گزارش: باکس آفیس بریتانیا در سال ۲۰۲۰ میلادی ضرر هنگفتی را متحمل شده است
دیگر بازارهای سینما تعریف چندانی ندارند
طبق گزارشی که شرکت Comscore با محوریت صنعت سینما کار کرده، باکس آفیس بریتانیا در سال ۲۰۲۰ میلادی ضرر هنگفتی را متحمل شده است.
همهگیری ویروس کرونا در ابتدا چندان جدی به نظر نمیرسید و فعالان صنایع مختلف از جمله سینما انتظار داشتند پس از تعطیلی دو هفتهای همه چیز به حالت عادی بازگردد؛ اتفاقی که هرگز رخ نداد. دولتمردان به منظور مقابله با کووید-۱۹ طرح قرنطینهی خانگی و محدودیتهای اجتماعی را به طور مکرر تمدید کردند. این روند ادامه داشت تا اینکه پس از گذشت حدودا چهار ماه نرخ ابتلا در کشورهای مختلف کاهش پیدا کرد. این اتفاق نهایتا به بازگشایی سالنهای تماشای فیلم در مناطقی شد که شرایط قابلقبولی داشتند.
شرکت Comscore که در زمینهی بازاریابی و تجزیهی آمارها فعالیت دارد چندی پیش به بررسی باکس آفیس کشورهای مختلف غیر از ایالات متحدهی آمریکا در سال ۲۰۲۰ میلادی پرداخت و نتایج آن را به صورت عمومی منتشر کرد. طبق گزارش، باکس آفیس بریتانیا و ایرلند در مقایسه با سال گذشته افت ۷۶ درصدی را در فروش تجربه کردهاند که بالاترین رقم در میان تمامی کشورهای بررسیشده به شمار میرود. پس از آن، کشورهای ایتالیا (۷۲ درصد)، اسپانیا (۷۲ درصد)، کرهی جنوبی (۷۱ درصد) و چین (۷۰ درصد) قرار میگیرند. شرایط در آلمان (۶۹ درصد)، فرانسه (۶۹ درصد)، استرالیا (۶۵ درصد)، نیوزیلند (۶۲ درصد)، ژاپن (۶۱ درصد) و روسیه (۶۰ درصد) هم تعریف چندانی نداشته است.
اریک مارتی (Eric Marti) رئیس شعبهی فرانسهی کاماسکور در بخشی از گزارش گفت دو عامل روی میزان کاهشی که باکس آفیس یک کشور در مقایسه با سال گذشته تجربه کرده تاثیر داشته است: عامل اول، با مدت زمان و مقیاس تعطیلی سینماها و عامل دوم هم با سینمای داخلی ارتباط دارد. در توضیح باید گفت کشورها تقریبا سیاستهای مشابهی را برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا اتخاذ کردند. با این حال، نرخ ابتلا در برخی مناطق بالاتر و در برخی مناطق پایینتر بوده است. از همین رو، محدودیتهای اجتماعی در تعدادی از کشورها برای مدت طولانیتری پابرجا ماندند؛ موضوعی که مستقیما روی فعالیت یا تعطیلی سینماها تاثیر میگذارد.
در شرایطی که استودیوهای استودیوهای بزرگ آمریکایی تمایلی به اکران فیلمهای بلاکباستر خود نداشتند، فیلمهای داخلی در کشورهای مختلف اهمیت زیادی پیدا کردند؛ زیرا عاملی موثری بودند که میتوانستند مردم را با وجود همهگیری ویروس کرونا به سالنهای تماشای فیلم بکشانند. در این بین، برخی کشورها مانند ژاپن سینمای داخلی بسیار قدرتمندی داشته و موفق شدند در غیبت بلاکباسترهای آمریکایی، آثار خود را روی پردهی نقرهای برده و رقم بالایی را در باکس آفیس به ثبت برسانند. نویسندهی گزارش کاماسکور برای اثبات این ادعا به Demon Slayer the Movie: Mugen Train اشاره کرد که نه تنها پرفروشترین فیلم ژاپن در سال ۲۰۲۰ شده، بلکه لقب «پرفروشترین فیلم تاریخ صنعت سینمای ژاپن» را هم به دست آورده است. این رکورد قبلا در اختیار Spirited Away قرار داشت.
انیمهی سینمایی Demon Slayer the Movie: Mugen Train دنبالهای برای انیمهی سریالی Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba بوده که قسمتهایش بین آوریل الی سپتامبر ۲۰۱۹ میلادی روی آنتن رفتند. این اثر تا به اینجای کار ۳۴۳ میلیون دلار در سراسر جهان فروخته که از این مقدار، نزدیک به ۳۱۴ میلیون دلار سهم ژاپن است. در مقابل سرزمین خورشید تابان، بریتانیا قرار میگیرد که صنعت فیلمسازی قدرتمندی نداشته و نتوانست جای بلاکباسترها را پر کند. از همین رو، مردم این منطقه از جهان هیچ دلیلی برای حضور در سینماها نداشتهاند؛ موضوعی که نهایتا به ثبت بالاترین ضرر و زیان منجر شد.
در انتها، ذکر این نکته خالی از لطف نیست که هلند با ثبت کاهش ۵۷ درصدی نسبت به سال گذشته کمترین میزان خسارت را متحمل شده است.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید