بازی‌های مناسب کودکان

معرفی بازی‌های مناسب کودکان (قسمت دوم)

کودکان بالای پنج سال

1%
  • 0/10
معرفی بازی‌های مناسب کودکان (قسمت دوم) ۰ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸ راهنما و آموزش کپی لینک

اگرچه بازی‌های بسیاری هر ساله روانه‌ی بازارها می‌شوند، اما یافتن بازی‌های مناسب کودکان به یک دغدغه‌ی مهم برای خانواده‌‌ها تبدیل شده است.

با گذشت مدتی از انتشار قسمت اول سری مقالات بازی‌های مناسب کودکان، تصمیم گرفتیم تا قسمت دوم آن را هم منتشر کنیم. در این مقاله سعی شده با در نظر گرفتن سلایق مختلف کودکان پنج سال به بالا، به معرفی عناوینی بپردازیم در سبک‌های متفاوت از جمله اکشن، معمایی، ورزشی و ماجراجویی ساخته شده‌اند. 

Scribblenauts: Showdown

Scribblenauts: Showdown از آن دسته بازی‌هایی محسوب می‌شود که برای تجربه‌های گروهی طراحی شده است. این عنوان از حداکثر چهار کاربر پشتیبانی کرده و شامل بیش از ۲۴ مینی گیم متفاوت می‌شود. مینی گیم‌ها طراحی پیچیده‌ای برای کاربران کم سن و سال ندارند اما ممکن است برخی اوقات که خواندن و نوشتن کلمات به شکل درست مورد نیاز باشد، این دسته از کاربران با مشکل مواجه شوند.

هر چند تمرکز سازندگان در زمان توسعه‌ی Scribblenauts: Showdown روی خلق یک بازی مناسب جمع‌های خانوادگی و دوستانه است، اما حالت قدیمی Sandbox هم در آن وجود دارد. هر مرحله‌ی حالت Sandbox ده پازل مختلف دارد که کاربر می‌تواند با استفاده از قوه‌ی تخیل خود آن‌ها را حل کند. به بیان دیگر، پازل‌ها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که کاربر در حل آن‌ها آزادی عمل داشته باشد. این موضوع باعث شده تا حالت Sandbox برای کودکانی که مدرسه می‌روند بسیار مفید باشد؛ زیرا باعث پیشرفت مهارت‌های آن‌ها در حل مشکلات می‌شود. این بازی معمایی برای پلتفرم‌های پلی‌استیشن ۴، ایکس‌باکس وان و نینتندو سوییچ منتشر شده است.

Minecraft

با اطمینان می‌توان گفت تا الان تقریبا تمامی علاقه‌مندان به بازی‌های ویدیویی حداقل یک بار نام Minecraft را شنیده‌اند یا در سایت‌های خبری با آن برخورد داشته‌اند، چرا که این بازی سندباکس پیش از روی کار آمدن Fortnite به یک پدیده‌ی جهانی تبدیل شده بود. نکته‌ی جالب پیرامون این بازی سندباکس این است که همزمان با کاربر تکامل می‌یابد. کاربران کم سن و سال شاید در ابتدا نتوانند آن‌طور که باید و شاید از ابزارهای موجود برای خلق دنیای مورد نظر استفاده کنند، اما با افزایش سن بیشتر پیرامون بازی یاد گرفته و مهارت‌های آنان افزایش می‌یابد.

مهم نیست حالت Creative را انتخاب می‌کنید تا به خلق دنیایی‌ شگفت‌انگیز پرداخته یا حالت Survival را انتخاب می‌کنید تا به جنگ موجودات مختلف بروید، در هر صورت Minecraft تجربه‌ای سرگرم‌کننده را به مخاطبان کودک و بزرگسال خود ارائه می‌دهد تا بتوانند مرزهای خلاقیت و تخیل را جابجا کنند. در ضمن، این بازی تقریبا روی تمامی پلتفرم‌ها، از کنسول‌های خانگی گرفته تا تلفن‌های همراه هوشمند و تبلت، در دسترس قرار دارد.

Snipperclips – Cut it out, together!

Snipperclips یک بازی معمایی است که شخصیت‌های بانمکی دارد. این ویژگی‌، یکی از دلایلی است که باعث شده تا ساخته‌ی استودیوی SFB Games در دسته‌ی بازی‌های مناسب کودکان قرار بگیرد.. این بازی دو شخصیت با نام‌های اسنیپ و کلیپ دارد که در واقع دو تکه‌ی کاغذ هستند. این دو باید با همکاری یکدیگر معماهای خواسته شده را با استفاده از مکانیک بریدن حل کنند. این عنوان چندنفره‌، تجربه‌ای سرگرم‌کننده و پر از خلاقیت را برای کاربران به ارمغان می‌آورد.

معماهای Snipperclips به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که کاربر در حل آن‌ها آزادی عمل داشته و بتواند از قوه‌ی تخیل خود استفاده کند. از این جهت، به بازی معمایی Scribblenauts شباهت دارد. همچنین در این بازی یک حالت رقابتی با نام Blitz وجود دارد که حداکثر از چهار کابر پشتیبانی می‌کند. این محصول به‌صورت انحصاری برای نینتندو سوییچ عرضه شده است.

Rocket League

بازی Rocket League را می‌توان ترکیبی مسحورکننده از ورزش‌های الکترونیک، رقابت‎‌های اتومبیل‌رانی و فوتبال دانست. در نگاه اول، شاید یک بازی ویدیویی باشد که کاربر باید با استفاده از راندن خودروی خود در یک زمین ورزشی، یک توپ عظیم را وارد دروازه‌ی حریف می‌کند اما از یک گیم‌پلی کمیاب، بسیار دقیق و هیجان‌انگیز برخوردار است که تاکنون توجه میلیون کاربر را در سراسر جهان به خود جلب کرده است.

نکته‌ای که باعث می‌شود تا ساخته‌ی استودیوی سایونیکس برای کاربران کم سن و سال، به‌خصوص کودکان بالای پنج سال مناسب باشد، طراحی آرکید گونه‌ی گیم‌پلی است. اگرچه این موضوع باعث شده تا میزان واقع‌گرایی آن کاسته شود اما به ارائه‌ی تجربه‌ای جذاب و با نشاط منجر شده است. بازی Rocket League برای پلتفرم‌های پلی‌استیشن ۴، ایکس‌باکس وان، نینتندو سوییچ و رایانه‌های شخصی منتشر شده است.

Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville

اگرچه Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville نتوانست به‌ اندازه‌ی دو نسخه‌ی سری Garden Warfare مشهور شود اما به‌عنوان یک عنوان اکشن و چندنفره، تجربه‌ی بسیار بهتری را ارائه می‌دهد. شخصیت‌های بازی به‌طور کلی به دو دسته‌ی زامبی‌ها و گیاهان تقسیم می‌شوند و هر دسته هم کلاس‌های شخصیتی مختلفی را در بر می‌گیرد. نکته‌ی مثبت پیرامون بازی این است که برای هر یک از دسته‌ها یک کمپین داستانی جداگانه در نظر گرفته شده است؛ کمپین‌هایی که حکم یک بخش آموزشی بی‌نظیر را ایفا می‌کنند.

بازی Battle for Neighborville گزینه‌ای فوق‌العاده برای خانواده‌هایی است که حداقل دو کودک حدودا هم سن و سال دارند؛ زیرا از قابلیت تقسیم صفحه یا Split Screen برای تجربه‌ی برخی از حالت‌های چندنفره برخوردار است. یکی از این‌ حالت‌ها، Ops است که می‌توان آن را نسخه‌ی آسان‌تر حالت Horde در دیگر بازی‌های چندنفره دانست. ساخته‌ی استودیوی پاپ‌کپ گیمز برای کنسول‌های پلی‌استیشن ۴ُ ایکس‌باکس وان و رایانه‌های شخصی در دسترس قرار دارد.

The Legend of Zelda: Link’s Awakening

نسخه‌ی نینتندو سوییچ The Legend of Zelda: Link’s Awakening در مقایسه با نسخه‌ی اصلی که در سال ۱۹۹۳ برای کنسول گیم بوی منتشر شد، تفاوت‌های بسیاری دارد که یکی از قابل‌توجه‌ترین آن‌ها، سبک هنری استفاده شده در نسخه‌ی بازسازی است؛ سبکی که بدون شک برای کودکان جذابیت بالایی دارد. Link’s Awakening همچنین در مقایسه با نسخه‌ی قبلی سری، یعنی Breath of the Wild گیم‌پلی آسان‌تری دارد. در نتیجه کاربر با صرف زمان کمتری می‌تواند با تمامی مکانیک‌ها آشنا شود. دیگر مزیت این بازی اکشن و ماجراجویی، محتویات فراوان قرار گرفته در آن است. هر آنچه که در نسخه‌های کلاسیک فرنچایز زلدا دیده بودیم، در این نسخه قرار گرفته است.

نکته‌ای که باید به آن توجه کرد این است که The Legend of Zelda: Link’s Awakening چندان هم بازی ساده و سرراستی نیست که کاربران زیر پنج سال بتوانند به تجربه‌اش بپردازند. در نتیجه، تنها برای کودکان بالای پنج سال مناسب است. این بازی به‌صورت انحصاری برای نینتندو سوییچ منتشر شده است.

Luigi’s Mansion 3

بازی Luigi’s Mansion 3 دنباله‌ای مستقیم برای Luigi’s Mansion: Dark Moon محسوب می‌شود که سال ۲۰۱۳ برای کنسول نینتندو 3DS منتشر شده بود. Luigi’s Mansion 3 را می‌توان بهترین نسخه‌ی این فرنچایز دانست. داستان این قسمت لوئیجی و دوستانش را دنبال می‌کند که برای گذراندن تعطیلات به یک هتل می‌روند اما مدت کوتاهی بعد متوجه‌ می‌شوند که ارواح این مکان را تسخیر کرده‌اند. لوئیجی حالا ماموریت دارد تا ماریو، پیچ و دیگر دوستانش را نجات دهد.

قسمت سوم فرنچایز Luigi’s Mansion نقطه قوت‌های بسیاری دارد. اول اینکه دنیای بازی یک هتل وسیع است. دوم اینکه گیم‌پلی بازی به‌طور کلی شامل مبارزات و حل پازل می‌شود که این موضوع از ایجاد حس یکنواختی در کاربر جلوگیری می‌کنند. سوم این که Luigi’s Mansion 3 داستان طنزآمیزی دارد که بدون شک باعث خواهد شد تا لبخند روی لب‌های کاربران این رده‌ی سنی بنشیند. از همه مهم‌تر، سازندگان بخش چندنفره را هم در این بازی قرار داده‌اند تا خانواده‌هایی که بیش از یک فرزند دارند، مشکلی در سرگرم کردن کودکان خود نداشته باشند.

Unravel 2

الکترونیک آرتز تصمیم گرفت تا برای تمرکز بیشتر روی توسعه و عرضه‌ی بازی‌های مستقل، زیرمجموعه‌ای را با نام EA Originals تاسیس کند. این زیرمجموعه اوایل سال گذشته‌ی میلادی بازی Unravel Two را روانه‌‎ی بازار کرد. شخصیت‌های اصلی بازی دو موجود ساخته شده از نخ با نام یارنی هستند. در نتیجه، تمامی پازل‌ها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که نیازمند همکاری دو کاربر باشد. البته سازندگان بخش تک‌نفره را هم در بازی قرار داده‌اند که کاربر می‌تواند بین کنترل دو شخصیت اصلی سوییچ کند.

پازل‌های طراحی شده برای Unravel Two در مقایسه با LittleBigPlanet 3 مقداری چالش‌برانگیز‌تر هستند. بنابراین، بهتر است کنترل یکی از شخصیت‌ها را والدین و دیگری را فرزندان بر عهده بگیرند. این همکاری بین والدین و فرزندان برای حل پازل‌ها بدون شک در بلند مدت می‌تواند روی رابطه‌ی میان آن‌ها تاثیرگذار باشد. دنباله‌ی Unravel برای پلتفرم‌های پلی‌استیشن ۴، ایکس‌باکس وان و رایانه‌های شخصی در دسترس قرار دارد.

Captain Toad: Treasure Tracker

ایده‌ی ساخت Captain Toad: Treasure Tracker از مراحل Adventures of Captain Toad در بازی Super Mario 3D World الهام گرفته شده است. شخصیت‌های تودت و تد باید با استفاده‌ از مکانیک‌های مختلف از جمله پریدن و اعمال تغییر در محیط، از موانع مختلف عبور کرده و خود را به نقطه‌ی پایان برسانند. در این میان، باید مراقب دشمن‌ها هم باشند که در مراحل قرار گرفته‌ تا مقداری بر سختی بازی افزوده شود.

بازی Captain Toad: Treasure Tracker گزینه‌ی بسیار مناسبی برای آن دسته از کودکانی محسوب می‌شود که طرفدار فرنچایز ماریو و عناوین معمایی هستند. در ضمن، چندی پیش یک به‌روزرسانی برای نسخه‌ی نینتندو سوییچ این بازی منتشر شده است که قابلیت چندنفره‌ی آفلاین را به آن اضافه می‌کند. به غیر از سوییچ، این عنوان برای کنسول‌های وی یو و نینتندو 3DS هم عرضه شده است.

نسخه‌های اصلی فرنچایز Pokémon

اولین نسخه‌ از سری بازی‌های نقش‌آفرینی Pokémon در سال ۱۹۹۶ منتشر شد و از آن زمان تاکنون این فرنچایز عملکرد عالی داشته است. بازی‌های این فرنچایز بدون شک برای کودکان طرفدار نقش‌آفرینی بسیار عالی هستند و هیچ رقیبی برای این فرنچایز روی کنسول‌های دستی نینتندو وجود ندارد. بازی‌های Pokémon معمولا درباره‌ی یک کودک هستند که باید به بهترین مربی پوکیمان در جهان تبدیل شود. این کودک باید در طول بازی پوکیمان مناسب را پیدا کرده، به آن آموزش داده و سپس همراه با او در نبرد علیه دیگر مربیان پوکیمان شرکت کند.

اگر برای کودک خود کنسول نینتندو 3DS خریداری کرده‌اید، می‌توانید بازی‌های Pokémon X and Y ،Pokémon Omega Ruby و Pokémon Sun and Moon را تهیه کنید. با داشتن دو نینتندو 3DS می‌توانید از قابلیت کواپ آفلاین هم بهره ببرید. در ضمن، اگرچه Pokémon: Let’s Go از نسخه‌های اصلی فرنچایز نیست اما نسخه‌ی مناسبی برای کودکان محسوب می‌شود. این بازی در واقع نسخه‌ی بازسازی Pokémon Yellow است که شامل برخی مکانیک‌های جذاب Pokémon Go می‌شود. Pokémon: Let’s Go تنها برای نینتندو سوییچ منتشر شده است.

Animal Crossing: New Leaf

مهم‌ترین فایده‌ی Animal Crossing: New Leaf، آموزش مسئولیت‌پذیری به کودکان است. کاربر باید در بازی به گل‌ها و گیاهان آب بدهد، به ماهی غذا بدهد و از خانه‌اش مراقبت کند. این بازی یک شبیه‌ساز مدیریت بوده و درباره‌ی فردی است که به اشتباه وظیفه‌ی شهرداری به او سپرده می‌شود. در نگاه اول، این بازی چندان جذاب نیست اما بدون شک باعث کنجکاوی کاربر می‌شود تا برگشته و ببیند در طول مدتی که نبوده چه اتفاقاتی رخ داده است.

نکته‌ی جالب پیرامون Animal Crossing: New Leaf این است که براساس ساعت کنسول کار می‌کند. به بیان دیگر، اگر ساعت کنسول کاربر نیمه‌ی شب را نشان دهد، بدون شک مغازه‌های داخل بازی بسته بوده و باید تا صبح منتظر بماند. در ضمن، اگر دو کنسول نینتندو 3DS در خانه دارید، می‌توانید به آپارتمان همدیگر بروید.

Terraria

اگر از سبک گرافیکی دو بعدی فاکتور بگیریم، می‌توان گفت Terraria از بسیاری جهات به Minecraft شبیه است. این بازی داستان خاصی ندارد و وظیفه‌ی کاربر گشت و گذار در محیط، جمع‌آوری منابع و نبرد با دشمنان کوچک و بزرگ است. کاربر همچنین می‌تواند در جریان بازی روستاییان جدیدی را به سازه‌هایی بیاورد که در گذشته ساخته است.

از آن‌جایی که جهان بازی برای هر کاربر به‌صورت تصادفی ساخته می‌شود، تجربه‌‌های کاربران از Terraria با یکدیگر متفاوت خواهند بود. در ضمن، جای هیچ گونه نگرانی پیرامون مدت زمان گیم‌پلی نیست؛ زیرا این بازی آنقدر محتوا دارد که می‌تواند کاربر را برای هزاران ساعت سرگرم کنند. این عنوان برای پلتفرم‌های پلی‌استیشن ۴، ایکس‌باکس وان، نینتندو سوییچ، رایانه‌های شخصی، کنسول‌های نسل هفتم و همچنین تلفن‌های همراه هوشمند منتشر شده است.



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments