کارگردان Joker درآمد قابلتوجهی از ساخت این فیلم داشته است
قماری که جواب داد
اینطور که به نظر میرسد، قمار کارگردان Joker جواب داد و این فیلمساز آمریکایی به درآمد قابلتوجهی از جدیدترین ساختهی خود دست یافته است.
ایدهی ساخت فیلم اختصاصی جوکر نخستین بار بین سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ میلادی از سوی واکین فینیکس (Joaquin Phoenix) مطرح شد. مدتی بعد، تاد فیلیپس (Todd Phillips) که تمایل بسیاری به تولید یک فیلم کمیک بوکی متفاوت داشت، به پروژه پیوست. در ابتدا همه چیز خوب پیش میرفت و حتی فیلمنامهی نهایی هم آماده شده بود اما شکست تجاری Justice League باعث شک و تردید مدیران استودیوی برادران وارنر شد.
آنها نه تنها برنامهی دنیای سینمایی دیسی را تغییر دادند و تعدادی از پروژهها را لغو کردند، بلکه خواهان لغو توسعهی فیلم Joker هم بودند. در همین راستا، بودجهی پایینی را به تاد فیلیپس پیشنهاد کردند تا بدین صورت او را نسبت به ساخت فیلم منصرف کنند اما مدتی بعد نظرشان تغییر کرد و چراغ سبز نشان دادند. این اثر نهایتا از اوایل اکتبر سال گذشتهی میلادی روی پردهی نقرهای رفت و بازخوردهای بسیار مثبتی را از سوی مخاطبان و منتقدان دریافت کرد. دهمین فیلم فیلیپس در مقام کارگردان همچنین موفق شد در مدت زمان اکران خود یک میلیارد و ۷۴ میلیون دلار فروخته و به اولین فیلم تاریخ سینما تبدیل شود که با ردهبندی سنی R (نامناسب برای افراد زیر ۱۷ سال) به باشگاه یک میلیاردیها میپیوندد.
وب سایت ددلاین از مدتی قبل بررسی فیلمهای پرفروش سال ۲۰۱۹ میلادی را آغاز کرده و در مطالبی عملکرد تجاری آنها را زیر ذرهبین برده است. در همین راستا، اخیرا به سراغ Joker رفت که محصول مشترک برادران وارنر، ویلیج ردشو پیکچرز و بران کریئیتیو به حساب میآید. با توجه به گزارش، اگر هزینهی اجارهی سالنهای سینما و پخش در شبکهی نمایش خانگی را از مبلغ یک میلیارد و ۷۴ میلیون دلار کم کنیم، ۸۳۰ میلیون دلار باقی میماند. البته هزینهها به همین دو مورد ختم نمیشود. از رقم باقی مانده باید بودجه (۷۰ میلیون دلار)، هزینهی تبلیغات و بازاریابی در سراسر جهان (۱۲۰ میلیون دلار)، هزینهی ویدیوها (۵۴ میلیون دلار)، هزینهی مشارکتها (۱۰۵ میلیون دلار)، هزینههای متفرقه (۳۳ میلیون دلار) و هزینهی مربوط به اقساط وام (۱۱ میلیون دلار) را هم کم کرد.
بدین ترتیب، ۴۳۷ میلیون دلار باقی میماند. از آنجایی که برادران وارنر ۵۰ درصد و شرکتهای ویلیج ردشو پیکچرز و بران کریئیتیو هم هر کدام ۲۵ درصد هزینهها را متقبل شدند، نصف مبلغ باقی مانده به وارنر تعلق میگیرد. در ضمن، تاد فیلیپس ریسک بزرگی را در جریان ساخت Joker انجام داد و قرارداد خود را به گونهای تنظیم کرد که دریافتی اولیهی او مبلغ ناچیزی باشد تا از آن سمت، درصد قابلتوجهی از سود را بهدست آورد. این بند از قرارداد در صورتی فعال میشد که فیلم به مرحلهی سوددهی برسد؛ اتفاقی که نهایتا رخ داد. طبق تخمینها، کارگردان Joker از سودهای بهدست آمده مبلغ ۷۰ میلیون دلار را دریافت کرده است. واکین فینیکس برخلاف فیلیپس قرارداد متعارفی را به امضا رساند که طبق آن، بخش عمدهی دستمزد خود را دریافت کرده و بخش ناچیزی از سود فروش بهدست میآید.
کارگردان سهگانهی The Hangover در یکی از مصاحبههای قدیمی خود گفته بود در ابتدا پیشبینی نمیکرد فیلم Joker بتواند در جلب نظر طیف وسیعی از مخاطبان موفق باشد:
Joker، یک فیلم همهپسند نیست. این یکی از اولین چیزهایی بود که همان ابتدا به استودیوی برادران وارنر گفتم. فیلمهای کمیک بوکی معمولا ردهبندی سنی PG-13 (نامناسب برای افراد زیر ۱۳ سال) دارند تا بتوانند هر چهار گروه مخاطبان را هدف بگیرند. به همین دلیل، دقیقا اشاره کردیم که این اثر چنین ویژگی ندارد. اگر فیلم موفق شده همه را جلب کند و به موفقیت دست یافته، اتفاق عالی است.
داستان Joker روی شخصیتی به نام آرتور فلک تمرکز دارد که میخواهد یک استندآپ کمدین موفق باشد اما جامعه و انسانهای درون آن رفتار چندان خوشی با او نداشته و نادیدهاش میگیرند. با ادامه داشتن این روند، آرتور تصمیم میگیرد زندگی خود را به متحول کند. به غیر از واکین فینیکس بازیگران شناخته شدهی دیگری هم در این فیلم حاضر هستند که برای مثال میتوان به رابرت دنیرو (Robert De Niro) و زیزی بیتز (Zazie Beetz) اشاره کرد.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید