عبدالمتین از تحول دنیای سینما به دست ماتریکس 4 میگوید
لانا واچوسکی پرقدرتتر از سال ۱۹۹۹ شده است
زمانی که سال ۱۹۹۹ فیلم ماتریکس اکران شد، دنیای سینما، کارگردانان، بازیگران و مخاطبین به پدیدهای روبهرو شدند که پیش از آن تعریف نشده بود و حال اینگونه بهنظر میرسد که باید از نو شاهد حیرت همگان باشیم.
بهنظر باید در فیلم Matrix 4 بهدنبال استفاده از روشهایی تازه باشیم که با آن بار دیگر مانند نسخههای پیشین و قدیمی این سری دنیای سینما تغییراتی اساسی به خود دیده و همه را شگفت زده کند. گرچه تابدین لحظه اطلاعات اندکی درباره داستان، شخصیتها و اسطورههای فیلم در دست ماست، سخنان و نظرات اخیر منتشر شده درباره این فیلم اشاره به تلاش تیم سازنده برای استفاده از المانهایی خاص و تکنولوژیهای جدید و هنری تازه دارد و اگر چنین باشد، نسخه چهارم سری فیلم Matrix میتواند خود را در کنار ماتریکس افسانهای بیابد.
فیلم ماتریکس ۴ توسط لانا واچوسکی (Lana Wachowski) کارگردانی شده و طبق اخبار منتشر شده این فیلم با نام The Matrix Resurrections اکران خواهد شد. ما در این فیلم شاهد حضور بسیاری از بازیگران کهنه کار این سری چون کیانو ریوز دوست داشتنی (Keanu Reeves)، کری ان ماس (Carrie-Anne Moss) و جید پینکت اسمیت (Jade Pinkett Smith) خواهیم بود. از بازیگران جدید این فیلم میتوان به بازیگر فیلمهای Aquaman و Candyman یعنی یحیی عبدالمتین دوم (Yahya Abdul-Mateen II) که طبق شایعات نقش مورفیوس (Morpheus) در دوران جوانی را ایفا خواهد کرد اشاره داشت. عبدالمتین طی مصاحبه اخیر خود با THR از تجربه خود در صحنه فیلمبرداری سخنانی برای ما داشت و اشاره داشت که از تکنولوژی استفاده شده و نحوه فیلم سازی واچوسکی و نحوه چینش دوربینها شگفت زده شده و چیزهایی دیده که پیشتر هرگز شاهد آنها نبوده است. او مصاحبه خود را با جمله «این رویاییست» به پایان رساند.
گرچه متین در مصاحبه اخیر خود هیچ عنصر مهمی از داستان فیلم را برای ما شرح نداد، این حقیقت که او تکنولوژی استفاده شده را «رویایی» توصیف کرده به ما این نوید را میدهد که با فیلمی خارقالعاده روبهرو هستیم. لانا و لیلی واچوسکی همیشه به پیشبرد صنعت فیلم سازی در جهتهای جدید معروف بودهاند. اگر فیلم ماتریکس ۴ نیز به این اصل پایبند بوده و از جدیدترین تکنولوژیها بهره ببرد، میتواند نسخه چهارم سری ماتریک را مانند نسخه اول آن تبدیل به غول جدید دنیای فیلم سازی و ژانر اکشن-تخیلی کند.
زمانی که فیلم ماتریکس در سال ۱۹۹۹ اکران شد، مخاطبین با چیزی روبهرو شدند که پیشتر برایشان تعریف نشده بود. نهتنها داستان این فیلم تازه و خارقالعاده بود، بلکه نحوه نمایش آن نیز چیزی فرای دیگر فیلمها بود. استفاده از حرکات رزمی که بهلطف کامپیوترها بهبود یافته بودند، الهام گرفتن از سینمای هنگ کنگ و استفاده از روشهای جدید فیلم برداری، همه و همه دست به دست هم دادند تا فیلم ساخته شده توسط واچوسکی فیلم فرای زمان خود ظاهر شود. گرچه دو نسخه بعدی این سری نیز حرفهای بسیاری از لحاظ داستان سرایی و فیلم برداری برای گفتن داشتند، بااین حال نتوانستند به تازگی و چشمنوازی ماتریکس ۱ برسند.
حال در حدود دو دهه از اکران فیلم The Matrix Revolutions، آخرین نسخه از سه گانه محبوب ماتریکس گذشته و تکنولوژی دنیای سینما پیشرفتهای چشمگیری به خود دیده است. طی این سالها ما فیلمهای بسیاری با چاشنی کنگفو، استفاده از اسلوموشن و دیگر عناصری که در سه نسخه ابتدایی ماتریکس جدید بودند را دیدهایم. البته که مشاهده این عناصر نوستالژیک و دوست داشتنی در فیلم ماتریکس ۴ دور از انتظار نیست، اینگونه بهنظر میرسد که لانا بهدنبال گشودن درهای تازه و فرصتهای جدید در این فیلم است. اگر با چنین مفهومی روبهرو باشیم، شاید ماتریکس ۴ نیز مانند نسخه اول خود مرزهای دنیای فیلم سازی را جابهجا کرده و همه را حیرت زده کند.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید