تجربه بازی رومیزی ویچر همراه با گیم مسترهای بهنام ایران
به مناسبت ششمین سالگرد عرضه The Witcher 3: Wild Hunt
هفتهای که گذشت متعلق به مجموعه بازیهای محبوب The Witcher بود؛ مجموعهای که با عرضهی هر قسمت، بیشتر و بیشتر پیشرفت کرد و با نسخهی سوم تبدیل به یکی از بهترین بازیهای نقشآفرینی تاریخ ویدیو گیم شد. استودیوی CD Projekt RED با اقتباسی حیرتانگیز از رمانهای فانتزی آندری ساپکوفسکی، دنیا را با حماسهی «گرالت آو ریویا» آشنا کرد؛ طوری که گرگ سفیدِ شکارچی هیولا نه تنها میان گیمرها معروف و محبوب شد، بلکه راه خود را به دنیای تلویزیون هم باز کرد و میلیونها طرفدار جدید به خود دید.
ما در سرگرمی به همین مناسبت تصمیم گرفتیم به سراغ تجربهی متفاوت و منحصربفردی از دنیای غنی ویچر برویم. بازیها، کتابها و سریالی که از این فرنچایز ساختهشدهاند را بارها تجربه کرده و عاشقشان شدهایم، اما یک راه دیگر برای لذت بردن از ویچر وجود دارد که مغفول مانده و آن هم بازی رومیزی The Witcher Adventure Game است.
بازیهای رومیزی یا بُردگیم دنیای بسیار گسترده، متنوع و شدیدا لذتبخشی دارند اما متاسفانه خصوصا در کشور ما، بسیاری گمان میکنند که بردگیم تنها برای اندک طرفداران پروپاقرصشان جذابیت دارد. واقعیت آن است که حتی اگر بازی رومیزی از نزدیک ندیده باشید، با یکبار تجربه همراه با دوستان قطعا از آن لذت خواهید برد. بردگیم درست شبیه بازیهای ویدیویی، اجازه میدهد در قلمروی بیحدومرز خیال کندوکاو کنید و به تجاربی دست پیدا کنید که در دنیای واقعی غیرممکن هستند؛ چه بسا در بردگیم، این تجارب حتی ملموستر از ویدیو گیم باشند.
بردگیم بازی کردن با کسانی که در این عرصه تجربه دارند، دوچندان لذتبخشتر است و ما هم برای این برنامه از مهمانان ویژهای دعوت کردیم که از گیم مسترهای حرفهای و بهنام ایران هستند. رامتین علیار در زمینه بازیهای رومیزی نقشآفرینی و مشخصا Dungeons & Dragons فعالیت دارد و فرزاد تمیمی فرد، گیم گورو (Game Guru) و گیم مستر بازیهای نقشآفرینی است. حسین توکلی و مریم خواجوی از تیم سرگرمی این دو مهمان را در بازی همراهی میکنند. پیشنهاد میکنیم قبل از تماشای برنامه، مقاله معرفی بازی رومیزی The Witcher Adventure Game را حتما مطالعه کنید.
با سرگرمی در این برنامه همراه باشید تا ببینیم کدامیک از چهار قهرمان ما، در این ماجراجویی سربلند بیرون میآیند.
معرفی کامل بازی رومیزی The Witcher Adventure Game
لهستانیها به طور کلی ذوق و قریحه خاصی در جامه عمل پوشاندن به فانتزیهای شناور در سلولهای خاکستری رنگ مغزشان دارند. این چیرهدستی در به رقص آوردن کلمات و داستانسرایی ساکنین اروپای شرقی به آنها موهبتی را اعطا کرده است تا به یک منبع قدرتمند از بسترهای داستانی آماده دسترسی داشته باشند.
با استفاده از چنین ادبیات غنیای، لهستانیها بازیهای فوقالعادهای ساختهاند، چه از جنس دیجیتالی و چه از جنس رومیزی. نبض اصلی ادبیات فانتزی لهستان در دستان مردی به نام آندره ساپکووسکی (Andrzej Sapkowski) است؛ مردی که با نوشتن سری رمانهای ویچر نام خود را در تاریخ جاودانه کرده و بستری عظیم برای الهام دیگر هموطنانش برای ساخت محصولات مختلف فراهم کرده است.
امروزه امکان ندارد کسی که با تکنولوژی ارتباط حداقلی داشته است اسم ویچر به گوشش نخورده باشد. پلتفرم اصلی و اوج درخشش این نام را میتوان در محصولات شرکت سیدی پراجکت رد دید. بازیهای ویدویی این سری از موفقترین و به یادماندنیترین اثرهای این صنعت به شمار میروند. همچنین سریال مربوط به این سری هم با بازی هنری کویل توانست نظر مثبت مخاطبان را جذب کند و یکی از ساختههای پربیننده و جذاب نتفلیکس لقب بگیرد.
مثل تمام عناوین مشهور و محبوب، این سری راه خود را به دنیای بازیهای رومیزی نیز باز کرده است و شرکت فنتزی فلایت (Fantasy Flight) آمریکایی با همکاری طراح به نام و خوش فکر لهستانی، ایگناسی ترزویچک (Ignacy Trzewiczek) و با کسب لایسنس از سیدی پراجکت، بازی رومیزی ویچر را در سال 2014 روانه بازار کردند. امروز میخواهیم نگاهی به این عنوان داشته باشیم؛ پس با سرگرمی همراه باشید تا ببینیم ورژن آنالوگ بازی ویچر چگونه از آب درآمده است.
از شرق قاره سبز تا قلب ایالات متحده با بردگیم ویچر
همانطور که پیشتر اشاره کردم بازی را ایگناسی ترزویچگ لهستانی طراحی کرده است و ناشر آن شرکت آمریکایی فنتزی فلایت است. نکته جالب در این رابطه این است که ترزویچک خودش مدیر ارشد بخش طراحی و صاحب شرکت پورتال گیمز (Portal Games) است. این شرکت یکی از مطرحترین نامها در صنعت بازیهای رومیزی به شمار میرود ولی انتشار و ساخت بازی رومیزی ویچر را شرکت فنتزی فلایت بر عهده گرفت. دلیل اصلی این اتفاق، کسب لایسنس این عنوان توسط آمریکاییها بود. فنتزی فلایت حتی با وجود در اختیار داشتن طراحان خوشفکر و قهار نتواست از نامی مثل ترزویچک گذر کند و طراحی این بازی را به مردی از تبار خود آندره ساپکووسکی سپرد.
گرگ، ساحره، بزنبهادر و آوازهخوان
داستان بازی اتفاقات بین نسخه دوم و سوم عناوین ویدیویی را مرور میکند. البته که این داستانها به صورت کلی روایت میشوند و در خط اصلی بازیهای ویدیویی دخلی ندارند. بازی در سبک ماجراجویی و روایتی است و برای 2 تا 4 نفر طراحی شده است. هر بازیکن نقش یکی از چهار کاراکتر موجود در بازی را بر عهده میگیرد و با دریافت کارتها، تاسها و صفحه مربوط و منحصر به فرد خود بازی را آغاز میکند. کاراکترهای حاضر در بازی را گرالت آو ریویا، تریس مریگلد، یارپن زیگرید و دندلاین تشکیل میدهند. نکته جالب و جذاب بازی این است که هر کدام از این شخصیتها نحوه بازی کردنشان با دیگری متفاوت است. گرالت میتواند از ماموریتهای مبارزه هدف خود را مشخص کند و با کشتن هیولاها و به دست آوردن سرنخهای مربوط به هدف خود بازی را به پیش ببرد و امتیاز کسب کند. برخلاف دیگر بازیکنان که هر کدام یک تاس شخصی دارند، او سه تاس شخصی در اختیار دارد و میتواند با ساخت معجون و استفاده از اسپل و جادوهایی که در مبارزه کاربرد دارند خودش را قویتر کند. تریس مریگلد ساحره چیره دست داستان، با خواندن کتاب جادوهایش و آماده کردن آنها خودش را برای رویارویی با هر دشمن و مانعی آماده میسازد. یارپن زیگرید، دوارف مشهور سری ویچر هم با دستور دادن به نوچههایش، آنها را پیشقراول خود میسازد و با کمک آنها دشمنان را به کام مرگ میفرستد و با استفاده تاس قدرتمند خود، از پس دهشتناکترین مشکلات هم برمیآید. اما عجیبترین سیستم بازی متعلق به دندلاین، آوازهخوان خوش صدا و مسهور کننده دنیای ویچر است. دندلاین با استفاده طلایی که از آواز خواندن به دست میآورد، میتواند به دوستان خودش رشوه دهد و با گول زدن دیگران و استفاده از منابع آنها، کار خودش را به پیش میبرد. بازی کرئن با هر کدام از این کارکترها حس و حال و مکانیزمهای منحصر به فرد خودش را دارد و میتواند پرسپکتیو شما را نسبت به گیمپلی بازی به طور کلی عوض کند. نقطه قوت ویچر همینجا و در همین در هم تنیدن چهار مکانیزم مختلف در دل یک گیمپلی یکپارچه و در عین حال متفاوت و بالانس است.
بازی به صورت نیمه-همکاری پیگیری میشود. یعنی بازیکنان به یکدیگر کار خاصی ندارند و حتی در مواقعی از بازی برای رسیدن به اهدافشان باید با یکدیگر همکاری و داد و ستد کنند، اما در پایان تنها یک نفر به عنوان برنده از پای میز بلند خواهد شد.
زیبا مثل فانتزی قرون وسطایی بازی رومیزی The Witcher Adventure Game
طراحی هنری بازی فوقالعاده و بازی از نظر بصری واقعا چشمنواز است. از طراحی نقشه بازی تا کارتها و پورترهی شخصیتها، همه و همه یک هارمونی چشمگیر را به تصویر میکشند. از لحاظ کیفیت ساخت و قطعات هم ایرادی نمیتوان به بازی وارد کرد و فنتزی فلایت، به طور تمام و کمال نقش خود را ایفا کرده است. تمامی طراحیها از کانسپتهای نسخه دوم و سوم الهام گرفته شده است و برای همین اصلا چشم بازیکنان و طرفداران سری عناوین ویدیویی با این اثر بیگانه نخواهد بود.
جمعبندی بازی رومیزی ویچر
بازی رومیزی ویچر میتواند تجربهای خاص برای دوستداران این سری و حتی کسانی که آشنایی زیادی با بازیهای ویدیویی آن ندارند ولی اهل بازیهای رومیزی هستند، فراهم سازد. کیفیت ساخت و نوع روایت بازی هم به بهترین شکل پیادهسازی شده است و نامهای بزرگی پشت این بازی قرار دارند. از تنها مشکل آن را میتوان به تکتیراژی بودن این اثر و بالا رفتن قیمت این بازی اشاره کرد. البته که نسخه دیجیتالی این بازی رومیزی خلا نسخه فیزیکی آن را به بهترین نحو پوشش داده است و میتوانید آن را روی استیم تجربه کنید.