هر آنچه باید پیش از تجربه بازی Forza Motorsport بدانید
یک شروع تازه
در شرایطی که تنها چند روز به انتشار در بازارهای جهانی مانده، قصد داریم مهمترین اطلاعات موجود از بازی Forza Motorsport را مرور کنیم.
اگر از علاقه مندان به بازیهای اتومبیلرانی باشید، باید بدانید مجموعه فورتزا (Forza) دو زیرمجموعه دارد: هورایزن (Horizon) و موتوراسپرت (Motorsport). نسخههای فورتزا هورایزن از محیطی جهان بازی بهره مند بوده و حالتی آرکید دارند اما موتوراسپرت را باید در دسته شبیه سازها قرار داده و آن را برای طرفداران پروپاقرص تجربههای واقعگرایانه مناسب دانست. تفاوتشان به گیم پلی خلاصه نمیشود. وظیفه ساخت نسخههای فورتزا هورایزن به پلی گراند گیمز (Playground Games) سپرده شده اما نسخههای فورتزا موتوراسپرت را ترن 10 (Turn 10 Studios) میسازد. در ضمن، ترن 10 طی سالهای گذشته مشغول کار روی Forza Motorsport بوده که بعنوان یک ریبوت شناخته شده و قرار نیست مانند نسخههای پیشین مجموعه یک شماره کنار نام خود داشته باشد.
فورتزا یکی از پرچمداران ایکس باکس طی دهه گذشته بوده و همین موضوع باعث شده فورتزا موتوراسپرت در لیست انتظار بسیاری از علاقه مندان قرار داشته باشد. در ادامه مقاله قصد داریم نگاهی به این بازی انداخته و مهمترین اطلاعات موجود از آن را مرور کنیم.
فهرست مطالب
گیم پلی
گیم پلی Forza Motorsport در مقایسه با نسخههای پیشین تحولات متعددی را تجربه کرده تا تجربهای واقع گرایانهتر را برای علاقه مندان به اتومبیلرانی به ارمغان بیاورد. یکی از اولین موارد، تحول فیزیک تایر است. تایرها در نسخه پیشین تنها یک نقطه تماس با سطح زمین داشتند و همین موضوع باعث شده بود عملکرد نرمی را از آنها شاهد نباشیم. همچنین تایرها نسبت به ناهمواریهای کوچک و بسیار ریز واکنشی نشان نمیدادند. تعداد نقطه تماس تایرها در نسخه جدید به رقم ۸ رسیده که این موضوع باعث میشود لاستیک به کوچکترین ناهمواریهایهای سطح جاده واکنشی «واقعگرایانه» نشان بدهد. علاوه بر این، سیستم فیزیک تایر در نسخه پیشین با نرم نوسازی ۶۰ هرتز عمل میکرد اما نرخ نوسازی در نسخه جدید به ۳۶۰ رسیده است!
بهبود بعدیای که در گیم پلی فورتزا موتوراسپرت رخ داده، به سیستم تخریب مربوط میشود. سیستم تخریب Forza Motorsport 7 در مقایسه با نسخه ششم پیشرفتهای زیادی داشت اما عملکردی واقع گرایانه از خود نشان نمیداد. بطوری که برخورد به دیواره پیستها آن هم با سرعتی بسیار زیاد باعث تغییر قابل توجهی در بدنه خودرو نمیشد. تیم توسعه در استودیو ترن 10 که بخوبی از این موضوع مطلع بوده، سعی کرده تا جای ممکن سیستم تخریب بدنه را متحول کند. البته درباره یک بازی پر از خودروهای واقعی و لایسنس شده صحبت میکنیم و به همین دلیل، نمیتوان انتظار داشت تخریبی در حد سری بازیهای Burnout یا Wreckfest را شاهد باشیم.
برخورد با خودروهای دیگر یا دیوارههای پیستها همچنان باعث جدا شدن قطعات از بدنه نمیشود اما خط و خشهای ظاهرشده روی بدنه خودروها، تغییر حالت قطعات مانند گلگیر یا سپر یا ساییدگیشان حالا تناسب بیشتری با زاویه برخورد دارند. در ضمن، خبرنگار یک رسانه در جریان مصاحبه با کارگردان خلاق بازی پرسید آیا تخریب بدنه خودرو روی عملکرد آن حین رقابت تاثیر میگذارد یا تنها جنبه ظاهری دارد. کارگردان خلاق از پاسخ به این سوال طفره رفت که نشان میدهد عملکرد خودرو تحت هیچ شرایطی مختل نخواهد شد.
سومین ویژگی قابل توجهی که در بازی گنجانده شده، سیستم آب و هوای پویا است. به واسطه این سیستم ممکن است آب و هوا و حتی دمای محیط تغییر کند؛ اتفاقی که در صورت رخ دادن میتواند تغییرات غیرقابل انکاری روی سطح آسفالت ایجاد کرده و باعث شود هندلینگ سختتر شود (به دلیل کاهش چسبندگی تایرها به آسفالت). چهارمین ویژگی، هوش مصنوعی مبتنی بر یادگیری ماشینی (Machine Learning) است که رفتارهایی شبیه به رانندگان واقعی داشته و گاهی اوقات اشتباهاتی مرتکب میشود که برای مثال میتوان به دیر ترمز گرفتن اشاره کرد.
کریر مد
کریر مد (Career Mode) اینبار با نام Builders Cup شناخته شده و آن را باید بازگشت به نسخههای قدیمیتر مانند Forza Motorsport 3 و Forza Motorsport 4 لقب داد. کریر حالا از تورهای رقابتی تشکیل شده که هر تور شامل ۵ جام میشود. هر جام قهرمانی هم ۵ رقابت را در خود جای داده است. به بیان دیگر، اتمام هر تور رقابتی نیازمند اتمام ۲۵ رقابت اتومبیلرانی است. هر تور رقابتی همچنین قوانین و محدودیتهای خودش را دارد. این محدودیتها میتواند به نوع خودرو، ملیت آن یا کلاس بندیاش مربوط شود. در ضمن، استودیو ترن 10 قول داده پس از عرضه بازی Forza Motorsport تورهای بیشتری را به آن خواهد افزود.
نکات مربوط به کریر مد هنوز به انتها نرسیدهاند. تنها راه کسب تجربه (اصطلاحاً XP) برای آنلاک کردن آپگریدها خودروها که مجموعاً تعدادشان به رقم ۸۰۰ میرسد، شرکت در تورهای رقابتی نیست. کاربر میتواند به سراغ Open Practice رفته و بواسطه آن در ساعات متفاوت شبانه روز در پیستهای مختلف تمرین کرده و بدین ترتیب، ایکس پی دریافت کند. همچنین سیستم Challenge the Grid هم در بازی گنجانده شده که بر اساس عوامل مختلف مانند نقطه شروع یا سطح دشواری پاداش بیشتری را در انتهای رقابت اهدا میکند.
تعداد خودروها
فورتزا موتور اسپرت در زمان انتشار بیش از ۵۰۰ خودروی متفاوت را شامل شده و طبق اعلام رسمی، ۳۰ خودروی دیگر طی ماههای پس از عرضه جهانی به بازی اضافه خواهند شد. خودروها از شرکتهای بزرگی مانند آئودی، استون مارتین، فورد، فراری، لامبورگینی، جگوار، نیسان و پورشه لایسنس شدهاند. در ضمن، از خودروهای موجود در نسخه پایه، حدوداً ۴۰۰ مورد قدیمی بوده و در نسخههای پیشین وجود داشتند. بیش از ۱۰۰ مورد هم خودروهای کاملاً جدیدی محسوب میشوند.
بخش چندنفره
مانند نسخههای اخیر فورتزا، بازی Forza Motorsport شامل بخش چندنفره شده و به کاربران اجازه میدهد مهارتهای یکدیگر را محک بزنند. طبق اعلام سازندگان، هر ۳۰ دقیقه یک رویداد رقابتی جدید معرفی میشود که در پیست متفاوتی جریان داشته و شرایط آب و هوایی هم در آن فرق میکند. رویدادها در دسته بندیهای Spec Series و Open Series قرار میگیرند. Spec Series شامل رقابت خودروهایی با تیونینگ مشابه و Open Series شامل رقابت خودروهای یک کلاس مشابه میشود.
جلوههای بصری
بازی Forza Motorsport اولین نسخه سری روی نسل نهم محسوب شده و طبیعی است که سازندگان تلاش خود را به کار گرفته باشند تا جلوههای بصری خیره کننده و چشم نوازی را شاهد باشیم؛ تماشاگرها مدلهایی کاملاً سه بُعدی بوده، مه و دود واقع گرایانهتر شدهاند و نمای داخلی و بیرونی خودروها جزئیات بیشتری را شامل میشوند. همچنین از اسپکتروفتومتری (Spectrophotometer) استفاده شده تا نحوه بازتاب نور توسط رنگهای مختلف بررسی و سپس در داخل بازی بازسازی شوند. به بیان سادهتر، حالا رنگهای مختلف نور را به شکل متفاوتی بازتاب میدهند.
جدیدترین نسخه فورتزا موتوراسپرت از فناوری رهگیری بلادرنگ پرتو (Real-Time Ray Tracing) بهره میبرد اما این جمله چه معنایی دارد؟ به گفته یکی از سازندگان، فناوری رهگیری تنها در بازپخش رقابتها یا حالت تصویربرداری (Photo Mode) فعال نشده و حین تجربه بازی خودنمایی میکند.
کیفیت اجرایی
نسخه رایانههای شخصی گزینههای زیادی در بخش تنظیمات خود داشته و کاربر میتواند بسته مشخصات سیستم افزاری سیستمش، تنظیمات مورد نظر را اعمال کند. نسخه سری ایکس بازی Forza Motorsport سه حالت را در خود جای داده است: Performance، Performance RT و Quality. هر سه حالت وضوح تصویر 4K دارند اما نرخ فریمشان فرق میکند. دو مورد اول نرخ ۶۰ و مورد سوم نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه را دارد. در ضمن، وضوح تصویر در دو مورد اول پویا بوده و رهگیری پرتو در Performance RT فعال است.
نسخه سری اس دو حالت گرافیکی را شامل میشود: Performance و Quality. حالت Performance وضوح تصویر پویا داشته و نرخ فریم ۶۰ است. حالت Quality هم وضوح تصویر 4K و نرخ فریم ۳۰ را به ارمغان میآورد.
تاریخ انتشار
فورتزا موتوراسپرت برای انتشار در تاریخ ۱۸ مهر (مصادف با ۱۰ اکتبر) برنامه ریزی شده است. این بازی همچنین برای پلتفرمهای ایکس باکس سری اس، ایکس باکس سری ایکس و رایانههای شخصی توسعه یافته و از همان روز اول انتشار به سرویس گیک پس (Game Pass) میآید.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید