مروری بر عجیب‌ترین لیک‌های تاریخ صنعت بازی

مروری بر عجیب‌ترین لیک‌های تاریخ صنعت بازی

اوپس!

1%
  • 0/10
مروری بر عجیب‌ترین لیک‌های تاریخ صنعت بازی ۰ ۰۴ شهریور ۱۳۹۸ ترین‌ها (بازی) کپی لینک

همه ما دوست داریم که گاهی اطلاعاتی از پروژه‌های معرفی‌نشده درز کند اما گاهی این لو رفتن‌ها به قدری مضحک رخ می‌دهد که ما را به خنده وا می‌دارد. با تعدادی از عجیب‌ترین لیک‌های تاریخ صنعت بازی همراه باشید.

شاید تاکنون برایتان اتفاق افتاده که یک فرد ناشناس، اطلاعات فوق محرمانه یک سازمان یا شرکت را به‌طور کاملاً داوطلبانه در اختیار دوست یا خویشاوندتان گذاشته و او نیز آنها را با اشتیاق برایتان تعریف می‌کند. اکثر ما در این شرایط یک گوشمان را در و دیگری را دروازه می‌کنیم اما در صنعت بازی اوضاع کمی متفاوت است. به لطف گسترش روزافزون اینترنت و شبکه‌های اجتماعی متعددی چون توییتر و ردیت، دیگر به سختی می‌توان اطلاعات پروژه‌های محرمانه را پنهان نگه داشت. هر از چند گاهی، یک مطلب پر و پیمان از بازی بزرگ بعدی استودیوی X در اینترنت پخش می‌شود که توسط یک خبرنگار بدنام (سلام جناب شرایر!) یا یک اینسایدر (همان نفوذی خودمان) لو رفته است. با این حال هدفمان در این مطلب، مواردی را شامل می‌شود که اطلاعات یک پروژه بزرگ آنقدر به‌شکل شگفت‌انگیز و خنده‌داری لو رفته که باعث شده به هر لیک عجیبی که در اینترنت دیدیم، ایمان بیاوریم! با ما همراه باشید.

لو رفتن Assassin’s Creed Odyssey توسط یک جاکلیدی!

جاکلیدی با طرح کلاه‌خود متعلق به بازی AC Odyssey

نسخه Odyssey از مجموعه دوست‌داشتنی Assassin’s Creed بسیار جذاب و متحیر‌کننده است؛ درست همانند چگونگی لو رفتنش! یوبی‌سافت پیش‌تر با عرضه نسخه Origins پس از استراحت یک ساله‌ این مجموعه، آن را کاملاً به سمت و سوی جدیدی برده و خونی تازه در رگ‌های AC دمیده بود. بدین ترتیب همگان بشدت منتظر قدم بعدی در این مسیر جدید و امیدوارکننده بودند. اما برخلاف روال معمول که یک بازی با انتشار زودهنگام تریلر یا تصاویر لیک می‌شود، اودیسه با توزیع ناخواسته اشیا مرتبط با بازی همچون جاکلیدی با طرح کلاه‌خود در سرتاسر دنیا لو رفت. افرادی که این آیتم‌ها به دستشان رسید، فوراً عکس‌های آن را برای وب‌سایت کوتاکو (که از قطب‌های لیک در صنعت بازی است!) ارسال کردند. کمی بعد اسکرین‌شات‌های بازی هم در اینترنت پخش شد تا یوبی‌سافت مجبور شود خبر معرفی بازی را در E3 2018 از طریق توییتر تأیید کند.

انتشار اسکرین‌شات Pokemon Let’s Go Eevee در روز دروغ اول آوریل

Pokemon Let's Go Eevee

لیک کردن اطلاعات بازی‌ها به دلیل احتمال پیگرد قانونی، امری پرخطر است؛ پس چه راه‌حلی بهتر از لو دادن بازی در روزی که هیچکس باورش نمی‌کند؟ در روز دروغ اول آوریل ۲۰۱۸ در انجمن 4chan که میزبان بسیاری از عجیب‌ترین لیک‌های تاریخ صنعت بازی است، اسکرین‌شاتی که مشاهده می‌کنید منتشر شد. طبیعتاً این تصویر چندان موردتوجه قرار نگرفت چرا که همگان آنرا دروغ اول آوریل پنداشتند. این اسکرین‌شات یک Eevee را همراه با یک ترینر پوکمون در بازی Pokemon Let’s Go Eevee نشان می‌دهد که شش ماه بعد رسماً منتشر شد.

حماسه‌سازی فروشگاه والمارت شعبه کانادا

فهرست بزرگی از بازی‌های معرفی‌نشده که توسط والمارت کانادا منتشر شد

این مورد یکی از گسترده‌ترین و البته عجیب‌ترین لیک‌های تاریخ صنعت بازی است. درست پیش از شروع رویداد E3 2018، شعبه کانادای فروشگاه زنجیره‌ای والمارت فهرستی طولانی از بازی‌های منتشرنشده در وب‌سایت خود قرار داد که بسیاری از آنها حتی معرفی نشده بودند! غیر از عناوین معرفی‌شده‌ای چون NBA2K19، The Division 2 و Odyssey (که پیش‌تر به‌لطف جاکلیدی‌ها لو رفته بود)، بازی‌‌های کاملاً دسته‌اولی مانند Forza Horizon 4 (که به اشتباه در این فهرست عدد ۵ دارد)، Lego DC Supervillains و Rage 2 توسط این فهرست لیک شدند. حتی بازی Borderlands 3 که معرفی آن پس از ۷ سال از گذشت نسخه دوم یک غافلگیری بود نیز در این فهرست قرار داشت!

لو رفتن پایان‌بندی Starcraft 2، دو سال پیش از عرضه بازی!

StarCraft II: Heart of the Swarm

در بیشتر موارد، لیک‌های صنعت بازی زمانی رخ می‌دهد که چیز زیادی تا معرفی یا عرضه بازی نمانده است اما بلیزارد در این زمینه یک شاهکار ماندگار خلق کرده و آن هم لو دادن ناخواسته پایان‌بندی Starcraft 2: Heart of the Swarm به فاصله دو سال تا انتشار بازی است! استارکرفت ۲ قرار بود در قالب سه بخش که هر قسمت آن در فواصل دو ساله منتشر می‌شود، در دسترس قرار گیرد. اما طی این اتفاق بی‌سابقه، ویدئو سینمانیک از پایان بازی (که البته نسخه اولیه آن بود) با فاصله اندکی پس از عرضه بخش اول، در اینترنت منتشر شد. واکنش بلیزارد به کسانی که بازی محبوبش را اسپول کردند نیز جالب بود: این شرکت پایان‌بندی بازی را تغییر نداد!

تجربه تلخ نینتندو و سازمان ESRB

فهرست لو رفته کاراکترهای Super Smash Bros. 4

نینتندو از جمله بازیگران بسیار محافظه‌کار صنعت بازی است که کنترل شدیدی روی پروژه‌های معرفی‌نشده خود داشته و هر گونه لیک را با قاطعیت پیگیری قانونی می‌کند اما این شرکت نیز از دست لیکر‌ها در امان نبوده است. در سال ۲۰۱۴، یک کاربر ناشناس در 4chan تعدادی تصاویر و ویدئو از عنوان Super Smash Bros. 4 منتشر کرد که به‌نظر می‌رسید توسط سازمان ESRB برای درجه‌بندی سنی بازی تهیه شده است. این اتفاق زمانی رخ داد که نینتندو در تلاش بود هواداران را برای انتشار این بازی روی Wii U و 3DS هایپ کند. حجم اطلاعات لیک شده به‌قدری بود که تقریباً تمام فهرست کاراکترها، استیج‌های مبارزه و دیگر موارد را لو می‌داد. نینتندو هیچگاه رسماً به این اتفاق واکنش نشان نداد اما جمع‌آوری سریع ویدئو‌ها از اینترنت خود مهر تأییدی به درستی محتوای این لیک زد.

لیک شدن Assassin’s Creed Unity در هواپیما!

اسکرین‌شات لو رفته از AC Unity که توسط کوتاکو منتشر شد

این مورد به معنای واقعی کلمه شاهکار است! درست همانند آنچه در ابتدای مطلب راجع به دوستان و آشنایان مطلع از پروژه‌های سری گفتیم، در این مورد هم یک بازیساز که از قضا روی نسخه‌ای معرفی‌نشده از مجموعه Assassin’s Creed کار می‌کرده، اطلاعات مربوط به بازی را به یکی از کاربران NeoGAF لو داده است! پیش از معرفی رسمی بازی، کاربری به نام krimsoncharge داستانی باورنکردنی از برخوردش با یکی از دست‌اندرکاران پروژه AC: Unity در هواپیما منتشر کرد؛ به گفته او، این بازیساز اطلاعات زیادی از این بازی را برایش تعریف کرده بوده! طبیعتاً کسی حرف krimsoncharge را باور نکرد، تا زمانی که کوتاکو با انتشار اسکرین‌شات و جزئیات بازی، ثابت کرد این کاربر راست می‌گفته است.

انتشار سناریوی Fallout 4

در اواخر سال ۲۰۱۳، سرنوشت مجموعه بسیار محبوب Fallout در هاله‌ای از ابهام قرار داشت. اندکی قبل‌تر، شایعه‌ای مبنی بر عرضه نسخه چهارم که در بوستون رخ می‌دهد، منتشر شده بود؛ شایعه‌ای که چندان دقیق نبود. با گذشت مدتی، یک لیکر برای وب‌سایت کوتاکو تعدادی مستندات، از جمله دیالوگ‌ها، از پروژه‌ای به نام Project Institute ارسال کرد که نشان می‌داد Fallout 4 واقعی است. جزئیات مربوط به کاراکترها، دنیای بازی و بخش آغازین در این لیک کاملاً دقیق بودند و تا امروز هنوز مشخص نیست چه کسی آنها را در اختیار کوتاکو قرار داده است.

استریم اشتباهی بتسدا پیش از کنفرانس E3 2015

Dishonored 2

بازی Dishonored که سال ۲۰۱۲ عرضه شد، یکی از موفق‌ترین آی‌پی‌های اوریجینال شرکت بتسدا بود که با استقبال بسیار بالای بازیکنان و منتقدین همراه شد و راه را برای قسمت بعدی هموار کرد. این شرکت تقریباً موفق شده بود تا پیش از E3 2015، بازی Dishonored 2 را از گزند لیک‌ها در اما نگه دارد. شاید اگر دست‌اندرکاران این شرکت فراموش نمی‌کردند که پخش زنده اجرای تمرینی خود پیش از کنفرانس اصلی را قطع کنند، این بازی همچنان تا زمان معرفی یک سورپرایز باقی می‌ماند. طی این استریم زنده که در توئیچ پخش شد، بخشی از کنفرانس که به Dishonored 2 تعلق داشت لو رفت و علیرغم اینکه اسمی از بازی برده نشد، اما جزئیات بیان‌شده به‌قدری واضح بودند که همگان متوجه شدند منظور کدام بازی است.

انتشار کد منبع بازی Half-Life 2 در اینترنت

Half-Life 2

شرکت ولو کار روی Half-Life 2 را بلافاصله پس از عرضه قسمت اول در سال ۱۹۹۸ شروع کرد اما تا E3 2003 خبری از تاریخ انتشار نبود. تیم توسعه بازی اما از برنامه بشدت عقب بود و نتوانست محصول را تا سپتامبر ۲۰۰۳ که تاریخ عرضه بازی بود آماده کند. ولو و رئیس مشهورش، گیب نیوئل، سیاست سکوت را اتخاذ کردند و تحت فشار شدید طرفداران و منتقدان قرار گرفتند. درست در همین زمان، اتفاقی خارق العاده رخ داد: تمام کد منبع اولیه Half-Life 2 به‌طور غیرمنتظره‌ای در سرتاسر اینترنت پخش شده بود! از لو رفتن جزئیات مربوط به یک بازی نمی‌توان چندان تعجب کرد اما از انتشار کامل کد منبع آن چرا زیرا کد منبع یک بازی در واقع تمام موجودیت آن است و با آن می‌توان تمامی جزئیات نحوه طراحی و سازوکارها را فهمید.

ماجرای طولانی هک شدن سرور‌های ولو توسط یک نوجوان باهوش آلمانی به نام اکسل گِمبه، یکی از عجیب‌ترین لیک‌های تاریخ صنعت بازی است که منجر به ضرر قابل‌توجه شرکت آمریکایی و دستگیری این هکر شد. گمبه صرفاً یکی از طرفداران پروپا قرص Half-Life بود که از سکوت ولو به‌تنگ آمده و تصمیم گرفته بود خودش دست‌به‌کار شود. فرایند دستیابی او به اطلاعات حیاتی یکی از بزرگ‌ترین بازی‌سازان دنیا و اتفاقاتی که پس از آن رخ داد، سال‌ها بعد در مصاحبه‌ای خواندنی با یوروگیمر روشن شد که پیشنهاد می‌کنیم آن را از دست ندهید.

لیک شدن یک بازی آرکید، ۳۷ سال پس از تولید!

بازی آرکید Akka Arrh

در سال ۱۹۸۲، شرکت آتاری که آن زمان یکی از بزرگ‌ترین بازیگران صنعت بازی بود، سه دستگاه آرکید پروتوتایپ برای عنوانی به نام Akka Arrh تولید کرد که پس از گذراندن تست‌های اولیه، تصمیم به عدم انتشار آن گرفته شد. این دستگاه‌ها سال‌ها در یک انبار خاک خوردند تا زمانی که تعدادی کلکسیونر، آنها را یافته و به مالکیت خود درآوردند و البته هیچ تمایلی هم برای به اشتراک گذاشتن آنها نداشتند.

به‌نظر می‌آید که قرار بوده تقدیر برای Akka Arrh جور دیگری رقم بخورد. در اواخر ماه آوریل سال جاری میلادی، یک رام از این بازی در اینترنت به‌شکلی غافلگیرکننده منتشر شد که بهت و حیرت این کلکسیونرها را در پی داشت چرا که هیچ‌ یک از آنها به این اقدام دست نزده بودند. یکی از آنها اندکی بعد ادعا کرد که یک متخصص کامپیوتر را جهت کار روی دستگاه‌های دیگری استخدام کرده و او نیز مخفیانه این بازی را کپی کرده است. تا امروز، هنوز مشخص نیست که این ادعا درست بوده یا خیر اما شاید تا ۳۷ سال دیگر بالأخره متوجه شویم کار چه کسی بوده است!



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments