بهترین گوشیهای سال ۲۰۲۳ که کمتر به آنها توجه شده است
در سالی که گذشت گوشیهای زیادی راهی بازار شدند که توانستند نظرات مثبت زیادی را به خود جلب کنند اما در این مطلب به بررسی بهترین گوشیهای ۲۰۲۳ میپردازیم که کمتر به آنها توجه شده است.
سامسونگ، اپل، گوگل، موتورولا و… از جمله شرکتهایی بودند که از گوشیهای هوشمند خود در سال ۲۰۲۳ رونمایی کردند. گوشیهایی نظیر سری گلکسی اس ۲۴، آیفون ۱۵، شیائومی ۱۳ و… هم از جمله محصولاتی بودهاند که توانستند به لطف بهرهمندی از امکانات نرمافزاری و سختافزاری متعدد، توجه کاربران زیادی را به خود جلب کنند.
اما این تمام ماجرا نیست. گوشیهای زیادی از برندهای مختلف و معروف در همین سال راهی بازار شدهاند که از امکانات بسیار خوبی چه در بخش نرمافزار و چه در بخش سختافزار بهره میبرند اما عجیب است که چرا به آنها اصلا توجهی نشد. هدف از نگارش این مطلب هم دقیقا همین است؛ قصد داریم به بهترین گوشیهای ۲۰۲۳ بپردازیم که علیرغم جذاب بودن، نتوانستند خیلی خود را در معرض توجه قرار دهند و در نتیجه با کمترین میزان کاربر، کار خود را در سالی که گذشت به پایان رساندند.
ایسوس ذنفون ۱۰
ایسوس متأسفانه بودجهی زیادی جهت تبلیغات ندارد و همین مورد هم سبب شده تا گوشیهای تولید شده توسط این شرکت خیلی در معرض دید قرار نگیرند. ایسوس برند بزرگی است و گوشیهای فوقالعاده باکیفیتی هم تولید میکند، به همین خاطر هم هست که میگوییم «متأسفانه» چون کاربران زیادی میتوانستند از محصولات خوب این شرکت بهرهمند شوند اما این اتفاق رخ نمیدهد.
ذنفون ۱۰ یکی از گوشیهای بسیار خوب و جذاب این شرکت است که به عنوان پرچمدار جمع و جور سال ۲۰۲۳ راهی بازار شد. یک پرچمدار فوقالعاده جذاب با پردازندهی کمنظیری مثل اسنپدراگون ۸ نسل ۲ که هم مصرف بهینهای دارد و هم اینکه بسیار قدرتمند است. حتی ایسوس به بخشهای مختلفی از جمله شارژر بیسیم و جک ۳٫۵ میلیمتری هم فکر کرده تا کاربران هیچ مشکل خاصی را با این گوشی تجربه نکنند. استاندارد ضد آب و گرد و غبار IP68 هم در این گوشی وجود دارد تا در برابر نفوذ آب و گرد و غبار هم مقاومت کاملی را از این گوشی شاهد باشیم.
البته ایسوس ذنفون ۱۰ مثل تمام پرچمدارانی که در سال ۲۰۲۳ رونمایی و راهی بازار شدند بدون عیب و ایراد هم نبود. مثلا خبری از دوربین تلهفوتو در آن نبود، عملکرد پایداری زیر فشار سنگین از آن شاهد نبودیم و اینکه از لحاظ آپدیت نرمافزاری هم وضعیت مشخصی نداشته است. بدین ترتیب کاربر نمیداند چه زمانی و برای چه مدت میتواند آپدیتهای اندروید را دریافت کند.
- 172 گرم با فریم آلومینیومی و پنل پشتی پلاستیکی
- استاندارد ضد آب IP68
- نمایشگر ۵٫۹۲ اینچی Super AMOLED با رفرشریت ۱۴۴ هرتزی و وضوح +FHD
- محافظ صفحه گوریلا گلس ویکتوس
- اندروید ۱۳
- اسنپدراگون ۸ نسل ۲
- ترکیب رم و حافظهی رم ۱۲۸/۸ و ۲۵۶/۸ و ۲۵۶/۱۶ و ۵۱۲/۱۶ گیگابایت – حافظه از نوع UFS 4.0
- دوربین اصلی ۵۰ مگاپیسکلی با لرزشگیر اپتیکال گیمبالی
- دوربین فوق عریض ۱۳ مگاپیسکلی با زاویهی دید ۱۲۰ درجه
- امکان فیلمبرداری 8K@24 و 4K@30/60
- دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی با فیلمبرداری 1080p@30
- اسپیکرهای استریو
- باتری ۴۳۰۰ میلیآمپر ساعتی با شارژر سریع ۳۰ واتی
- موجود در رنگهای آبی، مشکی، سبز، قرمز، سفید
نکات مثبت ایسوس ذنفون ۱۰
- طراحی کوچک و جمع و جور
- کیفیت ساخت مثالزدنی
- عملکرد سختافزاری عالی
- طول عمر خوب باتری
آنر مجیک ۵ پرو
آنر به عنوان یکی از زیرمجموعههای هواوی، عملکرد بسیار خوبی در زمینهی تولید گوشی هوشمند داشت و بعد از اینکه آمریکا و دولت ترامپ این شرکت را تحریم نرمافزاری و سختافزاری کردند، آنر مجبور شد از هواوی جدا شود تا بدین ترتیب بتواند بدون دردسر به فعالیت خود در زمینهی تولید گوشی ادامه دهد.
در سال ۲۰۲۰، همکاری هواوی و آنر با هم به اتمام رسید و آنر به صورت مستقل، به تولید گوشی پرداخت. آنر مجیک ۵ پرو هم از جمله پرچمدارهای بسیار جذاب این شرکت محسوب میشود که یک ماه بعد از سری اس ۲۳ رونمایی و راهی بازار شد. این گوشی تعریف دقیقی از یک پرچمدار کامل در تمامی بخشهاست و حتی توانست در وبسایت Dxomark هم برای مدتی به عنوان بهترین گوشی از لحاظ دوربین حضور پیدا کند.
آنر مجیک ۵ پرو شاید در لیست بهترین گوشیهای سال ۲۰۲۳ در صدر قرار نداشته باشد اما عدم توجه به آن واقعا کملطفی کاربران به برند خوب آنر بود و خیلی هم جای تعجب دارد که چرا این گوشی نتوانست در دید کاربران خوب ظاهر شود. محصولی با استاندارد ضد آب IP68، جدیدترین پردازندهی کوالکام یعنی اسنپدراگون ۸ نسل ۲، سرعت شارژر عالی چه بیسیم و چه سیمی، دوربینهایی بیرقیب، کیفیت ساخت استثنائی؛ مگر از یک گوشی چه انتظاری باید داشته باشیم؟
پرچمدار آنر البته در یک سری از بخشها که به اعتقاد بسیاری از کاربران اصلا هم مهم نیستند ضعیف ظاهر شد. مثلا محافظ گوریلا گلس برای نمایشگر آن در نظر گرفته نشده و از لحاظ سیاست آپدیت نرمافزاری هم هنوز بین آنر و بزرگان این زمینه نظیر سامسونگ، شیائومی و… فاصلهی زیادی وجود دارد.
اینکه آنر همزمان با این گوشی، گوشی تاشوی مجیک Vs را هم رونمایی و راهی بازار کرد، شاید در دیده نشدن این گوشی تأثیر زیادی داشت اما به صورت کلی آنر با تولید این محصول ثابت کرد به چالش کشیدن بهترین گوشیهای جهان برایش اصلا کار دشواری نیست.
- ۲۱۹ گرم با فریم آلومینیومی و پنل پشتی چرمی یا شیشهای
- استاندارد ضد آب IP68
- نمایشگر ۶٫۸۱ اینچی LTPO OLED با رفرشریت ۱۲۰ هرتزی و وضوح ۱۳۱۲ × ۲۸۴۸
- اندروید ۱۳
- اسنپدراگون ۸ نسل ۲
- ترکیب رم و حافظهی رم ۲۵۶/۸ و ۲۵۶/۱۲ و ۵۱۲/۱۲ و ۵۱۲/۱۶ گیگابایت – حافظه از نوع UFS 4.0
- دوربین اصلی ۵۰ مگاپیسکلی با لرزشگیر اپتیکال
- دوربین فوق عریض ۵۰ مگاپیسکلی با زاویهی دید ۱۲۲ درجه
- دوربین تلهفوتو ۵۰ مگاپیکسلی با زوم ۳٫۵ برابری اپتیکال
- امکان فیلمبرداری 4K@30/60
- دوربین سلفی ۱۲ مگاپیکسلی به همراه سنسور مدت پرواز سهبعدی با فیلمبرداری 4K@30 و 1080p@30/60
- اسپیکرهای استریو
- باتری ۵۱۰۰ میلیآمپر ساعتی با شارژر سریع ۶۶ واتی
- موجود در رنگهای آبی، مشکی، سبز، بنفش، نارنجی
آنر مجیک ۵ پرو
- قدرت سختافزاری عالی
- دوربینهای بیهمتا
- سرعت شارژر عالی
لنوو ThinkPhone
در لیست بهترین گوشیهای ۲۰۲۳ یک نام عجیب به چشم میخورد؛ برندی که پیشتر فقط روی لپتاپها شاهد آن بودیم، حالا به ساخت گوشی مشغول است و توانسته یکی از بهترین گوشیهای امسال را هم تولید و روانهی بازار کند؛ اما چه فایده وقتی کسی اصلا به آن توجهی نکرد؟
لنوو ظاهرا به سرنوشت برند رقیبش در زمینهی لپتاپ یعنی ایسوس دچار شده چون نتوانسته بودجهی خوبی برای تبلیغات و بازاریابی در نظر بگیرد. در نتیجه شمایی که مشغول خواندن این مطلب هستید شاید اصلا ندانید ThinkPhone اصلا چیست و چه مشخصاتی دارد؟
باید بگوییم در نمایشگاه CES 2023 بود که لنوو از این گوشی جذاب خودر ونمایی کرد. این محصول که بیشتر برای اهداف کسب و کار راهی بازار شده، از محافظ صفحهی ThinkShield روی نمایشگر خود بهره میبرد و امکان دسکتاپ مود موتورولا هم برای آن در نظر گرفته شده تا کاربر بتواند از گوشی به عنوان وبکم کامپیوتر استفاده کند. همچنین لنوو واقعا در زمینهی آپدیت نرمافزاری هم قابل احترام ظاهر شده و نمیتوان عملکردش را «بد» در نظر گرفت.
از لحاظ مشخصات فنی هم نمایندهی جذاب لنوو چیز خاصی کم ندارد. اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱ در آن به عنوان قلب تپنده ایفای نقش میکند که عملکرد فوقالعادهای دارد، سرعت شارژر به ۶۷ وات میرسد، استاندارد ضد آب و گرد و غبار IP68 هم در آن وجود دارد و یک کلید سختافزاری میانبر هم برایش در نظر گرفته شده است. اما ضعف سیستم دوربین و علم بر اینکه گوشیهایی نظیر گلکسی S23 فن ادیشن و پیکسل ۷ در محدودهی قیمتی این محصول حضور دارند سبب شده خیلی به آن توجه نشود.
- ۱۸۸٫۵ گرم با فریم آلومینیومی و پنل پشتی از جنس فیبر آرامید
- استاندارد ضد آب IP68 و استاندارد نظامی ارتش آمریکا
- نمایشگر ۶٫۶ اینچی P-OLED با رفرشریت ۱۴۴ هرتزی و وضوح +FHD
- اندروید ۱۳
- اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱
- ترکیب رم و حافظهی رم ۱۲۸/۸ و ۲۵۶/۸ و ۲۵۶/۱۲ و ۵۱۲/۱۲ گیگابایت – حافظه از نوع UFS 3.1
- دوربین اصلی ۵۰ مگاپیسکلی با لرزشگیر اپتیکال
- دوربین فوق عریض ۱۳ مگاپیسکلی با زاویهی دید ۱۲۰ درجه
- دوربین سنجش عمق ۲ مگاپیکسلی
- امکان فیلمبرداری 8K@30 و 4K@30/60
- دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی به همراه سنسور مدت پرواز سهبعدی با فیلمبرداری 4K@30 و 1080p@30/60
- اسپیکرهای استریو
- باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی با شارژر سریع ۶۸ واتی
- موجود در رنگ مشکی کربنی
لنوو ThinkPhone
- طراحی بسیار زیبا و جذاب
- کیفیت ساخت مثالزدنی
- طول عمر عالی باتری
- سیستمعامل بهینه، سریع و بسیار پایدار
موتورولا اج پلاس ۲۰۲۳
به عنوان محصولی از برند مشهور و محبوب موتورولا با نمایشگر ۱۶۵ هرتزی، کیفیت ساخت عالی، مشخصات فنی قدرتمند و دوربینهای باکیفیت، اصلا انتظار نداشتیم موتورولا اج پلاس ۲۰۲۳ هم در لیست بهترین گوشیهای ۲۰۲۳ که کمتر به آنها توجه شده قرار بگیرد.
این گوشی در نقد و بررسی وبسایت Android Authority توانست عنوان «بهترین پرچمدار موتورولا طی سالهای اخیر» را از آن خود کند چون هرچه که یک پرچمدار قدرتمند باید داشته باشد را درون خود دارد؛ شما با خرید این پرچمدار، استاندارد ضد آب IP68 را دریافت میکنید، عملکرد سختافزاری فوقالعادهای را شاهد خواهید بود، میبینید که عملکرد دوربین شگفتزدهتان خواهد کرد، طول عمر باتری عالی خواهد بود، گوشی با سرعت بسیار بالایی شارژ میشود و مهمتر از همه، بخش زیادی از بودجهتان همچنان در حساب بانکیتان باقی میماند چون برای مدل ۵۱۲ گیگابایتی این گوشی باید فقط ۷۹۹ دلار بپردازید که فوقالعاده است.
شاید تنهاترین و بزرگترین نقطه ضعف این گوشی در کنار سیاست نه چندان خوب موتورولا در زمینهی آپدیت نرمافزاری، این باشد که کاربران به خاطر ضعف مدلهای قبلی خیلی به این گوشی توجهی نکردهاند. امیدواریم در سال ۲۰۲۴ وضعیت موتورولا بسیار بهتر از چیزی باشد که اکنون شاهد هستیم.
- ۲۰۳ گرم با فریم آلومینیومی و پنل پشتی شیشهای از جنس گوریلا گلس ویکتوس
- استاندارد ضد آب IP68
- نمایشگر ۶٫۸۱ اینچی OLED با رفرشریت ۱۶۵ هرتزی و وضوح +FHD و محافظ گوریلا گلس ویکتوس
- اندروید ۱۳
- اسنپدراگون ۸ نسل ۲
- ترکیب رم و حافظهی رم ۵۱۲/۸ گیگابایت – حافظه از نوع UFS 4.0
- دوربین اصلی ۵۰ مگاپیسکلی با لرزشگیر اپتیکال
- دوربین فوق عریض ۵۰ مگاپیسکلی با زاویهی دید ۱۱۴ درجه
- دوربین تلهفوتو ۱۲ مگاپیکسلی با زوم ۲ برابری اپتیکال
- امکان فیلمبرداری 8K@30 و 4K@30/60
- دوربین سلفی ۶۰ مگاپیکسلی با فیلمبرداری 4K@30/60 و 1080p@30/60/120/240
- اسپیکرهای استریو
- باتری ۵۱۰۰ میلیآمپر ساعتی با شارژر سریع ۶۸ واتی
- موجود در رنگ مشکی
موتورولا اج پلاس ۲۰۲۳
- سرعت شارژ بالا
- عملکرد سختافزاری عالی
- کیفیت ساخت بالا
- دوربینهای باکیفیت
- نمایشگر ۱۴۴ هرتزی
ناتینگ فون ۲
اما میرسیم به ناتینگ فون ۲، گوشی هوشمند جذابی که ناتینگ به عنوان دومین گوشی رسمی خود و به عنوان جانشین ناتینگ فون ۱ رونمایی و راهی بازار کرد. این گوشی در مقایسه با نسل اول، ارتقای فوقالعادهای در بخشهای مختلف داشته ولی در عین حال هیچوقت نتوانست محبوبیت نسل گذشته را تکرار کند؛ کمی عجیب و غیر منتظره برای شرکتی که فقط تاکنون ۲ گوشی هوشمند تولید و راهی بازار کرده است!
ناتینگ را کارل پی بعد از جدایی از وانپلاس تأسیس کرد و با الگوقرار دادن اپل، تصمیم گرفت گوشیهای جذابی را با پنل پشتی شفاف رونمایی و راهی بازار کند. این شرکت تاکنون به صورت رسمی دو گوشی راهی بازار کرده که هر دوی آنها در بازار ایران هم در دسترس قرار دارند و از محبوبیت بالایی هم برخوردار هستند اما نسل اول به مراتب موفقتر ظاهر شده بود.
ناتینگ فون ۲ حالا از پردازندهی بسیار بهتری بهره میبرد، امکانات شخصیسازی فراوانی به سیستم نورپردازی پنل پشتی آن اضافه شده است و اینکه پشتیبانی از شارژر بیسیم هم به مجموعهی قابلیتهای آن اضافه شده است. کیفیت تصاویر، اسپیکر و استاندارد ضد آب و گرد و غبار IP54 از جمله مواردی هستند که هنوز توی ذوق میزنند اما نباید فراموش کرد که ناتینگ فون ۲ یک گوشی شبه پرچمدار است، نه پرچمدار پریمیوم و در نتیجه باید انتظارات را از آن تا حد ممکن پایین نگه داشت.
هرچند این اصلا به معنای ضعیف بودن ناتینگ فون ۲ نیست و اینکه این گوشی نتوانسته در جمع بهترین گوشیهای سال ۲۰۲۳ حضور پیدا کند، کمی برایمان عجیب بوده است. با این حال برای یک شرکت نوپا، چنین فراز و نشیبهایی کاملا طبیعی است و باید منتظر ماند و دید در آینده وضعیت ناتینگ به کجا خواهد کشید.
- ۲۰۱ گرم با فریم آلومینیومی و پنل پشتی شیشهای
- استاندارد ضد آب IP54
- نمایشگر ۶٫۷ اینچی LTPO OLED با رفرشریت ۱۲۰ هرتزی و وضوح +FHD
- اندروید ۱۳
- اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱
- ترکیب رم و حافظهی رم ۱۲۸/۸ و ۲۵۶/۱۲ و ۵۱۲/۱۲ گیگابایت – حافظه از نوع UFS 3.1
- دوربین اصلی ۵۰ مگاپیسکلی با لرزشگیر اپتیکال
- دوربین فوق عریض ۵۰ مگاپیسکلی با زاویهی دید ۱۱۴ درجه
- امکان فیلمبرداری 4K@30/60
- دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی با فیلمبرداری 1080p@30
- اسپیکرهای استریو
- باتری ۴۷۰۰ میلیآمپر ساعتی با شارژر سریع ۴۵ واتی
- موجود در رنگهای خاکستری و سفید
ناتینگ فون ۲
- کیفیت ساخت بالا
- طراحی زیبا و جذاب
- عملکرد سختافزاری عالی
- ارزش خرید بالا
سونی اکسپریا ۱ مارک ۵
اما میرسیم به سامورایی ژاپنی یعنی سونی و پرچمدار قدرتمندش یعنی اکسپریا ۱ مارک ۵. پرچمداری که از خیلی جهات واقعا شگفتانگیز ظاهر شده اما سونی آنقدر قیمت بالایی برای آن در نظر گرفته که حتی اگر شخصی عاشق گوشیهای این شرکت باشد باز هم ممکن است خرید اکسپریا ۱ مارک ۵ را منطقی ندانند چون یک پرچمدار امروزی نباید ۱۴۰۰ دلار قیمت داشته باشد.
اکسپریا ۱ مارک ۵ البته امکانات بسیار خوبی دارد. مثلا از جک ۳٫۵ میلیمتری بهره میبرد، امکان ارتقای حافظه از طریق کارت حافظه را دارد، وضوح نمایشگر آن 4K و خیرهکننده است، از لحاظ کیفیت دوربین وضعیت بسیار خوبی دارد و از دوربین تلهفوتو با زوم متغیر هم بهره میبرد.
برای این گوشی یک باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی با استاندارد ضد آب و گرد و غبار IP68 هم در نظر گرفته شده اما متأسفانه سرعت شارژر سیمی گوشی خیلی بالا نیست. اما آنچه که از جذابیت این پرچمدار زیبا کاسته، قیمت بالایش است.
- ۱۸۷ گرم با فریم آلومینیومی و پنل پشتی شیشهای از جنس گوریلا گلس ویکتوس
- استاندارد ضد آب IP68
- نمایشگر ۶٫۷ اینچی OLED با رفرشریت ۱۲۰ هرتزی و وضوح ۱۶۴۴ × ۳۸۴۰
- اندروید ۱۳
- اسنپدراگون ۸ نسل ۲
- ترکیب رم و حافظهی رم ۲۵۶/۱۲ و ۵۱۲/۱۲ گیگابایت – حافظه از نوع UFS 4.0
- دوربین اصلی ۴۸ مگاپیسکلی با لرزشگیر اپتیکال
- دوربین فوق عریض ۱۲ مگاپیسکلی
- دوربین تلهفوتو ۱۲ مگاپیکسلی با امکان زوم ۳٫۵ تا ۵٫۲ برابری اپتیکال
- امکان فیلمبرداری 4K@24/25/30/60/120
- دوربین سلفی ۱۲ مگاپیکسلی با فیلمبرداری 4K@30/60
- اسپیکرهای استریو
- باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی با شارژر سریع ۳۰ واتی
- موجود در رنگهای مشکی، سبز، نقرهای
سونی اکسپریا ۱ مارک ۵
- کیفیت ساخت استثنائی
- طول عمر بالای باتری
- دوربینهای قدرتمند
شما بگویید؛ کدام گوشی را در بین بهترین گوشیهای سال ۲۰۲۳ که توجهی به آنها نشده بیشتر میپسندید؟
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید