی ندارند. ماجراهایی از این قبیل کاملا به ضرر این انیمیشن تمام شده که در ادامه به طور واضحتری به آنها میپردازیم.
اگر فیلم اول این پرندههای عصبانی را تماشا نکرده باشید، ارتباط برقرار کردن با پرندهها به خصوص «رِد» در قسمت دوم کار بسیار سختی است. هر چند همانطور که اشاره شد، گروه صداگذاریِ این ماجرا را همان افراد قسمت قبل تشکیل میدهند، اما تلاشهای این دسته از هنرمندان نظیر جاش گد و جیسون سودیکیس نتوانسته شخصیتهای بیجان دنیای انگری بردز را برای تماشاگر، باورپذیر در بیاورد. درونمایهی انگری بردز ۲ دقیقا همان چیزی است که در تمام مدیاهای این برند دیده میشود و دو جناحِ خوکهای بیریختِ سبز رنگ و پرندههای رنگارنگ عصبانی به دلایل مختلف به جان هم میافتند. با این اوصاف این دفعه، اوضاع کمی فرق میکند و دشمن جدیدی وارد میدان میشود.
برای اولین بار در طول تاریخ این برند، قرار است در فیلم انگری بردز ۲ زاویهی جدیدی از دعواهای پرندهها و خوکها را تماشا کنید؛ چرا که بر اساس کنش و واکنشهای داستانی، این دو نوع موجود تصمیم میگیرند برای مدتی هم که شده دست از دعواهای همیشگی خودشان بردارند و برای شکست دادن یک دشمن واحد، با یکدیگر متحد شوند. خنگبازیِ خوکهای قصه در کنار حرص خوردنهای پرندهها، لحظات جالبی را به بار میآورد اما چه فایده که تعادل درستی میان دو عنصر طنز و اکشن در این ماجرا اصلا و ابدا احساس نمیشود؟ هر چقدر فیلم اول، از حیث خنداندن تماشاگر – چه بزرگسال و چه خردسال – موفق عمل میکند، انگری بردز ۲ در خستهکردن مخاطبش سنگ تمام میگذارد. با آنکه ردهبندی سنی هر دو فیلم یکی است (PG)، تیم کارگردانی قسمت دوم از تمام امکانات جلوههای ویژهی کامپیوتری استفاده میکند تا یک سری صحنههای اکشن و طنز را در کنار هم قرار دهد و به اسم یک فیلم، روانهی سینماها کنند. این رویه، رویکرد نادرستی است که متاسفانه در آخرین انیمیشن از سری عصر یخبندان نیز با آن مواجه شدیم.
از تمامی این موارد که بگذریم، یک سری پرندههای فِنچ و نادان دیگری به موازات روایت قصهی اصلی در دنیای فیلم حضور دارند که چالشهایی را سلسلهوار تجربه میکنند. درست همانند همان سنجانبِ احمق دنیای عصر یخبندان؛ با این تفاوت که سنجانبِ عصر یخبندان، برای حل معماهای پیش روی خود تنهای تنها بود، اما در انگری بردز، گروهی از پرندهها درگیر این دسته از مسائل میشوند.
هر چقدر فیلم انگری بردز ۲ از جنبهی روایت داستانی، یک اثر بسیار بد و شکستخورده به نظر میرسد، از جنبهی بصری و حتی افههای صوتی، اثر قابل احترامی است
پیتر دینکلِیج، بازیگر مشهور و معروف سریال Game of Thrones نیز همچنان در این قسمت حضور دارد. او در نقش عقابِ مثلا (!) شجاع داستان، یکی دیگر از چهرههای بامزهی دنیای سینمایی انگری بردز صحبت میکند. برخلاف فیلم قبلی، این مرتبه عقابِ دنیای انگری بردز، نقش بیشتری را در پیشبرد داستان انگری بردز ۲ ایفا میکند.
هر چقدر فیلم انگری بردز ۲ از جنبهی روایت داستانی، یک اثر بسیار بد و شکستخورده به نظر میرسد، از جنبهی بصری و حتی افههای صوتی، اثر قابل احترامی است. بالغ بر ۲۰ قطعهی موسیقی در این فیلم گنجانده شده تا انگری بردز ۲، به یک اثر شاد و مفرح برای خانوادهها و به خصوص تماشاگرهای خردسال تبدیل شود. با این حال، تیم کارگردانی از مخاطبهای بزرگسال نیز غافل نماندهاند. اگر به حرف و صحبت شخصیتها دل بدهید، متوجه اشارههای زیادی به دیگر آثار سینمایی و تلویزیونی میشوید. از اشاره به فیلم کاپیتان مارول گرفته تا فیلم آروارهها (Jaws)، همگی نکات جالبی هستند که سناریونویسها برای راضی نگه داشتن مخاطب تلاش میکنند. حتی در نقطهای از ماجرا «زِتا»، یکی دیگر از شخصیتهای جدید فیلم، یک نوار VHS از قسمت اول سریال Twin Beaks را برمیدارد که ناخودآگاه ما را یاد سریال محبوب و دیدنی Twin Peaks میاندازد.
با اینکه تولید قسمت دوم فیلم انگری بردز هزینهی هنگفتی در بر داشته، گویا سازندهها چندان قصد نداشتهاند پیرنگ و شخصیتپردازی قویتری برای دنیای سینمایی این پرندههای عصبانی در نظر بگیرند. این طور که از شواهد برمیآید، گروه کارگردانی بخش سینمایی این برند تنها میخواهند که فیلمهای انگری بردز، عاملی باشد برای جذب مخاطبهای بیشتر به سمت محصولات پراهمیت دیگر شرکت روویو (Rovio)؛ به خصوص بازیهای ویدیویی که دیگر کمتر کسی را میتوان پیدا کرد که تا به حال انگری بردز را بازی نکرده باشد.
در هر صورت فیلم انیمشینی انگری بردز ۲ دقیقا همان راهی را میرود که سازندههای قسمت اول رفتهاند؛ فیلم دوم تبدیل شده به یک اثر کاملا تبلیغاتی که تماشا نکردن این انیمیشن، چندان ضرری به شما نمیزند. تیم کارگردانی حتی به خودش زحمت هم نداده از نکات قوت فیلم اول، به نفع انگری بردز ۲ استفاده کند. این دسته از بیخیالی باعث میشود که اگر روزی The Angry Birds Movie 3 ساخته شود، کمتر کسی دلش بخواهد مجدد وقت خودش را پای این انیمیشن بگذراند. مگر اینکه برای سرگرم کردن دو ساعتهی یک کودک خردسال، در جستوجوی عامل خوبی هستید. در غیر این صورت، انیمیشن انگری بردز ۲ در مقایسه با دیگر انیمیشنهای سال ۲۰۱۹ میلادی هیچ حرفی برای گفتن ندارد.
- صداگذاریهای استثنایی از هنرمندان مشهور دنیای سینما
- وجود یک روایت بامزه سوای از قصهی اصلی
- اشاره به دیگر فیلم و سریالهای تلویزیونی
- یک اثر کاملا تبلیغاتی
- عدم برقراری با شخصیتهای قصه در صورت تماشا نکردن قسمت اول
- شخصیتهای کاغذی و فراموششدنی
- عدم توازن بین صحنههای اکشن و طنز
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید