استودیوی Platinum Games با عرضهی دوبارهی عنوان The Wonderful 101: Remastered قصد دارد دل طرفداران ژانر اکشن را بدست بیاورد اما سوال اینجاست که بازی ساخته شده در سال ۲۰۱۳، میتواند نظر مساعد گیمرها در سال ۲۰۲۰ را جلب کند؟
شکست کنسول Wii U تنها کمپانی نینتندو را با دردسر مواجه نکرد و تبعات آن، دامان بسیاری از شرکای بازیساز این شرکت را هم گرفت. بر همین اساس، بسیاری از بازیهای خوشساخت و به یادماندنی این کنسول هم مورد توجه قرار نگرفته و به باد فراموشی سپرده شدند. خوشبختانه نینتندو در تلاش است تا بازیهای جذاب اما کمتر شناخته شدهی کنسول Wii U را یک به یک راهی سوییچ کند تا ضیافت دارندگان این کنسول هیچ کم و کاستی نداشته باشد. یکی از این عناوین به یادماندنی اما ناشناخته، بازی The Wonderful 101:Remastered است که سال ۲۰۱۳ توسط استودیوی Platinum Games عرضه شد و به خاطر برخی مشکلات ریز و درشتی که داشت، چندان مورد توجه قرار نگرفت و اگر کسی جز طرفداران کشته و مردهی این عنوان تا امروز نام آن را نشنیده باشد، نمیتوان ایرادی از او گرفت. بازیکنان در این عنوان اکشن باید به کمک یک گروه یکصد نفره از جنگجویان شجاع که خود را به اشکال مختلف در میآورند، به رویارویی موجودات فضایی بروند.
سازندگان به این نکته توجه نکردهاند که مکانیزمهای گیمپلی براساس کنترلرهای Wii U طراحی شده و آن طور که باید و شاید روی سوییچ خوب از آب درنمیآید
بازی The Wonderful 101: Remastered یکی از معدود بازیهای اکشن این روزهای بازار است که یک سری ایدهی تکراری را از روی دست رقبایش کپی نکرده و باید ایدههای اورجینالش را ستایش کرد. این عنوان بدون شک یکی از خاطرهانگیز ترین و جالبترین بازیهای اکشنی است که یک گیمر میتواند تجربه کند؛ آن هم نه به خاطر گرافیک خارقالعاده یا داستان عمیق، بلکه به خاطر گیمپلی منحصر به فرد و قهرمانان کوچکی که در بازی، آنها را با نام شگفتانگیزها (Wonderfuls) میشناسیم. شگفتانگیزها قهرمانان کوچکی هستند که با استفاده از تکنولوژی پیشرفته قادر به چسبیدن به یکدیگر بوده و تبدیل به انواع تسلیحات قدرتمند میشوند.
بازیکنان برای مبارزه با دشمنان خود که موجودات فضایی عظیمالجثه هستند، باید یکی از کاراکترهای اصلی را به عنوان رهبر انتخاب کرده و روند تبدیل شدن شگفتانگیزها به اسلحه را آغاز کنند. با انتخاب هرکدام از کاراکترهای اصلی به عنوان رهبر گروه، سلاحی هم که شگفتانگیزها به آن تبدیل میشوند، تغییر میکند. گیمرها میتوانند تسلیحاتی مانند شمشیر، مشت و شلاق درست کرده و با آنها به جان دشمنانشان بیفتند. گروه شگفت انگیزها لزوما متشکل از قهرمانان حرفهای نیست و بازیکنان میتوانند با رسم یک دایره و محاصرهی شهروندان عادی، آنها را به صورت موقتی به تیم خود بیافزایند .
یکی از بزرگترین نقاط ضعف بازی در شروع مبارزات، خود را نشان میدهد و سازندگان به این نکته توجه نکردهاند که مکانیزمهای گیمپلی براساس کنترلرهای Wii U طراحی شده و آن طور که باید و شاید روی سوییچ خوب از آب درنمیآید. بازیکنان برای مبارزه باید به نقاشی روی صفحه پرداخته و اشکالی مانند مثلث، دایره و چند ضلعیهای مختلف را روی صفحه رسم کنند. طبیعی است که انجام این اعمال در حالت دستی کنسول سوییچ چندان تفاوتی با نسخه اصلی ندارد اما وقتی کنسول را به تلویزیون متصل کنیم، باید از آنالوگ سمت راست برای رسم اشکال استفاده کنیم که همین موضوع تا حدی گیمپلی مبارزات را دچار پیچیدگی میکند. رسم این اشکال در ساعات اولیه بازی چندان سختیای ندارد زیرا کار گیمرها با رسم اشکالی مانند دایره یا خط صاف راه میافتد اما با پیشرفت در بازی، آنها مجبور به رسم چندضلعیها و اشکال پیچیدهتر خواهند شد که میتواند برای بازیکنان تبدیل به پروسهای خستهکننده شود. مبارزات حین رسم اشکال و چند ضلعیها آهسته میشود اما این بدان معنا نیست که بازیکنان در این زمان، از دشمنان ضربهای دریافت نکنند. بر همین اساس، ضربه خوردن و یا حتی کشته شدن هنگامی که برای رسم شکل در حال کلنجار رفتن با کنسول هستید، میتواند بسیار اعصاب خرد کن شود. رسم این شکلها هم همیشه موفقیتآمیز از آب درنمیآید و بارها و بارها باید یک شکل را روی صفحه رسم کنید تا به نتیجه دلخواه خود برسید.
با شروع مبارزات و ساخته شدن سلاح، دومین ایراد بزرگ بازی یعنی دوربین خود را نشان میدهد. فاصلهی دوربین تا میدان نبرد بسیار زیاد است و هنگام تبدیل شدن قهرمانان به سلاح، این فاصله بیشتر شده و افراد حاضر در صحنه بیش از هر چیز شبیه به کلونی مورچهها میشوند تا قهرمانان مدافع زمین. با این فاصلهی زیاد، از دست دادن کنترل مبارزه و گم کردن رهبر گروه بسیار سریع رخ داده و گیمرها تا یافتن رهبر گروه و به دست آوردن دوبارهی کنترل نبرد، دچار خسارات و صدمات گاه جبران ناپذیری میشوند. مشکل اصلی مبارزات بازی، شلوغی بیش از اندازهی محیط نبرد است که باعث میشود مخاطب، هدف خود را گم کند و عملا نداند باید با چه کسی مبارزه کرده و چگونه از خود دفاع کند. مکانیزم دفاع همانند سری Bayonetta و Shadow of Mordor بوده و در زمانی مشخص باید دکمهی مخصوص Counter Attack را فشار دهید اما صحنهی نبرد به قدری شلوغ و درهم و برهم است که متوجه رسیدن زمان آن نشده و دائما از دشمنان شکست خواهید خورد. همین موضوع موجب میشود که گیمپلی بازی و مکانیزم مبارزات در عین داشتن پتانسیل و جذابیتهای بالا، عملا مورد توجه قرار نگرفته و تبدیل به نقطهی ضعف بازی شوند.
گرافیک بازی بسیار زیبا و رنگارنگ است و با این که خبری از طراحی خارقالعاده و بافتهای با کیفیت نیست، اما رنگآمیزی بامزه و طراحی کمدی لشکر قهرمانان شگفت انگیز باعث شده تا جلوههای بصری بازی بسیار زیبا و جذاب به نظر برسد، نباید فراموش کنیم که گرافیک بازی The Wonderful 101: Remastered محصول سال ۲۰۱۳ بوده و حتی با حساب اینکه هفت سال از عرضهی نسخه اصلی آن گذشته، باز هم زیباییهای خاص خود را دارد. با این حال جذابیتهای گرافیکی بازی، تنها به زیباییهای بصری خلاصه شده و در بحث گرافیک فنی، سازندگان به خود زحمت اندکی بهبود گرافیک نسخهی اصلی را ندادهاند؛ بر همین اساس، به هیچ عنوان انتظار نرخ فریم روان و ثابت ۶۰ را نداشته باشید.
بازی The Wonderful 101: Remastered بدون شک یک عنوان قابل توجه و مملو از پتانسیل است اما سازندگان تقریبا هیچ تغییری روی نسخهی اصلی اعمال نکردهاند تا بلکه ایرادات گذشتهی آن برطرف شود. حتی سیستم مبارزات بازی بدون تغییر باقی مانده و از همان مکانیزم قدیمی مختص Wii U پیروی میکند و این نشان میدهد که استودیوی Platinum Games در انتشار نسخهی ریمستر شده، تنبلی به خرج داده است. در نهایت باید گفت بازی The Wonderful 101: Remastered از مشکلات عدیدهای رنج میبرد که آن را از تبدیل شدن به یک عنوان به یاد ماندنی باز میدارد اما باز هم با تمامی این اوصاف، تجربهی آن خالی از لطف نیست و میتواند تا ساعتها طرفداران ژانر اکشن را سرگرم کند.
- رنگآمیزی جذاب
- تنوع بالای حرکات فهرمان کوچولوها
- طنز فوقالعاده
- دوربین پر از ایراد
- مکانیزم زمانبر رسم اشکال
- سختی مبارزت
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید