7 تفاوت سریال The Last of Us با بازی در قسمت دوم
1%
  • 0/10

7 تفاوت سریال The Last of Us با بازی در قسمت دوم

ایجاد تغییر با حفظ وفاداری

7 تفاوت سریال The Last of Us با بازی در قسمت دوم ۱ ۰۶ بهمن ۱۴۰۱ مقالات جانبی (تلویزیون) کپی لینک

اپیزود دوم سریال The Last of Us با اعمال یک‌سری تغییرات نسبت به بازی، هیجان خود را حفظ می‌کند. در این مقاله به بررسی 7 تفاوت سریال The Last of Us با بازی می‌پردازیم.

اپیزود دوم سریال The Last of Us با ایجاد تغییراتی در زمینه‌ی روایت و نحوه‌ی پیاده سازی آن، نظر مخاطبان را نسبت به خود جلب کرد. اپیزود دوم سریال The Last of Us داستان شخصیت‌های جوئل (Joel)، تس (Tess) و الی (Ellie) را پس از کلیف هنگر قسمت قبل، ادامه می‌دهد. جایی که این سه شخصیت به دنیای خطرناک خارج از منطقه‌ی قرنطینه شهر Boston پا می‌گذارند. جوئل و تس قصد دارند الی را به گروه فایرفلایز (Fireflies) برسانند که در مقابل از آن‌ها باتری ماشین دریافت کنند و سپس به جستجوی تامی (Tommy)، برادر جوئل بروند.

با وجود یک‌سری تفاوت در سریال The Last of Us نسبت به بازی، اما اپیزود اول همچنان سعی می‌کرد تا به بازی وفادار بماند. اپیزود اول سریال، ماهیت کلی بازی را حفظ کرد. ولی برای ایجاد حس تازگی در تجربه، و محدودیت‌ها و تفاوت‌های مدیوم بازی‌های ویدیویی نسبت به تلوزیون، تغییرات مهمی را در سریال ایجاد می‌کند. اپیزود دوم سریال The Last of Us هم درست همین روند را ادامه می‌دهد و با وجود برخی شباهت‌های بزرگ با بازی، تغییرات گسترده‌ای را هم اعمال می‌کند. در ادامه 7 تفاوت سریال The Last of Us نسبت به بازی اصلی را بررسی می‌کنیم.

7: تفاوت سریال The Last of Us در نمایش محل شیوع در شهر جاکارتا

بدون شک بزرگ‌ترین تفاوت سریال The Last of Us در اپیزود دوم نسبت به بازی، نمایش محل اصلی شیوع این بیماری است. در بازی اصلی، هیچ‌وقت مشخص نشد که شیوع این قارچ‌ها دقیقا از کجا شروع شد. با این‌که می‌توان از طریق کالکتیبل‌ها و سایر اطلاعات در محیط بازی، یک‌سری اطلاعات جالب کسب کرد، اما هیچ‌وقت به طور دقیق محل اصلی شیوع، مشخص نمی‌شودسریال The Last of Us به شکل بسیار عمیق‌تری به مکان شیوع، چگونگی این اتفاق، و حتی به ارائه توضیحات دقیق‌تر در مورد سرچماقی‌ها می‌پردازد. در افتتاحیه اپیزود اول، شاهد یک مصاحبه در سال 1968 هستیم که توضیحات دقیقی را در مورد قارچ‌ها و احتمال فراگیری یک بیماری لاعلاج، ارائه می‌دهد. توضیحاتی که هرگز در بازی ذکر نمی‌شود و طرفداران باید خودشان در این موارد تحقیق میکردند. اپیزود دوم هم با پیش گرفتن همین مسیر، این‌بار توضیحات بیشتری را در مورد مکان شیوع بیان می‌کند. 

افتتاحیه‌ی اپیزود دو در شهر جاکارتا، پایتخت اندونزی جریان دارد. در این افتتاحیه پروفسور رنتا (Ranta)، کارشناس قارچ‌شناسی از دانشگاه اندوزی، به مخاطب معرفی می‌شود. رنتا در رستوران در حال غذا خوردن است که پلیس‌ها به سراغ او می‌آیند. سپس به او توضیح می‌دهند که در یک کارخانه‌ی آرد سازی در جاکارتا، افرادی توسط سرچماغی آلوده شده‌اند. کارخانه‌ای که به یک بستر بسیار مناسب برا رشد قارچ‌ها تبدیل شده است. رنتا ابتدا این موضوع را رد می‌کند و باور ندارد که سرچماغی در بدن انسان‌ زنده بماند. اما پس از بررسی یک نمونه، متوجه می‌شود که این قضیه صحت دارد. چنین ایده‌ای در مورد شیوع سرچماقی‌ها در کارخانه‌ی آرد، در بازی هم دیده می‌شود. با این تفاوت که به‌نظر می‌رسد محل شیوع در بازی، در آمریکای جنوبی باشد.

ایده‌ی تفاوت سریال The Last of Us در محل شیوع سرچماقی‌ها از جاکارتای اندونزی را می‌توان به واقعیت نزدیک‌تر دانست. سرچماقی‌ها در دنیای واقعی به شکل گسترده‌ای در آسیا حضور دارند. به همین دلیل سریال The Last of Us شهر جاکارتا را به عنوان مکان اصلی شیوع انتخاب می‌کند. این سکانس نه تنها مکان شیوع قارچ‌ها در سریال را مشخص می‌کند، بلکه با یک افتتاحیه‌ی سرد و بی نقص، مخاطب را برای اتفاقات بعدی در سریال آماده می‌کند.

6: تفاوت سریال The Last of Us در جایگزینی پیچک به‌جای اسپورزها

اپیزود دوم، روی بزرگ‌ترین تفاوت سریال The Last of Us نسبت‌ به بازی، یعنی جایگزینی پیچک‌ها به‌جای اسپورز، تمرکز ویژه‌ای دارد. اسپورزها در بازی اصلی با ظاهری مثل گرد و غبار در محیط‌های تاریک و تنگ، و معمولا زیرزمین‌ها پخش می‌شوند. تنفس اسپورزها باعث آلوده شدن فرد می‌شود و به همین دلیل، شخصیت‌های بازی هنگام روبروی با اسپورزها، از ماسک گاز استفاده می‌کنند. با این‌ حال نیل دراکمن (Neil Druckmann) و کریگ مزین (Craig Mazin) کارگردان‌های سریال The Last of Us در مراحل اولیه‌ی توسعه‌، تصمیم می‌گیرند تا به جای اسپورزها، از پیچک‌ها استفاده کنند. تصمیمی که باعث می‌شود تا بسیاری از وقایع مهم داستانی، به شکل متفاوتی رقم بخورند.

در این سریال برای پیاده‌سازی نحوه‌ی عملکرد پیچک‌ها، از زیستگاه‌های واقعی قارچ‌ها الهام گرفته شده است. به این صورت که پیچک‌ها در سراسر فضاهای گسترده به هم متصل می‌شوند. اگرچه در اپیزود اول The Last of Us دیدیم که این پیچک‌ها از دهان آلودگان بیرون می‌آید و صحنه‌های چندش‌آوری را ایجاد می‌کنند، اما به طور دقیق با نحوه‌ی کار آن‌ها و چگونگی عملکرد این تفاوت سریال The Last of Us نسبت به بازی آشنا نشدیم. در اپیزود دوم سریال The Last of Us شاهد چگونگی پخش آلودگی توسط این پیچک‌ها هستیم. پیچک‌ها همچون کندوهایی برای آلودگان هستند و آن‌ها را در یک شبکه متصل به هم در فواصل دور نگه می‌دارند. جوئل در سکانس پایانی اپیزود 2، یک فایرفلای آلوده را می‌کشد و از طریق پیچک‌ها، یک دسته‌ی بزرگ از آلوده‌ها، از مکان جوئل با خبر شده و به او حمله می‌کنند.

5: جوئل از تس و الی جدا نمی‌شود

یک تفاوت سریال The Last of Us نسبت به بازی این است که جوئل هرگز از تس و الی جدا نمی‌شود. در بازی The Last of Us هنگامی که این سه شخصیت در حال عبور از مکان‌های تنگ و تاریک هستند، سقوط آوار باعث می‌شود تا جوئل، از تس و الی جدا بیوفتد. اتفاقی که در ادامه باعث گاز گرفته شدن تس می‌شود. سکانسی نسبتا مشابه از سقوط آوار در سریال هم دیده می‌شود. با این تفاوت که تس، الی را به داخل اتاق هل می‌دهد و آن دو هرگز از جوئل، جدا نمی‌شوند.

 در سریال The Last of Us، جوئل فقط برای یک مدت بسیار کوتاه از تس و الی جدا شده و باز هم همگی در یک اتاق حضور دارند و صرفا در حال فرار از کلیکرهای متفاوت هستند. برخلاف بازی که جوئل به طور کامل در یک اتاق جداگانه است و برای مدت طولانی‌تری نسبت به سریال، از تس و الی جدا می‌ماند.

4: تس به‌جای رانر، توسط یک کلیکر آلوده می‌شود

یک تفاوت سریال The Last of Us نسبت به بازی، به نحوه‌ی گاز گرفته شدن شخصیت تس برمی‌گردد. همان‌طور که در بالا اشاره شد، تس و الی پس از سقوط آوار، از جوئل جدا می‌شوند. در ادامه بازیکن در نقش جوئل، تس را در حال جنگ با رانر‌ها پیدا می‌کند. رانرها اولین نوع آلوده‌ها در دنیای The Last of Us هستند. با این‌که در بازی، به طور دقیق نمی‌دانیم تس چه زمان گاز گرفته شد، اما چشمان تیزبین می‌توانند تشخیص دهند که تس هنگام مقابله با رانر، سعی می‌کند تا او را از گردن خود جدا کند و به عقب هل دهد. اما در سریال، تس توسط یک کلیکر گاز گرفته می‌شود. سومین نوع از آلوده‌ها که چشمانشان کور است و قدرت شنوایی بسیار قوی‌ای دارند. با این‌‌که لحضه‌ی گازگیری به مخاطب نمایش داده نمی‌شود، اما تس پس از تقابل با کلیکرها رفتارش بسیار تغییر می‌کند و ظاهر ناراحت‌تری دارد.

3: افراد گروه فایرفلایز توسط آلوده‌ها کشته شده‌اند

وقتی که شخصیت‌های جوئل، تس و الی در پایان اپیزود 2 وارد ساختمان ایالتی می‌شوند، دوباره شاهد یک تفاوت سریال The Last of Us با بازی هستیم. این سه نفر پس از ورود به ساختمان، با جنازه‌ی اعضای گروه فایرفلایز روبرو می‌شوند که توسط آلوده‌ها کشته شده‌اند. جوئل توضیح می‌دهد که یک گروه از این افراد تبدیل شدند و با سایر افراد گروه مبارزه کردند. مبارزه‌ای که در نهایت همه در آن شکست خوردند. اما اعضای گروه فایرفلایز در بازی توسط افراد فدرا (Fedra) کشته شده‌اند و در ادامه حتی جوئل باید از دست آن‌ها فرار کند.

2: جوئل وظیفه دارد الی را نزد بیل و فرنک ببرد، نه تامی

در بازی The Last of Us، تس در سکانسی که بالاتر در موردش صحبت کردیم، از جوئل درخواست می‌کند تا الی را پیش تامی ببرد. چرا که تامی قبلا عضو گروه فایرفلایز بود و ممکن است اطلاعاتی در مورد سایر پایگاه‌های این گروه داشته باشد. اما تفاوت سریال The Last of Us به گونه‌ای است که تس از جوئل درخواست می‌کند تا الی را نزد بیل (Bill) و فرنک (Frank) ببرد. احتمالا این تغییر باعث افزایش اهمیت بیل و فرنک در سریال می‌شود و جوئل برخلاف بازی، صرفا برای دریافت ماشین به شهر بیل نمی‌رود.

1: تفاوت سریال The Last of Us در نمایش آخرین ایستادگی تس در برابر آلوده‌ها

آخرین تفاوت سریال The Last of Us نسبت به بازی، به آخرین لحضات زندگی تس مربوط می‌شود. در بازی The Last of Us ماموران فدرا پس از کشتن افراد فایرفلایز، دوباره برای جستجوی جوئل به آن ساختمان بازمی‌گردند. تس در این لحضه جوئل و الی را به بیرون روانه می‌کند و سعی دارد برای آن‌ها، کمی زمان بخرد. در نهایت او به‌دست ماموران فدرا کشته می‌شود.

اما در سکانس نهایی اپیزود دوم سریال The Last of Us، تس مقابل گروهی از آلوده‌ها قرار می‌گیرد. در عین حال که تس سعی دارد فندکش را روشن کند و ساختمان را به آتش بکشد، گروه آلوده‌ها بی توجه از کنار او رد می‌شوند چرا که تس حالا بخشی از شبکه‌شان است. با این‌حال یکی از استاکرها به او نزدیک شده و سعی می‌کند تا با پیچک خود، به روند آلودگی تس، سرعت ببخشد. تس نهایتا فندکش را روشن کرده و ساختمان را منفجر می‌کند. سکانسی که در عین حال زیبا، شاعرانه و دردناک ظاهر می‌شود.

بدون شک تفاوت‌های سریال The Last of Us نسبت به بازی، ارزش تماشای آن را چند برابر می‌کند. نظر شما درباره‌ی این تفاوت‌ها چیست؟



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

1 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments