سریالهای تلویزیونی از بازیهای ویدیویی داستان اصلی را در بهترین حالت خود روایت میکنند
نمایش یک بازی
سریالهای تلویزیونی از بازیهای ویدیویی محبوب رو به افزایش است. با این حال، نحوه روایت این داستانها میتواند از یک سریال به سریال دیگر بسیار متفاوت باشد. بسته به مجموعه، میتواند روایتی وفادار به بازی ویدیویی باشد، مانند؛ سریال The Last of Us از شبکه HBO، یا کاملا اصلی، مانند؛ Halo و Knuckles از Paramount+ یا حتی Twisted Metal از Peacock. در ادامه همراه ما باشید تا به روند این اقتباسها نگاهی بیاندازیم.
بعضا در ساخت سریالهای تلویزیونی از بازیهای ویدیویی، آن را به طور مستقیم با یک بازی را سازگار نمیکنند، بلکه داستانی جدید در قالب دنیای از پیش تعیین شده آن روایت میکنند و به نمایش گذاشته میشود. سریالهای مانند؛ Cyberpunk: Edgerunners، Fallout یا حتی Pokemon، در چارچوبهای از پیش تعیین شده بازیهای ویدیویی که از آنها الهام گرفته شدهاند، قرار میگیرند. اما تفاوت در این است که شخصیتها، داستانها و موقعیتهای جدیدی رقم میخورد. به این ترتیب، میتوانند دیدگاههای جدیدی معرفی کنند یا جنبههایی را که نمونههای بازیهای ویدیویی قادر به این کار نیستند، پرورش دهند. به عنوان مثالی متفاوت از سریالهای تلویزیونی از بازیهای ویدیویی، سریال Cyberpunk: Edgerunners یک نمونه عالی از این دسته است. اگرچه این سریال به موضوعات مختلفی میپردازد، ولی یکی از نقاط اصلی داستانی آن، بیماری سایبر سایکوزیس (cyberpsychosis)، است که باعث میشود افراد به دلیل ارتقاهای زیاد، به جنونی خاص فرو بروند. در حالی که در بازی ویدیویی این موضوع مطرح و کاوش میشود، اما این سریال به طور عمیقتری به آن میپردازد. به طور مثال، آن NPCهایی که با آنها مواجه میشوید و دچار سایبرپسیکوزیس هستند، فقط قاتلان بیمغزی نیستند که شما به آنها فکر میکنید. در واقع، همانطور که در سریال Cyberpunk: Edgerunners آشکار میشود، آنها شروع به از دست دادن قابلیت کنترل بر واقعیت میکنند و شروع به زندگی از طریق برخی از زخمهای گذشتهشان میکنند یا حتی با عزیزانی که دورشان نیستند، صحبت میکنند. قطعا این سطح اطلاعات اولیه بدون سریال امکانپذیر نبوده است.
سریال Fallout از Amazon Prime Video مثال دیگری از سریالهای تلویزیونی از بازیهای ویدیویی است که مسیر خود را در دنیای بازیها تثبیت کرده است. این سریال تلاش نمیکند تا داستانهایی را که قبلاً در بازی تجربه کردهایم بازگو کند و همچنین از اصول تثبیتشده دنیای بازی چشمپوشی نمیکند. در عوض، اقتباس Amazon Prime Video پس از وقایع Fallout 4 رخ میدهد و عمدتاً بر مناطقی از جهان که کمتر مورد کاوش قرار گرفتهاند، تمرکز دارد. سری بازیهای Fallout تاریخچه طولانی در روایت داستانها در سراسر ایالات متحده دارند، اگرچه بیشتر در نیمه غربی کشور تمرکز داشتهاند. سریال نیز از این قاعده پیروی میکند و داستان خود را با یک پناهگاه در جنوب کالیفرنیا آغاز میکند. با این حال، روش اقتباس Fallout با Cyberpunk متفاوت است. در بازیها، زندگی قبل از افتادن بمبها مطرح میشد، اما نه به میزانی که در سریال به آن پرداخته شده است. داستان اصلی سریال بهخوبی بر روی پارانویا و یا انکار بسیاری از مردم، قبل و بعد از واقعه هستهای که همه چیز را شروع کرد، تمرکز میکند. این رویکرد به مخاطبان اجازه میدهد تا با طیف گستردهای از شخصیتها ارتباط برقرار کنند و بیشتر به تاثیر وقوع یک فاجعه قریبالوقوع پی ببرند، که این باعث میشود ما شاهد سریالهای تلویزیونی از بازیهای ویدیویی باشیم که میتوانند جذب مخاطب نسبتا یکسانی با بازیها داشته باشند.
سریالهای Cyberpunk: Edgerunners و Fallout جز اولین سریالهای تلویزیونی از بازیهای ویدیویی نبودند که این رویکرد را پیش گرفتند. در واقع، Pokémon از زمان اولین نمایش خود در سال 1997 این کار را انجام داده است. مشابه هر دو سریال، Pokémon نیز در همان دنیای بازیها قرار دارد. سریال Pokémon به شدت از آخرین بازی اصلی که در حال حاضر منتشر شده، تأثیر میگیرد. به عنوان مثال، Pokémon Horizons: The Series در سال 2023 بر اساس بازی Pokémon Scarlet and Violet ساخته شده، در حالی که Pokémon Journeys: The Series در سال 2019 بر اساس بازی Pokémon Sword and Shield ساخته شده است.
این سریالها مستقیماً بازیهایی که بر اساس آنها ساخته شدهاند را بازسازی یا داستان آن را دوباره بازگو نمیکنند و این باعث میشود که کسانی که بازیها را تجربه کردهاند و کسانی که تجربه نکردهاند، به طور مشابهی در حالت حدس زدن درباره آنچه ممکن است بعداً اتفاق بیفتد، قرار بگیرند. حتی با وجود اینکه طرفداران Fallout ممکن است بدانند که Vault-Tec یک شرکت شرور است، اما سرنوشت افرادی که در والتهای 32 و 33، که در جهان سریال زندگی میکنند، همچنان برای همه ناشناخته است، که به نوعی یک ویژگی ساختاری در سریالهای تلویزیونی از بازیهای ویدیویی به حساب میآیند.
اما این مسئله در مورد سریالهایی مانند The Last of Us صدق نمیکند. از اولین قسمت سریال، طرفداران بازی از قبل میدانستند که داستان چگونه به پایان میرسد. در حالی که نمیتوان از مقایسه سریال با بازیها خودداری کرد، اما اگر طرفدار بازی باشید، نسخه HBO قطعاً مزایا و ویژگیهای خاص خود را داشت و خواهد داشت. این سریال میتواند روی شخصیتها و داستانهای فرعی که در بازی امکانپذیر نبود، تمرکز کند. با این حال، در حال بازگویی یک داستان نمادین است که بسیاری از مردم و طرفداران مدتی قبل یا شاید هم به تازگی، آن را تجربه کردهاند.
با این حال، با سریالهای تلویزیونی از بازیهای ویدیویی که داستانهای جدیدی در جهانهای موجود روایت میکنند، تقریباً جهتها و مسیرهای بیپایانی برای پیشرفت وجود دارد. با توجه به موفقیت اخیر این نوع سریالها، تعجبآور نخواهد بود اگر در آینده تعداد بیشتری از این نوع اقتباسها را ببینیم.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید