بهترین بازیهای فرنچایز توتال وارز در گیم آپ
لیست بازیهای فرنچایز توتال وارز در گیم آپ شامل ۸ عنوان متفاوت شده که میخواهیم به معرفی مختصر هر کدام از آنها بپردازیم.
تاریخ ملل سرشار از قصهها و شخصیتهای جذابی بوده و همیشه نیازی نیست برای مطالعه داستانی جذاب، به سراغ آثار تخیلی رفت. استودیو کریتیو اسمبلی (Creative Assembly) که به خوبی از پتانسیل موجود در تاریخ ملل مطلع بود، حدوداً دو دهه پیش تصمیم گرفت یک بازی استراتژیک بر اساس آن بسازد. نتیجه، Shogun: Total War بود که اواسط سال ۲۰۰۰ میلادی برای سیستم عامل ویندوز عرضه شد و موفقیتهایش، مجموعهای بزرگ و محبوب به نام توتال وارز را پایه گذاری کرد.
شکل گیری مجموعه توتال وارز رویایی بود که گیمرهای عاشق تاریخ در سر میپروراندند و سرانجام به حقیقت پیوست. آنها میتوانند به واسطه بازیهایی استراتژیک نبردها و جنگهایی را تجربه کرده و با چهرههای تاریخی ملاقات کنند که تا پیش از این تنها در کتابها دربارهشان خوانده بودند. همین ترکیب کم نظیر هم باعث شد طی دو دهه گذشته شاهد انتشار ۱۶ بازی توتال وارز باشیم. از این تعداد، ۸ عنوان در لیست بازیهای توتال وارز در گیم آپ قرار داشته و علاقه مندان میتوانند با ترافیک نیم بها دریافتشان کنند. در ادامه هم به معرفی خلاصه وار هر یک میپردازیم.
Rome: Total War
سازنده: کریتیو اسمبلی
بخش کمپین Rome: Total War بین سالهای ۲۷۰ قبل از میلاد الی ۱۴ بعد از میلاد جریان داشته و قدرت گرفتن و سقوط جمهوری روم را به تصویر میکشد.
بازی Rome: Total War را باید انقلابی در مجموعه دانست؛ زیرا برای اولین بار از گرافیک سه بُعدی برای نمایش نبردها استفاده کرد و از قضا، این کار را به بهترین شکل ممکن انجام داد. به کمک همین پیشرفت گرافیکی سازندگان توانستند عظمت نبردهای آن زمان را به طرفداران خود نشان دهند. نقشه بازی هم وسعت زیادی داشته و بخشهایی از ایرلند تا بخشهای غربی آسیای مرکزی، سیبری، نروژ و ایران را شامل میشود.
انیمیشنهای مبارزات نسبت به دو نسخه پیشین مجموعه پیشرفت قابل توجهی داشته و همین موضوع باعث شده بود حس و حال سخت افزارهای قرون وسطی به خوبی به مخاطب انتقال داده شود. همچنین بخش مدیریت به خوبی توانسته بود دیپلماسی و نحوه سیاست گذاریهای سنای روم را به گیمر نشان دهد.
بد نیست بدانید کانال History Channel از ویدیوهای گیم پلی Rome: Total War برای نمایش جنگهای آن زمان استفاده کرد.
Medieval II: Total War
سازنده: کریتیو اسمبلی
کمپین بین سالهای ۱۰۸۰ الی ۱۵۳۰ میلادی جریان داشته و کاربر در آن کنترل یک حکومت در قرون وسطی را بر عهده میگیرد. نقشه هم بخش عمده اروپا و بخشهایی از شمال آفریقا و خاورمیانه را در خود جای داده است.
بازی Medieval II: Total War را باید دنباله معنوی دو بازی از مجموعه توتال وارز دانست: این بازی از لحاظ تاریخی دنبالهای برای Medieval: Total War است که حدوداً چهار سال پیش عرضه شد؛ از لحاظ گیم پلی هم باید دنباله Rome: Total War در نظر گرفته شود.
سالهای ۱۰۸۰ الی ۱۵۳۰ از لحاظ تاریخی دوره ایدههای نو، اختراعات مختلف، نویسندگی، هنر، ادبیات و صد البته رفتن به سرزمینهای کشف نشده بود. همچنین باروت به تدریج در حال باز کردن راه خود به لیست سخت افزارهای کشورها بود که این موضوع در کنار موضوعات دیگر به خوبی در گیم پلی بازی Medieval II: Total War گنجانده شده است. در ضمن، ۱۷ گروه قابل کنترل در دسترس قابل قرار دارد.
Empire: Total War
سازنده: کریتیو اسمبلی
گیمر در بخش کمپین کنترل یک گروه در قرن هجدهم میلادی را بدست گرفته و باید جهان را از طریق نیروی نظامی، دیپلماسی، جاسوسی و اقتصاد تحت سلطه خود درآورد.
سومین نسخه توتال وارز در گیم آپ در لیست عناوینی قرار میگیرد که بازخوردها نسبت به آن متنقاض بود. سازندگان در استودیو کریتیو اسمبلی بنا به دلایلی تصمیم گرفتند از نبردهای قدیمی فاصله گرفته و به سراغ برههای از تاریخ بروند که باروت حرف اول و آخر را در میدان نبرد میزد. همچنین بازی Empire: Total War اولین نسخه از مجموعه است که جنگ افزارهای دریایی را در خود دارد. دیگر ویژگی شاخص هم نقشه بسیار وسیع آن است که تقریباً تمام جهان را شامل شده و همین موضوع، میتواند برای برخی گیج کننده و چالش برانگیز باشد.
نبردها در Empire: Total War به پویایی نبردهای قرون وسطی نبوده و از همه مهمتر، بازی عملکرد فنی بسیار بدی در زمان انتشار داشت.
Napoleon: Total War
سازنده: کریتیو اسمبلی
همانطور که از نامش کاملاً مشخص است، کاربر در بخش کمپین کنترل ناپلئون بُناپارت را بر عهده گرفته و بواسطه او، به فتح سرزمینهای دیگر میپردازد. البته ناپلئون تنها رهبر قابل انتخاب نبوده و بازی چند رهبر دیگر از جمله دوک تشن را هم در خود جای داده است که دشمن ناپلئون بودند.
نبردها و جنگهای بازی Napoleon: Total War مانند Empire: Total War حول محور سلاحهای گرم و باروت میچرخد اما نقصها و ایرادات امپایر برطرف شده تا در اینجا تجربه بهتری را شاهد باشیم. Napoleon همچنین یکی از بهترین نسخههای توتال وارز از لحاظ داستانسرایی بوده و نبردهای مشهوری مانند واترلو و استرلیتز را بازسازی میکند. با این حال، یک نقطه ضعف بزرگ داشته و آن هم تعداد پایین گروههای قابل کنترلش در مقایسه با نسخههای دیگر است.
Total War: Shogun 2
سازنده: کریتیو اسمبلی
مانند نسخه اول مجموعه، کمپین در قرن شانزدهم و ژاپن فئودال جریان دارد. حکومت آشیکاگا نفوذ خود روی جنگسالارها و قبایلشان را از دست داده و میانشان جنگی برای دستیابی به بیشترین قدرت به وجود آمده است. گیمر در این بازی باید کنترل یکی از جنگسالارها را بر عهده گرفته و با شکست رقبا، تمام ژاپن را تحت سلطه خود بگیرد.
همانطور که از توضیحات پاراگراف پیشین میتوان فهمید، بازی Total War: Shogun 2 نه نقشه بزرگی را در خود جای داده و نه گروههای قابل کنترلش دارای تنوع زیادی هستند. به هر حال، تنها ماموریت گیمر تسلط بر ژاپن است که کشور بزرگی محسوب نمیشود. بزرگترین نقطه قوت بازی گیم پلیش بوده که تجربهای متعادل از نبرد، اقتصاد و ساخت و ساز را ارائه میدهد. همچنین از لحاظ بصری یکی از بهترین بازیها بود که حتی میشود انیمیشن دوئلهای ساموراییها را تماشا کرد و لذت برد.
Total War: Attila
سازنده: کریتیو اسمبلی
کمپین در سال ۳۹۵ پس از میلاد جریان داشته که دوران باستان پسین نامیده میشود. شخصیت اصلی آتیلا نام داشته و یکی از رهبران قوم هون بود که بزرگترین امپراتوری را در اروپا تشکیل داد. البته آتیلا در ابتدای کمپین قابل انتخاب نبوده و زمانی که رهبر هونها میشود، قابل کنترل است.
گیمر در بازی Total War: Attila میتواند کنترل یکی از امپراتوریهای آن زمان مانند ساسانیان را در دست گرفته یا رهبر یکی از قبایل بربرها شده و سرزمین جدیدی را بنا کند. همچنین این بازی برای طرفداران پروپاقرص مجموعه ساخته شد که عاشق چالش هستند؛ زیرا سختترین کمپین را در میان تمامی نسخهها دارد. جدا از اینکه قبایل بربرها بصورت مداوم حمله میکنند، مذاکران دیپلماتیک چالشهای خاص خود را دارند.
کمپین از لحاظ تاریخی در سدهههای تاریکی جریان داشته که در آن شیوع متعدد بیماریها، حملات بربرها و ظهور قبیله هونها را شاهد بودیم. سازندگان به خوبی توانستهاند هرج و مرج و تنش موجود در این برهه زمانی را در کمپین بازسازی کنند.
Total War: Warhammer II
سازنده: کریتیو اسمبلی
برخلاف اکثر نسخههای توتال وارز در Total War: Warhammer II خبری از بازسازی بخشی از تاریخ ملل نیست. اتفاقات در جهان فانتزی و تخیلی وارهمر رخ داده و نام کمپین Eye of the Vortex است. این کمپین داستان محور بوده و هر یک از نژادهای قابل انتخاب، داستان و کات سینهای مختص به خود را دارد.
بازی Total War: Warhammer II از دید بسیاری از کارشناسان و طرفداران بهترین نسخه سری محسوب میشود. دلایل زیادی در رخ دادن این اتفاق دخیل بوده که یکی از مهمترینها، محتوای بسیار زیاد در زمان انتشار بود که البته این میزان محتوا به واسطه آپدیتها بیشتر هم شد. به بیان دیگر، تنوع، غنی بودن بازی از لحاظ محتوا و نقشه بازی فک برانداز هستند. همچنین هر کدام از گروهها قابلیتها، واحدهای نظامی، قهرمانان و طلسمهای جادویی منحصربفردی دارد.
همه این دلایل دست به دست هم دادند تا بازی Total War: Warhammer II از لحاظ تعداد رقابتهای آنلاین ثبت شده جزو بالاترینها در مجموعه توتال وارز باشد.
Total War: Three Kingdoms
سازنده: کریتیو اسمبلی
کمپین در سال ۱۹۰ پس از میلادی آغاز میشود، زمانی که سلسله هان روزهای پرشکوهش را پشت سر گذاشته و در آستانه فروپاشی قرار دارد. امپراتور شیان در حالی که تنها ۸ سال سن داشته، بر تخت نشسته و تاثیر پذیریاش از یک جنگ سالار به نام دونگ ژئو شرایط را وخیم کرده است. دیگر جنگ سالاران از شرایط بوجود آمده نهایت بهره را برده و میخواهند به آرزوهای بزرگ خود دست یابند.
Total War: Three Kingdoms یک بازی کاراکتر محور بوده و روی ژنرالهای کاریزماتیک تاریخ چین تمرکز دارد که کمتر شناخته شده هستند. همچنین هر کدام از این ژنرالها یا همان جنگ سالارها ارتش و قابلیتهای مختص به خود را دارد. دیگر ویژگی شاخص، سیستم اقدامات دیپلماتیک بوده که از ابتدا ساخته شده و نسبت به نسخههای پیشین مجموعه، بسیار گسترش یافته است. همچنین به لطف جلوههای بصری نبردها به شدت زنده و واقعی بنظر میرسد.
بنظر شما، کدام نسخه باید به لیست بازیهای توتال وارز در گیم آپ اضافه شود؟ در ضمن، شما میتوانید به راحتی از طریق کلیک روی دکمه زیر وارد صفحه مربوط به تمام بازیهای این فرنچایز در گیمآپ شوید.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید