نسل هشتم کنسولهای خانگی پر از بازیهای بزرگ و کوچک جذاب بود و تجربههای لذت بخش و خاصی را برای گیمرها به ارمغان آورد اما در این بین بازیهایی هم بودند که علی رغم کیفیت خوبشان آنطور که باید از سوی گیمرها مورد استقبال واقع نشدند. پس در این مقاله به ۱۰ مورد از قدر نادیدهترین و آندرریتدترین بازیهای نسل هشتم میپردازیم. لازم به ذکر است که ترتیب بندی این لیست نه بر اساس کیفیت بازیها که بر اساس تاریخ انتشارشان انجام شده است.
Infamous Second Son
بازی Infamous Second Son در واقع دنبالهی مستقیم نسخهی دوم این سری محسوب میشود و داستان آن در سال ۲۰۱۸ جریان دارد. بازیکنان در این اثر نقش دلسین رو را بر عهده دارند که یک فرد تحت تعقیب است. بازی Infamous Second Son در اوایل سال ۲۰۱۴ میلادی به صورت انحصاری برای پلی استیشن ۴ عرضه شد و توانست نمرات خیلی خوبی را از سوی منتقدین دریافت کند. بسیاری از بازیکنان به تحسین جلوههای بصری و سیستم مبارزات بازی پرداختند اما انتقادات زیادی به داستان آن داشتند. میانگین نمرات این بازی در وبسایت متاکریتیک برابر ۸۰ است.
The Evil Within 1
شینجی میکامی یکی از مهمترین افراد صنعت بازی است که تاثیر زیادی در سری Resident Evil خصوصا نسخهی چهارم آن داشته است. این بازیساز ژاپنی در سال ۲۰۱۰ استودیوی Tango Gameworks را تاسیس کرد که زیر مجموعهی بتزدا محسوب میشد. بازی The Evil Within 1 اولین اثر این استودیو بود که اوایل نسل هشتم برای کنسولهای نسل هفتم و هشتم و همچنین رایانههای شخصی عرضه شد. اثری در زیر-ژانر ترس و بقا «Survival horror» که زاویهی دید سوم شخص داشت.
داستان بازی The Evil Within 1 حول محور سباستین کاستیانس جریان دارد که یک کارآگاه است و برای بازدید از یک صحنهی کشتار دست جمعی وارد یک مکان مرموز میشود. او طی اتفاقات ابتدای بازی همراهانش را از دست میدهد و راهی جز فرار برای زنده ماندن در پیش ندارد. نسخهی دوم این بازی بدون حضور شینجی میکامی در مقام کارگردان در سال ۲۰۱۷ عرضه شد و موفقیت بیشتری از نسخهی قبلی به دست آورد.
Dying Light 1
سال ۲۰۱۵ یکی از شلوغترین سالهای نسل هشتم بود که بازیهای بزرگ زیادی در آن عرضه شدند. بازی Dying Light 1 یکی از همین آثار است که موفقیت زیادی را در آن سال تجربه کرد. داستان بازی Dying Light 1 در شهر حران جریان دارد که به دلیل شیوع یک ویروس در حالت قرنطینه قرار گرفته است. بازیکنان نقش کایل کرین را در بازی بر عهده دارند که یک مامور مخفی است و برای تحقیق بیشتر و ارتباط با یک فرد قدرتمند وارد شهر حران شده است.
زاویه دوربین بازی Dying Light 1 اول شخص بوده و همچنین بازی از چرخهی شب و روز نیز بهره منده است که تاثیرات زیادی روی گیمپلی و درجهی سختی بازی دارد. داستان جذاب، سیستم پارکور، درخت مهارتها و طراحی خوب جهان بازی از جمله نکات مثبت این اثر هستند که بازیکنان را برای تجربهی بازی Dying Light 1 ترغیب میکند. همچنین سازندگان با ارائهی محتویات مختلف، پشتیبانی خیلی خوبی از این اثر از زمان عرضه تا به امروز داشتهاند. نسخهی دوم بازی در تاریخ ۱۵ بهمن سال ۱۴۰۰ (برابر با ۴ فوریه ۲۰۲۲) برای کنسولهای نسل هشتم، نهم و رایانههای شخصی عرضه خواهد شد و نوید پیشرفتهای قابل توجهی را به طرفداران این سری میدهد.
The Order: 1886
بازی The Order: 1886 یکی از انحصاریهای جنجالی پلی استیشن در نسل هشتم بود که به صورت مشترک توسط استودیوی سنتا مونیکا و Ready at Dawn ساخته شده بود. داستان همانطور که از اسم بازی پیداست در سال ۱۸۸۶ و لندن عصر ویکتوریا جریان دارد. بازیکن باید در نقش یکی از شوالیههای یک محفل قدیمی با هیولاهای این شهر مبارزه کند. بازی The Order: 1886 از لحاظ فنی در سطح بالایی قرار داشت اما بسیاری از گیمرها و منتقدین از کوتاه بودن بیش از حد بازی و مشکلات داستان و گیمپلی آن شاکی بودند.
Mad Max
بازی Mad Max چندی پس از اکران فیلم Mad Max: Fury Road برای کنسولهای نسل هشتم و PC عرضه شد. این بازی داستان مکس را روایت میکند که در یک دنیای آخرالزمانی به جنگ گروههای مختلف رفته است. رانندگی و از راه به در کردن ماشینهای دشمن یکی از بخشهای اصلی بازی مد مکس هستند. همچنین سیستم مبارزات بازی با الهام از سری بازیهای بتمن توسعه پیدا کرده و روی مبارزات تن به تن تمرکز دارد. اگر در مواجهه با تکراری شدن مراحل و داستان بازی کمی حوصله به خرج دهید، بازی Mad Max تجربه خوبی را برایتان به ارمغان خواهد آورد.
Quantum Break
در ادامهی آندرریتدترین بازیهای نسل هشتم به بازی Quantum Break میرسیم که در مقایسه با دیگر آثار استودیوی رمدی نیز با استقبال چندانی از سوی گیمرها روبه رو نشده است. بازی کوانتوم بریک در سال ۲۰۱۶ و به کارگردانی سم لیک به صورت انحصاری برای ایکس باکس وان و ویندوز ۱۰ عرضه شد. این بازی اکشن ماجراجویی دارای تم علمی-تخیلی است و به موضوعاتی مانند سفر در زمان و فیزیک کوانتوم پرداخته است.
داستان بازی حول محور پایان یافتن زمان جریان دارد و بازیکنان در نقش جک جویس (با بازی شان اشمور) و پاول سرین (با بازی آیدان گیلن) باید جلوی این اتفاق را بگیرند. بخشهایی از داستان بازی به صورت یک سریال تلویزیونی ساخته شده که فصلهای مختلف داستان را به هم وصل میکند. بازی از لحاظ فنی در سطح بالایی قرار دارد و هنوز هم از گرافیک آن به عنوان یکی از بهترینهای نسل هشتم یاد میکنند.
Deus Ex: Mankind Divided
استودیوی Eidos Montreal یکی از بدشانسترین استودیوهای صنعت بازیهای ویدیویی است که بیشتر بازیهایش با وجود کیفیت مطلوب از استقبال پایینی بهره مند شدهاند. بازی Deus Ex: Mankind Divided یکی از آثار همین استودیو است که سال ۲۰۱۶ عرضه و به سرنوشت مشابه دیگر کارهای این استودیو دچار شد. این بازی اثری در ژانر اکشن و نقشآفرینی است که تم سایبرپانکی داشته و مخفیکاری نقش مهمی در آن دارد. بازی Deus Ex: Mankind Divided دنبالهی مستقیم نسخهی قبلی محسوب میشود و داستان آن در سال ۲۰۲۹ جریان دارد. گیمرها در این بازی در نقش آدام جنسن وظیفهی مقابله با گروههای تروریستی را بر عهده دارند.
Middle-earth: Shadow of War
داستانهای سرزمین میانه و خصوصا ارباب حلقهها همواره از محبوبترینهای ژانر فانتزی هستند و هیچگاه از محبوبیت آنها کاسته نشده است. این محبوبیت بالا باعث شده تا محصولات اقتباسی زیادی از روی آنها ساخته شود که یکی از آنها سری بازیهای Middle-earth است. نسخهی اول این سری با پسوند Shadow of Mordor و نسخهی دوم با پسوند Shadow of War توسط استودیوی Monolith Productions ساخته شدهاند.
داستان این سری حول محور شخصیتی به نام تالیون است که جایی در کتابهای تالکین ندارد (یعنی کنون نیست). او طی اتفاقی با سازندهی حلقهی قدرت یعنی کلبریمبور «Celebrimbor» آشنا شده و راهی سفری طولانی در سرزمین میانه میشود. وقایع داستانی بازی Middle-earth: Shadow of War بین سری فیلمهای هابیت و ارباب حلقهها جریان دارد و داستان ساخت یک حلقهی قدرت جدید به دست کلبریمبور و تالیون را روایت میکند.
یکی از جذابترین بخشهای گیمپلی این بازی، سیستمی به نام نمسیس است که در هیچ اثر دیگری تاکنون اجرا نشده است. سیستم نمسیس در واقع برای هر کدام از فرماندههای بازی رفتاری منحصر به فرد تولید میکند که منجر به باورپذیری بیشتر و جذابیت بالاتر بازی میشود. پتنت این سیستم توسط بخش سرگرمیهای تعاملی کمپانی برادران وارنر به ثبت رسیده و در نتیجه فقط در بازیهای این کمپانی استفاده میشود.
State of Decay 2
بازی State of Decay 2 پس از موفقیت نسخهی اول این سری توسط استودیوی Undead Labs ساخته و به صورت انحصاری برای ایکس باکس وان و ویندوز ۱۰ عرضه شد. این بازی یک جهان آخرالزمانی را به تصویر کشیده که گیمر در آن باید با ساختن پایگاه در مقابل زامبیها مبارزه کند. بازی شخصیتهای مختلفی دارد که هر کدام از آنها قابلیت مخصوصی در بخشهای مختلفی مانند مبارزه، کار با اسلحه، کشاورزی و… دارند.
این بازی زاویه دید سوم شخص دارد و بازیکنان میتوانند به صورت CO-OP در محیط باز آن به انجام ماموریتهای مختلف مشغول شوند. سازندگان از زمان عرضه تا به امروز محتویات مختلفی به بازی اضافه کردهاند که تنوع بیشتری به بازی بخشیده است. اگر کمی ماموریتهای تکراری و مشکلات فنی بازی را تحمل کنید، تجربهی جذاب و لذت بخشی خصوصا در حالت چندنفرهی بازی State of Decay 2 در انتظار شما است. همچنین نسخهی سوم این بازی در دست توسعه است و در تاریخی نامشخص برای کنسولهای نسل نهم ایکس باکس و رایانههای شخصی عرضه خواهد شد.
Vampyr
استودیوی Dontnod Entertainment برای توسعهی سری Life Is Strange شناخته میشود. بازی Vampyr یکی دیگر از آثار همین استودیو است که در سال ۲۰۱۸ عرضه شد. بازی Vampyr اثری در ژانر اکشن نقشآفرینی است که داستان دکتر جاناتان رید را روایت میکند که تبدیل به یک خونآشام شده است. اتفاقات بازی در دوران جنگ جهانی اول و همزمان با شیوع آنفلوانزای اسپانیایی در شهر لندن جریان دارد و انتخابهای اخلاقی مختلفی را پیش روی بازیکنان قرار میدهد. مبارزات بازی نیز از قابلیتهای خونآشامی شخصیت اصلی، سلاحهای سرد و کلت کمری تشکیل شده است.
نظر شما در مورد بازیهای این لیست چیست؟ به نظر شما چه بازیهای دیگری باید به آن اضافه شوند؟ نظرات خود را با ما و دیگر خوانندگان این مقاله در وبسایت سرگرمی به اشتراک بگذارید.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید