بدون شک دسترسی به یک PC مجهز در کنار دیگر تجهیزات سختافزاری موردنیاز، اصلیترین و همچنین پرخرجترین مرحله در مسیر استریمر شدن است. یک کامپیوتر قدرتمند حین استریم کردن، تنها مشغول پردازش بازی نیست و باید توجه داشته باشید که کارهای مربوط به پردازش استریم و انتقال تصویر و صدا به پلتفرم پخشکننده را از طریق نرمافزارها انجام میدهد. اغلب استریمرهای حرفهای و معروفی که امروزه در سرتاسر جهان شناخته شدهاند و در سطح بینالمللی به استریم کردن بازیها میپردازند، حین استریم از دو کامپیوتر استفاده میکنند.
یکی از این دو سیستم که قدرت به مراتب بیشتری نسبت به دیگری دارد، وظیفهی اجرای بازیها را برعهده دارد و دومین سیستم، نرمافزارهای استریمینگ را اجرا میکند. اما تهیه و دسترسی به دو سیستم همیشه الزامی نیست و با یک PC قدرتمند و پرسرعت هم میتوانید تمامی کارهای استریم را انجام دهید. در ادامه میخواهیم با بررسی تمامی ملازمات سختافزاری جهت استریم کردن یک بازی، تجهیزات موردنیاز برای انجام این کار را مرور کنیم. شما به عنوان یک گیمر ایرانی که باوجود تمامی محدودیتهای و شرایط سخت تهیهی بازی و سختافزار در ایران همچنان به بازی کردن ادامه دادهاید، میتوانید به استریم کردن به عنوان یک حرفهای پرسود نگاه کرده و جهت تبدیل شدن به یک استریمر پربیننده و مطرح در توییچ، یوتیوب، فیسبوک گیمینگ یا هر یک از پلتفرمهای دیگر که پخش استریمهای گیمینگ را انجام میدهند،
وارد این صنعت جوان با آیندهای درخشان شوید. در این مطلب بنابراین است که بهترین قطعات سختافزاری موردنیاز برای اجرای بازی و استریم کردن آن به طور همزمان را به شما معرفی کنیم. در صورتی که میخواهید از یک کنسول برای اجرای بازیها استفاده کنید، به قطعات سختافزاری اصلی مثل کارت گرافیک و پردازنده نیاز کمتری خواهید داشت. اما همچنان انجام پروسهی استریم فعالیت سنگینی به حساب میآید و پیشنهاد ما به شما این است که حداقلهای ذکر شده را جهت جلوگیری از ایجاد هرگونه ضعف و اختلال در ستاپ استریم خود، تهیه کنید.
رویای استریمر شدن گیمرهای ایرانی و ظهور ریمیت
به طور کلی با گزینههای بسیار زیادی جهت تهیهی تجهیزات سختافزاری موردنیاز برای استریم بازی طرفیم. برای اینکه به درستی در اینباره تصمیم بگیرید و قطعات مناسبی را برای کارتان تهیه کنید، قبل از هرچیزی باید موضوع استریم خود را مشخص کنید. راستش را بخواهید استریم کردن پروسهی آسانی را طی میکند اما استریمر شدن کار بسیار سخت و دشواری است. با وجود اینکه کسب درآمد از طریق بازی یک رویای قدیمی برای تمامی گیمرها است و خوشبختانه امروزه سرویسها و پلتفرمهای بسیاری مثل ریمیت و توییچ دستیابی به این رویا را آسانتر کردهاند، اما هنوز مسیر زیادی برای طی شدن وجود دارد.
دست کم یک دهه است که گیمرها از سرتاسر جهان بازی خود را استریم میکنند و حالا میتوان گفت شاهد یک جامعهی میلیونی از استریمرها در سرتاسر جهان هستیم. جامعهی گیمرهای ایرانی هم از این قاعده مستثنا نیست و سالانه گیمرهای بسیاری در ایران پا به عرصهی استریمینگ گذاشتند. با اینکه اغلب پلتفرمهای اینترنتی در ایران فیلتر شدهاند یا از سوی شرکتهای خارجی گیمرهای داخلی را تحریم کردهاند، راههای زیادی برای ورود به این حرفه وجود دارند. گیمرهای ایرانی همچنان به پلتفرمهای فیلترشده مراجعه میکنند و در خیلی از آنها به استریم کردن میپردازند.
آنها همچنین از وبسایت آپارات به عنوان یک پلتفرم داخلی استفاده میکنند و بعد از اینکه قابلیت پخش زنده به این وبسایت منتشرکنندهی ویدیو اضافه شد، بسیاری به استریم کردن بازیها در آپارات پرداختند. بعد از اینکه خیال گیمرهای ایرانی بابت دسترسی به پلتفرمها و سرویسهای استریمینگ راحت شد، مشکل بعدی استریمرها که به مسائل مالی مربوط میشد، جلوهی پررنگتری به خود گرفت. همهی استریمرها در سرتاسر جهان به راحتی از طریق توییچ درآمد کسب میکردند اما در ایران همچین چیزی امکانپذیر نبود.
تا اینکه سرویس حمایت مالی ریمیت وارد میدان شد و این نگرانی را هم برطرف کرد. حالا همهی استریمرها در ایران به راحتی میتوانستند برای کسب درآمد از طریق استریم برنامهریزی کنند. چون مطمئن بودند که اگر کارشان را درست انجام دهند و بینندگان خود را راضی نگهدارند، میتوانند با استفاده از سرویس ریمیت از لحاظ مالی مورد حمایت بینندگان و حامیان خود قرار بگیرند. به لطف سرویس ریمیت، هزینه کردن برای تهیهی یک PC بسیار قوی و همچنین دیگر تجهیزات موردنیاز مثل میکروفون و دوربین، دیگر یک ضرر مالی با احتمال بازگشت بسیار پایین نبود. بلکه بیشتر رنگ سرمایهگذاری به خود گرفت و به یک فرصت ویژه جهت کسب درآمد از طریق بازی کردن تبدیل شد.
رابطهی مستقیم مقدار هزینهها با محتوای استریم
بیشتر اوقات، محتوای استریم شما و برنامهریزیهایتان دربارهی شیوهی بازی کردن و انتخاب بازیها تاثیر بسیاری روی مقدار نیاز شما به سختافزار قدرتمندتر و تجهیزات بیشتر میگذارد. اگر فکر میکنید استعداد زیادی در بازیهای شوتر اولشخص دارید و بازیهایی مثل Call of Duty و Counter Strike را بسیار حرفهای بازی میکنید، همین میتواند شیوهی خیلی خوبی را برای به راه انداختن یک کانال استریمی رقم بزند. همهی گیمرها دوست دارند گیمپلیهای حرفهای را تماشا کنند و آمارها نشان میدهند که استقبال خیلی خوبی از پلیرهای هاردکور میشود.
حتی خود شما هم از تماشای گیمپلی حرفهای بازیکنان دیگر لذت میبرید و چیزهای جدید از شیوهی بازی کردن آنها یاد میگیرید. یا شاید پتانسیل تبدیل شدن به یکی از آن استریمرهای پربینندهای را دارید که همهی بازیها را به صورت Let’s Play (Walkthrough) استریم میکنند. حتی ممکن است در برقراری ارتباط با دنبال کنندگان ماهر باشید و بخواهید یک جامعهی قوی و پرجمعیت بسازید. یا شدیدا بامزه هستید و علاوهبر گیمرها، مردم عادی را هم به تماشای استریمهایتان علاقمند میکنید. همهی ما این ویژگیها را در خود داریم و با نگاهی به تمامی استریمرهای موفق، درمییابیم که برای به موفقیت رسیدن به عنوان یک استریمر، فقط حرفهای بودن ملاک نیست و چه بسیار استریمرهای پربینندهای که بازیهای خیلی کمی را حرفهای بازی میکنند.
هر روشی را که در پیش میگیرید، استمرار و مقاومت لازمهای است که باید آن را جدی گرفت. بینندگان شما نیاز دارند که به طور ثابت و کاملا منظم استریم کنید تا در صورت علاقمندی، زمان مشخصی را برای تماشای استریمهای شما کنار بگذارند. هیچ مخاطبی دوست ندارد حین شروع شدن استریم یکی از استریمرهای موردعلاقهش، وسط انجام کار دیگری باشد و نتواند آن را متوقف کند. پس باید دنبالکنندگان خود را در جریان برنامهی کاری خود قرار داده و سپس با استمرار در کار و همچنین مقاومت در مقابل بازدیدهای پایین روزهای اول، به آنها اطمینان دهید که همهی کارها طبق برنامه پیش میروند و همهی استریمها راس ساعت مشخص آغاز میشوند.
چگونه PC مناسب استریم خود را انتخاب کنیم
اولین و بزرگترین مانعی که میتواند منجر به شکست خوردن استارتآپ شود، تهیهی یک PC نامناسب و ناکارآمد برای انجام این کار است. پس باید با تحقیقات کامل و بررسی این موضوع از جوانب مختلف، قطعات و تجهیزات موردنیاز خود را به درستی انتخاب کنید. نرمافزارها و سرویسهای استریمینگ طی سالهای متوالی توانستهاند امکانات بسیاری را فراهم کنند و تیمهای حوزههای فناوری و برنامهنویسی به خوبی هرچه تمامتر، سهول استفاده از این محصولات را به بیشترین میزان آن رساندهاند. اما نمیتوان منکر این شد که اصلیترین لازمهی به درستی کار کردن نرمافزارها و زنده ماندن یک استریم، تهیهی قطعات سختافزاری است. یک کامپیوتر شخصی یا به اختصار PC متشکل از چند قطعهی کوچک و بزرگ است که در کنار هم نصب میشوند.
بعضی از این قطعات قسمتهای مختلف درون کیس را تکمیل میکنند و برخی دیگر، شامل متعلقات بیرون کیس و تجهیزات جانبی آن میشوند. در اینجا فرض بر این است که برای استریم کردن قصد دارید از طریق یک کامپیوتر رومیزی استفاده کنید. اما توضیحات به گونهای است که با وظیفهی هر یک از قطعات آشنا خواهید شد و یک لپ تاپ هم تمامی این قطعات را در خود دارد. این کامپیوتر به احتمال زیاد هر دو مسئولیت اجرای بازی و پروسهی استریم را انجام میدهد. پروسهی استریم کردن و به اجرا درآوردن نرمافزارهای استریمینگ که در این مطلب به طور مفصل دربارهی چگونگی کار و انواع آنها توضیح داده شده، ظرفیت زیادی از پردازشگر و دیگر بخشهای کامپیوتر را به خود اختصاص میدهد. پردازش بی عیب و نقص و پرسرعت این پروسه، فعالیت نسبتا سنگینی برای سیستم به حساب میآید.
علاوه بر اجرای نرمافزار استریمینگ، باید بازیهای جدید را هم اجرا کنید. همانطور که پیشتر به آن اشاره کردیم، بسته به سبک فعالیت خود و بازیهایی که میخواهید استریم کنید، میتوانید تاحدودی از سطح نیازمندیهای خود به جدیدترین قطعات بکاهید. برای مثال استریمری که فقط قصد استریم کردن از بازیهای سبک MOBA را دارد، به قطعات معمولیتری نسبت به استریمری که میخواهد جدیدترین بازیهای AAA را استریم کند، نیاز خواهد داشت. اما در هر صورت سیستم شما باید از تازهترین تکنولوژیهای مورد استفاده در بازیهای ویدئویی پشتیبانی کند. پشتیبانی از قابلیتهای جدیدی مثل Ray Tracing و HDR و همچنین دایرکت ایکس ۱۲، از جمله مورادی هستند که با توجه به انتشار کنسولهای نسل نهمی، بازیهای زیادی از آنها پشتیبانی میکنند.
اگر قصد اجرا کردن بازیهای جدید را دارید و میخواهید در مقابل استریمهای معروف و پربیننده حرفی برای گفتن داشته باشید، بهتر است بازی خود را با تنظیمات گرافیکی خوبی اجرا کنید. بینندگان طرفداران پیسی دوست دارند بازیهای موردعلاقهشان را روی بالاترین سطح تنظیمات گرافیکی ببینند. اغلب استریمرها با کیفیت full HD (۱۹۲۰x۱۰۸۰ که به آن ۱۰۸۰p میگویند) بازی میکنند و پیشنهاد ما به شما این است که همین وضوح تصویر را مورد استفاده قرار دهید. حتی اگر سیستم بسیار قدرتمندی دارید هم بهتر است از به رزولوشن ۱۰۸۰p اکتفا کنید. این رزولوشن باعث کارایی بهتر دیگر پارامترهای بصری بازی شده و نرخ فریم بالاتر و ثابتتری را نیز به همراه دارد. حین تجربهی بازیهای مولیپلیر (عناوینی مثل Apex Legends، Counter-Strike: GO، Fortnite یا League of Legends) نرخ فریم بالا از اهمیت بسیاری برخوردار است و در این بازیها به خوبی میتوانید تفاوت فاحش بین فریمریتهای مختلف را مشاهده کنید.
جالب است بدانید گیمرهای حرفهای و هاردکورباز بسیاری وجود دارند که تنظیمات گرافیکی بازی را تنها به خاطر دریافت نرخ فریم بالاتر و صدالبته ثابت، روی پایینترین حد آن تنظیم میکنند. در عین حال، اجرای بازیها حتی با پایینترین تنظیمات گرافیکی، به یک کامپیوتر شخصی مدرن و قدرتمند (high-end) نیاز دارد. به عنوان اولین و کلیدیترین قطعه، با کارت گرافیک شروع میکنیم.
بهترین کارت گرافیک برای استریم کردن
برای دستیابی به بستر سختافزاری مطلب و ایدهآلی که بتواند شرایط ایدهآل برای استریم بازیها را فراهم کند، باید هوشمندانه قطعات درست را انتخاب کنید. پخش زندهی گیمپلی یا به اصطلاح انکود کردن آن در پلتفرمهایی مثل توییچ، عملکرد بسیار سنگینی برای کارت گرافیک و پردازنده (CPU) به حساب میآید. مخصوصا وقتی کامپیوتر شما به طور همزمان درحال اجرای خود بازی نیز باشد. کارت گرافیک (GPU) در سیستم شما قدرت گرافیکی بازیهای درحال اجرا را تامین میکند و همچنین حین انکود کردن گیمپلی از طریق نرمافزارهای استریمینگ، برقراری پخش زنده روی پلتفرمهای پخشکنندهی استریم را مهیا میکند.
بدون شک انویدیا (Nvidia) را به طور قاطعانهای میتوان تولیدکنندهی بهترین کارت گرافیکهای مخصوص گیمینگ دانست. هرچند شرکت AMD نیز رقیب بسیار قدرتمند و لایقی برای کارت گرافیکهای انویدیا محسوب میشود و کارتهای جدیدش که با نام Navi شناخته میشوند به نوبهی خود از غولهای سختافزاری نسل جدید شناخته میشوند. اما امکانات اختصاصی و ویژهای که انویدیا برای بازی کردن به ارمغان آورده، باعث شده به هیچ قیمتی دست از سر کارتهای گرافیک انویدیا برنداریم.
برای تجربهی قدرت گرافیکی بینظیر کارتهای انویدیا با حداقل قیمت، کارت GeForce GTX 1660 Ti را به عنوان یک کارت گرافیک قدرتمند و در عین حال اقتصادی پیشنهاد میکنیم. کارتهای پایینتر از این مدل، همانطور که انتظار میرود توانایی کمتری را در اختیار شما قرار میدهند و شاید حتی نتوانند بازیهای جدید را با گرافیک خوب و نرخ فریم ثابت اجرا کرد. چه بسا تامین قدرت لازم برای پخش زنده و اجرای نرمافزارهای استریمینگ نیز به نوبهی خود مسئولیت دیگری است که باید برعهدهی کارت گرافیک گذاشت. قدرت واقعی در دستان سری RTX کارتهای گرافیک انویدیا قرار دارد. نه فقط به خاطر قدرت بسیار بالای آنها به عنوان یک کارت گرافیک قوی. بلکه انکودرهای سفارشی و پرقدرتی که روی این سری کارتهای گرافیک تعبیه شدهاند و در استریم حسابی مفید واقع میشوند.
این کارتها در سال ۲۰۱۹ در قالب سه نسخه در سری ۲۰۰۰ (RTX 2080، RTX 2070 و RTX 2060) منتشر شدند و چند ماه بعد نسخهی ارتقایافتهی آنها با اضافه شدن پسوند Ti به عناوین آنها عرضه شد. درحال حاضر سری ۳۰۰۰ هزار آنها در بازار عرضه شده است که قدرتمندترین کارتهای گرافیک موجود در جهان تکنولوژی محسوب میشوند. این کارتها با قیمتگذاری مدلهای مختلف آن از ۴۰۰دلار تا ۱۵۰۰دلار منتشر شدهاند و هر یک از این مدلها برای اجرا و استریم بازیها با رزولوشن ۱۰۸۰p فوقالعاده عمل میکنند و میتوانند بهترین انتخاب شما برای خرید یک کارت گرافیک خوب باشند.
بهترین پردازنده برای استریم کردن
در کنار کارت گرافیک که مسئولیتهای بسیار مهم و تعیینکنندهای را در طول استریم برعهده دارد، یک پردازنده (CPU) حیاتریترین عضو PC شما محسوب میشود. این روزها که تکنولوژی به شکل غیرقابل کنترلی درحال پیشرفت است و سالانه قطعات بسیار بهتر و قدرتمندتری نسبت به سال قبل تولید میشوند، پردازندههای چندرشتهای و چندهستهای در همهی کامپیوترهای متوسط رو به بالا به چشم میخورند. مسئله این است که پردازندههای معمولی و نرمالی که مسئولیت انجام کارهای روزمره را برعهده دارند، در مقابل خواستههایی که پیشتر برای کار خود مشخص کردیم، کمر خم میکنند و کیفیت استریم شما را کاهش میهند.
شما شاید بتوانید بخش قابل توجهی از بار انکودر (نرمافزار استریم) را بر دوش کارت گرافیک بگذارید. اما پردازنده همچنان با تقسیم قدرت بین مراکز اصلی درحال پردازش از جمله ویندوز، بازی، انکودر، پلتفرم استریم و به طور کلی همهی برنامههای مرتبط به استریم، به کار خود ادامه میدهد و با اختلاف بسیار زیادی پرکارترین عضو کامپیوتر شناخته میشود. از هر زاویهای که این موضوع را ببینید، نیاز شدید خود را به یک پردازندهی قدرتمند حس میکنید.
با توجه به طیف گستردهی گروهها و مدلهای مختلف پردازندههای اینتل و AMD، انتخاب مناسبترین پردازنده نیازمند تحقیقات و بررسیهای بسیاری است. در سایتها و منابع مختلف مقایسهها و ردهبندیهای متعددی بر اساس پارامترهای متفاوت برای علاقمندان مهیا شده است. همهچیز بستگی به انتظارات و نیازهای شما با توجه به در نظر گرفتن یک عمر مفید برای سیستم دارد. حافظهی رم به نوعی عملکرد پردازنده را تقویت میکند و باید توجه ویژهای به تهیهی بالاترین مقدار رم با توجه به بودجهتان داشته باشید. امروزه ۱۶GB حافظهی رم مقدار پیشنهادی ما برای استفاده در یک سیستم گیمینگ مناسب استریم است.
در حقیقت مینیموم و حداقل نیاز ما برای استریم، با کمتر از اینها هم تامین میشود. برای مثال پردازندهی Core i5 در کنار ۸GB رم میتواند استریم شما را به انجام برساند. اما از طرفی هم باید سطح کیفی استریمهای خود را بالا ببرید و حداقلهای قدرتمند بودن را مهیا کنید. پردازندههای گیمینگ سری Core i7 اینتل و همچنین نسل هفتم پردازندههای رایزن (Ryzen 7) به خوبی از پس اجرای بازی همزمان با استریم کردن آن برمیآیند.
در تجربیات کاربری دارندگان آخرین نسخه در سری Croe i7 پردازندههای اینتل (Core i7-9700K) آمده است که بسیاری از آنها پس از مدتی با مشکلات جدی در پردازش بازی مواجه شدهاند. بعضی از این افراد پس از اینکه مدتی با این پردازنده همزمان با اجرای بازی، آن را استریم کردند، متوجه شدند که بینندگان با مشکل تکهتکه شدن و نویز افتادن در صفحه مواجهاند. عدهای دیگر از وجود مشکلات متعددی مثل لگ افتادن و هنگ کردن حین اجرای همزمان چند برنامه خبر دادهاند.
این مشکلات در سیستمهایی که به صورت چندنمایشگری و با استفاده از چند مانیتور کار میکنند، بیشتر گزارش شدهاند. پردازندههای سری Core i7 قدرت بسیار زیادی دارند و نسل آخر این سری نیز قطعا از این قاعده مستثنا نیست. در واقع هیچیک از این اتفاقات تقصیر پردازنده نیست. بلکه این دارندگان سیستمها بودهاند که فشار بسیار زیادی را به پردازندهی خود متحمل میکردهاند. آنها پردازندهی خود را با اعتماد بر قدرت زیادشان تهیه کردهاند اما حقیقتا سرعت پیشرفت برنامههای مختلف، از سرعت ارتقای پردازندهها خیلی بیشتر است. اغلب این افراد احتمالا بدون این که از آن مطلع باشند، برنامههای بسیار سنگینی را به طور همزمان با یکدیگر اجرا کردهاند و انتظار از پا درآمدن پردازندهی خود را نداشتهاند.
اگر شما هم احتمالا به همین اندازه میخواهید به سیستم خود فشار بیاورید، بهتر است روی یک پردازندهی Core i9 از اینتل یا Ryzen 9 از AMD سرمایهگذاری کنید. با این پردازندهها افت فریم ریشهکن شده و وضوح تصویر بسیار خوبی خواهید داشت. اگر واقعا یک کاربر فوقالعاده پرکار هستید که انتظار انجام کارهای زیاد و بسیار سنگینی را به طور همزمان خواهید داشت، بهتر است به سراغ این پردازندهها بروید. لازم به ذکر است که اگر به دنبال مدلهای قویتر میگردید، آخرین نسل چیپهای پردازندهی AMD که با نام Ryzen Threadripper شناخته میشود را در کنار سری Core X اینتل به شما پیشنهاد میکنیم.
تا اینجا قطعات اصلی درون کیس را که به طور مستقیم روی سطح کیفی استریم شما تاثیر میگذارند بررسی کردیم. کارت گرافیک، پردازنده و رم، سه قطعهی اصلی در لیست سختافزارهای مورد نیاز شما برای استریمینگ هستند. قدرت PC شما روی کاغذ با کنار هم گذاشتن مشخصات این سه قطعه ارزیابی میشود و همچنین گرانقیمتترین قطعات سختافزاری بازار نیز هستند. همانطور که احتمالا متوجه شدهاید در اینجا دربارهی لپتاپها چیزی نگفتهایم. با استفاده از یک لپتاپ گیمینگ پرقدرت هم میتوانید بازی را اجرا کرده و آن را استریم کنید.
اما حقیقتا استفاده از لپتاپ با ایدهآلهای کیفی یک استریمر که بهتر است از کامپیوترهای رومیزی استفاده کند، فاصلهی بسیار زیادی دارد. از آنجایی که در قالب یک کامپیوتر رومیزی میخواهیم از این سه قطعه استفاده کنیم، به قطعات دیگری هم نیاز داریم. منبع تغذیه برای تامین انرژی قطعات درون کیس، هارد دیسک یا SSD جهت نصب سیستم عامل و ذخیرهسازی دیتا و همچنین مادربرد (Motherboard) سه قطعهی دیگر درون کیس هستند که بسته به بودجهی خود میتوانید از بین مدلهای مختلف آنها، انتخاب و خریداری کنید. یک حافظهی SSD پرسرعت میتوانید تاثیر بسیار چشمگیری روی اجرای بازیها و دیگر نرمافزارها داشته باشد و به نوعی مدتزمان بارگذاریها (Loading) را تاحد زیادی کوتاه میکند.
به نوع رابط کارت گرافیک و حافظهی رم خود توجه داشته باشید و بر اساس آنها مادربرد مورد نظر خود را تهیه کنید. معمولا وقتی محدودیت مالی وجود ندارد، مادربرد را بعد از انتخاب دیگر قطعات و مچ کردن آنها با یکدیگر انتخاب میکنند. مادربرد شما باید اسلاتها و ورودیهای کافی جهت نصب دیگر قطعات را داشته باشد. شما همچنین باید تمرکز ویژهای هم روی اسلاتهای جانبی و اضافی آن نیز داشته باشید تا در آینده در صورت نیاز با خیال راحت و بدون نیاز به تهیهی یک مادربرد جدید، به ارتقای قطعات خود بپردازید.
حداقل قطعات موردنیاز با بودجهی محدود
شروع به کار استریم همیشه با بودجهی کافی جهت تهیهی مناسبترین قطعات همراه نیست و گاهی اوقات استریمرها با حداقلترین تجهیزات کار خود را آغاز میکنند. توجه داشته باشید که استفاده از تجهیزات و قطعات سطج پایین و اصطلاحا مینیموم (Minimum) در صورتی که از برنامهریزی خوبی برای تولید محتوای حرفهای و سرگرمکننده برخوردار باشید، به هیچوجه روی موفقیت شما تاثیر مستقیم نخواهد داشت. چه بسیار استریمرهای موفق و معروفی که در ابتدا با حداقل امکانات و ارزانترین تجهیزات کار خود را شروع کردهاند و خیلی زود با جذب بیننده و دریافت حمایتهای مالی، توانستهاند تجهیزات مطلوب و ایدهآل خود را تهیه کنند.
همانطور که در جریان هستید، سه قطعهی اصلی یعنی کار گرافیک، پردازنده و حافظهی رم، سه گزینهی حیاتی و مهمی هستند که قدرت کلی سیستم شما را تعیین میکنند. با اینکه این روزها بازیها با سرعت سرسامآوری درحال پیشرفت هستند و هر ماه شاهد سیستمهای موردنیاز سنگینتری هستیم، همچنان 8GB رم میتواند پاسخگوی کار شما باشد. هرچند شاید نتوانید بازیها را با حداکثر تنظیمات گرافیکی اجرا کنید، اما میتوانید با پایین آوردن این تنظیمات، تجربهای پایدار با نرخ فریم ثابت داشته باشید. یک رم 8GB DDR3 میتواند نیاز شما را در ابتدای کار برطرف کند. این مقدار حافظهی رم با قیمت تقریبی 30دلار از فروشگاه آمازون به فروش میرسد و با توجه به قیمت رمهای قدرتمندتر، در ایران هم از قیمت مناسبتری برخوردارند.
به عنوان پردازندهی مینیموم نیز پردازندهی Intel Core i5-4670 را به شما پیشنهاد میکنیم که به ارزش ۲۲۰دلار قیمتگذاری شده است. برای تهیهی یک کارت گرافیک مناسب با بودجهی محدود هم خرید یک GTX 660 از شرکت انویدیا را توصیه میکنیم که ۲۳۰دلار قیمتگذاری شده است و 2GB حافظهی ویدیویی دارد. اگر از آن دسته افرادی هستید که کارتهای شرکت AMD را ترجیح میدهند، کارت AMD Radeon RX 480 هم قدرت مشابه GTX 660 را ارائه میدهد و همانند آن 2GB با قیمت ۲۳۰دلار به فروش میرسد. از آنجایی که قیمت دلار در ایران ثابت نیست و مدام درحال تغییر است، قیمتها تماما به دلار ذکر شدهاند.
بهترین میکروفونها و دوربینها برای استریم کردن
به جرات میتوان گفت کلیدیترین ابزار در میان مجموعهی تجهیزات مورد نیاز برای استریم، جهت به محبوبیت رسیدن و کسب درآمد، خود شما هستید! برای برخی از بینندگان تواناییمحوری که علاقه به تماشای گیمپلی دارند، شاید تصویر بازی مهمترین رکن استریم باشد. اما حتی برای بینندگانی از این قبیل نیز این که چه کسی درحال بازی کردن است و چگونه شخصیتی دارد، جالبترین و هیجانانگیزترین قسمت استریم است. آنها میخواهند شما را ببینند و صدایتان را بشنوند. اگر میخواهید ارتباط محکم و طولانیمدتی با دنبالکنندگان خود داشته باشید، باید علاوه بر تمرین جهت به نمایش گذاشتن یک نمایش تمام عیار، از کیفیت مطلوب تصویر و صدای خود اطمینان حاصل کنید.
برای مطمئن شدن از بابت این دو پارامتر، به یک دوربین و میکروفون خوب نیاز دارید. با استفاده از این دو ابزار، شخصیت خود را به عنوان یک عضو ثابت در کانال استریم خود معرفی میکنید. این کاملا بستگی به شما دارد که از چه طریقی شخصیت بهیادماندنی و سرگرمکنندهای را از خود ارائه دهید و چگونه در راستای جذابتر شدن گیمپلی و محتوای استریم خود تاثیرگذار عمل کنید. پرداختن به راههای برقراری ارتباط با بینندگان و فوت و فن اجرا، از حوصلهی این مطلب خارج است. اما دارا بودن استانداردهای مطلوب صوتی و تصویری، لازمهای است که بدون در نظر گرفتن پتانسیل و تواناییهای شخصیتی منحصر به فرد خود باید از مهیا بودن آن اطمینان حاصل کنید.
اغلب کامپیوترها دارای یک میکروفون داخلی که از قبل روی آن نصب شده (لپتاپها و بعضی از کامپیوترهای رومیزی) هستند. اما کیفیت بسیار پایین و نامطلوبی دارند. حتی ممکن است از میکروفون نصب شده روی یک هدست یا هنذفری کنید. این امکانات صدای شما را به گوش بینندگان میرسانند اما نه به شکلی که بعدها به گوش خودتان برسد و از پخش آن پشیمان نشوید. پس استفاده از این میکروفونها که به عنوان ابزارهای جانبی روی دیگر قطعات نصب شدهاند، به هیچوجه پیشنهاد نمیشود. بهترین کار این است که یک میکروفون USB جداگانه تهیه کنید. امروزه، مدلهای مختلف میکروفونهای USB کیفیت بسیار بالایی را در کنار طریقهی استفادهی آسان ارائه میدهند. یکی از محبوبترین میکروفونها در این دستهبندی که کیفیت بالایی را در ازای قیمتی منصفانه و اقتصادی تقدیم شما میکند، میکروفون Blue Yeti است که یک میکروفون همهفنحریف محسوب میشود.
این میکروفون هماکنون در آمازون آمریکا تیکت ۱۳۰دلاری خورده است و با انتشار در قالب مدلهای حرفهایتر ۱۶۰دلاری و ۲۰۰دلاری، به شکل قارچگونهای در سرتاسر جهان مورد استفاده قرار میگیرد. از استریمرها گرفته، تا تولیدکنندههای محتوای صوتی و تصویری و همچنین گویندههایی که پادکست تولید میکنند. میکروفون Blue Yeti میتواند همهی نیازهای شما را برطرف کرده و صدایتان را با کیفیت بسیار خوبی به صمع بینندگان استریم برساند. همهی میکروفونهای USB میتوانند کار شما را در زمان شروع استریم راه بیندازند. فراموش نکنید که خرید یک میکروفون حرفهای و گرانقیمت وقتی هنوز در کار استریم به موفقیت نرسیدهاید و بینندگان زیادی را جذب نکردهاید، به هیچوجه پیشنهاد نمیشود.
یکی از قطعات از پیش نصب شده روی لپتاپها، وبکم است که در نسلهای جدیدتر آنها کیفیت بسیار خوبی را ارائه میدهند. وبکم یا دوربینهای معمولی، ابزار بسیار کارآمدی در پروسهی استریم به حساب میآید و اغلب کامپیوترهای رومیزی از ابتدا به آن مجهز نیستند. خیلی از استریمرهایی که از وبکم لپتاپ خود استفاده میکنند، پس از مدتی تصمیم به تهیهی یک دوربین USB جانبی میگیرند. این دوربینها سایز کوچک و وزن بسیار کمی دارند و روی صفحه نمایشگر یا میز شما نصب میشوند.
این دوربینها همچنین قیمت بسیار معقولانهای دارند و نیازی نیست نگران هزینههای هنگفت دوربینهای حرفهای باشید. شرکت Logitech انواع دوربینهای USB را با نرخفریم و وضوح تصویر متفاوت تولید میکند و بسته به بودجهی خود میتوانید یکی از آنها را انتخاب کنید. دوربینهای Logitech به صورت اقتصادی و نسبتا ارزان قیمتگذاری شدهاند و در شروع میتوانید کار خود را با یک Logitech C920s که در آمازون ۸۸دلار قیمت دارد، آغاز کنید. شما با صرف یک هزینهی ۱۹۰دلاری میتوانید دوربین Logitech Brio Ultra HD Pro Webcam را تهیه کنید که توانایی ضبط ویدیوهای 4K را هم دارد. در صورت اختصاص دادن یک بودجهی بسیار محدود به تجهیزات جانبی، میتوانید دوربین Canon یا گوشی موبایل خود را به عنوان وبکم مورد استفاده قرار دهید.
آیا تهیهی کپچر کارت برای استریم الزامی است؟
در کوتاهترین و سادهترین پاسخ به این سوال باید گفت: نه. شما به هیچوجه به یک کپچر کارت (Capture Card) جانبی به عنوان یک قطعهای موردنیاز و الزامی، نیاز ندارید. یک کپچر کارت همانطور که از اسمش پیداست برای ضبط و ذخیرهی تصویر و صدا استفاده میشود. با استفاده از یک کپچر کارت میتوانید گیمپلی خود را ضبط کرده و سپس به یک PC دیگر انتقال دهید یا جهت ویرایش در کامپیوتر خود ذخیر کنید. امروزه طیف وسیعی از کپچر کارتهای گوناگون در بازار عرضه میشوند اما ما به شما کپچر کارتهای شرکت Elgato را پیشنهاد میکنیم و یک Elgato HD60 Pro میتواند قطعهی بسیار قدرتمند و کارآمدی را در اختیار شما قرار دهد. همانطور که گفته شد، تهیهی یک کپچر کارت – حداقل در شروع کار – اصلا الزامی نیست.
با توجه به اینکه کپچر کارت مخصوصا در ایران قطعهی گرانقیمتی به حساب میآید، بهتر است تهیهی آن را به بعد از جذب بیننده و بالا آوردن کانال استریم خود موکول کنید.اغلب استریمرها از کپچر کارت برای انتقال تصویر و صدای بازی از کنسول به سیستمی که درحال انجام کارهای استریم است، استفاده میکنند. همچنین استریمرهایی که میخواهند از دو PC در پروسهی استریم خود استفاده کنند (یکی برای اجرای بازی و دیگری برای اجرای نرمافزارهای استریم و انکود کردن گیمپلی) هم به کپچر کارت نیاز خواهند داشت. استفاده از یک کپچر کارت شاید الزامی نباشد، اما قدرت بسیاری در اختیار شما قرار داده و سرعت کار را شدیدا افزایش میدهد.
کمک ریمیت به استریمرها جهت ارتقای تجهیزات | هدفگذاری در استریم با استفاده از ریمیت
در طول بررسی هر یک از این تجهیزات موردنیاز، حداقلها و قدرتمندترینها را معرفی کردیم. در زمان شروع فعالیتهای استریمینگ که هنوز ضمانتی بر ثابتقدمی طولانیمدت شما در این عرصه وجود ندارد و خود نیز در ادامه دادن این حرفه طی سالهای متمادی تردید دارید، بهتر است حداقلهای موردنیاز خود را تامین کنید و تهیهی قطعات حرفهایتر را به زمان دیگری موکول کنید. اگر متوجه شدید که عدهای از بینندگان به طور منظم و روزانه برای تماشای استریمهای شما بازمیگردند، این بدان معناست که شیوهی کار شما جواب داده و جامعهی مخاطبین شما را به عنوان یک استریمر جدید پذیرفته است. در این موقعیت باید نسبت به ارتقای سیستم و تهیهی قطعات قدرتمندتر اقدام کنید.
برای مثال وبکم HD خود را با یک دوربین full HD عوض کنید و برای تسریع فرایند استریم به سراغ کپچر کارت بروید. یا از آنجایی که تکنولوژیهای گرافیکی هرساله با سرعت زیادی درحال پیشرفت است، کارت گرافیک خود را ارتقا دهید و به موازات آن یک نمایشگر جدید تهیه کنید. هزینهی تمام این خریدها و ارتقاها را تنها با استریم کردن میتوان تامین کرد.
سرویس ریمیت این فرصت را برای شما به ارمغان آورده است که استریمهای طولانیمدت و جذاب خود را به یک منبع درآمد پرسود تبدیل کنید. شما میتوانید بینندگان و دنبالکنندگان همیشگی و ثابت خود را در جریان برنامههای خرید و ارتقای سیستم قرار دهید و لیست خرید خود را در قالب اهداف استریم به نمایش بگذارید. هدفگذاری برای هر استریم، از جمله امکاناتی است که ریمیت در اختیار شما قرار میدهد. این اهداف در قالب نوارهای پرشوندهای در گوشهی تصویر همراه با یک چکباکس و شرح هدف از استریم آن روز به نمایش درمیآیند و بینندهی استریم را متوجه مقصود شما از دریافت حمایتهای مالی شده و دلیل محکمتری برای ارسال هدیهی نقدی به شما پیدا میکند.
برای مثال میتوانید برای استریم خود یک هدف تحت عنوان “کمکهزینهی خرید کپچر کارت” تعریف کنید و در طول استریم بیشتر دربارهی آن توضیح دهید. مثلا از تاثیری که کپچر کارت در کیفیت و سرعت استریمها اعمال میکند صحبت کنید و به دنبال کنندگان خود ثابت کنید که هدف از خرید این محصول، ارتقای سطح کیفی استریمها و تولید هرچه بهتر محتوای سرگرمکننده برای آنها است. همچنین میتوانید با هدف کمک به خیریه و دیگر فعالیتهای بشردوستانه استریم کنید. خوشبختانه استریمرها و جامعهی گیمرها با سابقهی درخشان خود در زمینهی کمک به خیریه، جلوهی بسیار خوبی از گیمینگ و استریمینگ در ایران ترسیم کردهاند.
این قطعات تمام تجهیزاتی بودند که در استریم کردن به آنها نیاز خواهید داشت. بدیهی است که اقلامی مثل نمایشگر، ماوس، کلید، تجهیزات صوتی یا هدفون و خیلی دیگر از تجهیزات لازمه جهت راهاندازی سیستم هم باید تهیه شوند. اما از آنجایی که سطح کیفی این قطعات به طور مستقیم تاثیری روی کیفیت استریم شما ندارد، در این مطلب به آنها نپرداختیم. این کاملا به بودجه و سلایق شما بستگی دارد که ماوس و کیبوردی را برای کامپیوتر خود استفاده کنید. شاید از آن دسته پلیرهایی هستید که با کنترلر بازی میکنند و علاقهی به ماوس و کیبورد ندارند.
در هر صورت انتخاب این موارد را برعهدهی خود شما میسپاریم. همچنین دیگر ابزار جانبی که رنگ و لعاب متفاوتی به استریمهای شما میبخشند، مثل پردهی سبز یا سیستم نورپردازی LED نیز هستند که به نوبهی خود جلوهی منحصر به فردی از شما به عنوان یک استریمر جدید به نمایش میگذارند و استفاده از آنها – در صورت به موفقیت رسیدن به عنوان یک استریمر – فکر بدی نیست.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید