فیلم ایرانی «افسانه بُناسان، غول چراغ جادو» در جشنواره جهانی فیلم فجر رقابت خواهد کرد
این اثر در چهار کشور فیلمبرداری شد
به گزارش ستاد خبری جشنواره جهانی فیلم فجر، فیلم ایرانی «افسانه بُناسان، غول چراغ جادو» در بخش جلوهگاه شرق حاضر خواهد بود.
پیش از اینکه انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ شمسی رخ دهد، جشنواره بینالمللی فیلم تهران به صورت سالانه برگزار میشد تا بهترین آثار داخلی به رقابت با آثاری از دیگر کشورها بپردازند. این جشنواره توسط دفتر مخصوص شهبانو فرح پهلوی حمایت میشد و در آن سالها، مهمترین رویداد سینمایی کشور به شمار میرفت. پس از انقلاب، مسئولان فرهنگی کشور تصمیم گرفتند جایگزینی برای جشنواره بینالمللی فیلم تهران ایجاد کنند که نتیجه اتخاذ چنین تصمیمی، برگزاری اولین دوره جشنواره فیلم فجر در سال ۱۳۶۱ بود؛ جشنوارهای که توسط بنیاد سینمایی فارابی و زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود.
جشنواره فیلم فجر بین سالهای ۱۳۶۱ الی ۱۳۷۳ شمسی تنها با محوریت آثار داخلی برگزار میشد. بنیاد سینمایی فارابی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال ۱۳۷۴ تصمیم گرفتند بخش بینالمللی را به جشنواره خود اضافه کنند تا رقابتی میان آثار داخلی و خارجی شکل بگیرد. بخش بینالمللی پنج زیرمجموعه دارد: جام جهاننما، سینما سعادت، جشنواره جشنوارهها، نمایشهای ویژه و جلوهگاه شرق. مانند بخش داخلی، برنده اصلی هر رشته سیمرغ بلورین را دریافت میکند. دیپلم افتخار و لوح زرین از دیگر جوایز اهدایی به برگزیدگان رشتهها محسوب میشوند.
با توجه به مطلبی که روابط عمومی جشنواره جهانی فیلم فجر کار کرده، فیلم ایرانی «افسانه بُناسان، غول چراغ جادو» در بخش جلونهگاه شرق با دیگر آثار رقابت خواهد کرد. این اثر در ایران، ژاپن، اتریش و عراق فیلمبرداری شده و از بازیگرانش میتوان پرویز پرستویی، گرهارد فرایلینگر، شیسوکو تسویا، نورییوکی آساکورا و محمود بنکدارنیا را نام برد. این فیلم، محصول مشترک کشورهای ایران و ژاپن بوده و حبیب احمدزاده را روی صندلی کارگردانی داشته است. او در کنار خواهر خود زینب احمدزاده نویسنده فیلمنامه هم بوده است.
همانطور که از نامش میتوان حدس زد، فیلم ایرانی «افسانه بُناسان، غول چراغ جادو» با الهام از قصه غول چراغ جادو نوشته شده است. داستان درباره یک غول نام بناسان است که در آستانه اخراج همیشگی از منظومه شمسی قرار دارد. به منظور جلوگیری از اجرایی شدن چنین مجازاتی، شرط فرشته را پذیرفته و مجبور میشود با همکاری چهان انسان معمولی یک آهنگ زیبا برای ایجاد معجزهای بشری و واقعی خلق کند. بناسان در جریان خلق آهنگ درگیر ماجراهای مختلفی میشود.
احمد حبیبزاده به عنوان داستاننویس و محقق شناخته میشود. با این حال، با سینما غریبه نیست. او در دهه ۷۰ شمسی به عنوان مشاور فیلمنامه در ساخت «آژانس شیشهای» و «برج مینو» به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا مشارکت داشت. حبیبزاده سپس وظیفه آمادهسازی فیلمنامه چند اثر سینمایی مانند «اتوبوس شب» اثر کیومرث پوراحمد را بر عهده گرفت. او ساخت چند مستند را هم در پرونده هنری خود دارد.
افسانه بُناسان، غول چراغ جادو، تنها اثر ایرانیای نیست که در بخش جلوهگاه شرق جشنواره بینالمللی فیلم فجر حاضر است. پیش از این، حضور «سیارک» به کارگردانی مهدی حسینیوند و «صحنه زنی» اثر علیرضا صمدی قطعی شده بود. در انتها، لازم به ذکر است جشنواره جهانی فیلم فجر از تاریخ ۵ الی ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ در تهران برگزار خواهد شد.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید