گوشی سرعت شارژر
1%
  • 10/10

10 گوشی جذاب جهان با بالاترین سرعت شارژر را بشناسید

با این گوشی‌ها، اتمام شارژ دیگر نگران‌کننده نیست!

10 گوشی جذاب جهان با بالاترین سرعت شارژر را بشناسید ۰ ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ مقالات فناوری کپی لینک

در این مطلب به بررسی 10 گوشی جذابی می‌پردازیم که از لحاظ سرعت شارژر نظیر ندارند و در مدت زمان کوتاهی شارژ می‌شوند.

برای بسیاری از تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند و همچنین خریداران این محصولات، سرعت شارژر یک ملاک بسیار حائز اهمیت قبل از خرید محسوب می‌شود. آن‌ها می‌دانند افزایش چشمگیر طول عمر باتری فعلا در محدوده‌ی علم کنونی نیست. در نتیجه تمرکز را روی شارژ سریع‌تر منعطف کرده‌اند.

در حال حاضر انتظار عموم کاربران از شرکت‌ها این است که گوشی‌هایشان را حداقل با شارژرهایی با سرعت 33 وات مجهز کنند. البته نه اینکه دلشان نخواهد استاندارد یادشده را روی 45 یا حتی 67 وات در نظر بگیرند. اما به خاطر عدم نوآوری شرکت‌های مطرحی چون اپل، گوگل و سامسونگ در این زمینه، باید به همین 33 وات هم راضی بود.

چینی‌ها، پیشتاز فناوری شارژ سریع

شرکت‌های بزرگ بهانه‌ی بسیار عجیب و خنده‌داری برای عدم استفاده از شارژرهای سریع دارند. آن‌ها معتقدند این شارژرها باعث کاهش طول عمر مفید باتری می‌شود. اما اینطور که شاهد هستیم، چنین چیزی اصلا درست نیست. در حال حاضر شرکت‌های چینی در زمینه سرعت شارژر، انقلابی عمل کرده‌اند و موفق به تولید شارژرهایی با سرعت بیش از 100 وات شده‌اند. شارژرهایی که علی‌رغم سرعت خیره‌کننده، هیچ مشکلی برای طول عمر مفید باتری هم به وجود نمی‌آورند.

شرکت‌های شیائومی، ریلمی، آی‌کیو‌آی و وان‌پلاس از جمله تولیدکنندگانی هستند که این امکان را در بسیاری از دستگاه‌های خود، به‌ویژه در گوشی‌های هوشمند پرچم‌دار فراهم کرده‌اند. شایعات از یک شارژ سریع 300 واتی هم به گوش می‌رسد که قادر به شارژ کامل باتری گوشی هوشمند از ۰ تا ۱۰۰٪ در مدت زمان فقط ۵ دقیقه است. با این حال هیچ شرکتی تاکنون یک مدل تجاری با این سرعت شارژ را ثبت نکرده است. اما اصلا نمی‌توان رسیدن به این سرعت را یک اتفاق عجیب یا دست‌نیافتنی دانست.

یکی از دلایلی که عدد 300 اصلا ما را شگفت‌زده نمی‌کند، وجود شارژرهایی با سرعت بیشتر از 100 وات و حتی دو برابر این میزان است. هدف از نگارش این مطلب هم دقیقا همین بوده است. اینکه شما را با گوشی‌هایی آشنا کنیم که از لحاظ سرعت شارژر در وضعیت بسیار خوبی قرار دارند و از این حیث بی‌نظیرند. تا چند سال قبل، رقابت گوشی‌ها بر سر مگاپیکسل دوربین‌ها بود اما حالا این رقابت به سرعت شارژر کشیده شده است. با سرگرمی همراه باشید تا با سریع‌ترین گوشی‌ها از این حیث آشنا شوید.

شیائومی 14 پرو / ردمی نوت 13 پرو پلاس و اوپو رینو 12 پرو

سرعت شارژر: 120 وات

شیائومی 14 پرو، ردمی نوت 13 پرو پلاس و اوپو رینو 12 از جمله گوشی‌هایی هستند که از شارژر سریع 120 واتی بهره می‌برند. به لطف بهره‌مندی از شارژر سریع 120 واتی، این گوشی‌ها در مدت زمان کمتر از 30 دقیقه شارژ می‌شوند. البته گوشی‌های زیادی با این سرعت شارژر وجود دارند و نمی‌توان آن را خیلی خارق‌العاده دانست.

با این حال نکته‌ای که شاید خیلی به آن توجه نکنیم این است که اگر شارژ گوشی در اواسط روز به 0 برسد، شما فقط کافی است 10 دقیقه آن را به شارژ متصل کنید تا برای نصف دیگر روز هیچ مشکلی برایتان پیش نیاید. به صورت کلی، یک شارژر 120 واتی می‌تواند باتری 4500 تا 5000 میلی‌آمپر ساعتی را در مدت زمان 22 تا 30 دقیقه به صورت کامل شارژ کند. در زیر به یک سری از گوشی‌هایی که از این شارژر بهره می‌برند اشاره کرده‌ایم:

  • شیائومی 13 پرو
  • شیائومی 14 پرو
  • ردمی نوت 12 پرو پلاس
  • ردمی نوت 13 پرو پلاس
  • iQOO نئو 9 پرو
  • ردمی K70
  • ردمی K70 پرو
  • و…

موتورولا اج 40 پرو

سرعت شارژر: 125 وات

موتورولا یکی از شرکت‌هایی است که شاید خیلی گوشی‌هایی با شارژر سریع از آن ندیده باشیم. اما این شرکت اخیرا از یک گوشی با نام اج 40 پرو رونمایی کرده که از شارژر 125 واتی بهره می‌برد. این شارژر فوق‌العاده طبق ادعای خود شرکت سازنده می‌تواند در مدت زمان تنها 23 دقیقه، شارژ گوشی را به صورت کامل پر کند. اما نکته‌ی بسیار مهم‌تر این است که برای رساندن شارژ گوشی به 50٪، فقط به 6 دقیقه زمان نیاز دارید.

نکته‌ی جالب‌تر اینکه این دومین گوشی موتورولا با سرعت شارژر بسیار بالا محسوب می‌شود. نخستین گوشی این شرکت با فناوری شارژ سریع، موتورولا اج 30 اولترا بود. البته نباید فراموش کرد که موتورولا اج 40 پرو از باتری 4600 میلی‌آمپر ساعتی بهره می‌برد، نه 5000 میلی‌آمپر ساعتی. هرچند حتی در آن صورت هم شارژ کامل گوشی کمتر از 30 دقیقه زمان می‌برد.

نوبیا رد مجیک 7 پرو

سرعت شارژر: 135 وات

سرعت شارژر

رد مجیک 7 پرو یکی از گوشی‌های جذاب بازار به حساب می‌آید که در واقع باید آن را گیمینگ به حساب بیاوریم. شکل و شمایل خاصی که نوبیا برای این گوشی در نظر گرفته باعث شده این محصول هم از لحاظ ظاهری مورد توجه قرار بگیرد، هم از لحاظ امکانات. این گوشی از یک شارژر 135 واتی فوق‌العاده سریع بهره می‌برد. ظرفیت باتری آن هم خوشبختانه 5000 میلی‌آمپر ساعت است.

طبق ادعای شرکت سازنده، سرعت شارژ شدن این گوشی در بهترین شرایط 15 دقیقه است. این یعنی شما برای اینکه گوشی‌تان را پس از یک تا یک و نیم روز استفاده‌ی کامل دوباره برای همین میزان مصرف آماده کنید، فقط 15 دقیقه زمان می‌خواهید. متأسفانه این گوشی جذاب در بازارهای جهانی در دسترس نیست و در بازارهای محدودی به فروش می‌رسد.

ریلمی GT نئو 3

سرعت شارژر: 150 وات

ریلمی GT نئو 3 در دو مدل به بازار می‌آید. یکی با شارژر سریع 80 واتی و دیگری با شارژر فوق‌العاده سریع 150‌ واتی. این گوشی هم از یک باتری 4500 میلی‌آمپر ساعتی به عنوان منبع تغذیه بهره می‌برد. طبق ادعای شرکت سازنده، شارژر 150 واتی قدرتمندش می‌تواند در مدت فقط 5 دقیقه، شارژ این باتری را به 50٪ برساند که فوق‌العاده است. شارژ شدن خود گوشی هم از 1 تا 100٪ تقریبا 16 دقیقه زمان می‌برد. دقیقه مشابه چیزی که خود شرکت سازنده هم ادعا کرده بود. البته این تنها گوشی با شارژر سریع 150 واتی نیست و وان‌پلاس هم نماینده‌ای با چنین شارژر دارد.

وان‌پلاس 10T

سرعت شارژر: 150 وات

وان‌پلاس 10T دومین گوشی این لیست با شارژر فوق سریع 150 واتی است. باتری این گوشی 4800 میلی‌آمپر ساعت ظرفیت دارد. همین موضوع سبب می‌شود کمی بیشتر از 16 دقیقه برای شارژ شدنش زمان نیاز باشد. اینطور که شرکت وان‌پلاس ادعا می‌کند، برای کامل شدن شارژ این باتری شما باید چیزی در حدود 18 دقیقه منتظر بمانید که طبیعی هم هست.

در بررسی‌هایی هم که وب‌سایت GSMArena روی این گوشی انجام داد، به این نتیجه رسید وان‌پلاس 10T واقعا در همین مدت شارژ می‌شود. این سرعت هم در حالی اندازه‌گیری شده که گوشی از 0 تا 100٪ شارژ شود. در این حالت، تقریبا یکی دو دقیقه باید بیشتر از 1 تا 100٪ منتظر بمانید. نکته‌ی جالب درباره وان‌پلاس 10T این است که گوشی‌های جدیدتر از آن نظیر وان‌پلاس 12R یا وان‌پلاس 12 از شارژر 100 واتی بهره می‌برند. این در حالی است که شرکت سازنده باتری‌های پرظرفیت‌تری را هم برای این دو گوشی در نظر گرفته است.

نوبیا رد مجیک 9 پرو پلاس

سرعت شارژر: 165 وات

می‌رسیم به دومین نماینده‌ی نوبیا در این لیست اما این بار از سری رد مجیک 9 با نام ۹ پرو پلاس. محصولی فوق‌العاده زیبا و جذاب که از یک باتری 5500 میلی‌آمپر ساعتی به عنوان منبع تغذیه‌ی خودش بهره می‌برد. خیلی رایج نیست که برای باتری‌هایی با چنین ظرفیت، از شارژرهای فوق سریع استفاده شود اما نوبیا دست به این کار زده و نماینده‌ی فوق‌العاده‌اش را به یک شارژر 165 واتی مجهز کرده است. اما این شارژر در چند دقیقه می‌تواند این باتری را شارژ کند؟

طبق ادعای شرکت سازنده، مدت زمان مورد نیاز برای اینکه شارژر 165 واتی نوبیا رد مجیک 9 پرو پلاس بتواند شارژ باتری 5500 میلی‌آمپر ساعتی آن را از 1 تا 100٪ شارژ کند، فقط 16 دقیقه است. یک رکورد استثنائی که با توجه به ظرفیت بالای باتری این گوشی، بی‌نظیر است. متأسفانه این گوشی هم در یک سری از بازارهای خاص به فروش می‌رسد و همه نمی‌توانند از این قابلیت هیجان‌انگیز آن بهره‌مند شوند.

IQOO 10 پرو

سرعت شارژر: 200 وات

اما وارد منطقه‌ی 200 واتی‌ها می‌شویم و کار را هم با گوشی IQOO 10 پرو شروع می‌کنیم. یک گوشی بسیار زیبا و خاص به خصوص در رنگ سفید که از شارژر 200 وانی بهره می‌برد. در اینجا شرکت سازنده کمی زرنگی به خرج داده و برخلاف نوبیا که شجاعت استفاده از یک باتری بزرگ را به خودش داده، از یک باتری 4700 میلی‌آمپر ساعتی برای گوشی‌اش استفاده کرده است. طبیعتا چنین باتری‌ای حتی با شارژر 165 واتی هم خیلی سریع شارژ می‌شود. اما با شارژر 200 واتی، شما فقط 10 دقیقه زمان می‌خواهید که این گوشی را از 0 تا 100% شارژ کنید.

این یعنی وقت‌هایی که شارژ گوشی به 0 رسیده و شما واقعا برای انجام یک کار عجله دارید، کافی است گوشی را به شارژر متصل کرده و یک آب یا چای بنوشید. مطمئنن آنقدر شارژ دریافت خواهید کرد که بتوانید به کار خود رسیدگی کنید. چه چیزی از این بهتر؟

IQOO 11S

سرعت شارژر: 200 وات

باز هم IQOO و باز هم یک گوشی دیگر با سرعت شارژر 200 واتی. اما نکته‌ای که وجود دارد این است که در این گوشی هیچ چیز با مدل بالا تفاوت ندارد. یعنی همچنان همان شارژر را برای یک باتری 4700 میلی‌آمپر ساعتی شاهد هستیم. با این شارژر، همچنان 10 دقیقه زمان نیاز است تا بتوانید شارژ گوشی را از 0 به 100٪ برسانید. نکته‌ی جالب اینجاست که گوشی‌هایی نظیر iQOO 12 و iQOO 12 پرو که جدیدتر و بهتر محسوب می‌شوند، از شارژر 120 واتی بهره می‌برند.

ردمی نوت 12 اکسپلورر

سرعت شارژر: 210 وات

ردمی نوت 12 اکسپلورر یک گوشی فوق‌العاده جذاب از لحاظ سرعت شارژر به حساب می‌آید. خود گوشی یک میانرده است و امکانات جذاب و خاصی ندارد. اما سرعت شارژر آن خیره‌کننده است به این صورت که برای شارژ کردن آن فقط به 9 دقیقه زمان نیاز دارید. البته باید بدانید که این گوشی از یک باتری 4300 میلی‌آمپر ساعتی بهره می‌برد. طبیعی است که چنین باتری کم‌ظرفیتی خیلی سریع شارژ شود. بنابراین ردمی خیلی ککار شاهکاری در این گوشی انجام نداده. اما همینکه پا را فراتر از مرزهای 100 واتی گذاشته جای تحسین دارد. شما حالا فقط کافی است سر صبح بیدار شوید، گوشی خاموش‌تان را ببینید، یک لبخند بزنید و آن را به شارژ متصل کنید. حالا اندکی صبحانه بخورید، مسواک بزنید، لباس بپوشید و گوشی‌تان را که مدت‌هاست 100٪ شارژ شده با خود ببرید.

ریلمی GT5

سرعت شارژر: 240 وات

در نهایت اما می‌رسیم به گوشی فوق‌العاده‌ی این لیست یعنی ریلمی GT5. یک گوشی اسنثنائی از لحاظ سرعت شارژ که ریلمی در سپتامبر 2023 آن را راهی بازار کرد. بنابراین با یک گوشی کاملا جدید و همدوره با سری آیفون 15 طرف هستیم. البته ریلمی این گوشی را در دو مدل راهی بازار کرده است. یک ریلمی GT5 از شارژری با سرعت 150 وات و باتری 5240 میلی‌آمپر ساعتی بهره می‌برد. اما این مدل، از باتری 4600 میلی‌آمپر ساعتی به عنوان منبع تغذیه بهره می‌برد. درست است که ترکیب جذابی را شاهد نیستیم. یعنی ترجیح‌مان این بود که ترکیب 240/5000 را شاهد باشیم. اما همین باتری هم به راحتی تا یک روز شما را همراهی خواهد کرد.

اما می‌رسیم به بحث جذاب سرعت شارژر. این گوشی همانطور که گفتیم، از یک باتری 4600 میلی‌آمپر ساعتی بهره می‌برد. بنابراین به نظر می‌رسد شارژر 240 واتی آن اصلا کار سختی برای شارژ آن ندارد. طبق ادعای شرکت، فرایند شارژ شدن این گوشی 10 دقیقه زمان می‌برد. شاید با خود بگویید انتظار عملکرد بهتر را از آن داشتیم. اما ریلمی بیشتر تمرکز خود را روی اواسط شارژ گذاشته. مثلا شما برای اینکه شارژ گوشی را از 1 تا 20٪ برسانید، فقط 80 ثانیه زمان نیاز خواهید داشت. همچنین فقط کافی است گوشی را 5 دقیقه به شارژ متصل کنید تا 60٪ شارژ شود.

شارژرهای 300 واتی در راه هستند

اگرچه در بالا با گوشی‌های جذابی از لحاظ سرعت شارژر آشنا شدیم، اما باید بدانید پیشرفت علم در این بخش قرار نیست به همین 240 وات محدود بماند. این بخش از فناوری راه درازی در پیش دارد و به نظر می‌رسد تازه در ابتدای مسیر قرار داریم. باید در چند بخش، تعادل در این فناوری به دست بیاید. یک اینکه طول عمر باتری کاهش پیدا نکند. دو اینکه گوشی داغ نشود و سوم اینکه شرکت‌ها بتوانند باتری‌های بسیار پرظرفیت‌تر را به شارژرهای فوق سریع مجهز کنند. اینکه یک گوشی با باتری 4300 یا 4600 میلی‌آمپر ساعتی در مدت زمان 10 دقیقه شارژ شود اتفاق عجیبی نیست. گوشی‌ها باید باتری‌هایی با ظرفیت بسیار بیشتر داشته باشند و آن وقت در کمتر از 10 دقیقه شارژ شوند. آن وقت است که شرکت‌ها می‌توانند ادعا کنند در بحث سرعت شارژر به پیشرفت و بلوغ رسیده‌اند.

نکات و ترفند استفاده از شارژرهای سریع

اگر نگران هستید در صورت استفاده از شارژرهای سریع، برای گوشی‌تان مشکل پیش بیاید، این نکات و ترفندها را انجام دهید تا گوشی‌تان در سلامت کامل باشد.

  • شارژر را به پریز برق متصل کنید: پریزهای دیواری آمپر بیشتری نسبت به پورت‌های USB کامپیوتر ارائه می‌دهند. بنابراین فرایند شارژ شدن از این طریق بسیار سریع‌تر خواهد بود.
  • حالت هواپیما را فعال کنید: گوشی خود را در حالت هواپیما قرار دهید تا عملکردهایی مانند بلوتوث و وای‌فای که باعث تخلیه‌ی باتری می‌شوند، در حال شارژ متوقف شوند.
  • کاملاً گوشی خاموش کنید (در صورت امکان): خاموش کردن کامل گوشی باعث سریع‌تر شدن فرایند شارژ می‌شود. زیرا هیچ فرآیند پس‌زمینه‌ای فعال نیست که از گوشی انرژی بگیرد.
  • استفاده از گوشی را در حالت شارژ کاهش دهید: دو عامل اصلی تخلیه‌ی انرژی، قدرت پردازشی و نمایشگر هستند. وقتی گوشی زیر شارژ است، کاری نکنید که این دو قطعه فعالیت داشته باشند. آن وقت می‌بینید که گوشی چقدر سریع شارژ می‌شود.
  • از کابل باکیفیت استفاده کنید: هنگام خرید گوشی،‌ کابل استانداردی به همراه آن عرضه می‌شود. با این حال خرید یک کابل ضخیم 24 AWG می‌تواند آمپر بیشتری را به گوشی منتقل کند.
  • گوشی را در دمای سرد شارژ کنید: گرما باعث کاهش سرعت شارژ می‌شود. بنابراین هم گوشی را در دمای سرد شارژ کنید و هم کاری نکنید که باعث افزایش دمای گوشی و قطعات داخلی آن شود.

به نظر شما چقدر زمان می‌برد تا شرکت‌های سازنده بتوانند به فناوری شارژ سریع 300 واتی و بیشتر از آن دست پیدا کنند؟



مطالب مرتبط

دیگران نیز خوانده‌اند

نظرات

دیدگاه خود را اشتراک گذارید
اشتراک
به من اطلاع بده
guest

0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments