7 نشانه که میگویند وقت تعویض گوشی فرا رسیده است
این 7 نشانه را جدی بگیرید!
گوشیها مثل هر دستگاه الکترونیکی دیگری طول عمر مفید دارند. در این مطلب به 7 نشانهای میپردازیم که میگویند وقت تعویض گوشی فرا رسیده است.
در دنیای گوشیهای هوشمند که همه چیز خیلی سریع دارد پیش میرود، طول عمر مفید یک گوشی از اهمیت بسیار زیادی در نزد کاربران برخوردار است. برای آنها مهم است که یک گوشی چقدر میتواند به شکل موثر، نیازشان را برطرف کند.
این روزها البته شرکتهای تولیدکنندهی گوشی هوشمند حتی گوشیهای اقتصادی خود را هم به گونهای تولید میکنند که دوام بالایی داشته باشند. حداقل از لحاظ سختافزاری، وضعیت آنها از چند سال قبل بسیار بهتر شده است. اما آیا همه چیز سختافزار است؟
بسیاری از افراد این روزها به خاطر هزینهی بسیار بالای گوشیهای هوشمند پرچمدار، به سراغ مدلهای میانرده یا اقتصادی میروند. از کیفیت ساخت گرفته و امکانات دیگر این گوشیها هم به اندازهای نیست که بتوان روی آنها برای چندین سال حساب کرد.
با این حال، کاربران این سالها به شدت به نگه داشتن همان گوشی قدیمی خود روی آوردهاند تا خرید یک گوشی جدید. چون دلیلی برای تعویض آن نمیبینند. اما اگر میخواهید بدانید نشانههای تعویض گوشی چیست، در این مطلب همراه ما باشید. یعنی قصد داریم به شما 7 نشانهای را بگوییم که میگویند شما بعد از دیدنشان باید به فکر خرید یک گوشی جدید باشید.
1. حافظهی داخلی کم گوشی
یکی از بزرگترین معضلاتی که گوشیهای هوشمند قدیمی با آن درگیر هستند، حافظهی داخلی کم است. مثلا مدلهایی با حافظه 16 گیگابایت، 32 گیگابایت و حتی بعضا 64 گیگابایت، این روزها دیگر کافی نیستند. حتی برای کاربران عادی هم گزینههای مناسبی به حساب نمیآیند و سریع پر میشوند.
اگر شما یک گوشی با حافظهی رم 8 تا 64 گیگابایت دارید و دائما با هشدار مربوط به پر بودن حافظهی داخلی گوشی مواجه میشوید، یعنی وقت تعویض گوشی شما فرا رسیده است. این یعنی گوشی شما دیگر برای نیازتان کافی نیست. حال شما شاید با خرید یک کارت حافظه، مشکل را برطرف کنید، اما باید بپذیرید خود گوشی دیگر بهتنهایی نیاز شما را برطرف نمیکند.
مشکل حافظهی کم زمانی بیشتر روی اعصابتان میرود که خود گوشی هم کند شده باشد. یعنی بلافاصله پس از پر شدن گوشی، با کندی یا هنگ و لگ شدیدی مواجه میشوید. مشکلی که در گوشیهای پرچمدار معمولا وجود ندارد.
2. تخلیهی سریع شارژ باتری یا ماندگاری کمتر در مقایسه با قبل
اگر گوشی شما دیگر به خوبی قبل شارژ نگه نمیدارد، یعنی باید دو اقدام انجام دهید. یا باتری را تعویض کنید یا اگر امکان انجام این کار وجود ندارد، گوشی را تعویض کنید. البته شاید خیلی قضاوت عجولانهای باشد که بخواهیم بگوییم بعد از تخلیهی سریع شارژ، گوشی را تعویض کنید. اما این یک حقیقت است.
گوشیهای هوشمند معمولی بسته به ظرفیت باتریشان، معمولا حداقل 1 و حداکثر 3 روز دوام دارند. اگر گوشی شما هم در ابتدا همین وضعیت را داشت اما به مرور، سرعت خالی شدن شارز آن افزایش پیدا کرد، یعنی باید با آن خداحافظی کنید.
کاهش طول عمر باتری فقط باغث تخلیهی شارژ نمیشود. وقتی از طول عمر باتری کاسته شود، یعنی دیگر نمیتواند سختافزار گوشی را تغذیه کند. بدین ترتیب اگر باتری ضعیف شود، شما با کاهش قدرت سختافزاری سیستم هم مواجه خواهید شد. بنابراین با خرید یک باتری یا گوشی جدید، به این مشکل پایان دهید.
3. عملکرد سختافزاری پرباگ و هنگدار
یکی از دلایلی که باعث میشود به شما پیشنهاد کنیم به سراغ یک گوشی جدید بروید، افت عملکرد سختافزاری آن است. شما بنا به دلایل مختلف، با افت عملکرد سختافزاری سیستم مواجه خواهید شد. مثلا بازی کردن زیاد، وارد کردن فشار زیاد به گوشی، داغ شدن بیش از حد دستگاه به مدت طولانی و موارد دیگر.
به صورت کلی هرچه فشار شدیدتری به گوشی وارد کنید، گوشی زودتر فرسوده میشود و توان خود را از دست میدهد. این اتفاق تا یکی دو سال اول اصلا خودش را نشان نمیدهد اما بعد از گذشت دو یا سه سال، به وضوح ضعف در بخشهای مختلف خودش را نشان میدهد.
البته همانطور که در ابتدای متن هم اشاره کردیم، گوشیهای میانرده و بالارده و جتی برخی از مدلهای اقتصادی این روزها دوام بسیار بیشتری در مقایسه با قبل دارند. اما یک سری دیگر خیلی زود از کار میافتند.
اگرچه شما میتوانید با دانلود یک سری اپلیکیشن تقویت قدرت گوشی، خالی کردن حافظهی رم، آپدیت نرمافزاری و… وضعیت را بهتر کنید. اما با این حال وقتی گوشی به این مرحله از کندی میرسد، یعنی وقت آن رسیده که تعویضش کنید چون هر اقدامی در راستای بهبود توانایی آن، موقتی خواهد بود.
4. داغی بیش از حد در انجام هر کاری
داغ شدن بیش از حد یکی از نشانههای مهمی است که نشان میدهد گوشی شما در حال فرسوده شدن بوده و ممکن است نیاز به تعویض داشته باشد. زمانی که گوشی بیش از حد گرم میشود، معمولا به دلیل استفاده مداوم از پردازنده و سایر قطعات داخلی آن است. این اتفاق ممکن است به دلیل فرسودگی قطعات یا عدم کارایی بهینه سیستم خنککننده رخ دهد، که هر دو میتوانند نشانههایی از فرسودگی و نیاز به تعمیر یا تعویض گوشی باشند. در نتیجه، اگر گوشی شما به طور مداوم داغ میشود، یکی از دلایل مهمی است که نشان میدهد بهتر است به فکر تعویض آن باشید.
بیش از حد داغ شدن گوشی ممکن است منجر به مشکلات عملکردی و عمر مفید کوتاهتری شود. این مشکل ممکن است باعث کاهش عمر باتری شود، زیرا گرما روی باتری تأثیر منفی دارد و میتواند باعث افزایش سریع دما در زمان شارژ مجدد و کاهش عمر کلی باتری گوشی شود. علاوه بر این، داغ شدن بیش از حد ممکن است به نویزهای عملکردی منجر شود و باعث کاهش کارایی و پایداری سیستم شود. از طرفی، در صورتی که مشکل داغ شدن بیش از حد برای گوشی شما مرتفع نشود، ممکن است باعث ایجاد آسیبهای جدیتر به قطعات داخلی گوشی و در نهایت به عدم قابلیت استفاده از آن منجر شود.
مشکلات نرمافزاری هم میتواند منجر به داغی شود؛ پس عجله نکنید
همچنین، باید توجه داشت که داغ شدن بیش از حد گوشی ممکن است نشانهای از مشکلات نرمافزاری نیز باشد. برنامههای مخرب، عملیات پسزمینه غیرضروری و حتی وجود نرمافزارهای مخرب میتوانند به افزایش دمای گوشی شما منجر شوند. در این صورت، بررسی و بهروزرسانی نرمافزارها، حذف برنامههای غیرضروری و اجرای یک بررسی امنیتی میتواند بهبودی را در عملکرد گوشی و کاهش داغ شدن آن ایجاد کند. اما اگر مشکل از سختافزاری است، تعویض قطعات ممکن است ضروری باشد تا عملکرد گوشی به حالت عادی بازگردد. بنابراین قبل از اینکه تصمیم به تعویض گوشی بگیرید، این اقدامات را هم انجام دهید.
وقتی گوشی داغ میکند، یعنی دارید بیش از تواناییاش به آن فشار وارد میکنید. اگر این اتفاق پایدار باشد، یعنی همیشه رخ دهد، یعنی گوشی شما اصلا برای رسیدگی به کارهای شما مناسب نیست و توانایی لازم را ندارد. پس چرا تعویضش نکنید؟
5. آسیب فیزیکی؛ یکی از مهمترین دلایل تعویض گوشی
آسیبهای فیزیکی میتوانند نشانگرهای مهمی باشند که به شما میگویند وقت تعویض گوشیتان فرا رسیده است. به طور معمول، نشانههایی مانند خط و خش روی صفحه نمایش، شکستگی یا ترک در قاب یا بدنه گوشی، وضوح کمتر صفحه نمایش، عدم واکنش صحیح دکمهها یا حسگرها و یا ورود آب یا گرد و غبار به داخل گوشی میتوانند علائمی باشند که نیاز به تعمیر یا تعویض گوشی را نشان میدهند.
البته گاهی اوقات آسیبهای فیزیکی خیلی شدید نیستند و روی عملکرد گوشی اصلا تأثیر منفی نمیگذارند. بنابراین چرا هزینهی اضافی برای خرید یک مدل جدید پرداخت کنیم؟ با همان گوشی سر میکنیم تا طول عمرش به سر بیاید. اما اگر این آسیبها جدی هستند، اوضاع فرق میکند.
اگر گوشی شما دچار سقوط شده و با آسیب جدی مواجه شده باشد، ممکن است قطعات داخلی آسیب ببینند. این مشکلات میتوانند به نقصهای جدی در عملکرد گوشی منجر شوند که با توجه هزینهها، تعمیر آنها احتمالاً مقرون به صرفه نخواهد بود.
به عنوان مثال، در صورتی که دوربین گوشی شما پس از یک سقوط دچار آسیب شده و تصاویر به طور واضح و باکیفیت گرفته نمیشوند یا حسگر اثرانگشت کار نمیکند، شما نمیتوانید آن را با هزینهی کم تعمیر کنید. چون قطعات معمولا به هم متصل هستند و تعویض یکی، شاید منجر به تعویض قطعات دیگر هم بشود. بنابراین خرید گوشی منطقیتر از تعمیر آن است که گاهی اوقات اصلا به درستی هم انجام نمیگیرد.
بنابراین، آسیبهای فیزیکی اینطور میتوانند به شما نشان دهند که وقت نیاز به تعویض یا تعمیر گوشی شما فرا رسیده است و استفاده از آن به صورت معمولی دیگر امکانپذیر نیست.
6. قدیمی بودن سیستمعامل و عدم سازگاری با اپهای جدید؛ مهمترین دلیل تعویض گوشی
قدیمی بودن سیستمعامل یک گوشی میتواند به طور قابل توجهی بر تجربه کاربری و کارایی دستگاه تأثیرگذار باشد. اگر این اتفاق رخ دهد، قطعا باید گوشی خود را تعویض کنید. هنگامی که یک سیستمعامل بهروز نیست، کاربران ممکن است با محدودیتهایی در ارتباط با برنامهها و خدمات جدید مواجه شوند.
اپلیکیشنها و خدمات آنلاین معمولاً بهروزرسانیهایی ارائه میدهند که ممکن است با نسخههای قدیمی سیستمعامل سازگار نباشند، این موضوع باعث مشکلاتی از قبیل عدم اجرای صحیح برنامهها، افت کارایی، یا حتی عدم امکان دسترسی به خدمات جدید میشود.
علاوه بر این، سیستمعاملهای قدیمی ممکن است دارای آسیبپذیریهای امنیتی باشند که به خاطر عدم پشتیبانی توسط تولیدکننده، دیگر با آپدیت برطرف نمیشوند. این مسئله میتواند یک ریسک امنیتی برای دادهها و اطلاعات حساس کاربران به حساب بیاید. با توجه به این نکات، افراد ممکن است تصمیم بگیرند که بهروزرسانی سیستمعامل یا تغییر دستگاه را در نظر بگیرند تا از آخرین ویژگیها، بهترین عملکرد و امنیت ممکن استفاده کنند. در نتیجه، عدم سازگاری سیستمعامل قدیمی با اپلیکیشنها و خدمات جدید میتواند یکی از دلایل مهمی برای تعویض گوشی باشد.
البته این روزها شرکتهای معروف نظیر شیائومی، سامسونگ، اپل و… گوشیهای خود را حداقل 2 تا 7 سال آپدیت میکنند. بدین ترتیب بسته به انتخابی که دارید، حداقل تا ۲ سال از مشکلات عدم سازگاری سیستمعامل و نرمافزار در امان خواهید بود. توجه داشته باشید هنگام خرید گوشی اگر آپدیت نرمافزاری برایتان مهم است، در درجهی نخست به سراغ یک گوشی جدید و در درجهی دوم، به سراغ گوشیهای سامسونگ بروید چون بهترین سیاست را در زمینهی آپدیت نرمافزاری دارد.
7. کمبود یا نبود لوازم جانبی و قطعات یدکی
کمبود یا عدم امکان در دسترسی به لوازم جانبی یا قطعات یدکی میتواند به عنوان یک دلیل قابل توجه برای تعویض گوشی فعلی و خرید یک گوشی جدید و بروزتر مطرح شود. زمانی که لوازم جانبی یا قطعات یدکی برای گوشی فعلی در دسترس نیستند، شما هیچ امنیتی ندارید. هر اتفاقی که برای گوشی شما رخ دهد، میدانید قرار نیست درست شود. در این صورت خرید یک گوشی هوشمند یا نگه داشتن آن ریسک بزرگی است. منطق حکم میکند هرچه زودتر این گوشی تبدیل به گوشی دوم شده و یک گوشی جدید، جایگزینش شود.
عدم توانایی در تعمیر یا تعویض قطعاتی مانند باتری، صفحه نمایش، دوربین، یا دیگر قطعات اصلی میتواند تجربه استفاده از گوشی را تحت تأثیر منفی قرار دهد. این مشکلات میتوانند باعث کاهش عمر مفید گوشی شده و آن را با ناپایداری و ناتوانی در انجام وظایف روزمره مواجه کنند. اگر یک گوشی قدیمی داشته باشید که دیگر قطعاتش در بازار نیست، نگه داشتن آن هم یک ریسک محسوب میشود.
به طور کلی، کمبود یا عدم دسترسی به لوازم جانبی و قطعات یدکی میتواند موجب شود که کاربران به تصمیم گیری برای خرید یک گوشی جدید و بروزتر تمایل پیدا کنند. زیرا این اقدام میتواند به افزایش کارایی، عمر مفید گوشی و تجربه کاربری بهتر در طولانیمدت کمک کند.
نشانههایی که میگویند باید گوشی خود را تعویض کنید؛ نتیجه
در این مطلب تلاش کردیم به علائمی بپردازیم که به شما میگویند باید گوشی هوشمند خود را تعویض یا در بدترین حالت، قطعات آن را تعمیر کنید. از محدودیتهای ذخیرهسازی تا مشکلات باتری، کاهش عملکرد و آسیبهای فیزیکی، هر علائمی که سبب میشود تجربهی کاربری شما مختل شود و میدانید این مشکل ریشه در ضعف خود گوشی دارد، نشاندهندهی این است که باید آن را تعویض کنید. با توجه به این نشانهها، کاربران میتوانند در مورد زمانی که باید با گوشی هوشمند فعلی خود وداع کنند و یک جایگزین بهتر برایش پیدا کنند تصمیمات آگاهانهتری بگیرند.
به نظر شما آیا دلیل دیگری وجود دارد که به شما بگوید وقت تعویض گوشی فرا رسیده است؟ در این صورت، نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
نظرات
دیدگاه خود را اشتراک گذارید