بارها برایمان پیش آمده که کاری را در گذشته انجام داده باشیم اما جزئیات آن را به خاطر نیاوریم. حالا اگر این فراموشی مربوط به شب گذشته باشد و در این بین اتفاق ناگواری رخ دهد، چه میکنیم؟ این پلات ظاهرا ساده، سوژه بازی Twin Mirror جدیدترین ساخته استودیوی Dontnod است.
از Remember Me گرفته تا همین بازی Twin Mirror همواره استودیوی Dontnod سعی داشته تا موضوعات خاص و متفاوت را به عنوان سوژه اصلی بازیهایش انتخاب کند. آن زمان ایده تغییر حافظه و کاشتن یک خاطره جدید در Remember Me بسیار جذاب بود اما تا پیش از ساخت Life is Strange کمتر کسی این سازنده فرانسوی را جدی میگرفت. موفقیت این بازی و تبدیل شدن آن به یکی از بهترین عناوین ماجراجویی تعاملی، سبب شد تا پروژههای بعدی به مراتب جاه طلبانهتر باشند. بازی Twin Mirror در ظاهر یک اثر اپیزودیک خطی است اما روایت باز و چند وجهی آن میتواند استاندارد ژانر خودش را به راحتی جابجا کند. حالا داستان چیست و چرا باید برای چنین بازیای هیجان زده باشیم؟
همه چیز پیرامون شخصیتی به نام سم هیگز میگذرد؛ کسی که از طریق خبرنگاری روزگارش را میگذراند و به خاطر شرکت در مراسم تدفین بهترین دوستش به شهر خیالی Basswood قدم میگذارد. سم از مشکلات روحی رنج میبرد و به طور دائم با ذهنش در کشمکش و کلنجار است. ذهن او در بازی به صورت فیزیکی نشان داده میشود و سازندگان، نامش را Double گذاشتهاند. مهمترین کنشهای داستانی میان سم و Double شکل میگیرد و اوست که باید با کندوکاو در ذهن نامرتبش، حقیقت را پیدا کند.
Twin Mirror داستانش را بی واسطه میگوید و قرار نیست تا درام در روایت پس از مدت زمان زیادی ایجاد شود
Twin Mirror داستانش را بی واسطه میگوید و قرار نیست تا درام در روایت پس از مدت زمان زیادی ایجاد شود. سم پس از حضور در مراسم تدفین، چیزی را به یاد نمیآورد و فردای آن روز، در یک هتل به هوش میآید. او که چیزی از شب گذشته به یاد ندارد، ناگهان خودش را در موقعیتی غیرعادی میبیند که مسیر زندگیاش را به طور کامل تغییر میدهد. لباس پر از خون، موبایل شکسته که باتری ندارد مواردی از این دست، در زندگی هیچکس عادی نیستند و همین موضوع استرس را برای سم چندین برابر میکند. حالا او باید به کمک Double ذهنش را کندکاو کند تا شاید بتواند از حقیقت پشت پرده باخبر شود. همانطور که مشاهده میکنید، داستان بازی Twin Mirror پتانسیل بسیار بالایی برای تبدیل شدن به یک اثر فوق العاده دارد و با توجه به سابقه استودیوی Dontnod در این باره، میتوان از این بخش تا حدود زیادی مطمئن بود.
متاسفانه بازی از لحاظ گرافیک فنی به هیچ وجه در حد عناوین سالهای آخر نسل هشتم نیست و این موضوع جای هیچگونه توجیهی را برای تیم سازنده باقی نمیگذارد. نمایشهایی که تا الان دیدهایم یک تم مشخص رنگی دارد و نشان میدهد که بازی Twin Mirror طیف مشخصی از رنگ را هدف گرفته است. این موضوع در آثاری که جنبه Thriller دارند، حساسیت زیادی را ایجاد میکند و اگر مخاطب بتواند با آن کنار بیاید، بخش اعظمی از مشکلات گرافیکی تحت تاثیر قرار میگیرد. این مورد به نفع ساخته جدید Dontnod خواهد بود زیرا گیمر بیشتر از گرافیک، به داستان توجه نشان میدهد و آن را پررنگتر میبیند. چهره سم از نکات جالب نمایشهای بازی است و شباهت او به ادوارد نورتون را نمیتوان به هیچ وجه انکار کرد.
متاسفانه بازی از لحاظ گرافیک فنی به هیچ وجه در حد عناوین سالهای آخر نسل هشتم نیست و این موضوع جای هیچگونه توجیهی را برای تیم سازنده باقی نمیگذارد
تا لحظه نگارش این مقاله آهنگساز Twin Mirror اعلام نشده اما با توجه به سابقه استودیو، پیش بینی اینکه Olivier Deriviere وظیفه نوشتن قطعات بازی را برعهده گرفته باشد، دور از ذهن به نظر نمیرسد. این آهنگساز فرانسوی، برای Remember Me و حتی Vampyr هم موسیقیهای بسیار خوبی نوشت که حتی به تنهایی هم قابل شنیذن بود. متاسفانه حتی اطلاعاتی هم از صداپیشگان بازی وجود ندارد اما حداقل اجرایی که از کاراکتر سم شنیدیم ایراد خاصی نداشت. با توجه به ماهیت Thriller بودن داستان، انتظار داریم که کاراکترهای زیادی را در بازی ببینیم که هرکدام به نحوی با قهرمان داستان تعامل کنند. با این همه شخصیت مرکزی، همان سم است و بیشترین نقد پس از انتشار روی عملکرد صداپیشه او خواهد بود.
در مورد گیم پلی Twin Mirror بحثهای متعددی وجود دارد اما فعلا نمیتوان به قطعیت درباره تمامی جنبههای آن اظهار نظر کرد. چرخ زدن در محیط و صحبت کردن با NPCها یکی از کارهایی است که در طول بازی به کرات انجام خواهید داد؛ موضوعی که مشابهش را در Vampyr هم شاهدش بودیم که از خصوصیتهای مثبت بازی به حساب میآمد. بخش بعدی به تعامل سم با ذهنش برمیگردد که باید با چیدن حوادث داستانی، به آنچه واقعا اتفاق افتاده، پی ببرد. اگر Remember Me را بازی کرده باشید، با این حرکت تیم Dontnod آشنایی دارید و میدانید که این ویژگی تا چه حد به جذابیت بازی کمک میکند اما در ذهن من هنوز یک سوال بی جواب مانده است: «آیا همین دو عامل میتوانند گیم پلی بازی را به تنهایی بالا بکشند؟» میدانیم که چنین آثاری لزوما قرار نیست که توجه تمام قشر از گیمرها را به سمت خود جلب کنند اما آیا مخاطب هدف هم به طور کامل با این گیم پلی ارتباط برقرار خواهد کرد؟ این سوالات قطعا هنگام نمایش بازی در نمایشگاه E3 تا حد زیادی پاسخ داده میشوند و فعلا باید منتظر ماند و دید که Dontnod با جدیدترین ساخته خود چه کار میکند. بازی Twin Mirror برای پلتفرمهای پی سی، ایکس باکس وان و پلی استیشن ۴ برنامه ریزی شده است و به زودی اپیزود اول آن منتشر میشود. پیش بینی میکنیم که تاریخ عرضه بازی در E3 اعلام شود.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید